Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה יופי :)

נהיה פה טופיק תמיכה נפשית למוכרי רכב בישראל.

אגב, המחירון של הרכב שלי ביד 2 לפני שקלול 53, בלוי יצחק 45

אחרי שקלול בלוי יצחק אני עומד על 48

אז הדרישה שלי היא לא מוגזמת לדעתי

חוצמזה, שאני שוקל בכובד ראש לעזוב את הרכב הזה אצלי לקיץ הקרוב (נסיעות לים וחזרה, יותר מזה אני לא צריך)

ולגבי העניין של למה אתה מוכר "ככה, אתה רוצה תקנה לא רוצה אל תקנה", אני לא מרבה להכנס עם אנשים לפרטי פרטים כגון מה ארכוש במקום ולמה קוראים לי אור ואיפה אני גר ומה אני עושה בחיים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עוד דילמה, הפעם לא על המחיר

מתקשר סחבק, שואל על האוטו, הכל טוב ויפה. שואל "כמה האוטו אצלך?", אמרתי "שנה". ואז מגיעה שאלה קשה;

"למה אדוני מוכר את האוטו?"

האמת לאמיתה היא שבסה"כ בא לי רכב חדש. אפילו ששלי שמור, מטופל וכו. אז ככה בדיוק עניתי "כי הזמנתי רכב חדש שממתין לפרעון עד שאמכור את הנוכחי"

הבחור היה בשוק שתוך שנה החלטתי למכור רכב ולקנות חדש. בטח יש בעיה במנוע\גיר\שלדה. ישר התחיל לתחקר על מקור הכסף והשיחה הסתיימה בשלילה.

חשבתי על זה די הרבה, הרי אין תשובה שתספק מישהו ששואל "למה אתה מוכר?".

אם, נגיד, תענה "כי קיבלתי רכב מהעבודה" (וזה שקר) אז כנראה הרכב עומד בלי שימוש. ויש לו בלאי שיש לתקן.

"אין כסף, צריך למכור" יתן עילה לחשוד על תחזוקה רשלנית. כי למי שאין כסף לא יכול לתחזק רכב כמו שצריך.

"נוסע לחול, חייב למכור" גם יגרום לבנאדם לחשוב שיש דברים קטנים שלא תיקנת כי במילא אתה עוזב בקרוב.

לא משנה מה, אין תשובה שתעביר מסר חד משמעי של "הרכב בסדר גמור, אבל אני מוכר כי יש לי כסף ואני רוצה רכב חדש יותר".

וכל דרך שבה תנסה להסביר את זה תתפרש כרכב שהוא לימון שמנסים להיפטר ממנו כמה שיותר מהר.

זה פשוט עצוב שכולם חושבים שאתה בא לדפוק אותם..

אחרי כל שיחה כזאת עם "לקוח פוטנציאלי" אני נזכר כמה שהיה לי קל לקנות אותה.. ראיתי מודעה, התקשרתי, לא שאלתי שאלות מפגרות, ראיתי את הרכב ולבדיקה למחרת כבר הבאתי צ'ק בנקאי רשום על מלוא הסכום. אפילו על המחיר לא התווכחתי.

כמה חבל שאני לא יכול למכור לעצמי :cry:

יש דווקא תשובה מספקת- "אני אמור לקבל רכב מהעבודה בקרוב"

פורסם

באופן אישי התשובה של "קיבלתי רכב מהעבודה" מאוד לא אמינה. כל המוכרים ביד2 קיבלו רכב מהעבודה, יאללה יאללה זה לא אמין וכשחיפשתי רכב משומש (לפני שהחלטתי לקנות חדש) פסלתי את הרכבים האלה כמעט מיידית כי זה נשמע כמו תירוץ ולך תדע מה הם מסתירים.

עדיף פשוט לומר את האמת, משהו בסגנון: "כן קניתי ואני מוכר אחרי שנה, אני מאוד אוהב רכבים ויצא איזה דגם חדש ששמעתי עליו כבר מזמן וחיכיתי שיגיע לארץ אז אני מוכר. בגלל שאני אוהב רכבים ומתעניין בתחום - כל הרכבים שהיו לי היו שמורים ומטופלים היטב".

לי זה היה נשמע יותר אמין, מתקבל על הדעת ולהפך זה להפוך חסרון (מכירה מהירה אחרי שנה) לייתרון (השקעת ברכב שנה ועכשיו אתה מוכר אותו).

פורסם

חשבתי על זה די הרבה, הרי אין תשובה שתספק מישהו ששואל "למה אתה מוכר?".

אם, נגיד, תענה "כי קיבלתי רכב מהעבודה" (וזה שקר) אז כנראה הרכב עומד בלי שימוש. ויש לו בלאי שיש לתקן.

"אין כסף, צריך למכור" יתן עילה לחשוד על תחזוקה רשלנית. כי למי שאין כסף לא יכול לתחזק רכב כמו שצריך.

"נוסע לחול, חייב למכור" גם יגרום לבנאדם לחשוב שיש דברים קטנים שלא תיקנת כי במילא אתה עוזב בקרוב.

