Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הייתי רוצה לדעת מה הפרוצדורה אם ברצוני להפוך רשיון נהיגה בעל הגבלה לגיר אוטומטי בלבד (הטסט בוצע על רכב אוטומטי), לרשיון נהיגה רגיל, דיינו ללא הגבלת סוג הגיר ברכב.

מחיפוש שביצעתי לפני שפרסמתי את הנושא הנ"ל, מצאתי שרשור משנת 2009 שהייתה בו תגובה שאמרה שכל מה שצריך זה לעבור טסט על רכב ידני.

האם הדבר נכון?

אשמח לשמוע ממקור בר-סמכא מה הפרוצדורה הנדרשת.

תודה רבה מראש על העזרה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אתה צריך למלא טפסים כאילו אתה מבקש להוציא רשיון חדש, ולציין שיש לך רשיון על גיר אוטומטי.

העובדה שיש לך כבר רישיון תפטור אותך מתיאוריה ואני חושב שגם ממס' שיעורים מינימלי.

כל שנותר לך הוא לקחת מס' שיעורי נהיגה (שאינם חובה ככל שאני מבין) ולגשת לטסט.

בהצלחה!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בענייני החוק תמיד עדיף להתאמין לשמועה המחמירה ולא המקלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל, מדובר ברשיון של חברה שלי ולא שלי. ברוך ה' יש לי רשיון על ידני, למרות שכרגע הרכב שלי אוטומטי, כאמור בגלל החברה. כשהיא עם הרכב אני עם האופנוע, יותר טוב :p

דבר שני, בגלל זה רשמתי שאשמח לקבל תשובה ממקור בר-סמכא.

שמועות זה נחמד ואני אכן מסכים עם SlowRide שעדיף להקשיב לשמועה המחמירה יותר, אבל עדיין אשמח לתשובה קצת יותר מוסמכת. אין בפורים איזה יועץ לנושאים כאלה?

תודה לכל המשיבים ותודה מראש לכל העוזרים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תפנה למורה נהיגה.

העניין של ה-28 שיעורי מינימום ותאוריה נועדו להכין אותך לכביש. כשאתה ממילא נוהג כבר והמגבלה היחידה שלך היא סוג הגיר, אתה פטור מהעניין הזה וסך הכל צריך לגשת לטסט חיצוני על רכב עם גיר ידני. הטסט הוא ככל טסט לקבלת רישיון בלי כללים לגבי יורת החמרה או פחות החמרה.

לדעתי צריך 3 שיעורים לפחות. כשעושים טסט אנחנו רוצים להיות מדויקים ולא בערך וחשוב לזכור את זה אחרת נכשלים.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מקפיצה את הנושא (כמו שאתם רואים, פות"ש עדיין לא ויתר עלי בתור חברה למרות שאין לי רישיון לידני :lol:).

קצת רקע: יש לי רישיון 5 שנים עם הגבלה לתיבה אוטומטית בלבד. התחלתי ללמוד נהיגה על רכב ידני, את רוב השיעורים עשיתי על רכב ידני ואז ממש לקראת הטסט המורה שלי החליט להתחדש ברכב (ממגאן 2 דיזל ללאון FR דיזל), משם הכל הדרדר, פשוט לא הסתדרתי עם הלאון, הביטחון ירד ופרשתי מכל הנושא. לקחתי כמה שיעורים בודדים על רכב אוטומטי רק כדי לגמור עם זה וכך היה.

בכל אופן, כל הנושא קצת מציק לי ויש את הרצון להשלים את החסר.

אז מה אני רוצה מהשרשור הזה:

1. בגלל שעזבתי את ירושלים לטובת חיפה, אני לא מכירה את "איזור הטסטים" כאן, מישהו יכול לשתף?

2. המלצה על מורה נהיגה הגון שאפשר לסמוך על המילה שלו ושלא יגרור אותי עכשיו יותר מידי שיעורים בשביל להשלים הכנסה.

