Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יתרונות? רכשית רכב חדש למי שאין לו את כל הסכום כדי להכנס לסוכנות ולצאת עם רכב חדש. בנוסף זה פתרון מצויין לאנשים שקשה להם לקבל הלוואות מהבנק מסיבות אילו ואחרות.

סיכונים? במידה והרכב רשום על שם חברת הליסינג והחברה פושטת את הרגל אז קיים סיכוי שיקחו ממך את הרכב (אבל ניסיון העבר מראה שזה לא קורה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום לכולם,

לקנייה והשכרה מליסינג יש מספר יתרונות:

- יש לרכב "אבא ואמא" – בקנייה מחברות גדולות וידועות (כמו אוויס, אלדן, הרץ וכו') – יש תמיד למי לפנות, המוכר לא "נעלם" לאחר ביצוע העסקה, ואם יש שאלה או בעיה ברכב – יש למי לפנות.

- אחריות – חברות הליסינג הגדולות מעניקות אחריות של 1-2 שנים על המכלולים המרכזיים והחשובים ברכב (מנוע, תיבת הילוכים).

- פריסת תשלומים – החברות מעניקות לך פריסת תשלומים, לפעמים עד 100% משווי הרכב. ניתן לפרוס תשלומים עד 6 שנים ממועד הקניה, לבחור אם לפרוס את התשלום באמצעות כרטיס אשראי או הלוואה בתנאים סבירים וכו'.

- מבחר – במקום אחד תוכל להתרשם ממגוון רחב של מכוניות מדגמים שונים (בין אם במגרש התצוגה בעצמו ובין אם דרך מסך המחשב). לקוח פרטי – בכל מפגש תוכל לראות רכב אחד בלבד.

- טרייד אין – חברות הליסינג מאפשרות ללקוח לבצע טרייד אין לרכב הישן שלו, וחלקן אך מבטיחות טרייד אין עתידי (בעתיד, אם הלקוח חושש מהקושי למכור רכב מליסינג – החברה מתחייבת לרכוש בחזרה את הרכב).

- תחזוקה – שווה לבדוק, אבל חברות ליסינג מסויימות מטפלות בכלי הרכב שלהם במוסכים מורשים בלבד (לקוח פרטי – הוודאות לכך היא נמוכה יותר, לאור עלויות גבוהות). כמו כן – מערך השירות של חברות הליסינג הגדולות מאפשר להם לתחזק את כלי הרכב בזמן (לקוח פרטי, לפעמים מאחר בטיפולים או "דוחה" טיפולים, מסיבות שונות). כמובן שקיימות חברות שלא מטפלות בכלי הרכב שלהן באיכות גבוהה, חשוב לבדוק את זה בעת חיפוש הרכב.

- שקיפות – גם כאן, חברות ליסינג מסויימות מציעות ללקוח פירוט מלא של הסטוריית הרכב / ספר רכב. לקוח פרטי – רק אם הוא היה "יקה" ומסודר ושמר קבלות יוכל להציג פירוט שכזה.

- מחיר – מחירוני הרכב מגדירים הפחתה במחיר על רכישת רכב ששימש כרכב השכרה או ליסינג. ההפחתה נעה בין אחוזים בודדים ל- 18 אחוזים ולעיתים אף למעלה מזה. תוכל למצוא מכוניות שמוצעות גם עם 30% הנחה, תלוי במצב השוק, מלאי בחברת הליסינג וכו'

שיהיה בהצלחה,

וחג שמח

גיל מאוויס

פורסם

"חברות ליסינג מסויימות מטפלות בכלי הרכב שלהם במוסכים מורשים בלבד"

חבל שאתה לא ממשיך עם העובדות עד הסוף. אני יודע שגם אם הרכב באמת עובר טיפול במוסך מורשה אז חברת הליסינג מספקת את החלפים למוסך המורשה (מעיין הסכם שהם חותמות עם המוסך לפני שהם מתחילים לעבוד ביחד) ולא רוכשות חלפים מקוריים מהמוסך המורשה כפי שעושה לקוח פרטי. לכן אני אשמח אם תוכל לפרסם פה חשבונית של מוסך מורשה של רכב כזה שאתה מדבר עליו כדי שנוכל לראות אם בחשבוניות מופיע חיוב על חלקים או רק על עבודה.

פורסם

היי אלעד,

בעת רכישת רכב, הלקוח מקבל פירוט מלא של הטיפולים שהרכב עבר. ניתן להצליב הסטוריה זו עם רישומי המוסך המורשה בו טופל הרכב. בכלי הרכב של אוויס מותקנים חלקי חילוף תקניים בלבד שאושרו ע"י היבואן.

