Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תגידו מאיפה אני משיג ניירות מיים? הייתי בטמבוריה ולא היה להם, הייתי בשזאר, והיה להם ניירות מים עד 1200, חיפשתי בעוד חנויות כמו אייס ועוד כמה לא היה להם, חלק בכלל לא ידעו על מה אני מדבר, מאיפה אני קונה את זה?

אם יש לך סבלנות לחכות כמה שבועות - תזמין מאיביי.

פורסם

שלום לכולם, היום עשיתי חידוש פנסים לרכב שלי, שכלל בעיקר הורדת שריטות שנוצרו מפוליש עם מכונה שכניראה לא נעשה נכון, או לא התאים לפנס מהסוג הזה.

אז נתחיל..

המצרכים הדרושים הם:

ניירות מים בסדר גודל עולה 1000-1500-2000

שפריצר להתזת מים תוך כדי עבודת הליטוש.

פוליש נוזלי לפלסטיק ופד למריכת הפוליש.

מטליות מיקרופייבר.

לכה יכט ורניש מבריק של יעקובי.

וטרפנטין.

את הלכה יש לדלל עם הטרפנטין בדילול של יחס 1-1.

מתחילים בהגנה עם מסקנטייפ סיביב הפנס, מנקים את הפנס טוב טוב ליפני הליטוש הראשוני, לאחר שהשטח נקי מתחילים ללטש את הפנס עם נייר מים 1000 עד לקבלת גוון אחיד.

במקרה שלי הייתי צריך לעבוד קצת יותר במרץ כדי להוריד את השכבה של השריטות שנוצרו על הפנס.

לאחר מכן מנגבים את הפנס טוב טוב עם מטלית מיקרופייבר ועוברים לנייר 1500, אותו תהליך בידיוק ואז לסיום הליטוש בנייר 2000.

מנגבים שוב את הפנס טוב טוב עד שהוא יבש לגמרי ואז מורחים קצת מהפוליש הנוזלי לפלסטיק, על פד, משפשפים טוב טוב את הפנס עד שמרגישים שהוא חלק מספיק ואז אפשר לעבור לשלב האחרון והסופי, מריחת הלכה שמדוללת ביחס אחד לאחד (חצי חצי) עם הטרפנטין.

מורחים את הלכה על מטלית שלא מורידה סיבים כל שהם, מספיק למרוח כמות קטנה מהלכה עלמנת שלא יהיה נזילות.

עוברים על כל הפנס בעדינות עם המטלית הטבולה בלכה וזהו, הלכה צריכה להתייבש על הפנס לפחות 4 שעות, ככה שמומלץ לא נסוע עם הרכב עד לסיום תהליך היבוש.

תמונה ליפני.

3m0i.jpg

לאחר הליטוש הראשוני עד לקבלת מראה חלבי אחיד.

28r1daq.jpg

2aenjhe.jpg

האמת שקשה להבדיל בין מראה הליטוש של נייר 1000 לבין נייר 2000 כי הפנס עדיין מלוטש וניראה חלבי.

שכחתי לצלם את הפנס לאחר מריחת הפוליש אבל זה אמור להראות משהו כמו רבע חלבי שלושטרווה שקיפות, הלכה המדוללת עם הטרפנטין היא זאת שבעצם גורמת לפנס בסוף להראות חלק ושקוף מאוד כאילו יצא הרגע מהמפעל.

דילודל הלכה אממ.. פה צילמתי רק את הציוד ביחד עם הלכה המדוללת שנמצאת בתוך כוס החד פעמית אבל שיהיה.

e9himh.jpg

פה זה כבר לאחר מריחת הלכה, הפנס חזר להיות שקוף לחלוטין וניראה ממש חדש

1z1tj0o.jpgView Raw Image" height="600" width="800">

2rym0ed.jpgView Raw Image" height="755" width="1006.6666666666666">

הדלקתי את התאורה של הפנס ניתן לראות שהשריטות נעלמו לחלוטין והפנס ניראה כמו חדש.

