Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

בידי מזדה 323 שנת 2000 דגם LX 1600 ואני רוצה למכור אותה, בגלל שאני חייל כנראה

שלא אצליח להחזיק אותה שנה הבאה.

למרות שעברה שנה מאז שקניתי אותה ובקושי ביקרנו במוסך [בלי עין הרע]

צריכת הדלק שלה יקרה והביטוח עליה יקר מאוד.

אז לענייננו... אני מחפש רכב קטן, בסכום הנ"ל, חסכוני בדלק [ידני יתקבל בברכה - 1400\1600]

שהוא תאכלס כמו הלנטיס שביידי "תדלק וסע".

חשבתי על פיאט פונטו, פיג'ו 306, סיאט איביזה, מיצובישי קולט, פולו וכאלה

אבל איפה שלא הסתכלתי [בפורום הזה] האחד סתר את השני, מה שאחד המליץ השני השמיץ.

בקיצור... אשמח להמלצות :)

תודה לעוזרים ושבת שלום.

פורסם

לפני שאתה מנסה להחליף רכב - נסה לברר אצל סוכן הביטוח שלך עלויות ביטוח של דגמים אחרים. אני מניח שההפרשים יהיו די קטנים, וגם עניין צריכת הדלק לא יהיה משמעותי אם הנסועה שלך אינה גדולה מאוד. אל תשכח - בכל עסקת החלפת רכב, במיוחד משומש, יש אלמנט של סיכון (הזקקות לתיקונים) ולכן, כיוון שיש בידך רכב אמין, אני בכלל לא בטוח שכדאי לך לבצע את ההחלפה.

יתרה מזאת, אם אחזקת הרכב מכבידה עליך - שקול ויתור על רכב בכלל עד שיגיעו ימים יפים יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי דעתי תחשב קודם כל בכמה תמכור בפועל את המאזדה,

בכמה תקנה רכב חדש, שיהיה קטן.

כמה תצטרך להשקיע על יישור קו.

ותעשה את החושבים שלך אם כדאי לך להחליף את האוטו.

ההבדל ב 10-20 אחוז בצריכת דלק, לא תמיד עדיפה על כל הכאב ראש הזה.

כרגע יש לך רכב תקין שלא עושה בעיות.

רכבים בתקציב של 18K עלולים לעשות לך בעיות אם נפלת על אחד לא שמור.

לי יש שרייד 97, 1300 עושה לי 1:14-15, 30 אחוז עיר.

רכב נחמד, לא ספורטיבי במיוחד. אמין מאוד כבר שנתיים.

יש כאן הרבה המלצות גם על פונטו, תחפש בפורום.

ותלך רק על ידני, אוטומטי שותה יותר ובמכוניות ישנות עם יותר פוטנציאל לבעיות.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אני לא כ"כ בטוח שההחלפה הזו היא דבר חכם.

למרות שאני אוהב להמליץ על הפונטו, אתה קונה בפועל רכב ישן יחסית - שנתון 2004 בערך בתקציבך.

רכב זה ידרוש יישור קו כלשהוא ואולי יזדקק גם לתיקונים במהלך השנה (ואולי לא).

אתה תזדקק גם לבדיקה לפני קנייה, העברת בעלות ועוד דברים מסביב שנלווים לרכישת רכב חדש.

כל זה בשביל לחסוך בביטוח ובדלק.

עכשיו, אתה צריך לשאול את עצמך 2 שאלות:

1. כמה אתה נוסע בשנה? אתה תשיג חיסכון נהדר בפונטו ספייס, 1:15 בנסיעה של 100% עיר במקום 1:10 במקרה הטוב במאזדה.

אבל אם אתה נוסע בסביבות 10 אלף ק"מ בשנה, החיסכון הוא בסה"כ 333 ליטר - בסביבות 2300 ש"ח שנתי.

2. האם אפשר להשיג עסקת ביטוח שווה יותר? יכול להיות שתצליח לחסוך חלק מההוצאה אם תוותר על מקיף ותעשה ביטוח בחברה זולה יותר.

בקיצור - בשביל לחסוך 3000 ש"ח בשנה, אני לא בטוח שהייתי שש להחליף את הרכב. זה אמנם נראה כמו סכום משמעותי, אבל ייתכן ואתה תוציא הרבה יותר מזה בתהליך ההחלפה. אף אחד לא אמר שעל המאזדה LX שלך (הדגם הפחות מאובזר) יהיו כ"כ הרבה קופצים, ייתכן ותצטרך להוריד מהמחירון.

על פונטו ספייס שמורה בימינו משלמים אפילו מעל המחירון, ובנדיבות - אז קח את זה בחשבון גם.

פורסם

+1

פונטו ספייס אחלה של רכב, והוא מאוד זול לאחזקה. הביטוח לא יקר ובכלל כיף לנהוג בו.

אם אתה לא מתחבר לפונטו, הייתי ממליץ לך להציץ על הפיז'ו 206... אם תחפש טוב אולי תמצא משהו

שמור בשנתונים של 99-01 בתקציב שלך.

וכמובן אם יהיה טיפטיפה יותר תקציב (באזור ה20 וקצת), אתה תמיד מוזמן לבדוק איביזה 2000-2001 ידנית שמורה טוב.

כמובן כמובן תבדוק ואל תתפשר בנושא השאסי והגיר, במיוחד ב206!

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

הרעיון היה למכור את המאזדה בסכום מסויים, לקנות אוטו חדש בפחות ובהפרש לשם

ביטוח שזאת הבעיה המרכזית היות ואני נהג חדש + צעיר.

אז אני מסיק שעליי לחפש פונטו ספייס או 206.

יש לכם עוד רעיונות לדגמים אחרים שיכולים להתאים לי?

פורסם

לא היתי ממליץ לעשות את ההחלפה.

בגלל שהרכב הנוכחי שלך עושה לך חיים טובים, אתה לא מודע עד כמה רכב בשנים הללו יכול למרר לך את החיים.

אני בדעה שאם כבר מחליפים את הרכב זה רק בשביל לעלות ברמה, לא בשביל לרדת.

פורסם

עוד רכב שהוא ממש קטן נוח וזול לתחזוקה זה סקודה ניו פליסיה דיזל 1.9 ידנית בשנים 2000-2001, אפשר גם 1.3 בנזין.

הבעייה היא שזה רכב בלי שוק בכלל, אבל המחירון שלו ממש זול, אפשר למצוא משהו שמור מאוד באזור ה12 אלף ש"ח.

לחבר שעובד איתי וגר בהתנחלות ליד ירושלים יש אחד כזה, והוא נוסע הרבה בגלל זה הרכב מתאים לו.

אם אתה נוסע למרחקים ארוכים כל יום, הייתי ממליץ לך לבדוק את הרכב הזה, מנוע דיזל של סקודה מאוד אמין.

רכב נוסף מאוד חסכוני ואמין הוא הסוזוקי בלנו בשנים 2000-2002 שנמצא במסגרת התקציב שלך.

רובן בארץ כיום אוטומטיות, אבל יש גם מעט דיזל ידני 1.9 שהייתי מציע לך לחפש טוב טוב משהו שמור.

ואם לרדת בשנתון אז יש גם בנזין ידני בשנתונים של 98-99 נפח 1.6.

וגם אם לא דיזל ידנית, אז האוטומטית בנזין 1.6 שיש אותה מלא עדיין די זולה לתחזוקה ולא שתיינית בנזין גדולה.

לשכן שלי יש אחת כבר 10 שנים והוא לא רוצה למכור, מאוד מרוצה ממנה.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...