Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי זה לא נכון "הכי טוב זה הכי יקר". הנסיון הראה שהיותר זול הוא פחות טוב, או פשוט גרוע.

גם אני בודק, משווה, במוצרים יקרים סורק בחו"ל אתרים יעודים למוצר - בסוף בוחר דרך אמצע: או לקנות משהו שממקום טוב באמצע, או לשלם קצת יותר מהממוצע עבור מוצר איכותי שיש לו כבר ותק יחסי בשוק ואפשרויות השוואה למוצרים דומים.

במוצרים שרובם אלקטרוניקה ותק יחסי זה יחסי... כי אחרי שנה יש כבר משהו מתקדם יותר.

בעיני הטכנולוגיה הכי חדישה לא מעידה על איכות טובה יותר. להיפך: היא לא עמדה במבחן ארוך טווח, לא מובטח שהיא תשרד ולרוב הדור הראשון עובר מקצה שיפורים ושינויים כדי שיהיה טוב יותר וזול יותר.

תמיד צריך לבחון אם ריבוי פונקציות משרת אותנו ויהיה שימושי או שהוא רק קורץ כי "שיהיה". אבל משלמים על זה.

מה שאני שם לב שהמחיר נשאר די דומה, אבל מקבלים הרבה יותר שימושיות. לדוגמה טלביזיה טובה של 40" תעלה יום 4-5 אלפים, ככה גם עלתה לפני 10 שנים. אבל אז לא היה לד ו-LCD.

מחשב משחקים סביר/טוב יעלה כיום 3-4 אלפים. ככה גם עלה לפני 10 שנים. אבל אז היה פנטיום 4 ולא שמעו על סאטא.

גם מחיר הקומקומים הטובים ומכונות הגילוח די יציב. ושם אין שום שיפור משמעותי בתכונות.

טוב שיש את האוף טופיק בפורום כדי לשאול ולקבל חוות דעת מהנסיון האישי של האנשים פה. לי זה עזר כבר כמה פעמים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוקיי, אז תזכיר לי שוב למה לקנות ארנק ב-2000 שקלים אם אין לו שום יתרון פרקטי או ויזואלי על פני ארנק ב-100 שקלים, וגם אף אחד לא יודע שהוא עלה 2000 שקלים? בשביל שהבעלים של הארנק יידע שהוא עולה 2000 שקלים? כי אני מרגיש יותר טוב כשאני מוציא פחות כסף על משהו, לא יותר. אבל אולי אני המוזר פה...

כנראה.

פורסם
מה שאני שם לב שהמחיר נשאר די דומה, אבל מקבלים הרבה יותר שימושיות. לדוגמה טלביזיה טובה של 40" תעלה יום 4-5 אלפים, ככה גם עלתה לפני 10 שנים. אבל אז לא היה לד ו-LCD.

מחשב משחקים סביר/טוב יעלה כיום 3-4 אלפים. ככה גם עלה לפני 10 שנים. אבל אז היה פנטיום 4 ולא שמעו על סאטא.

גם מחיר הקומקומים הטובים ומכונות הגילוח די יציב. ושם אין שום שיפור משמעותי בתכונות.

אתה מה זה טועה. ה-LOEWE שקנינו לפני עשור הייתה 28 אינץ ועלתה יותר מ-6000 שקלים, שזה היה גבוה ב-1000-2000 שקלים מהמתחרות. 40 אינץ'? לא זוכר שבכלל היה, אבל אם כן - זה היה עולה כפול.

אבל לא צריך להסתכל כל כך אחורה. ה-LCD שלי עלתה קרוב ל-6000 שקלים לפני 3 שנים. היום אפשר להשיג 42 אינץ' נורמלית בחצי מזה.

אותו הדבר עם מחשב - לפני 10 שנים מחשב בסיסי היה עולה 4000. היום אפשר לקנות מכונת משחקים בסכום הזה. ויש לי איפהשהוא קבלות מכל המחשבים שקניתי בעבר, שיעידו על זה.

אותו הדבר גם בנוגע למכונות כביסה, מיקרוגלים, תנורים, מקררים... המחירים של כמעט כל מוצרי החשמל ירדו בעשרות אחוזים בעשור האחרון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היתה לי לווה אופטה. נקנתה כמעט יחד עם שארפ. הלווה תוקנה פעמיים ולבסוף שבקה ונזרקה לפני 12 שנים. השלט שלה אכן היה איכותי - פנל מתכתי ולחצנים רכים ומדויקים - אבל התמונה היתה סטנדרטית. השארפ חיה עד היום - 26 שנים - ולמעט מתג

ההפעלה לא התקלקלה מעולם.

