Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסוג האנשים שכשאני קונה מוצר כלשהו אני עושה סקר שוק וכו', אבל לרוב קונה את ה"הכי טוב" שיש מתוך קו מחשבה שאני תמיד מעדיף לשלם קצת יותר אבל לקבל את המוצר הכי מתקדם ואיכותי.

אבל בשנים האחרונות עושה רושם שכבר לא משנה מוצר של איזה חברה תקנה- ימיו התקינים ספורים.

כך היה עם מכונת כביסה שהחליטה שלא בא לה להמשיך לעבוד כבר בתוך חודשיים לאחר רכישתה (תוקנה במסגרת אחריות, היתה זקוקה לעדכון תוכנה).

כך קרה עם מכונת גילוח של פיליפס (הדגם הכי מתקדם ויקר- 1290CC) שגם שבקה חיים בתוך חצי שנה מרכישתה.

כך גם עם מערכת סטריאו של סוני שהחליטה שלא צריך לקרוא יותר דיסקים, וזה רק לאחר 4 חודשי שימוש.

ממש מתסכל העניין הזה, אני מוציא המון כסף על מוצרים איכותיים, אבל אף אחד לא מחזיק מעמד לאורך זמן.

מה יהיה ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככה זה, ככל שיש יותר אלקטרוניקה במכשירים ככה הם נהפכים ליותר רגישים.

לגבי מכונת הגילוח-האם היא באחריות? בד"כ נותנים אחריות לשנה. יתכן שהקרם שמגיע איתה תוקע את ראשי הגילוח והמנועים לאחר כמה זמן.

יש ברשותי מכונת גילוח של פיליפס מדגם 7830 שקניתי לפני 8 שנים בתחילת שירותי הצבאי. עד עכשיו החלפתי רק סכינים שהפסיקו לגזום והיא עובדת כמו ביום שרכשתי אותה (טפו טפו טפו).

לגבי מערכת הסטריאו-מה התקלה שם? אתה מכניס דיסק והמגש מוציא אותו לאחר כמה שניות? אם כן יתכן והעינית קצת התלכלכה, יש דיסק מיוחד לניקוי עינית הליזר שיכול לעזור. הבעיה היא שהוא לא עובד על המכה הראשונה וצריך לפחות 7-8 הפעלות רצופות של הדיסק הזה כדי שכל האבק יוסר משם.

זו הסיבה שכשאני מחפש מוצר אני לא מחפש את המוצר הכי "טוב"-מכונת גילוח עם צג LCD וחיישני קרם ממש לא עושה לי את זה. כמה שפחות גימיקים-יותר טוב.

פורסם

קו המחשבה שלך הוא על ההבדל הדק בין עיוורון מוחלט אחרי ה"מותג" לבין הרצון לקנות מוצר אמין,

תמיד תקנה מוצר

*שאתה יודע במפורש שהחברה שלו לא "ההכי מוצלחת" אבל בהחלט מהרשימה המובחרת (באותו התחום)

-בגלל שזאת תהייה חברה שיש לה לאן לשאוף עם המוצרים שלה.

*שאתה יודע שפעם הם היו סתם עוד חברה ובזמן האחרון יש עליית מכירות ממותג זה(ולא חברה שעומדת בראש רשימת החברות הרבה זמן)

-כי אז אתה בטוח שהמוצרים שלה מושקעים.

*אף פעם אל תקנה את הדגם הכי מטורף ,זה כמו בסדרות -תמיד תעשה מינוס 1

-בגלל שמוצר "המילה האחרונה" זה תמיד "מוצר במילה ראשונה" ויש עוד הרבה מה לשפר בו ובדרך כלל יהיה לא מוגמר.

דוגמא ,מכוניות היברידיות הראשונות שיצאו, מסכי LCD בתחילת הדרך וכו'..

בכל מקרה ממש משעמם לי אני מקווה שלא חפרתי יותר מידי..

פורסם

העניין הוא שגם היום יש מוצרים טובים אבל הם עולים הרבה יותר ממוצרים רגילים או סבירים .

אם היית קונה מכונת כביסה של מילה , לא בטוח שהיו לך בעיות .

מכונת גילוח של פיליפס בדרך כלל מחזיקה מעמד , אבל אם נגרם למכונה נזק כלשהו ,או טעינה ראשונית לא נכונה , יכולה להווצר בעיה .

