Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשום אני בעל אודי 80 שנת 1986 אוטומטית

לפני כמה ימים היא פעלה פרפקט

עליתי איתה ביום שישי לשטח לכמה דקות , ככה גם ביום שבת שלמחרת. (שטח קליל לא משהו רציני).

הרכב מתניע בקלות,ואני צריך לשמור על הגז בכדי שלא יתכבה. כשאני מאט לפני כיכר או לפני פניה לרחוב המנוע מתכבה.

מה לעשות ?

תודה רבה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

*כשאתה אומר לבדוק חול באגזוז,אז לבדוק רק מהאגזוז שמאחורה או לבדוק את כל מערכת הפליטה? אני ממש לא מבין בדברים האלה!

*עוד משהו,מצד שמאל של המנוע,יש משהו עגול כזה שרשום עליו FillterElement וכמה סמלים של פולקסווגן ואודי. לפתוח אותו ולנקות אותו?

*אני לא יודע היכן נמצאת הסעפת והיכן נמצא מגבר הבלימה. ( אבל זה לא כ"כ קשור לבלימה,היא מתכבית כשאני עוזב את הגז בכדי לפנות או להאט לפני כיכרות.)

** רצוי להגיד כי בקושי הגעתי לחבר שלי עם האוטו,אבל הגעתי,וכשחזרתי הביתה הרכב חזר לפעול כרגיל,אך אני חושש שזה יקרה בקרוב עוד הפעם.

ענה לי בבקשה על השאלות שלמעלה ידידי היקר

פורסם

לי נראה שהחול המדובר (או רטיבות) חדרו דווקא למייצב הסרק ("בורג דלק") או לצ'וק החשמלי בקרבורטור והמנוע לא נושם טוב כשהמצערת סגורה.

תתחיל בבחינת מצבו של מסנן האוויר כמו שהציע טופאק. אם הוא נראה כמו הבפנוכו של הנעלים של הקטנצ'יק שלי כשהוא חוזר מהגן, קפוץ בהקדם למכון קרבורטורים אמין לניקוי יסודי, לפני שתזיק לכל מכלולי היניקה ברכב.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפי מה שהבנתי מאבא שלי זה שברכב אין צוק אוטומטי ולכן יש לחמם את הרכב בבקרים לפני נסיעה.

*הפילטר שדיברת עליו,הפילטר היחידי שמצאתי זה דבר עגול ושחור שרשום עליו FilterElement. האם זה הפילטר המדובר? והאם בן אדם כמוני יכול לפתוח אותו,לנקות אותו,ולהחזירו? יש לציין כי אינני מבין דבר בדברים האלה.

פורסם

אני אמנם מבין קטן מאד במערכת הדלק ובפרט במנועי קרבורטור (בהזרקות ,הדייהו של הדיקטטורית כבר דאגה להעביר לי סטאז' מזורז:x ) אבל לקרב' של אאודי יש צ'וק חשמלי, בזה אני בטוח לחלוטין.

חפש חוטים שמתחברים ממנו ליוניט חום מנוע. מאחורי הבורג אליו הם מתחברים נמצאת המחט החשודה.

פילטר האוויר במנועי קרב' נמצא בד"כ מעל לוע הקרבורטור. מתחת למכסה השחור שאתה רואה יש אלמנט מנייר בצורת אקורדיון (זה הפילטר) . יש לפתוח את המכסה (סגור עם בורג פרפר?) להוציא אותו בזהירות (כדי לא "לנער ממנו את האבק" בדיוק לתוך לוע הקרב') ולהתקין אחד חדש במקומו.

כמו תמיד-אם אתה לא בטוח מה אתה עושה ואתה פוחד לשלם שכ"ל בדמות נזקים - גש למוסך מקצועי.

לדעתי החלפת פילטר אוויר היא משימה פשוטה שכל נהג יכול לבצע.

הערה: קרוב לוודאי שהחלפת פילטר לא תפתור את הבעיה. הרכב לא נושם בסרק. הפילטר הסתום הוא רק סימפטום ולא הסיבה.

יש לי חיבה עתיקה לרכב הזה עוד מימי כנהג צעיר (אז הוא היה "לעשירים בלבד"). שמור עליו. זו קלסיקה.

נתקו

פורסם

שלום רב !

לדעתי הבלתי מחיייבת, הקרבורטור סחף לכלוך מהטנק, בעת המאמץ בשטח, וזאת אם נניח שצינור מגבר בלם לא נקרע, ואין לו כל סיבה להקרע בתנאי שטח.

אך לכלוך שחדר לקרבורטור, סביר יותר.

פנה למכון קרבורטורים מקצועי ואמין, בעלך שם בתחומו, לאבחון בדיקה וטיפול בבעייה.

חזור לפורום לעדכון בהושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אבל לקרב' של אאודי יש צ'וק חשמלי, בזה אני בטוח לחלוטין.

חפש חוטים שמתחברים ממנו ליוניט חום מנוע. מאחורי הבורג אליו הם מתחברים נמצאת המחט החשודה.

נתקו שלום רב!

בשנתון זה הקרבורטור בעל צוק ידני, לעומת שנתונים אחרים בהם הקרבורטור בעל צוק אטומטי מוזן מי קירור וגם חשמלי !

כמו תמיד-אם אתה לא בטוח מה אתה עושה ואתה פוחד לשלם שכ"ל בדמות נזקים - גש למוסך מקצועי.

