Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה חברים עזרתם לי מואוד ובקשר לתקציב יש לי תקציב בערך 20 אלף נראה לי שזה יהיה מספיק

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש דברים מוזרים יותר ,כמו סתם לדוגמא ,מישהו עם היסטוריה של שתי הודעות מפרסם 206 RC למכירה.

וגם מתנסח כמו משפטן.

למות עליך :)

אתה נותן לי לחכות לביקור שלך כבר למעלה מחודש וחצי !, עד מתי ?!

וזה עוד לפני שסגרנו על אוזן ה ARB יא ציניקן

פורסם
רק אותי מצחיק שאתם עונים באריכות למישהו ששואל שאלה די קיצונית, מבלי שהוא אפילו ציין את התקציב שלו?

ואם יש לו רק 2000 שקל לשיפורים? לא חבל לבזבז מילים מבלי לגלות את זה מראש? ואולי כדאי גם להסביר לו היטב שזה לא חוקי ושהוא יתקשה לעבור טסט ועלול להסתבך עם המשטרה אם ייתפס?

משטרה....??

כנראה אתה לא חובבן בריחות....

במילה אחת, משבש רדאר

דו"ח מהירות אחד מכסה לך את ההוצאה.

106 1.6 XSI

פורסם
למות עליך :)

אתה נותן לי לחכות לביקור שלך כבר למעלה מחודש וחצי !, עד מתי ?!

וזה עוד לפני שסגרנו על אוזן ה ARB יא ציניקן

ה RC הזאת חייה ונושמת ונוסעת כמו בהמה מניסיון ומכונית מיוחדת במינה. אבא שלי רצה לרכוש לי אותה אבל לאחר שעלה סיבוב עם בעל הרכב וראה למה הוא מסוגל הוא כנראה התחרט.

פורסם

הרבה זמן לא ראיתי כל הרבה שטויות בשרשור אחד.

לא מתכוון להשמע מתנשא ,אבל יש פה מגיבים חסרי אחריות ששמעו כמה דברים על שיפורי מנוע ועשו מזה סלט שלם.

לא כל מה שאפשרי ומקובל במנוע מסוים מתאים למנוע אחר.

אמנם יש את את הא' ב' של איך לשפר מנוע ,אבל הבחור שאל לגבי פיג'ו 206 1.6.

מי שמכיר את המנוע יודע שהמרווח בין הצילינדרים הוא 4 מ"מ לכן לא ניתן לחרוט את המנוע בעוד חצי ס"מ.

אני אנסה לפרט את האפשרויות לשיפור ההספק בדגם הזה.

יש שלוש אופציות עיקריות:

1- שיפור המנוע הקיים אטמוספרי.

2-גדישה.

3-החלפה למנוע גדול יותר מהדגם הבכיר הGTI .

לגבי האופציה השלישית: לא משתלם כלכלית , עדיף כבר לקנות GTI מה גם שלא יאשרו את החלפת המנוע . ניתן להגיע לאותם ביצועים ועדיין להשאר עם מנוע קל ושלדה מאוזנת יותר. לכן לא מומלץ.

לגבי האופציה השניה :גדישה ,בתקציב של כ40K ניתן להגיע להספק של 300-350 כ"ס ,מעבר לזה הגיר לא ישרוד והתקציב קופץ משמעותית. לא חוקי במדינתנו הנאורה.

אני אתמקד באופציה הראשונה והריאלית:

המגבלה הכי גדולה של המנוע הזה היא מערכת הפליטה ,לכן שלב ראשון התקנת מערכת פליטה מושלמת ,שתתאים גם לשלבים הבאים.

להספק של 150 כ"ס: קאמשפטים חמים ,מרימי שס' וקפיצים מחוזקים ,פורטינג ,יחס דחיסה גבוה ,מסנן אויר ,מערכת הפליטה ומיפוי מחדש של מחשב הניהול של המנוע.

ניתן להחליף לסעפת יניקה טובה יותר של סיטרואן C2 VTS ולסחוט עוד כמה סוסונים.

לתוספת כוח: החלפת המצערת החשמלית ,שהיא המגבלה השניה של המנוע ,במצערת מיכנית .דבר המחייב התקנת ניהול מנוע עצמאי.

להספק של 170-180 כ"ס: קאמשפטים חמים ,מרימי שס' וקפיצים מחוזקים , פורטינג ,יחס דחיסה גבוה ,גלגל תנופה קל ,מערכת פליטה ,מצערות ומחשב ניהול מנוע עצמאי.

המידע המובא כאן מבוסס על ניסיון אישי ולא על שמועות.

בהצלחה.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אני הבהרתי לפני שהתחלתי שאני לא יודע איך בנוי המנוע.

מה המרווחים בין בצילנדרים.

אם יש סליבים או אין.

כי אף פעם לא התעסקתי עם כזה מנוע.

בכל מקרה אני יותר דיברתי על החלפת מנוע וגדישתו ולא הספקתי בכלל לדבר על המחיר.

מצטער לבאס אותך אבל אני אף פעם לא מוציא מילה מהפה משמועות, רק מניסיונות וטעויות שעשיתי בשתי ידי.