לגבי מערכת סטראו של סוני , היום המערכות שנמכרות של סוני לא אמינות כמו פעם , רובן סיניות וחוץ מהשם אין הרבה מאותה איכות שאתה מצפה.

ולסיום אפשר למצוא מוצרים טובים , אבל מחירם יהיה פי 3 או פי 4 מאותו מוצר רגיל שאתה יכול לקנות , הסיניים הרסו את העולם, או שלא .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

צריך להבין שהטכנולוגיה מתקדמת, דבר המצריך מאיתנו להיות צרכנים יותר חכמים, יותר מאשר בעבר.

הטכנולוגיה לא מתפתחת נגדנו, אלא במטרה לעזור לנו ועדיין עלינו לחשוב כמה פעמים יותר מהעבר, לפני רכישת מכשיר חשמלי, היום.

התייחסות לדוגמאות של עידן:

* מכונת כביסה - אלו דווקא מוצרים שלא כדאי לרכוש את "הכי טוב ומשוכלל", אלא דווקא מכונות כביסה פשוטות, אשר המושג עדכון תוכנה לא קיים בהן. הן עדיפות, לפחות מבחינתי.

* מכונות גילוח - גם פה, אני באופן אישי, בחרתי ללכת על מכונה פשוטה ולא על אחת משוכללת בעלת מסך (!). (לא מכיר את הדגם שצויין מעל).

* מערכת סטריאו - לצערי, המכונית שלי עדיין מכריחה אותי לדעת מהם, אבל מערכת סטריאו לבית? רק אחת עם כניסת USB. כל הקטע של מערכת עם 3/5/100 דיסקים לא עושה עליי רושם.

דוגמא אישית, בה נפלתי, היא קניית מיקרוגל. היה ברשותי מיקרוגל די ישן, שיום אחד, בעקבות מצב כלכלי שהשתפר, החלטתי לרכוש אחד חדש.

ניגשתי לחנות וקניתי מכשיר עם תוכנות חימום וכ"כ הרבה כפתורים מיותרים, שגרמו לי, עד היום למעשה, להתגעגע למיקרוגל הישן שלי, בו ע"מ לחמם, סיבוב קצר של מתג אחד, עשה את העבודה.

אל תבינו אותי לא נכון, לא צריך ללכת לאחור, אבל כן צריך לדעת מתי הטכנולוגיה יותר מועילה מאשר מזיקה. אם ניקח תחום חזק בעניין, אז זהו תחום המחשוב האישי. תחום בו הטכנולוגיה היא ברכה לא קטנה.

פורסם

מסכים עם הג'וקר השחור, ומוסיף: אני מעדיף להיות מופתע ממוצר זול שמתפקד לאורך שנים מאשר להתאכזב ממשהו יקר ומיותר.

דוגמה מצויימת זה ה DVD של APEX - דגם 811. עבד אצלנו שנים, קרא את כל הפורמטים, את כל התרגומים. ב 300 שקל קיבלת מוצר שאין לו תחרות במחיר הזה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הבעיה היא שאתה חושב שרכשת הכי טוב אבל זה ממש לא. פעם באמת היית קונה סוני ויודע שזה מגיע רק מיפן וברמה הכי טובה. היום צריך להיות מומחה בין לאומי בין לדעת מה מגיע מאיפה (רמז- סוני ב"מחסני חשמל" בחצי מחיר היא לא אותה סוני בטרקלין חשמל במחיר מלא).

שנית, כמו שנאמר, כדי לקנות את המוצר הכי טוב צריך לשלם פי 2 3 ו4 וזה לרוב מותגים שהרוב לא מכירים (מישהו שמע על loewe? מחיר הטלויזיה שלהם, "גרמנית אורגינל" שתעבוד לדורי דורות וכל פעם שתאחוז בשלט רחוק תרגיש את ההבדל, הינו כ70K במקום 10K ל52-55 אינטש למשל, ולא 20 במקום 10). ככה זה בכל דבר, המותגים שפעם היו יוקרתיים עברו שנמוך. למשל נעליים, בשביל נעלים שאינן תוצרת סין תפרד מ5000 שח (לואי ויטון למשל) ולא 1000 שח כמו לפני מספר שנים, לרוקפורט למשל.

שלישית, שקונים מוצר טוב מצפים ממנו להרבה וזו חלק מהבעיה, יכול להיות מוצר באיכות נפלאה אבל הייתה נפילה פה ושם, המוצרים האלה אינם חסיני כדורים.