2jag31z.jpgView Raw Image" height="600" width="800">

2cdj03s.jpgView Raw Image" height="755" width="1006.6666666666666">

זהו, מקווה שהכל נכתב מובן וברור, ושלא שכחתי לציין עוד פרטים חשובים.

יש לציין שעבדתי היום רק על פנס אחד, ואפילו היו לי כמה טעויות בדרך, לאחר הליטוש הראשוני עם נייר 1000, שחשבתי שהתהליך איתו הסתיים עברתי לנייר 1500, ואז שמתי לב שיש עדיין שריטות על הפנס, הדלקתי את האורות וראיתי שאכן נשארו לא מעט שריטות.

לקחתי שוב את נייר המים מס' 1000, ושיפשפתי את הפנס בצורה יותר אגרסיבית עד להורדת השריטות, עבדתי עם אורות דלוקים כדי לראות אם השריטות נעלמות.

מחר אני כבר ימשיך את הפנס השני, הבנתי יותר את התהליך ומחר אני כבר יבוא מוכן לליטוש הפנס השני ויעשה את זה בקלות רבה.

פורסם

תודה, sciPoPo הלכה היא מה שאמורה להגן על הפנס למשך הרבה זמן, אני לא יודע אם מתאים להשים על הפנס אוטם כל שהו כי יש את הלכה.

אבל אני לא יודע בוודאות, אשמח אם מישהו יגיד לי שאכן צריך לשים אוטם צבע כל שהו, אשמח גם לדעת איזה, וכזה שמתאים במיוחד לפנסים אם יש כזה.

פורסם

שים אוטם על הלקה.

הייתה לך לקה על הפנס גם לפני השיוף.

אם אנשים היו שומרים על הפנסים שלהם ומרגע הרכישה היו מורחים אוטמים וכו אחת לכמה חודשים, לא היו רואים הצהבה בכל רכב שני בארץ.

"יאללה בירי".

פורסם
שים אוטם על הלקה.

הייתה לך לקה על הפנס גם לפני השיוף.

אם אנשים היו שומרים על הפנסים שלהם ומרגע הרכישה היו מורחים אוטמים וכו אחת לכמה חודשים, לא היו רואים הצהבה בכל רכב שני בארץ.

כן אבל איזה אוטם? כי יש לי אוטם שהוא מיועד לרכב לאחר פוליש, אני לא יודע אם הוא מתאים, אנשים אמרו פה שהוא יורד גם ככה לאחר שבועיים.

כניראה שהרכב מגיע מהמפעל עם לקה על הפנסים, אבל מ 2007 עברו כבר כמה שנים טובות, ככה שהלכה ששמתי עכשיו היא חדשה.

פורסם (נערך)
איזה חומר יש לך?

בעצם זה לא אוטם זה וואקס שמיועד לאחר פוליש

http://www.autostore.co.il/%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A1-Meguiar-s-Gold-Paste-Wax.html

נראה לי מחר אני אקנה נייר מים 800 גם, הליטוש עם נייר 1000 לא גס מספיק בשביל להוריד את השריטות בצורה קלה, עבדתי עם ה 1000 ונורה היה לי קשה שירדו את השריטות.

הבנתי איך הניירות מים האלה עובדים, הם מחליקים את הפנס אבל לא גורמים לו לשריטות, למרות שזה ניראה ככה.

אבל אפשר גם לרדת ל 800 זה עדיין יהיה מצויין לתהליך הזה, אחריזה 1000, ואחריזה 1500 ו 2000, לשריטות 800 זה מעולה.

עריכה אחרונה על ידי civic07
פורסם
ואווו עבודה יפה גבר. הפנס באמת כמו חדש.

גם אני צריך לעשות אבל אני מפחד להרוס וחסר לי כמה חומרים.

תודה אחי, ותקשיב אני גם כמוך פחדתי מהעניין הזה בהתחלה של הליטוש, שהוא מגיע למצב החלבי הזה זה ניראה מלחיץ קצת

אבל כל עוד יש לך את כל הכלים הדרושים, ואתה עושה את השלבים לפי הסדר לא אמורות להיות שום בעיות, באמת שזה משחק ילדים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...