Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא חנות הגלי שנכנסתי אליה היתה חדשה יחסית - היא ממוקמת במרכז "ביג" בבית שמש. למעשה, אני אפילו לא בטוח אם יש לה ותק של שנה.

לגבי אייפון: החזקתי בידיים שלי מכשיר כזה וגם השתמשתי. מצטער, המוצר הזה פשוט לא תפס אותי. אין ספק שהוא נראה טוב ומרגיש איכותי מאוד, ואת ההסבר שכתבת שמעתי גם מאחרים שמשתמשים בו (כולל אחותי, שלא מוכנה אפילו לחשוב על להחליף אותו במכשיר אחר).

DVD: בעידן ה-VOD, ה-MAX והיוטיוב, באמת שאינני מוצא הצדקה למכשיר המיותר הזה. ולפני שתשאל: כן, יש לי אחד בבית. הסיבה היחידה שיש לי אותו היא שהוא עלה לי 20 ש"ח (היה מבצע ב"מגה"). במחיר הזה השתלם לי לרכוש אותו, אע"פ שלא השתמשתי בו אפילו פעם אחת.

נ.ב.: קסטרו זה דרעק. לקח לי כמה רכישות כדי להבין את זה, עד שבסופו של דבר התובנה הזאת הצליחה לחלחל לי לתודעה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסיבה היחידה שיש לי אותו היא שהוא עלה לי 20 ש"ח (היה מבצע ב"מגה"). במחיר הזה השתלם לי לרכוש אותו, אע"פ שלא השתמשתי בו אפילו פעם אחת.

אז שילמת 20 שקל בשביל משהו שלא השתמשת בו? איך זה בדיוק משתלם? :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יכול להיות שדיזל מייצרים גם באיטליה, בכל אופן, רוב הייצור שלהם דווקא בסין, בערך כמו רוב המותגים בעולם (דיור, לואי ויטון,חלק מבגדי ארמני,גוצ'י ועוד).

סלח לי אבל אתה טועה ובגדול. דיזל מיצרים בעיקר באיטליה ואלו שלא אז במזרח אירופה. (אין דיזל מסין.)

ארמני וגוצ'י לא יודע בודאות.

לואי ויטון אני יודע בוודאות, מיצרים בשתי מדינות בלבד צרפת וספרד (ספרד בעיקר חגורות, על ידי מפעל מומחה בעל מסורת ותיקה כלואי ויטון עצמו שנרכש על ידם וחלק מהארנקים שעשוים מהרכב מוגן של לואי ויטון (עור ובדים נוספים). ובגלל זה ארנק קטן יעלה לך 2000 שח (ושווה כל שקל).

נכון, יש מותגים שעברו שנמוך כמו שאמרתי אבל מותגי העל המעטים כמו לואי ויטון והרמס לא יעשו זאת לעולם (ארנק קטן ב2000 שח, תור של חצי שעה בכניסה וכולם קונים, למה להרוס?)

פורסם

אני צופה קדימה: את הצילום של החתונה שלי אקבל על DVD. כדי לראות אותו, אני מניח שלא יהיה מנוס מרכישת נגן DVD. אז אם כבר אין לי ברירה ואני חייב שיהיה לי נגן DVD, לפחות שזה יהיה במחיר הזול ביותר שניתן למצוא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני מעדיף להיות מופתע ממוצר זול שמתפקד לאורך שנים מאשר להתאכזב ממשהו יקר.

זה לדעתי משפט המפתח בשרשור הזה.