כדי שהגיר יסבול את גדישת הטורבו יש ללכת על טורבו עם גדישה נמוכה (טורבו קטן) ולהגיע למצב של 180 כ"ס בערך זה מה שכתבתי מקודם.

כדי שמנוע גיר ובכלל שהאחיזה של הרכב תסבול כוח של 350 כ"ס יש להשקיע ים כסף, אני לא יודע אם 40 אלף.

אני השקעתי על הרכב בשלבים כך שאני לא יודע בערך כמה השקעתי.

ותן לי להבהיר שמה שציינתי הרבה פעמים הוא הפורטינג בעיקר בסעפת היניקה שיהיה ללחצים מאיפה לצאת.

מובן שמדובר גם בסעפות מורחבות.(שגם את זה ציינתי).

"להספק של 170-180 כ"ס: קאמשפטים חמים ,מרימי שס' וקפיצים מחוזקים , פורטינג ,יחס דחיסה גבוה ,גלגל תנופה קל ,מערכת פליטה ,מצערות ומחשב ניהול מנוע עצמאי." שים לב שזה בדיוק מה שרשמתי.

אך לגביי 170-180 כ"ס אני חושב שאתה טועה חבר שלי לקח פונטו דור 1,ותראה מה שהוא עשה,בדיוק מה שצייינת

והוא הוסיף לרכב 30 סוסים.

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9718

גם אני עשיתי את זה על הפונטו שהייתה לי (S55 5 דלתות) ונהנתי מאוד מהכוח הנוסף שיש לה אבל אל תשתולל ....170-180 זה מוגזם!

אני אישית הייתי קונה את הדגם GTI (ושוב אני יבהיר שאף פעם לא התעסקתי עם 206 כך שאין לי ידע טכני עליהן)

והייתי משפר אותה.

106 1.6 XSI

פורסם

ben david - אין כאן מה להשוות בכלל.

חבר שלך לקח מנוע 1250 סמ"ק, 8 שסתומים. כאן מדובר במנוע 1600 סמ"ק עם 16 שסתומים, כלומר מנוע עם פוטנציאל הרבה יותר גדול (יחסית) לעומת הפרוייקט של חברך.

לעניות דעתי, כן ניתן להגיע להספק 170-180 סוסים מהמנוע הנ"ל.

נ.ב:

הפרוייקט של חבר שלך נחמד מאוד, אהבתי.

There is no replacement for displacement, אבל עדיין מעדיף לגדוש :-D

פורסם

לאחר בדיקה נמצא שאתה צודק.

הסיבה היחידה היא לא הנפח הגדולב-85 סמ"ק לצילינדר (בין מנוע 1.25 ל-1.6).

אלא בגלל שיש 16 שסתומים,וכאשר מחליפים 2 קמשפטים רגילים בקמשפטים חמים(מהלכי שסתומי יניקה גדולים יותר) יהיה הרבה יותר יניקה ויותר כוח (כמובן אם מחליפים גם סעפות לגדולות יותר שיהיה יותר יניקה ושבפליטה הכל יוכל להשתחרר).

כאשר יש יותר יניקת אוויר נכנס יותר אוויר לשריפה ,נכנס יותר אוויר אז גם יותר דלק, דלק+אוויר=כוח.

אותו רעיון של אינטרקולר (מקרר את הגזים שיוצאים מהטורבינה של הטורבו כדי שמסת האוויר תהיה קטנה יותר).

השיפורים ברכב הם בסך הכל סובבים סביב הכנסת אוויר ובכמות כמה שיותר גדולה לצילינדר.

כמובן שיש גם להחליף את משאבת הדלק.

לאחר מכן יש להתמקד בשיפורים הכי חשובים שסובבים סביב מומנט הרכב.

106 1.6 XSI

פורסם

ben david,

תיקון קטנטן - לא המהלך/תנועתו של השסתום תגדל, אלא הזמן בו השסתום יהיה פתוח יתארך ויאפשר כניסה של יותר אוויר.

דבר נוסף, בניגוד לדברייך, השסתומים היא לא הסיבה היחידה, ה85 סמ"ק לכל צילינדר גם עושים את ההבדל. במידה ותעשה את אותם שינויים למנוע בעל נפח 3 ליטר לא יתווספו לו 30 סוסים בלבד בדומה לפונטו של חברך אלא הרבה יותר - הנפח הוא גם כן משתנה במשוואה הזו.

בכל אופן, לא נסטה מהנושא ונשגע את פותח השרשור. אני חושב ש G-FORCE כבר שם הכל על השולחן וסיכם הכל.

מכאן והלאה הכל תלוי בעבודתו של פותח השרשור.