קח בחשבון ששימוש בחלקי חילוף שאינם תקניים עלול להביא לתקלות חוזרות או בלאי מואץ, סוגיות שבסופו של יום יעלו יותר כסף מאשר חלקי החילוף האיכותיים יותר (שינוע רכב, רכב חילופי, עלויות בוחני רכב ונציגי שירות וכו').

לצערי, איני יכול לפרסם חשבונית של מוסך שהוגשה לאוויס, שכן אוויס אינה נוהגת לפרסם פרטי התקשרויות מסחריות.

יום טוב,

"חברות ליסינג מסויימות מטפלות בכלי הרכב שלהם במוסכים מורשים בלבד"

חבל שאתה לא ממשיך עם העובדות עד הסוף. אני יודע שגם אם הרכב באמת עובר טיפול במוסך מורשה אז חברת הליסינג מספקת את החלפים למוסך המורשה (מעיין הסכם שהם חותמות עם המוסך לפני שהם מתחילים לעבוד ביחד) ולא רוכשות חלפים מקוריים מהמוסך המורשה כפי שעושה לקוח פרטי. לכן אני אשמח אם תוכל לפרסם פה חשבונית של מוסך מורשה של רכב כזה שאתה מדבר עליו כדי שנוכל לראות אם בחשבוניות מופיע חיוב על חלקים או רק על עבודה.

פורסם

גיל, לא בקשתי לראות פרטים מזהים, רק "רשימת מכולת" של טיפול שגרתי ברכב של אוויס. מצחיק שאתה מתגאה ב"שקיפות" שלכם בהודעה הקודמת אבל ברגע שמבקשים ממך משהו קטן מעבר ל"ססמאות המקובלות" מקבלים סירוב אלגנטי.

חלפים לא תקניים לא היו עוברים אישור של משרד התחבורה וכיום גם במוסך מורשה מוכרים לך חלפים סינים זולים, אני יכול לדוג לך עשרות דוגמאות מהפורום הטכני.

לנגד שלי בצבא היה משפט שאני לא אשכח בחיים, "אל תנסה לערבב את המערבב". אני עבדתי בתחום הליסינג/השכרה ואני יודע טוב מאוד מה רכב ליסינג/השכרה מקבל.

יש חברות שמפרסמות את המותג ויש חברות שמפרסמות אשליות מאחורי סיסמאות גדולות.

פורסם

אלעד,

ביקשת לראות חשבונית שהמוסך מעביר אלינו, ולצערי איני יכול להראות לך חשבונית שכזו שכן חשבונית כזו מכילה פרטים סודיים מסחריים כחלק מהסכם ההתקשרות בינינו לבין המוסך. "רשימת המכולת" אותה אתה מבקש היא תכולת טיפול שגרתי ברשת מוסכי היבואן, שכן אוויס מתבססת על מוסכי היבואן לתחזוקת כלי הרכב שלה. איני רואה הגיון בלהציג מסמך שרובו מלא פסים שחורים של סעיפים אותם איני יכול לחשוף. ומה תראה במסמך כזה – שורה בה כתוב "מסנן אוויר"? אוויס מתגאה בשקיפות שלה מול לקוחותיה, וכל מי שרוכש מאיתנו רכב מקבל פירוט של הסטוריית הרכב מרגע עלייתו לכביש. ולדעתי, אם הרכב טופל ברשת מוסכי היבואן – אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהרכב טופל כמו שצריך עם חלקי חילוף שאושרו לשימוש ע"י היבואן. ואין כאן שום ניסיון לערבב. אם תבדוק את ההסטוריה שלי בפורום הזה, תבין שאני האחרון ש"יערבב". יש לא מעט מקרים בהם באו אלינו בטענות שונות ומשונות (לדוגמה – לקוח שטען כי ברכב שרכש מאיתנו לא הוחלפה תיבת הילוכים כפי שהובטח לו) ובכל המקרים נהגנו בשקיפות ובהוגנות, והוכחנו כי רמת השירות והטיפול בלקוחות, ובכלי הרכב, היא מהגבוהות בענף (במקרה הנ"ל – הלקוח נשלח למוסך יבואן שהוכיח לו כי תיבת ההילוכים הוחלפה בדיוק כפי שהובטח).

יום טוב,

גיל מאוויס

• תוכן חדש...