הערה: קרוב לוודאי שהחלפת פילטר לא תפתור את הבעיה. הרכב לא נושם בסרק. הפילטר הסתום הוא רק סימפטום ולא הסיבה.

יש לי חיבה עתיקה לרכב הזה עוד מימי כנהג צעיר (אז הוא היה "לעשירים בלבד"). שמור עליו. זו קלסיקה.

נתקו

נתקו שלום רב !

קרא את תגובתי באדום !

אני מצטרף אליך ,לחיבתך לרכב בכלל ,ולקלסיקה בפרט.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום natco וצביקה.

התנעתי עכשיו את הרכב,וכעבור כ50 מטרים עזבתי את הגז בכדי לראות האם הרכב שורד ללא גז מצידי,הוא שרד ב20-30 מטרים ונכבה (ככל הנראה מעצם המנוע קר).

אני אומר שככל הנראה המנוע התכבה בגלל שהמנוע עוד לא חם מספיק,וזאת כי לאחר סיבוב של כמה דקות המנוע התחמם ופשוט עזבתי את הגז לכמה דקות והרכב עשה זאת ללא כל בעיה.

עכשיו לנקודה אליה אני מגיע,היום בשעות הצהריים הרכב לא הפסיק להכבות לי,ועכשיו הוא נוסע כמו שהכרתי אותו לפני כמה ימים,נוסע כרגיל (למעט הפעם הראשונה שהמנוע נכבה לי ואני מסיק מהקור).

יכול להיות שהבעיה שאתם מסיקים (פיטלטר סתום,קרבורטור מלוכלך) פשוט נעלמה? (חשוב לציין כי הנסיעה בשטח הייתה ללא יותר משתי דקות,והרכב נסע בצורה יפה לאחר שירדתי מהשטח).

*עוד חשוב לציין כי הרכב עבר כיוון קרבורטור (משהו עם co) , אז אני מאמין שלאחר כיוון הקרבורטור,גם ניקו לי אותו.

פורסם

שלום רב !

אין קשר בין הקור , לבעיית הכבוי.

אם אין צוק אטומטי, יש בוודאי צוק ידני, המשמש לעזר להתנעה במנוע קר, בשתי הדקות לאחר ההתנעה.

כבוי הרכב לסרוגין, הוא בסבירות גבוהה, בגלל לכלוך שספח הקרבורטור מהטנק, והוא מטייל בקרבורטור, ועלול לחזור ולסתום שוב, ולגרום לכבוי.

כוון CO , לא מחייב נקוי !

בברכה

צביקה

פורסם

natco - זה באמת רכב שאני קשור אליו עוד מהיום שבו נולדתי.

הוא אצלנו במשפחה 18 שנה ברציפות. משנת 1993. הרכב אמנם באמת זקוק לתיקון לעיתים דחופות,אבל הוא באמת הנשמה השניה שלי!

פורסם

צביקה,את הצוק הידני אני אמור להפעיל בעצמי מתא הנוסעים? אם כך הדבר אז אין לי לא צוק ידני ולא צוק אוטומטי.

פורסם
נתקו שלום רב !

קרא את תגובתי באדום !

אני מצטרף אליך ,לחיבתך לרכב בכלל ,ולקלסיקה בפרט.

בברכה

צביקה

צביקה, אני כאן כדי ללמוד ממומחים כמותך ואחרים (דניאל,בני ל. וכו').

מקבל את התיקון. פשוט, לידידה טובה היתה בזמנו אחת משנת 88 או תשע ,ככל הזכור לי (כחול מטאלי,חדשה מהחברה, וזכורות לי צרות צרורות מהצ'וק החשמלי שם. אף מוסך לא הצליח לכוון אותו כדי שגם לא יכבה וגם לא יעבוד חצי נסיעה בטורים מבהילים.)

נתקו

פורסם

בדיוק לפני כמה ימים דיברנו על זה

יש לי ספר טכני של הדגם המדובר,שנראה לי אמין ומקצועי בהחלט (לא של היינס, אבל מקביל)

לפי הספר הנ"ל צ'וק ידני היה רק בדגמי 1300 עם קרבורטור SOLEX ו KEIHIN

בדגמי 1600 ו 1800 היה ציוק אוטומטי וקרבורטורים PIEBURG או ZENITH (למייטב ידיעתי דגם עם ZENITH לא הגיע לארץ)

גיר אוטומטי לא הגיע עם מנוע 1300, כלומר ברכב של פותח השירשור הצ'וק חיב להיות אוטומטי.

נתקו - מודל 88, 89 זה כבר הצורה החדשה, לא כמו 86. זה רכב שונה לגמרי.

פורסם

Buki שלום

אז זהו שאבא שלי אמר לי שהצוק האוטומטי ברכב לא פעיל (בגלל זה יש חובה לחמם את המנוע לפני תחילת נסיעה בחורף ובייחוד בבוקר). הצו'ק האוטומטי ברכב הנ"ל לא פועל כבר הרבה שנים.

משום שאני גר בדרום ולא יכול להגיע אליך צביקה,אני אלך לב"ש שמעתי על מישהו שהוא "אשף" הקרבורטורים קוראים לו ארמונד.

אבל בואו לא ניחפז ללכת לארמונד,יכול להיות שהבעיה נפתרה מעצמה עצם זה שהרכב נסע לי חלק בנסיעה האחרונה?

*הדגם המדובר הוא Audi 80 CD מנוע 1,800 סמ"ק

• תוכן חדש...