לכן כשקניתי לאחרונה לד 52 זה היה רק של שארפ. היא יפנית, התמונה פשוט מדהימה (יס, HD ממחשב) ואני מקווה שלא אתאכזב גם מהאמינות.

לגבי קומקומים, גם אני קניתי של פיליפס וזרקתי אחרים, לא בגלל תקלה אלא בגלל ביצועים עלובים. פיית הפיליפס רחבה ומצוידת ברשתית סינון גדולה המאפשרת למלא דרכה את הקומקום בקצב מזורז וההרתחה נעשית בחום מכסימלי כלומר הרתחה ממושכת למשך כ-8 עד 10 שניות. דריש, קנית פיליפס בזול. שלי עלה 450 ש"ח, ולאחר שנת שימוש אני מברך על הקנייה כל יום מחדש, ולעיתים יותר מפעם ביום.

יוסי

פורסם
כן אתה צודק, בגלל זה בארנק שלי המקום היחידי שמצוין שם היצרן הוא באותיות שצריך זכוכית מגדלת כדי לקרוא וגם זה בצבע הארנק. האמת שכדי לדעת שזה ארנק מהתוצרת הנ"ל יש להשתמש באמצעים של זיהוי פלילי (לאבק את האזור ולמצוא את האותיות הבולטות).

ועל זה אמרו חז"ל:

"פראיירים אף פעם לא מתים,הם רק מתחלפים".

ידידי, כנראה שהכסף אצלך הוא לא בעל ערך ממשי,וזה באמת בסדר אם יש ,אבל לפחות תודה שרכישת מוצרים כאלו במחירים מופקעים זה בשביל הSHOW ולא באמת בגלל האיכות,הרי אם לואי ויטון היה מייצר גם קונדומים עם הלוגו שלו או טמפונים אם הלוגו שלו,מישהו היה קונה אותם בגלל איכות דימיונית?

פורסם
אתה מה זה טועה. ה-LOEWE שקנינו לפני עשור הייתה 28 אינץ ועלתה יותר מ-6000 שקלים, שזה היה גבוה ב-1000-2000 שקלים מהמתחרות. 40 אינץ'? לא זוכר שבכלל היה, אבל אם כן - זה היה עולה כפול.

אבל לא צריך להסתכל כל כך אחורה. ה-LCD שלי עלתה קרוב ל-6000 שקלים לפני 3 שנים. היום אפשר להשיג 42 אינץ' נורמלית בחצי מזה.

אותו הדבר עם מחשב - לפני 10 שנים מחשב בסיסי היה עולה 4000. היום אפשר לקנות מכונת משחקים בסכום הזה. ויש לי איפהשהוא קבלות מכל המחשבים שקניתי בעבר, שיעידו על זה.

אותו הדבר גם בנוגע למכונות כביסה, מיקרוגלים, תנורים, מקררים... המחירים של כמעט כל מוצרי החשמל ירדו בעשרות אחוזים בעשור האחרון.

רוני

לא מרגיש טועה. ההשוואות הן נומינליות, ללא חישוב הצמדות וערך הכסף. הנקודה שלי היתה שהמחיר נשאר דומה, אבל מקבלים הרבה יותר בתכונות ובשימושיות.

יש פה טלביזיה בת 10, 34 אינץ/ שעלתה כ-4500 ש"ח (נבחרה בגלל שהיתה אז מהבודדות עם 100 הרץ)

היום אני מחפש אחרת, לדוגמה פיליפס 42 עולה מחיר דומה. יש אחרות זולות יותר אבל איכות התמונה והתגובה להזרמה מהירה לא השביעו רצון. אומנם לא אותו גודל (ובמחירים זה קובע...) אבל כיום המחיר די זהה, אולי 10% פחות.

יש פה מחשב P4 בן 9, שמהתחלה יועד למשחקים (ולומדות) ועלה, כולל כרטיס מסך טוב, בלי מסך, כ- 3500 ש"ח.

כיום משהו לצרכים זהים (אבל לא במיפרט ובתכונות כי הכל טס קדימה) יעלה מחיר דומה עד 20% פחות.

ואם כבר מגיעים לקפה - אני הכי מרוצה ממשך החיים של הקומקומים של ראסל האבס.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
אני פשוט אוהב לקנות מוצר מתקדם טכנולוגית (זו למשל הסיבה שאייפון,לדוגמא, פחות מושך אותי, פשוט כי הוא תמיד מפגר דור אחד לעומת מכשירים מקבילים).

