Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהוצאתי את הבנד, הצינור נשאר די דבוק למתכת.

כיצד מפרידים בינהם מבלי לפגוע בצינור?

האם מותר להכניס מברג בזהירות בין צינור הגומי לברזל (או לרדיאטור)?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

כנראה הצינור כבר יישן ואיבד מהאלסטיות שלו לכן המלצתי להחליפו בחדש.

בעזרת סכין יפני חתוך בזהירות את הצינור לאורכו ולאחר מכן קלף אותו מהניפל.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם המצב לא גרוע מאד, בדרך כלל אפשר לשחרר את הצינור על ידי סיבוב, פיתול וכולי, פעם לצד זה ופעם לצד זה. בדרך כלל כל פיתול כזה משחרר עוד מ"מ עד שבסוף הצינור חופשי.

לא תמיד זה עובד.

דני

פורסם

בסדר גמור, תודה

אני רוצה לרוקן את נוזל הקירור ולשים חדש.

לאחר הריקון אני רוצה לשטוף עם צינור מים בלחץ על מנת להוציא לכלוך ישן, ולאחר מכן לשים נוזל קירור חדש.

האם ניתן לעשות כך מהצינור התחתון ? אני רוצה להמנע מפירוק בית טרמוסטט וצינור עליון, האם אפשרי ?

אוהבים אותך פולי.

פורסם
בסדר גמור, תודה

אני רוצה לרוקן את נוזל הקירור ולשים חדש.

לאחר הריקון אני רוצה לשטוף עם צינור מים בלחץ על מנת להוציא לכלוך ישן, ולאחר מכן לשים נוזל קירור חדש.

האם ניתן לעשות כך מהצינור התחתון ? אני רוצה להמנע מפירוק בית טרמוסטט וצינור עליון, האם אפשרי ?

בשביל להוריד את הצינור העליון מהצד המחובר לרדיאטור אתה לא צריך כלל להוריד טרמוסטט. הטרמוסטט ממוקם על הראש מנוע בקטע יציאת המיים מהמנוע לרדיאטור. מומלץ יותר לבצע את השטיפה בלחץ מלמעלה לכיוון למטה. ולגבי שחרור הצינור הדבוק למתכת אתה יכול להכניס מברג בעדינות ולבצע איתו הפרדה קלה.

:)
פורסם

הטיפול שאתה מעוניין לבצע מבורך אבל אם כבר התחלת אז תעשה עבודה עד הסוף. אם הצינור באמת קשיח כמו שאתה מתאר זה רק עדיין של זמן עד שהוא יסדק ואז תהיה נזילה וחשש להתחממות של המנוע.

אני ממליץ בחום "על הדרך" להחליף את הצינור הסורר ולהנות מעוד כמה שנים של שקט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הצינור רך ואינו קשיח.

אם לא אפרק את הטרמוסטט, איך אזרים מים מלמעלה למטה ? הרי הטרמוסטט יחסום את מעבר המים.

האם הזרמה של מים בלחץ ביתי מצינור תחתון תשטוף את הלכלוך החוצה?

אוהבים אותך פולי.

פורסם
הצינור רך ואינו קשיח.

אם לא אפרק את הטרמוסטט, איך אזרים מים מלמעלה למטה ? הרי הטרמוסטט יחסום את מעבר המים.

האם הזרמה של מים בלחץ ביתי מצינור תחתון תשטוף את הלכלוך החוצה?

לא כל כך הבנת את כוונתי ידידי,

אתה תנתק את הצינור העליון מהקטע המתחבר לרדיאטור ואז תדחוף פנימה צינור גינה והפעל לחץ. כלומר הצינור המחובר למנוע עם הטרמוסטט והכל יישארו מורכבים לראש עצמו.

:)
פורסם

השטיפה הזאת תנקה את הרדיאטור וחלק מהמערכת בלבד.

היא לא תנקה את הבלוק, ולא את הנוזל שיש כרגע בבלוק.

נזה להזרים מים חמים בצינור על מנת שיתרכך ונסה להוציאו, גם אני מצטרף לעמת קודמיי ואמליץ על החלפתו.

קובי

פורסם

שחרור הצינור - לרסס בעדינות עם שמן חלודה/ברגים , את קצה הצינור והחיבור , ואח"כ עם קצה מברג שטוח לשחרר .

לרסס שוב קצת בין הגומי למתכת , להמתין כדקה , ושוב עם מברג בזהירות להכנס ולשחרר , אח"כ לנסות להוציא בסיבוב .

גם בלחץ , אין אפשרות לנקות את ראש המנוע טוב , המעברים שם קטנים , והלחץ לא יעבור בקצב מתאים , גם משאבת המים מהווה מחסום לזרימת לחץ חזק .

את שטיפת המערכת כדאי לבצע בשני שלבים - לשחרר צינורות רדיאטור חימום פנימי וחיצוני ולשטוף עם צינור , לסגור ולמלא נוזל , אפשרי נוזל לא יקר , או מים נקיים .

להניע את הרכב כ 5 דקות עד שיפתח הטרמוסטט , להשאיר עובד עוד מספר דקות , ולשחרר שוב צינורות חיבור לרדיאטורים, לנקז נוזל ישן , אם אפשר בעזרת לחץ אויר .

לסגור את הצינורות , ולמלא נוזל קרור מתאים , להשאיר עובד עם פקק רדיאטור פתוח עד שרואים כי כל האויר יצא, ויש מעבר נוזל מלא .

לבדוק אחרי נסיעה , רמת נוזל קרור ונזילות .

ראה כאן דיון , איך לשטוף רדיאטור .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=370076

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לחלץ צינור מים תפוס לא משתמשים במברגים ולא בחומרים! יש כלים יעודיים לנושא ואפשר גם לאתר משהו שלא יפגע בצינור, רצוי שפיץ מעוקל כדי להחדיר בין הצינור לפלאנג' ואז להתחיל להעביר לכל קוטר הצינור והצינור יוצא בקלות מבלי שנגרם לו לנזק.

radiator_hose_removal_tool.jpg

לצנרת בעלת קוטר דק, כמו צינורות דלק למשל, משתמשים בכלי מעיין פלייר הפוך יעודי לנושא או שיש לדחוף אותו אחורה עם כלי כהה בקצהו על מנת לא לפגוע בו. .

LIS47900.jpg

• תוכן חדש...