3. כמה עולה בימיינו שיעור נהיגה על ידני?

עריכה: עכשיו שמתי לב שהשרשור נפתח בפורום המשפטי, יש אפשרות להעביר אותו לכללי? כי אין פה שום סוגיה משפטית.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הטסטים בקריות יוצאים מקרית חיים, מסתובבים באיזור עם כמה תמרורי עצור או לחילופין קרית אתא וכו.

ממש לא בעיה, אין כמעט זינוקים בעלייה.

לפי דעתי כדאי ל"הרחיק" עד הקריות, אם יש לך רישיון לאוטומט לא אגזים אם אומר שכנראה תעברי אחרי שיעורים בודדים.

שיעור נהיגה על ידני באיזור 150 לשעה בערך(השיעורים לא במשך שעה שלמה בדר"כ חלקי כדאי להגיע ל40 דקות או חצי שעה).

אני יכול להמליץ על מורים מהקריות, תבקשי בפרטי אם תרצי.

התהליך למיטב ידעתי, לאחר הוצאת טופס ירוק(וקבלת פטור על התיאוריה) כולל מורה שיגיש אותך לטסט-כלומר הוא יחליט מתי את מוכנה, ומעבר הטסט.

בהצלחה!

פורסם

אני מעלה כאן עוד אופציה , והיא טסט ביקנעם.

נראה לי שזה יהיה יותר קל מבחיפה , לא בטוח לגבי איך זה לעומת הקריות.

אני יכול להמליץ על כמה מורים ביקנעם.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

שלום, אם את רוצה מורה נהיגה מהקריות, שהוא גם קצין בטיחות, ומרצה לתעבורה שיכול לענות לך על כל שאלה, וכמו כן גם מלמד על ידני ואוטומט, תפני אלי בפרטי אתן לך את המספר טלפון שלו, הוא יוכל לענות לך על כל שאלה ובעיה שיש לך...

פורסם

אזרח המחזיק בידו רשיון לדרגה B עם הגבלה לאוטומט, ומבקש לשדרגו לרכב ידני, ייגש למשרד הרישוי המקומי, ויפטרו אותו מתיאוריה ומינימום שיעורי נהיגה(אין גם צורך לבצע מבחן פנימי).ברור שאת הטסט יהיה חייב לבצע כמו כל מבקש רשיון. ושיהיה בהצלחה!

עדיף כמובן לקחת כמה שעורים כדי לשלוט בגיר הידני וברכב המבחן .

פורסם
תלוי עד כמה את אוהבת לעשות זינוק בעליה...

דווקא אני זוכרת שלא הייתה לי בעיה עם זינוק בעליה בזמנו, רוב הפאדיחות קראו דווקא בקו ישר :oops:

אני מעלה כאן עוד אופציה , והיא טסט ביקנעם.

נראה לי שזה יהיה יותר קל מבחיפה , לא בטוח לגבי איך זה לעומת הקריות.

אני יכול להמליץ על כמה מורים ביקנעם.

האופציה של יקנעם בעצם משאירה את הזינוק בעליה אבל נפח התנועה שם כנראה קטן משמעותית במהלך היום, אני מבינה נכון?

איפה בדר"כ עוברים הטסטים של יקנעם?

בחמש שנים שיש רישיון, אני לא נוהגת הרבה (בדר"כ לא על בסיס יומי) אבל אין לי שום בעיה עם השתלבות בתנועה וכד', גם יצא ככה שאני גרה בערים די עמוסות, פקוקות עם לא מעט עליות. בכל אופן, אני בטוחה שברגע שאני אתיישב ברכב עם תיבה ידנית ועוד בידיעה שמישהו בא לבחון אותי, הביטחון ירד. בגלל זה אני מעדיפה לנטרל כמה שיותר "מכשולים" ולבחור במסלול שימזער את ההוצאה הכספית בעיקר (את הקורס נהיגה שרציתי לעשות בקיץ הזה כנראה נדחה לשנה הבאה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...