Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני בעקרון קונה לפי איכות, לא אכפת לי השם. לפעמים זה עולה הרבה יותר, אבל מה האלטרנטיבה?

השאלה היא, האם אנחנו באמת יודעים אם המוצר שקנינו איכותי או לא ?

כמובן שהתשובה היא לא חד משמעית, אבל אני חושב שהיום, יותר מבעבר וגם במוצרים בעלי שם ותג מחיר גבוה, נראה לי שהתשובה... לא כל כך.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אתה צודק, אבל בשביל זה יש את האינטרנט.

כאשר אני מעוניין לקנות מוצר חשמלי "רציני", אין מצב שאני ניגש לחנות עצמה, לפני שאני ניגש לאינטרנט.

למעשה, אני ניגש לחנות ע"מ לקנות ולא לדלות מידע כלשהו על המוצר.

פורסם
השאלה היא, האם אנחנו באמת יודעים אם המוצר שקנינו איכותי או לא ?

כמובן שהתשובה היא לא חד משמעית, אבל אני חושב שהיום, יותר מבעבר וגם במוצרים בעלי שם ותג מחיר גבוה, נראה לי שהתשובה... לא כל כך.

לפני שאני מזמין באינטרנט, אני מסתכל בעין.

ניתן ללמוד הרבה גם על מוצר חשמלי לפי איכות גימור, איכות צביעה, כפתורים, מסך וכמובן מקום מפעל היצור והחברה.

רק אתמול קיבלתי את מכונת הכביסה החדשה. קודם כל ויתרתי על מותגי מדבקה, אח"כ בחרתי באחריות מלאה כמה שיותר ארוכה מיבואן שלא ידוע כבעייתי. בחרתי מידות, צבע, features שהם must לעומת כאלה שהם N.t.h, סביבות מחיר וזמינות. בסוף נשארו לי שתי מכונות של אלקטרולוקס שההבדל היחיד בינהן היה feature הנקרא TDC והבדל של 100 ש"ח במחיר.

עשיתי סיבוב בחנויות, לראות איכות חומרים, גומיות אטימה, פירוק תא האבקות, בוררים וכד'.

בסופו של יום הזמנתי את היקרה יותר, אך קידמו אותי לדגם עוד יותר מתקדם בגלל חוסר מלאי בדגם שהזמנתי.

בביגוד ואביזרים זה קל הרבה יותר. לכן לפעמים ג'ינס איכותי וזול, שרשום עליו "עזרא ובניו" ולא לואי ויטון ניתן לקנות בעד 150 ש"ח. משקפי שמש עם עדשות מקוטבות עם מסגרת טובה של Poloroid (אלה שעשו מצלמות) ולא של RAYBAN ב-170 ש"ח. ועוד ועוד.

זה אגב אפשר גם לכתוב בשרשור של "איפה מעמד הביניים?"

שלא נדבר על פלאפון של NOKIA ב150 ש"ח במקום IPHONE 8 ב465151321 ש"ח.

משכנתא זה קל

פורסם
אכן האינטרנט הוא כלי מעולה, אם לא הטוב ביותר כדי לבדוק על איכותם של מוצרים.

אני ממש לא מסכים עם ההנחה הזו. הכלי הכי טוב לפי דעתי הוא לראות את המוצר לגעת ולחוש אותו ואם אפשר להפעיל אותו מה טוב.

אני אישית כמעט ולא מזמין מוצרים מ-EBAY.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חושב שהכוונה שבאינטרנט (גם פה בפורום) אפשר למצוא REVIEWS וללמוד מנסיונם של אחרים שקנו מוצר X לפני שפותחים את הארנק.

:turn-l:
פורסם
אני ממש לא מסכים עם ההנחה הזו. הכלי הכי טוב לפי דעתי הוא לראות את המוצר לגעת ולחוש אותו ואם אפשר להפעיל אותו מה טוב.

אם נעזוב את EBAY בצד כרגע, אתה צודק ואני צודק או בקצרה, שנינו צודקים :).

אנחנו לא סותרים אחד את השני. לפי דעתי, שתי הפעולות האלו הכרחיות, לפני הקנייה.

פורסם
לפני שאני מזמין באינטרנט, אני מסתכל בעין.

ניתן ללמוד הרבה גם על מוצר חשמלי לפי איכות גימור, איכות צביעה, כפתורים, מסך וכמובן מקום מפעל היצור והחברה.

רק אתמול קיבלתי את מכונת הכביסה החדשה. קודם כל ויתרתי על מותגי מדבקה, אח"כ בחרתי באחריות מלאה כמה שיותר ארוכה מיבואן שלא ידוע כבעייתי. בחרתי מידות, צבע, features שהם must לעומת כאלה שהם N.t.h, סביבות מחיר וזמינות. בסוף נשארו לי שתי מכונות של אלקטרולוקס שההבדל היחיד בינהן היה feature הנקרא TDC והבדל של 100 ש"ח במחיר.

עשיתי סיבוב בחנויות, לראות איכות חומרים, גומיות אטימה, פירוק תא האבקות, בוררים וכד'.

בסופו של יום הזמנתי את היקרה יותר, אך קידמו אותי לדגם עוד יותר מתקדם בגלל חוסר מלאי בדגם שהזמנתי.