בהצלחה! :-)

There is no replacement for displacement, אבל עדיין מעדיף לגדוש :-D

פורסם

אחים שלי אתם תותחים כאילו נולדתם בתוך מנוע ממחר אני כבר מתחיל בכול העסק הזה

ועוד דבר בדקתי כמה עולה כול הספור בירדן בחברה שמתמחה בהסבת מכוניות למכוניות ראלי מקצועית כולל כול מה שנאמר פה שסתומים מחוזקים בכנות קמשפטים חמים פורטינג טלטלים קרנק ואטמים טובים למנוע וצריות וקלץ מחוזק ובולמים מונמכים כולל אנטירול וגנט 16" מקצועי עם צמגי ספורט וצבע חדש לרכב כולל אנגלייז לידים ושקופות לידים כולל חידוש פנמי לכול הרכב זה בסביבות 19 אלף שקל (וגם אנטרקולר משופר ומשאבת מים ומשאבת דלק ומשאבת שמן וברקסים של קידו כולל צנרת שזורה וליבר וגלגלי שינים לטימינג איפה הרצועות אני לא יודע איך קוראים לזה מסוג קל) .

פורסם

תקנה את הדגם ספורט וישאר לך עוד כסף להשקעה....

זה לא משתלם.

Car Syndrome

כיף לדעת שיש אנשים עם ידע טכני נרחב ואוהבי שיפורים (אני משאר) שמסתובבים בפורום.

בדרך כלל מסתובבים מבוגרים בעלי ידע אך לא חובבי שיפורים.

או "חובבי שיפורים" שרק אתמול נגמר להם המלווה ולא יודעים כלום.

באיזה רכב אתה מחזיק היום?

106 1.6 XSI

פורסם

לדעתי צריך לצרף לפורום פח ......

כמה זבל כותבים פה , מדהים .

אחים שלי אתם תותחים כאילו נולדתם בתוך מנוע ממחר אני כבר מתחיל בכול העסק הזה

ועוד דבר בדקתי כמה עולה כול הספור בירדן בחברה שמתמחה בהסבת מכוניות למכוניות ראלי מקצועית כולל כול מה שנאמר פה שסתומים מחוזקים בכנות קמשפטים חמים פורטינג טלטלים קרנק ואטמים טובים למנוע וצריות וקלץ מחוזק ובולמים מונמכים כולל אנטירול וגנט 16" מקצועי עם צמגי ספורט וצבע חדש לרכב כולל אנגלייז לידים ושקופות לידים כולל חידוש פנמי לכול הרכב זה בסביבות 19 אלף שקל (וגם אנטרקולר משופר ומשאבת מים ומשאבת דלק ומשאבת שמן וברקסים של קידו כולל צנרת שזורה וליבר וגלגלי שינים לטימינג איפה הרצועות אני לא יודע איך קוראים לזה מסוג קל) .

הכי חשוב שיהיה פה "אנטרקולר" משופר

אך לגביי 170-180 כ"ס אני חושב שאתה טועה חבר שלי לקח פונטו דור 1,ותראה מה שהוא עשה,בדיוק מה שצייינת

והוא הוסיף לרכב 30 סוסים.

דיינו על חשבוני , אני רוצה לראות 30 כוח ..... היתי מתפלל ל 13 .

או "חובבי שיפורים" שרק אתמול נגמר להם המלווה ולא יודעים כלום.

באיזה רכב אתה מחזיק היום?

יש צורך להתייצב לחקירה בבית דגן אחרי זה או ?

אותו רעיון של אינטרקולר (מקרר את הגזים שיוצאים מהטורבינה של הטורבו כדי שמסת האוויר תהיה קטנה יותר).

טוב עוד אח ! זה אומר שבעצם שמים אינטרקולר על הפליטה ???

מצאתי בכל השרשור הזה תגובה אחת נורמלית של G FORCE באמת מעבר לזה פשוט בזבוז של מקום בשרת .

פורסם

אור תקשיב טוב.

אני יגיב על מה שאני כתבתי.

מההתחלה אמרתי לגביי כ"ס בפונטו שנראה לי הזוי שאפשר להוציא כלכך הרבה, אך 30 כ"ס ניתן להוציא וזה אחרי בדיקה ממוחשבת!

אינטרקולר: מטרתו:

כאשר מוסיפים טורבו ברכב יש צורך באינטרקולר מסיבה אחת.

הגזים שעוברים דרך המדחס שמחובר בציר משותף לטורבינה יוצא מהטורבינה דחוס בחום גבוה מאוד,מטרתו של האינטרקולר היא לקרר את הגזים החוזר לתא השריפה כאשר הבכונה בנ.מ.ת (כמובן) כיוון שאוויר קר קטן בנפחו מאוויר חם לכן יש את האינטרקולר.

אני לא רשמתי את המילה אינטרקולר משופר.....אין לי מושג על מה אתה מדבר

ואם תרצה אתה מוזמן לראות ב-2 עיינים מה אני יודע.

ולגביי משטרה...שהיא תבוא נסתדר.

מקווה שעניתי לך בבירור לשאלות.

לילה טוב בן.

106 1.6 XSI

פורסם

אוויר קר קטן בנפחו= בזהה לגזים קרים.

כאשר נפחם קטן יותר ניתן לדחוס כמות גדולה יותר של גזים בתא הצילינדר ,יש להוסיף משאבת דלק טובה יותר כאשר מרכיבים טורבו כדי שיסופק גם יותר דלק שצריך.

ואז....אוויר (יותר נכון גזים שרופים)+דלק=כוח....כ"ס

106 1.6 XSI

• תוכן חדש...