לקנות מוצר יוקרתי באמת לא אומר שהוא לא יתקלקל, זה חלק מהעניין "עלות האחזקה", כמו במכוניות.

פורסם

דווקא את הדוגמה עם הנעליים אני יכול לסתור: לפני כמה חודשים הזדמן לי להיכנס לחנות של גלי. זה לא שנזקקתי לנעליים, אבל בכל זאת נכנסתי. מצאתי זוג נעלי עור שחורות ויפות שאיכשהו הצליחו להדליק אותי. ביקשתי למדוד, והן היו נוחות מאוד. לאחר מיקוח קל גם הצלחתי להוציא אותן במחיר מצוין: קצת יותר מ-300 ש"ח. במחיר כזה אתה בטח מצפה לקבל סחורה סינית, אבל להפתעתי - ובעיקר לשמחתי - התברר שמדובר במוצר שיוצר באיטליה. גם איכותי, גם במחיר הגיוני לגמרי, אבל מעל הכל: לא סיני! :)

לגבי DVD: אף פעם לא הבנתי את הצורך לרכוש DVD במחירים מופקעים (או לרכוש DVD בכלל, אבל זה כבר עניין לדיון אחר). כל המכשירים עושים בדיוק את אותה הפעולה וכנראה שרובם גם מיוצרים בדיוק באותו מפעל ע"י אותו פועל, העונה לשם צ'ונג (או גונג. או דונג.). אם כבר אין ברירה ואני חייב לקנות סיני, לפחות שיעלה לי כמה שפחות.

עוד מוצר שלדעתי פחות זה יותר: טלפון נייד. תהרגו אותי, אני לא מבין מה אייפון עוזר למישהו בחיים. תנו לי את הנוקיה סופרנובה שלי, שגם ככה עולה לי בקושי גרוש וחצי בחודש, וזה Fair Enough. אם ארצה לגלוש באינטרנט, אמצא לי מחשב נורמלי, או אתקשר לחבר שנמצא ליד אינטרנט כדי שיוציא לי מידע ספציפי, במידה ומדובר במשהו דחוף.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לגבי נעלי גלי, בטח נתקלת בחנות משנות ה70 שעדיין משווק סחורה טובה, יפה. אני הופתעתי בקסטרו (כף רגלי לא דורכת בחנות ההונאה הזאת המוכרת ב500 שח ג'ינסים מבנגלדש (מחיר של דיזל איטלקי מהעונה שעברה, אם תמצא במידה שלך)) שראיתי שהחגורות עור שלהם תוצרת ישראל (וזה טוב).

לגבי הDVD- קונים את היקרים שצריך תמיכה בפורמטים של סאונד, וכו". ובכלל, זה לא נכון שהאיכות אותו הדבר, גם בתמונה. מדובר גם בתמיכה בטלויזיות יוקרתיות ועוד ועוד.

לגבי האייפון- ראשית, אייפון אינו מוצר יקר. לפעמים הוא יותר זול כי מגיע עם חבילה משתלמת יותר מהישנה (רק צריך להתחייב כמובן). כך ש"שווה" להחזיק אותו גם אם אתה משתמש רק בטלפון ובSMS ואוהב את הממשק.

שנית, אין לך שמץ של מושג כמה אתה טועה, דווקא אנשים שחושבים כמוך (או חושבים שהם חושבים כמוך) הם אלו שברגע שיאחזו או יעזרו באחת מהפונקציות של המכשיר לא ירצו לעזוב אותו לעולם ולא יבינו איפה הוא היה עד עכשיו :) . (לדוגמא, הייתי עכשיו בפריז, הורדתי בבית ב99 סנט מפה מלאה של העיר כולל אטרקציות המלצות הסברים וכדומה (משהו כמו 100 מגה), הפועלת ללא חיבור אינטרנט, כלומר בכל עת על המכשיר, ב99 סנט הסתובבתי כאילו נולדתי שם כולל מתן הסברים לצרפתים שהגיעו לביקור בפריז על המטרו ואיזו רכבת מגיעה לאן, נראה אותך עושה את זה עם הנוקיה, ב99 סנט, סתם דוגמא קטנטנה.)

פורסם

בואו נעשה סדר בדברים, אני לא עיוור או כל תיאור אחר, אני פשוט אוהב לקנות מוצר מתקדם טכנולוגית (זו למשל הסיבה שאייפון,לדוגמא, פחות מושך אותי, פשוט כי הוא תמיד מפגר דור אחד לעומת מכשירים מקבילים).

