Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יצא לי לקרוא כאן בפורום ששמן מנועים משומש מגביר את הסיכוי לחלות בסרטן העור.

מישהו מכיר אתר, כתבה או משהו שמוכיח את הסיכון?

פורסם

כל דבר שאין מקומו על עור של אדם (שמן, כימיקלים אחרים) יכול להגביר את הסיכוי לחלות בסרטן העור. השאלה היא עד כמה.

פורסם

שמן משומש מלא בחלקיקי פיח ודרעק מהסוג הזה, מה שידוע כרעיל.

חוץ מזה, למה אתה צריך סיבות בשביל לא להתמרח בדבר המגעיל הזה?

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

מעולם לא קראתי מאמר על שמני מנוע משומשים והשפעתם על הבריאות, אבל לא צריך יותר מדי הגיון בשביל להבין שתוצרי נפט, תחמוצות ושאר רעלנים לא טובים לבעלי חיים, ביניהם גם בני אדם.

כפפות לטקס חד פעמיות מקטינות למינימום את המגע עם החומרים האלה, למה לא להשתמש בהן וזהו?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני צריך כתבה שמוכיחה.

למה?

אני מכונאי נגמשים בצבא וכל היום הידיים והציפורנים מלאים בשמן שחור.

העבודה הזו היא חלק מאוד חשוב בצבא וכל זמן שאני עובד עם שמן משומש אני נמצא בסיכון לטווח הארוך (אי אפשר לדעת מתי זה יבוא).

אני חושב שמגיע לי תוספת בשכר ולכל מי שמעתסק בזה ללא מרצון.

פורסם

זה לא נוח ויש הרבה דברים שאי אפשר לעשות עם כפפות.

אני שנתיים במקצוע ואף אחד בצבא לא הציע לי לשים כפפות.

רק עכשיו אני מבין כמה זה מסוכן כל החומרים האלה שנכנסים לגוף

פורסם

לצבא יש הרבה מה ללמוד בנושאים האלו, כך שברור שאף אחד לא ימליץ לך לשים כפפות.

אני לא חושב שכפפות לטקס יגבילו אותך בעבודה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

ניסתי לעבוד עם כפפות, בסוף זה רק לטובתי.

אבל אין אפשרות לעבוד איתם כשאתה עובד עם סולר או כשצריך להבריג פקקי ריקון וכו'...

הכפפות לא הדוקות לאצבעות וזה לא נוח לעבוד ככה

אז משתדלים להתלכלך כמה שפחות.

ולמרות זאת מגיעים למצבים שכל הידיים מלאות בשמן ולכן אני חושב שמגיע לי ולכל מי שעובד עם חומרים מסוכנים תוספת בשכר.

אני מחפש כתבה/מאמר שמסביר את הסיכון במגע עם החומר שיהיה לי מה להציג

פורסם

כפפות זה חשוב מאוד,איך אפשר להסתובב אחרי זה עם ידיים שחורות? זה משפיל (ולא,סבון לא מוציא הכל ולא משנה איזה,אחרי יום עבודה קשה במוסך.)

ומבחינה בריאותית? אסור לעבוד בלי כפפות לדעתי,שנגמרות לי הכפפות אני עוצר הכל והולך לקנות.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

שלום רב לפותח השרשור,

שמן מנוע מכיל סוגי חומרים אורגנים רבים, תרכובות אורגניות רבות חודרות דרך העור ועלולות לגרום לנזק ומטגני או קרצינוגני. עליך לעבוד עם כפפות מתאימות, ראיתי כבר מכונאים שעובדים עם כפפות ניילון רגילות, אך כפפות אלו אינן מתאימות, עליך לפנות לממונים עליך ולדרוש מיגון מתאים. אני מצרף מסמך מהמוסד לבטיחות וגהות, זהו מסמך רשמי תוכלל להראות לממונים.

http://www.ptsafety.org.il/uploads/gilyonot/mechonai.pdf

אל תקל ראש בנושא דרוש ביגוד מגן, זהו המינימום, יש כפפות מתאימות לכל שימוש . אני לא חושב שכפפות לטקס יעזרו במקרה שלך כי הם מתאימות יותר תמיסות מימיות.

אייל

פורסם

אם כבר כפפות אז כפי שציינו פה כפפות לטקס לא מועילות ויש להשתמש בכפפות ניטריל (כחולות).

לגבי נוחות עבודה, תנסה להשתמש במידה המתאימה לך.

לגבי תוספת שכר, זה באמת מה שמפריע לך!?

לצורך העיניין גם אנחנו עובדים עם חומרים מסוכנים (חומ"ס) ואני ממש לא מחפש תוספת שכר, אני מחפש בריאות!!

מה שאתה מבקש זה דמי שתיקה, תרעילו אותי אבל לפחות תשלמו לי טוב...

אני יודע שבצבא נהוגה תוספת סיכון, אבל לדעתי עדיף לדאוג לחסל את הסיכון ולא לדאוג לתוספת הנ"ל!

אגב, אם אתה עובד עם שמנים וסולר יש גם נדיפים שלא כדאי לנשום.

לדוגמא אצלנו יש מינדפים לעבודה בחומרים המכילים בנזנים, לצורך העיניין גם סולר/בנזין/שמנים מסוימים מכילים בנזנים אשר מתנדפים לאויר (זה הריח האופייני).

אני ממליץ לך לברר עם אחראי הבטיחות של הבסיס לגבי כל ההשלחות של עבודה עם דלקים ושמנים (איוורור, ביגוד מגן וכו').

פורסם
אם כבר כפפות אז כפי שציינו פה כפפות לטקס לא מועילות ויש להשתמש בכפפות ניטריל (כחולות).

לגבי נוחות עבודה, תנסה להשתמש במידה המתאימה לך.

לגבי תוספת שכר, זה באמת מה שמפריע לך!?

לצורך העיניין גם אנחנו עובדים עם חומרים מסוכנים (חומ"ס) ואני ממש לא מחפש תוספת שכר, אני מחפש בריאות!!

מה שאתה מבקש זה דמי שתיקה, תרעילו אותי אבל לפחות תשלמו לי טוב...

אני יודע שבצבא נהוגה תוספת סיכון, אבל לדעתי עדיף לדאוג לחסל את הסיכון ולא לדאוג לתוספת הנ"ל!

אגב, אם אתה עובד עם שמנים וסולר יש גם נדיפים שלא כדאי לנשום.

לדוגמא אצלנו יש מינדפים לעבודה בחומרים המכילים בנזנים, לצורך העיניין גם סולר/בנזין/שמנים מסוימים מכילים בנזנים אשר מתנדפים לאויר (זה הריח האופייני).

אני ממליץ לך לברר עם אחראי הבטיחות של הבסיס לגבי כל ההשלחות של עבודה עם דלקים ושמנים (איוורור, ביגוד מגן וכו').

אני חושב שמגיע לי פיצוי על שנתיים שפגעתי בבריאות שלי בגלל הצבא.

נכון שעכשיו אני עובד בהתאם כי אני מבין עד כמה מסוכן שהחומרים האלו נכנסים לגוף וחבל שהייתי צריך להבין את זה לבד במקום שהצבא הגדול שלנו יעשה משהו בעניין הזה.

אני בטוח שאנשים בצבא שמתעסקים בתחום מכירים את הסיכון אבל את אף אחד זה לא באמת מעניין ולכן לא חשבו בכלל על כפפות מתאימות.

אף אחד בצבא לא הזהיר אותי או נתן לי כפפות לעבודה.

• תוכן חדש...