בביגוד ואביזרים זה קל הרבה יותר. לכן לפעמים ג'ינס איכותי וזול, שרשום עליו "עזרא ובניו" ולא לואי ויטון ניתן לקנות בעד 150 ש"ח. משקפי שמש עם עדשות מקוטבות עם מסגרת טובה של Poloroid (אלה שעשו מצלמות) ולא של RAYBAN ב-170 ש"ח. ועוד ועוד.

זה אגב אפשר גם לכתוב בשרשור של "איפה מעמד הביניים?"

שלא נדבר על פלאפון של NOKIA ב150 ש"ח במקום IPHONE 8 ב465151321 ש"ח.

איפה בדיוק ראית RAYBANב170 ש"ח ?

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הכוונה שלי לא היתה כלל ל EBAY, להפך, EBAY לא מספק כלל אפשרות להתרשמות ממוצר.

האינטרט מאפשר קבלת חוות דעת בצורות שונות, ע"י סטטיסטיקה, REVIEWS, דיונים.

דוגמאות לכך לא חסרות:

- כשאתה רוצה לבדוק על מלונות, אני לא רואה דרך טובה יותר מאתר TRIPADVISOR (לדוגמה). אני אישית ביצעתי בחירה כבר 3 פעמים עפ"י האתר הזה ואף פעם לא התאכזבי. כל שיטת דירוג הכוכבים לא רלוונטית כאשר ישנו אתר המאגד חוות דעת של מליוני אנשים.

- באמזון אפשר לקרוא ביקורות של אנשים לגבי מוצרים שונים.

- חיפוש ופתיחת דיונים בפורומים הוא גם כלי מצויין לקבל התרשמויות ממוצר, ראה כמה פעמים משתמשים כאן באוף-טופיק על מנת לקבל חוות דעת על מוצרים שונים (דיונים שזכורים לי מהתקופה האחרונה: משקפי שמש, מפרטי מחשב, מכונת כביסה, מברגה)

- היום אפילו YOUTUBE מספק חוות דעת או מידע חשוב לגבי מוצרים. למשל, רוצה לדעת אם תוכל להחליף לבד סוללה לאייפון ? YOUTUBE יתן לך את התשובה בקלות.

האינטרנט הוא כלי מצויין לקבל תמונת מצב ומידע שחשוב לך לגבי מוצר מסויים, שוב, זה לא כלל ולא תמיד עובד, אני גם מסכים שאין כמו התרשמות אישית, אבל זה לא נוגד או מפחית מיכולות האינטרנט.

פורסם
האינטרנט הוא כלי מצויין לקבל תמונת מצב ומידע שחשוב לך לגבי מוצר מסויים, שוב, זה לא כלל ולא תמיד עובד, אני גם מסכים שאין כמו התרשמות אישית, אבל זה לא נוגד או מפחית מיכולות האינטרנט.

מעניין מאוד מה שרשמת. אם תחפש (או תבקש מאייל) קישורים או חוות דעת על אייפון לדוגמא אתה תגלה שזה חרא של מכשיר עם מלא תקלות.

מצד שני תשאל אותי כבעלים של אייפון 3GS ולחלק מהמשפחה יש אייפון 4 יגידו לך שאין אמת מאחורי 99 אחוז מהפירסומים וחוות הדעת באינטרנט.

גם אנוכי נעזר בחוות דעת על מוצר מסויים אבל בדרך כלל אני סומך על ההגיון הבריא שלי ועל הבדיקות שלי לגבי מוצר מסויים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שאתה אומר זאת בדיוק דוגמה ליכולות האינטרנט. אני יכול לקרוא את הדברים של אייל ומנגד את הדברים שלך ולהחליט (לפי ההגיון שלי והתחושה שלי, שכמובן אין להם תחליף והם חשובים מאוד) מה נראה לי יותר. אני יכול להמשיך ולחפור ולמצוא עוד חוות דעת שיחזקו או יחלישו את הדעה שאימצתי.

אני חושב שלהגיע לרמה של קריאת 99% מחוות הדעת על האייפון באינטרנט זה קצת ארטילאי, לא תמיד גם חייבים לקחת את כל מה שכתוב בחוות הדעת, אלה להסיק מסקנות ספציפיות. למשל, אם אתה רואה שגם בחוות דעת טובות רושמים שעוצמת הרמקול חלשה יחסית, כנראה שהיא חלשה יחסית.

כמובן שלא כל הדברים נכונים, לא הכל מדויק, אבל גם תחושה והיגיון לפעמים לא מדוייקים ומטעים. אני מסכים איתך שאין להם תחליף, אבל האינטרנט הוא כלי מצויין לעזור לתחושה ולהגיון האישי שלנו.

פורסם
איפה בדיוק ראית RAYBANב170 ש"ח ?

הכוונה הייתה שמשקפיים לא פחות טובים אפשר לקנות ב30% עלות רק בגלל שאין סביבם הייפ/בראנדינג.

לאחרונה קניתי גם סרנגטי ב-50% ממחירם בארץ רק בזכות ייבוא אישי מחנות בארה"ב, קופון של החנות הספציפית שמצאתי באינטרנט (תודות לגוגל) והנחה נוספת של החנות בעקבות Backordering שהם בצעו עקב מחסור במלאי. אפילו שילמתי מיסים כחוק, בשמחה אפילו.:-D

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...