אצל אמא שלי למשל, כל הבית עומד על מכשירי חשמל סיניים ומוצרי מדבקה - שואב אבק של Maytag (היה פעם מותג אמריקאי), טלוויזיה של Grundig (היה פעם מותג גרמני), מיקרוגל של ITT, מקרר של Lenco (שניהם היו פעם מותגים אירופאיים די איכותיים) ועוד. הלוואי שיכולתי לומר שזה ממניעים אידאולוגיים, אבל הסיבה לכך הרבה יותר פרוזאית: כשהייתי בצבא, בועת המכרזים באינטרנט הייתה בשיאה, ואפשר היה לקנות את כל אלה במחירים זולים מאד, במיוחד כשהיית בוחר באיסוף עצמי. ניצלתי את נסיעות החינם שלי בשביל להביא את השואב מאשדוד, הטלוויזיה מהרצליה, המקרר מראשל"צ וכו'. זה היה בשנת 2004-2006, וכל המוצרים האלה עדיין עובדים. הם שרדו הרבה יותר ממה שציפינו מהם, וזאת בהחלט הפתעה נעימה.

מאידך, בתחילת שנות ה-2000 עברנו משהו כמו 7 קומקומים שונים מבית גולד ליין, אלקטרו חנן, המילטון, קנדי ושאר הזבל הזה בתוך שלושה חודשים, שכל פעם נדפקו והוחלפו או תוקנו באחריות. בפעם השמינית הוצע לנו לשדרג לקומקום של פיליפס שעלה אז משהו כמו 300 שקל (בערך פי 2), יקר אבל התייאשנו כבר מהזולים. הקומקום הזה עדיין עובד ללא שום תקלות, גם אחרי קרוב לעשור.

לשאלתך "מה יהיה" - להערכתי, המצב לא ישתנה בקרוב. כל מוצר שמיוצר בסין לפי מפרט מסויים יפול בסופו של דבר קורבן למחלקת ה-cost reduction בתאגיד שמוכר אותו, ואז חלקים יוחלפו לפחות איכותיים, רכיבים יוחלפו ליותר זולים והאיכות הכללית תרד. זה בהחלט משהו שמתוכנן מראש ולא איזה הפתעה גדולה. הסיבה שאין כיום יצרנים שמוכרים מוצרים איכותיים היא משום שהחמדנות גברה עם השנים, וכיום בשביל לגבות יותר כסף, מספיק לייצר משהו שנראה יותר איכותי, גם אם בפנים זה אותו זבל. אולי בעוד כמה שנים המצב ישתפר, אבל אני בספק. יותר סביר להניח שהמחירים ירדו עוד קצת, ואז הכל יהפוך למתכלה, גם מוצרים כבדים כביכול כמו מכונות כביסה ומקררים. מבחינה לוגיסטית, זה פשוט יותר זול לתאגידים, הלקוחות הם לא באמת שיקול פה. אין שום דרך הגיונית שהמצב יחזור לקדמותו, אלא אם כן התאגידים יאולצו ע"י הרשויות לאסוף את פגרי המוצרים שלהם מהרחוב ולדאוג למחזורם, ואולי אז תהיה להם מוטיבציה לייצר משהו ששורד יותר זמן. עד שזה יקרה, לא הייתי מצפה לראות שינוי, ולא הייתי נכנס להוצאות גבוהות מדי על כלום.

פורסם

אני לא מבין גדול בנושאי אופנה, בדים ונעליים, אבל בכל הנוגע למכשירי חשמל ואלקטרוניקה -

לא כל מה שמיוצר בסין הוא באיכות נמוכה. אם תבדקו טוב טוב מה מסתתר מאחורי כמה מהמותגים היותר יקרים ואיכותיים בשוק תגלו שאחוזים נכבדים מהמוצר דווקא כן נבנו אי שם במזרח הרחוק. גם עם על המוצר עצמו כתוב שהוא יוצר בגרמניה, ארה"ב או איטליה, יכול מאוד להיות שאת הסוללות ייצר מפעל בסין, את המעגל המודפס הרכיבו בטיוואן ואת הצ'יפים עצמם ייצר פועל מלזי. מה שקובע את איכות המוצר הם שני פרמטרים עיקריים -

1. בקרת איכות .

2. תכנון.

תרשו לי להתמקד בנקודה השנייה, כי הראשונה נראית לי די ברורה.