לא משנה מה, אין תשובה שתעביר מסר חד משמעי של "הרכב בסדר גמור, אבל אני מוכר כי יש לי כסף ואני רוצה רכב חדש יותר".

וכל דרך שבה תנסה להסביר את זה תתפרש כרכב שהוא לימון שמנסים להיפטר ממנו כמה שיותר מהר.

זה פשוט עצוב שכולם חושבים שאתה בא לדפוק אותם..

אני כ"כ מזדהה עם מה שאתה רושם. עצם העובדה שהבנאדם שואל אותך את השאלה הזו מראה שיש לך עסק עם "ווכחן" סידרתי.

אני עונה לאנשים שהתפנה לי סכום כסף לא מבוטל והחלטתי להגשים חלום ולקנות רכב קבריולט וגם זה לא מספק אותם.

למזלי אני ממש לא לחוץ למכור (מדובר בהרפתקה שאני נכנס אליה בלב לא שלם) ורגוע מאוד כי ידוע לי שבכל רגע נתון אני מקבל מחירון על הרכב שלי ברכישה של רכב חדש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

"למה אתה מוכר" זו שאלה לגיטימית לחלוטין ואחת הראשונות שהייתי שואל בעצמי. אפשר להבין מזה קצת על הרכב וקצת יותר על האדם שמולך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שאלה לגיטימית.

עוד לא קרה שלא מצאתי משהו מסריח ברכב שלא היתה מאחוריו סיבה מוצקה.

כנראה אתה לא באמת רוצה למכור.

נ.ב. שני המוכרים של הרכב הנוכחי והקודם שלי החליפו ל GTI מדור גבוה יותר... אחלה סיבה :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
עשית לי חשק ללמוד ולהשקיע, אולי אחרי שאני אשתחרר מהצבא אגדל ואהיה כמו אייל :mm_nah:

פעמים אייל בפורום לא בא בחשבון ! אני מוכן שתקח ממני את ה-10 משם המשתמש שלי.

איזה כייף לי :)

פורסם

"למה אתה מוכר" היא בהחלט שאלה לגיטימית. תמיד נשאלתי ותמיד השבתי.

וכאשר רוכשים - אכן אפשר ללמוד מזה משהו. תשובות כמו "אני צריך את הכסף לעסק" מאפשרות לך באמת לשאול שאלות המשך כמו "מה העסק?" וכו', מתוך עניין אמיתי - אבל שעשוי ללמד אותך דבר או שניים. חוץ מזה, אם אין לו כסף לעסק - הוא בכלל טיפל ברכב? (הרי טבעי ונורמאלי שתשקיע קודם בעסק שלך ורק אחרי זה ברכב שלך...)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אנשים פה ממש מצחיקים. בשביל לדעת האם הבנאדם טיפול ברכב כמו שצריך כל מה שצריך זה לבקש ממנו לפקסס לך היסטוריית טיפולים. אני יכול להפליץ לך 20 תסביכים על כל תשובה שאתה שתתן לשאלה הזו.

בשורה תחתונה, אם הרכב לא מטופל/מוזנח אתה תראה את זה בבדיקה, התשובה לשאלה לא תספק לך שום הוחכה חותכת לכאן או לכאן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לאנשים יש הרבה סיבות למכור, ומה שבאמת מעניין אותך כקונה זה האם הוא מוכר כי הרכב דפוק והוא לא רוצה לתקן, או שיש לו בעית אמינות. אם הרכב דפוק וזאת הסיבה שהוא מוכר, רוב הסיכויים שהוא לא יודה בזאת. הסיבה ששואלים זה בשביל לראות אם התשובה שהמוכר ייתן הגיונית או לא.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

מה זה "הרכב דפוק אז הוא מוכר"? למה אתם חושבים מוכרים 99 אחוז מהרכבים הפרטיים המשומשים בישראל? כי דודה זלדה נפטרה והורישה לי את הפרארי שלה?

כל אחד מאיתנו מגיע\יגיע לשלב שבו יש צירוף נסיבות שמכריע את הכף לטובת מכירת הרכב שלו, וחוסר הרצון להמשיך להשקיע בתיקונים ברכב הספציפי הזה הוא אחד מהם, וזה בסדר גמור.

הצד השני של המטבע הוא הרוכש שעושה את השיקול שלו האם לרכוש רכב שדורש תיקונים מסוג זה או אחר. כמובן שאני מכוון למצב בו יש גילוי נאות וכל אחד יכול לעשות את החישובים שלו, ולא למצב של הסתרת ליקויים ופירות הדר ממונעים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

ממש לא נכון, הייתי אפילו אומר שהרוב לא מוכרים כי משהו התקלקל באוטו. יש הרבה סיבות למכור, נמאס מהרכב (רצון לגוון), על מנת להתחדש, שקט נפשי של אחריות יצרן, לעבור לרכב גדול יותר, לעבור לרכב חסכוני יותר.

מה גם שלפי ההגיון שלך אין טעם להחליף רכב משומש ברכב משומש אחר כי גם ככה הוא יהיה דפוק כמו הנוכחי.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...