Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי טיפול גדול היום, והבאתי שמן איתי.

5W30 סינטטי מלא של valvoline

במוסך אמרו לי שהם שמים 5W40

וזה על אחריותי השמן הזה .

כל אופן האם השמן הזה הכון לאוטו שלי ?

קראתי בספר רכב וכן מופיע שתקין לשים 5W30 לאקורד .

מה אתם אומרים ?

פורסם

הלכתה לבעל מקצוע כנראה שאתה סומך עליו , אל תנסה ללמד אותו איך לעבוד.

בדרך כלל מוסך מורשה עובד לפי הספר ולא מחפש תחליפים יותר זולים או זמינים.

פורסם

אני מבטיח לך שvalvoline סינטטי מלא. הרבה יותר עדיף בעיניי ממה שהם שמים .

אני השתמשתי בו שנים ואני הכי מעדיף אותו . מכוון שזאת פעם ראשונה שיש לי הונדה הייתי שמח לדעת מה חברי פורום אחרים חושבים על ה5w30 להונדה אקורד . בספר רכב כתוב שבהחלט אפשר גם ב 5w30. למרות מה שבעל המוסך אמר .

גם במאזדה 6 שמים בד"כ 5w40 ואני שנים שם 5w30 והמנוע נשמר באופן מעולה .

פורסם
אני מבטיח לך שvalvoline סינטטי מלא. הרבה יותר עדיף בעיניי ממה שהם שמים .

אני השתמשתי בו שנים ואני הכי מעדיף אותו . מכוון שזאת פעם ראשונה שיש לי הונדה הייתי שמח לדעת מה חברי פורום אחרים חושבים על ה5w30 להונדה אקורד . בספר רכב כתוב שבהחלט אפשר גם ב 5w30. למרות מה שבעל המוסך אמר .

גם במאזדה 6 שמים בד"כ 5w40 ואני שנים שם 5w30 והמנוע נשמר באופן מעולה .

תשמע, מצד אחד אתה צריך לסמוך על שיקוליו וניסיונו של בעל המוסך. האם הצמיגות שהמוסכניק שם רשומה בספר הרכב?

אם כן-אחלה. אם לא, זו בעיה.

כדי לשלול "תאקלים" נוספים אני ממליץ לך לבדוק עם בעלי הונדה אחרים או אפילו ליצור קשר עם היבואן כדי שישלחו לך ספר רכב מעודכן לדגם שלך, כך תדע באיזה שמן מותר להשתמש ובאיזה אסור.

שמן 5W30 הוא שמן שרוב הרכבים החדשים משתמשים בו והצמיגות 30 שלו מתאימה לאקלים בארץ. לטעמי צמיגות 40 זה overkill לרכב (במידה והיא לא רשומה בספר הרכב וגם אם אתה קבוע עם דוושת הגז ברצפה).

פורסם

הצמיגות של 5w30 כן כתובה בספר . וגם בעל המוסך אמר שנזק לא יקרה מזה . לכן כתבתי בכדי לשמוע מבעל הונדה נוסף דעה. בכל זאת שמתי שמן באיכות גבוהה . מעבר לזה ראיתי במוסך מישהו שהתעקש על סינטטי מלא ושמו לו שמן של agip . אני חושב שמורשה לא שם הכי טוב תמיד ואני אוהב איכות ולכן הבאתי את השמן מלכתחילה .

פורסם

אם צמיגות 5W30 מופיעה בספר אז אתה מכוסה, אני חושב שעשית בשכל שהבאת שמן משלך, גם אני מתעקש להביא למוסך שמן שאני קונה בעצמי (Royal purple 10W30). ראיתי מספיק מוסכים ששמים שמנים כגון אמרי** **** ומחייבים אותך על שמן שזוקק בהרי האלפים מתמציות של זהב טהור :twisted:

פורסם

דעתו של בעל מוסך לא מעניינת בכלל - צריך ללכת על מה שיבואן קובע.

פנה למחלקה טכנית וגם תבדוק בספר רכב שלך.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כן אני אפנה לוודא במאה אחוז להונדה לגבי הצמיגות . בכל מקרה המנוע נשמע ממש טוב עם השמן הזה כמו שאני אוהב ומניסיון ברכבים אחרים גם צריכת הדלק משתפרת . כתבתי את ההודעה בכדי לדעת אם קיימת מניעה שאני לא מודע לה לשים 5w30 בהונדה .

בכל מקרה נראה לי שזה בסדר גמור

פורסם

עדכון

כתבתי להונדה והם לא היו מוכנים לתת פרטים טכנים דרך האתר .

כמו כן כתבתי לvalvoline מייל והם החזירו לי תשובה, שהם ממליצים להונדה אקורד 2006 מנוע 2.0

להשתמש ב5W30 סינטטי מלא ולא ב

5W40

"

Thank you for your question. Valvoline would recommend you use the SynPower 5w30 instead of the 5w40 in your Honda to get the best fuel economy for the engine.