כן, אפשר לתכנן מכשיר חשמלי כך שיעבוד X שעות בממוצע. כדי להגדיל את זמן התקינות של המכשיר צריך להשקיע זמן במהלך תכנון המוצר וכסף במהלך הייצור שלו. רוב היצרנים הגדולים מסתכלים רק על השורה התחתונה - איך לייצר בזול ולמכור לצרכן ביוקר. את התוצאה אתם מרגישים בבית. זה לא קשור ישירות לכמות האלקטרוניקה שיש בהם, בחללית של נאס"א יש פי 1000 יותר אלקטרוניקה ממכונת כביסה והיא מתקלקלת פחות. ההבדל הוא שאת החללית מתכננים כמו שצריך ואת המכונת כביסה שלכם מתכננים כדי שתיהיה זולה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם תבדקו טוב טוב מה מסתתר מאחורי כמה מהמותגים היותר יקרים ואיכותיים בשוק תגלו שאחוזים נכבדים מהמוצר דווקא כן נבנו אי שם במזרח הרחוק.

דוגמה מצויינת לכך, האייפון:

designed by apple in california assembled in china

chinese.gif

ד"א, במקרה מצאתי את הטבלה המעניינת הזאת של עלויות הייצור של ה 3GS, שימו לב למחירים ולמדינות:

iphone_trade.jpg

אפשר לקרוא עוד כאן:

http://qiminfei.blogspot.com/2011/02/iphone-and-united-states-trade-deficit.html

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
ובגלל זה ארנק קטן יעלה לך 2000 שח (ושווה כל שקל).

הארנק שלי, תוצרת חברת "שקר כלשהו בע"מ", מכיל מקומות לעשרה כרטיסים, תא קטן למטבעות ושני שרוולים לשטרות. הוא עשוי מעור, מכיל את כל הדברים שאני צריך שהוא יכיל, ועולה בסביבות ה-100 שקלים. מה הארנק של לואי יודע לעשות מעבר לכך? לשלם בעצמו?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
סלח לי אבל אתה טועה ובגדול. דיזל מיצרים בעיקר באיטליה ואלו שלא אז במזרח אירופה. (אין דיזל מסין.)

לואי ויטון אני יודע בוודאות, מיצרים בשתי מדינות בלבד צרפת וספרד (ספרד בעיקר חגורות, על ידי מפעל מומחה בעל מסורת ותיקה כלואי ויטון עצמו שנרכש על ידם וחלק מהארנקים שעשוים מהרכב מוגן של לואי ויטון (עור ובדים נוספים). ובגלל זה ארנק קטן יעלה לך 2000 שח (ושווה כל שקל).

נכון, יש מותגים שעברו שנמוך כמו שאמרתי אבל מותגי העל המעטים כמו לואי ויטון והרמס לא יעשו זאת לעולם (ארנק קטן ב2000 שח, תור של חצי שעה בכניסה וכולם קונים, למה להרוס?)

אל תיפגע ,אבל זה אחד המשפטים הכי מופלצים ששמעתי בשנה האחרונה.

מי שרוכש ארנק ב2000 ש"ח זה מישהו שכל מטרתו היא להראות כמה כסף יש לו ואיכות המוצר מעניינת לו את הח^ר של הת*ת.

שיהיה שבוע טוב:wink:

פורסם
... אבל לרוב קונה את ה"הכי טוב" שיש מתוך קו מחשבה שאני תמיד מעדיף לשלם קצת יותר אבל לקבל את המוצר הכי מתקדם ואיכותי.

המקום שבו משקיעים הכי הרבה בפיתוח ובקרת איכות הוא לא במוצרים היקרים,

אלא ב"דגמים הפופולריים", הלחם והחמאה של היצרנים.

כמו כן, עדיף לקנות מוצר שיש לו כבר כמה חודשים טובים בשוק,

והוא בעצם מעין "גרסה II", על פני משהו חדש (חדש מדי?).

ההבדל במחיר הוא כמעט תמיד הבדל במיתוג.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סליחה שאני קצת בוטא, אתה טועה ומטעה.