הכוונה שלי היא שאני קונה מותגים שנחשבים לאיכותיים ולא איזה מותגי מדבקה עלומי שם שהסבירות שיתקלקלו מהר גבוהה מאוד.

לעניין מכונת הכביסה-היא דווקא לא הכי מתקדמת מהסיבה הפשוטה שאותה רכש עבורי בעל הדירה,

לעניין מכונת הגילוח- קניתי פיליפס כי יש להם נסיון מוכח של שנים בתחום, היתה לי פעם מכונה אחרת שלהם שעד היום עובדת, פשוט הגיע הזמן לחדש, קניתי 2 מכונות, אחת לי ואחת לאחי הגדול (שעובדת ללא כל תקלה).

אין בה איזה משהו מיוחד מאוד (מה שהופך אותה לדגם הכי יקר זה העובדה שיש לה כפתור הפעלה טאץ' לעומת הדגם עם כפתור הפעלה רגיל), אין בה גימיקים של ג'לים לריכוך ושאר ירקות, זו מכונה שכל יעודה לאפשר לך להתגלח כמו בנאדם תו"כ מקלחת מכיוון שהיא חסינת מים לחלוטין (שזה תענוג אמיתי והופך את הגילוח במכונה לנעים הרבה יותר מאשר במכונות אחרות).

לעניין המערכת- גם היא לא מורכבת בכלל, מערכת הכי פשוטה.

כמה פשוטה ?

את תא הדיסקים פותחים באמצעות לחיצה על דלת האכסון של הדיסק (כן,דלת מכאנית, לא חשמלית).

ויש לה רק דיסק אחד,דוק לאייפוד ורדיו,זה הכל.

זה נכון שיש מוצרים שבהם לעיתים עדיף לקנות את הזול (למשל dvd נייד) כי זה מוצר זול ואני מעדיף לקנות זול שימות אחרי חצי שנה מאשר אחד יקר פי 4 שיילך אחרי 8 חודשים או שנה.

אבל כשאתה קונה טלויזיה או כל מוצר חשמלי שהוא יקר יותר, כולם פה יילכו על מותג שהוא מוכר ולא על טלויזיה עלומת שם מתוך תקווה ש"אולי החברה הזאת בעלייה כרגע ולכן הם ממש יתאמצו".

אם זה אכן היה כך כנראה שכולם בישראל היו נוהגים ביונדאי או לחילופין ברכב הסיני החדש שייבאו לישראל כי הם מזה מתאמצים.

:wink:

אף אחד לא מוכן להמר בכסף שלו.

פורסם

גם אתה נפלת קורבן לכתבים הבורים של YNET ודומיהם. הם משווים את האייפון למכשירים אחרים על בסיס נתונים יבשים בדיוק כמו להשוות שתי מכוניות על פי כוח סוס.

לאייפון יש משהו שלא יהיה לאף אחד מהמתחרים לעולם, מערכת הפעלה המתקדמת ביותר שעלות פיתוחה עולה עשרות מונים על רכישת מעבד קצת יותר חזק והשתתו במכשיר.

פורסם
אני הופתעתי בקסטרו (כף רגלי לא דורכת בחנות ההונאה הזאת המוכרת ב500 שח ג'ינסים מבנגלדש (מחיר של דיזל איטלקי מהעונה שעברה, אם תמצא במידה שלך))

יכול להיות שדיזל מייצרים גם באיטליה, בכל אופן, רוב הייצור שלהם דווקא בסין, בערך כמו רוב המותגים בעולם (דיור, לואי ויטון,חלק מבגדי ארמני,גוצ'י ועוד).

פורסם

פעם היו מייצרים מוצרים שהחזיקו שנים. היום הטכנולוגיה רצה מהר מדי, והתקדמות יכולת הייצור מאפשרת מחירים זולים פי כמה. במרבית המקרים כבר אין סיבה להשקיע כסף גדול על מוצרים שאפשר לרכוש גם בחצי המחיר. המוצר היקר לרוב יהיה טוב ב-10-20 אחוז, נניח, אבל אף אחד לא מבטיח לך שהוא לא יתקלקל...

אגב, אני עדיין משתמש במכונת כביסה שתי מהירויות של maytag משנות ה-80. עובדת נהדר!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...