פורסם

אני לא הייתי סומך על ההמלצות של valvoline מהסיבה הפשוטה-הם לא ייצרו את הרכב.

תן צלצול/קפיצה לסוכנות הונדה הקרובה אליך ובקש שישלחו לך ספר רכב מעודכן שמתאים לקוד המנוע שלך.

יש שינויים בין המהדורות. אני ביקשתי מסוכנות הרכב שבה קניתי ספר מעודכן למרות שהוציאו אחד ב2008. קיבלתי אחד חדש בחינם ללא תשלום, עם שינויים שהתווספו. אני ממליץ לך לא לדלג על הזמנת הספר. בקש ספר באנגלית וספר בעברית, מהסיבה הפשוטה-היבואנים לפעמים משנים הוראות יצרן בתואנה שזה מתאים לארץ (לדוגמה-מגדילים מרווח החלפת נוזלים). אני חושב שצריך להצמד להוראות היצרן ולא להוראות היבואן.

פורסם
אני לא הייתי סומך על ההמלצות של valvoline מהסיבה הפשוטה-הם לא ייצרו את הרכב.

תן צלצול/קפיצה לסוכנות הונדה הקרובה אליך ובקש שישלחו לך ספר רכב מעודכן שמתאים לקוד המנוע שלך.

יש שינויים בין המהדורות. אני ביקשתי מסוכנות הרכב שבה קניתי ספר מעודכן למרות שהוציאו אחד ב2008. קיבלתי אחד חדש בחינם ללא תשלום, עם שינויים שהתווספו. אני ממליץ לך לא לדלג על הזמנת הספר. בקש ספר באנגלית וספר בעברית, מהסיבה הפשוטה-היבואנים לפעמים משנים הוראות יצרן בתואנה שזה מתאים לארץ (לדוגמה-מגדילים מרווח החלפת נוזלים). אני חושב שצריך להצמד להוראות היצרן ולא להוראות היבואן.

רעיון טוב

ואני אעשה את זה בימים הקרובים

תודה

פורסם

אחי, אנחנו גרים בחברה שנוטה לחשוב כי הנחיות והוראות הן רק המלצות או הצעות --- "אל תדאג, הכול יהיה בסדר!"

אני רואה את זה כל הזמן בעולם/תרבות הרכבים.

יותר מדי פעמים אני נתקלתי ב"בעלי מקצוע" שאמרו לי לפני הכנסת אוטו לטיפול קטן "אני שם 10w40 בכל רכב שנכנס לפה, זה מה ששמים בארץ, זה כל מה שצריך."

והוא אומר לי את זה אחרי שאני מראה לו בחוברת יצרן (גם באנגלית, גם בעברית) שזה בכלל לא אחד השמנים המופיעים ברשימה!!

בקיצור, אם רשום בחוברת 5w30, תסמוך על עצמך (שלך יש אינטרס לשמור על הרכב) ותסמוך על היצרן (שהם בנו את הרכב) ותמשיך להביא את השמן 8)

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם
אחי, אנחנו גרים בחברה שנוטה לחשוב כי הנחיות והוראות הן רק המלצות או הצעות --- "אל תדאג, הכול יהיה בסדר!"

הלכתה לבעל מקצוע כנראה שאתה סומך עליו , אל תנסה ללמד אותו איך לעבוד.

בדרך כלל מוסך מורשה עובד לפי הספר ולא מחפש תחליפים יותר זולים או זמינים.

השרשור הזה בנוגע לשמן (גיר) מחדד את הנקודה, שהיבואן לא תמיד משתמש בשמן הנכון אלא בשמן הזמין שיש.(למרות שחד משמעית הוא לא מתאים ולא תשכנעו אותי אחרת).

יש להיצמד להוראות היצרן (בחו"ל) כל אילתור מקומי הוא כתוצאה ממחיר או זמינות.

אם היצרן כתב להשתמש בשמן מסוג מסויים, הכי נכון יהיה להשתמש בו. שמנים אחרים, יתכן ומתאימים במידה כזו או אחרת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כבר דיי ירד לי הביטחון בעצמי ,

וחשבתי ביום א להחליף ולשים 5w40

בחוברת חד משמעית כתוב 5w30 ואו 5w40

בשיטוט כאן באתר מצאתי צילום של ספר טיפולים כמו שלי, וזה מה שכתוב שם

לגבי השמן

http://imageshack.us/photo/my-images/70/img0893iw1.jpg/

משתמע מזה ש 5w30 כן מתאים .

בכל אופן כרגע יש באוטו 5w 30 valvoline synpower

http://www.valvoline.com/products/consumer-products/motor-oil/full-synthetic-motor-oil/5

לפי מה שאני מבין כאן בארץ, הרוב המכריע שם בהונדה 5w40

• תוכן חדש...