Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

חזרתי עכשיו מהטסט,החלפתי לוחית זיהוי אחורית,והייתי צריך להחליף 2 צמיגים קדמיים,הציעו לי מישלין ENERGY SAVER ב 300 שקל,סך הכול 2 צמיגים כולל עבודה ומע"מ=800. סביר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה יקר. בדרך כלל מחיר הצמיג אמור כבר לכלול עבודות פירוק והרכבה.

מה גודל הצמיג? לדעתי צמיגים סבירים ביותר אתה יכול לקנות ב - 1200 - 1400 ש"ח לרבעייה.

איפה בדקת? איזו פנצ'ריה?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

למסחרית קלה כמו הדובלו צריך להתקין צמיגים מחוזקים ולא צמיגים רגילים של סופר-מיני ממוצעת. הם עולים כמובן יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המידה הם 175/70/R14,נכון שכחתי להוסיף שהם מחוזקים למסחרית.

הם הציעו לי איפה שעושים את הטסט.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה הם באמת חוסכים בדלק? יש למשהו ניסיון איתם?

פורסם
הציעו לי מישלין ENERGY SAVER ב 300 שקל

לא בטוח שזה צמיג מחוזק, גם אם בפנצ'ריה אומרים לך שהוא מתאים.

תבדוק מה העומס המקסימלי שרשום על דופן הצמיג. זה אמור להיות 600Kg או יותר. אם רשום 400-450 קילו - זה לא צמיג מחוזק.

לגבי חיסכון בדלק - לא בטוח שתרגיש בהפרש כלשהוא וגם אם כן - זה אחוזים בודדים, נדמה לי שפירסומים מדברים על חיסכון של עד 5%, כלומר 5% זה בתנאים אידאליים, ובפועל זה פחות.

פורסם

זה 500 קילו,תקין?

5% זה לא כול כך יורגש,במיוחד בעוד לרכב דיזל ידני.

פורסם

500 קילו זה לדעתי לא תקין, אבל תלוי בדגם שיש לך.

בוא נעשה חישוב קטן, המספרים הם רק לדוגמא, אתה יכול להציב את המספרים האמיתיים, הם רשומים במדבקת משקולות בכנף קידמי ימני.

משקל עצמי של האוטו - נניח 1200 קילו.

משקל מורשה - נניח 600.

ביחד 1800.

כשאתה מעמיס רכב מלא, רוב המשקל הוא על הסרן האחורי, נניח 1000 קילו על הסרן האחורי ו 800 על הקידמי.

שזה יוצא ממש קרוב או אפילו עובר את העומס המקסימלי המותר של הצמיג.

אני חושב שצמיג מחוזק במידה הזו צריך להיות עם עומס מקסימלי של 600-650 קילו.

פורסם

צריכה להיות מדבקה במשקוף הדלת עם קוד העומס, ואם לא אז צריך להיות רשום בספר הרכב. קוד העומס הוא המספר לפני האות שמציינת קוד מהירות. אחרי המידה רשום מספר צמוד לאות, המספר זה קוד העומס (והאות - קוד מהירות) כפי שמצוין פה: http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

גם לי לא הסתדר 300+300=800.

לי יש מישלן אנרג'י SAVER מאחור, זה לא יהיה רציני מצידי לתת אינדיקציה על התנגדותם לגלגול על סמך התצרוכת (אכן התצרוכת טובה!) מה גם שלפני כן היו לי צמיגים חסכוניים של קונטיננטל.

הצמיג נקרא צמיג ירוק (מבחינות נוספות) חפש בפורום דעות לכאן ולכן.

פורסם

תבדוק על משקוף של הדלת את המבדקה של הלחצים.

כתוב שם את המידה בצירוף קוד העמסה וקוד מהירות.

קוד העמסה זה מספרים, ולידו מופיעה אות באנגלית אצלי למשל כתוב 102T, כש102=800 ק"ג, וT זה קוד מהירות של 190 אם איני טועה.

המישלין האלו אינם מחוזקים לפי דעתי(כשאני קיניתי מידה כזאת למסחרית עלו לי 300 לחברה פשוטה)

לאחר שתביא את הנתונים נוכל להציע לך מה כדאי וגם ביחס מול עלות-תועלת.

קובי

• תוכן חדש...