המשפט הזה מסביר הכל.

אני משתדל שלא לקנות טכנולוגיה חדישה וראשונית, בדיוק כמו שלא רצוי לקנות רכב בשנה הראשונה שלו בשוק.

לכל טכנולוגיה יש מחלות ילדות, וכמה שלא תכביר בבדיקות QA, עדיין שהמוצר ייצא לשוק יתעוררו בעיות (ברוב המקרים).

172

פורסם

בכוונה מתכננים מוצרים בעלי אורך חיים קצר. פעם היו מכשירי CD עם עינית זכוחית - הם עבדו שנים. היום CD/DVD ודומים בעלי עינית פלסטיק שעם הזמן מאבדת תכונות שלה, דוהה והמכשיר מפסיק לתפקד.

בגלל התחרות ואפשרות לקנות מוצרים בזול, גם מותגים מובילים נאלצים להתכופף ולרדת במחיר. זה בא על חשבון האיכות. עושים מוצרים כדי למשוך קונים עם כל מיני פיצ'רים, שיהיו נוצצים, תצוגה יפה וכד' - כל זה נהרס מהר מאוד.

זה שהטכנלוגייה מתקדמת זה לא תירוץ לכך שהמוצרים נעשים פחות איכותיים. מתי שרוצים יכולים לעשות מוצר איכותי בצורה קיצונית (דוגמאות טובות לכך מוצרים שעומדים בסטנדרטים MIL). מוצר איכותי יהיה מוצר יקר. הקונה לא מחפש איכות, הקונה מחפש רק מחיר ובמחיר הזה מצפה לקבל איכות של הסטהדרטים הגבוהים ביותר.

הקונים הובילו את השוק ואיכות המוצרים שיש היום. המוצרים נועדו לשרוד את תקופת האחריות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איזה מוזר, למה קנית loewe ? :lol:

כי היא הייתה טובה ממרבית המתחרות שלה באופן משמעותי. גם אצלנו, אגב, היא התקלקלה פעם אחת. מסתבר שבטלוויזיות הללו היה איזה רכיב (כבר לא זוכר איזה) שהתקלקל אחת ל-6-7 שנים בממוצע. עלות ההחלפה שלו הייתה 600 שקלים אם אני זוכר נכון, ומאז היא עבדה נהדר.

לא מרגיש טועה. ההשוואות הן נומינליות, ללא חישוב הצמדות וערך הכסף. הנקודה שלי היתה שהמחיר נשאר דומה, אבל מקבלים הרבה יותר בתכונות ובשימושיות.

ההצמדה וערך הכסף מאבדים ממשמעותם כשמדובר על לפני 3 שנים והיום. בוודאות גמורה מחירי הטלוויזיות ירדו באופן משמעותי מאז. אני מסכים שמקבלים יותר, אבל כאמור - לפעמים על חשבון אורך החיים. בדוק גם מחירים של מוצרי חשמל אחרים מלפני 3-4-5 שנים, ותראה הבדלים. כמה עלה אז מקרר 600 ליטר וכמה היום? כמה עלה מכשיר DVD או וידאו וכמה היום? מערכת קולנוע ביתית? מיקרוגל? מדיח כלים? מכונת כביסה? יש עוד הרבה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש לא מעט רכישות שעדיף לבחור בדגמים מוכחים וטובים שכבר רצים הרבה זמן.

כך הדוגמא היא כפי שנפלת עם מכונות הגילוח החדשות של פיליפס, עם הראשים הצפים והדקים. (אלו כמו שהם מקדמים עכשיו בפרסומות וכמו שאתה קנית).

לא יצא לי לראות מישהו אחד שמרוצה מהמכונות האלה, וכולם אמרו שלוקח להן הרבה יותר זמן לגלח.

הסדרה המצויינת שעשתה לפיליפס את השם במכונות גילוח זאת סדרה 8200 עם 9 הסכינים במכונה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אגב, אני עדיין משתמש במכונת כביסה שתי מהירויות של maytag משנות ה-80. עובדת נהדר!

רוני

נזכרתי שיש לי חבילת קונדומים במידה SMALL משנות ה-70-80 של חברת SHEIK שרכשתי בחו"ל ועדיין עובדים.

איזה כייף לי :)

פורסם
נזכרתי שיש לי חבילת קונדומים במידה SMALL משנות ה-70-80 של חברת SHEIK שרכשתי בחו"ל ועדיין עובדים.

עדיין עובד משנות ה-70, מה שמרשים פה זה לא הקונדומים... :wink:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...