לגבי דיזל, במקרה חבר שלי הוא אחד הזכיינים (בעל מפעל) שמייצר לדיזל- בסין.

לגבי לואי ויטון- הייצור שלהם בסין, הדבר היחיד שלא עושים בסין זה את הפינישים (אבזמים,תגים וכו'), מעבר לזה כל הייצור מבוצע בסין ותפסיק לדבר על "הרכבים מוגנים" כי זה קשקוש אחד גדול, גם בשווקים בסין אתה יכול לקנות ב-50 שקלים תיק שיוצר במפעל המקורי של לואי ויטון (עובדי הייצור מייצרים תיקים משאריות חומר הגלם ומוכרים לשווקים), ארנק של לואי ויטון עולה 2000 שקלים מכיוון שזה לואי ויטון לא בגלל שהוא מיוצר מזהב 18 קרט.

כולם אגב יודעים שלואי ויטון מיוצר בסין,כולל לקוחות המותג, אין בזה איזה סוד, ועדיין התורים קיימים, תיהיה רגוע.

אל תנפנף בדברים שאין לך חצי מושג בהם ידידי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כן אתה צודק, בגלל זה בארנק שלי המקום היחידי שמצוין שם היצרן הוא באותיות שצריך זכוכית מגדלת כדי לקרוא וגם זה בצבע הארנק. האמת שכדי לדעת שזה ארנק מהתוצרת הנ"ל יש להשתמש באמצעים של זיהוי פלילי (לאבק את האזור ולמצוא את האותיות הבולטות).

פורסם
סליחה שאני קצת בוטא, אתה טועה ומטעה.

לגבי דיזל, במקרה חבר שלי הוא אחד הזכיינים (בעל מפעל) שמייצר לדיזל- בסין.

לגבי לואי ויטון- הייצור שלהם בסין, הדבר היחיד שלא עושים בסין זה את הפינישים (אבזמים,תגים וכו'), מעבר לזה כל הייצור מבוצע בסין ותפסיק לדבר על "הרכבים מוגנים" כי זה קשקוש אחד גדול, גם בשווקים בסין אתה יכול לקנות ב-50 שקלים תיק שיוצר במפעל המקורי של לואי ויטון (עובדי הייצור מייצרים תיקים משאריות חומר הגלם ומוכרים לשווקים), ארנק של לואי ויטון עולה 2000 שקלים מכיוון שזה לואי ויטון לא בגלל שהוא מיוצר מזהב 18 קרט.

כולם אגב יודעים שלואי ויטון מיוצר בסין,כולל לקוחות המותג, אין בזה איזה סוד, ועדיין התורים קיימים, תיהיה רגוע.

אל תנפנף בדברים שאין לך חצי מושג בהם ידידי.

כמו שנאמר, איש באמנותו יחיה. תמשיך לחפש מציאות בסין ידידי, רק עשה טובה, תציין את זה לפני שאני משקיע בתשובה להודעה שלך כי נראה לי שאני יודע מראש מדוע המוצרים שלך מתקלקלים. היכן נקנו המוצרים?

פורסם
כן אתה צודק, בגלל זה בארנק שלי המקום היחידי שמצוין שם היצרן הוא באותיות שצריך זכוכית מגדלת כדי לקרוא וגם זה בצבע הארנק. האמת שכדי לדעת שזה ארנק מהתוצרת הנ"ל יש להשתמש באמצעים של זיהוי פלילי (לאבק את האזור ולמצוא את האותיות הבולטות).

אוקיי, אז תזכיר לי שוב למה לקנות ארנק ב-2000 שקלים אם אין לו שום יתרון פרקטי או ויזואלי על פני ארנק ב-100 שקלים, וגם אף אחד לא יודע שהוא עלה 2000 שקלים? בשביל שהבעלים של הארנק יידע שהוא עולה 2000 שקלים? כי אני מרגיש יותר טוב כשאני מוציא פחות כסף על משהו, לא יותר. אבל אולי אני המוזר פה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...