Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוללה ברכב היברידי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתעניין ברכישת רכב הונדה ג'אז היברידי.

ראיתי באינטרנט, באחד הטוקבקים על ידיעה על רכב היברידי,

שמישהו אמר, שעם הזמן (אחרי שנתיים-שלוש או יותר מרכישת רכב היברידי

חדש) צריך להחליף את הסוללה (הכוונה לכמובן לסוללה הנטענת למנוע, ולא

למצבר). מישהו אחר ענה שם שהסוללה להיברידי היא לכל החיים.

איני מבין הרבה בכך. אולם כשאני חושב על סוללות נטענות פשוטות, או כל

סוללה נטענת של מכשיר גילוח, נראה לי שנכון יהיה להגיד שעם השימוש הן

נחלשות.

שאלתי: האם אכן יש צורך להחליף את הסוללה הנטענת להיברידי אחרי שנתיים-שלוש ?

ואם כן - מהי עלות של סוללה חדשה + החלפה ?

בברכה,

רפי

פורסם

מקור שעושי לעניין אותך: http://auto.howstuffworks.com/fuel-efficiency/hybrid-technology/5-hybrid-battery-pack-improvements4.htm

מכל מקום, אם בכוונתך לרכוש רכב בעל הנעה היברידית שאלת האחריות לסוללה הינה שאלה מרכזית שעליך לבדוק בתנאי האחריות לרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יצרניות הרכב מצהירות שהמצברים למערכות הכלאיים מתאימים "לכל חיי הרכב". קראתי בעבר כתבה על-כך שטויוטה

לא נתקלה עד היום כמעט בכלל במקרים של מצברים "מתים" בפריוס, שמשווקת כבר כ-14 שנים ברציפות.

גם בארץ לא ידוע על החלפות מצברים בפריוס בחמש השנים שהיא נמכרת כאן. לא רואה סיבה שהמצב בהונדה יהיה אחר.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

לצערי יש בעיות במצברי היברידי בטויוטה פריוס אחרי 150,000 ק״מ

זה גם תלוי בדרך הנהיגה

בכל זאת אחרי שהייתי חייב להחליף המצבר ההיברידי בטויוטה פריוס שלי

ואחרי כל הבדיקות שעשיתי

קניתי מצבר אצל priusrebuilders ב3,500 אלף

יותר מחצי מחיר

שיהיה דרכים צלחות

If at first you dont succeed

Dont try ski diving

פורסם
קניתי מצבר אצל priusrebuilders ב3,500 אלף

שיהיה דרכים צלחות

המחיר הזה כולל התקנה?

זה נשמע זול מאוד יחסית לשמועות שרצות כאן על מחירים של 10K למצבר.

ולשואל השאלה, אם הסוללות היו מתות אחרי שנתיים שלוש למכוניות היברדיות לא היתה שום זכות קיום, ובטח שהחברות לא היו מציעות 8 שנים אחריות לסוללה כפי שהיה בעבר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עדכון שרשור ישן למתעניינים (המקור- לוח מחירי חלפים באתר טויוטה נכון ל- 05.2015):

המחיר למצבר היברידי מקורי טויוטה פריוס בחברה עומד על 8,210 ש"ח לפני מע"מ. כלומר כ- 9,700 ש"ח כולל מע"מ.

f.JPG

פורסם

סוללה לכל החיים זה משהו שלא קיים עדיין בטבע למיטב ידיעתי. התפוקה תרד לאט לאט. יחד עם זאת היא בנויה להחזיק מעמד שנים רבות (בטח שהרבה מעבר לשנתיים-שלוש) וניתן לעבור איתה מאות קילומטרים. אופי הנהיגה, כמות שעות העבודה, האקלים ופרמטרים רבים אחרים משפיעים על אורך חייה.

לא יודע לגבי הונדות. בפריוס מהדור שלי יש אחריות יצרן ל-5 שנים ולאחר מכן ניתן להאריכה עד שתגיע לגיל 10 שנים כל שנה / 15K ק"מ בעלות של 300 ש"ח נכון להיום.

מאחר והרכב שלי חצה את גיל 5 שנים אני מבצע בדיקה אחת ל-15K ק"מ ובכוונתי להחזיק ברכב עד תום האחריות. העלות הנופסות שולית לעומת הסכומים שאני חוסך על דלק באותם 15K ק"מ. גם להחליף סוללה זה משהו שמתקבל על הדעת ואכן ניתן לקנות משופצת בזול יותר ולא חדשה מהיבואן, למי שמוכן לקחת את הסיכון.

אינני יודע מה איכות הביצוע ובמה אבחר אם איאלץ לעשות זאת אבל אם יש כלל שלמדתי בחיים הוא שזול מתחיל ב-ז'. אני עדיין בוחר בזול לפעמים, אבל במקרה הזה יש על מה לחשוב....

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
שלום לכולם,

אני מתעניין ברכישת רכב הונדה ג'אז היברידי.

ראיתי באינטרנט, באחד הטוקבקים על ידיעה על רכב היברידי,

שמישהו אמר, שעם הזמן (אחרי שנתיים-שלוש או יותר מרכישת רכב היברידי

חדש) צריך להחליף את הסוללה (הכוונה לכמובן לסוללה הנטענת למנוע, ולא

למצבר). מישהו אחר ענה שם שהסוללה להיברידי היא לכל החיים.

איני מבין הרבה בכך. אולם כשאני חושב על סוללות נטענות פשוטות, או כל

סוללה נטענת של מכשיר גילוח, נראה לי שנכון יהיה להגיד שעם השימוש הן

נחלשות.

שאלתי: האם אכן יש צורך להחליף את הסוללה הנטענת להיברידי אחרי שנתיים-שלוש ?

ואם כן - מהי עלות של סוללה חדשה + החלפה ?

מומץ להצטרף יש לנו בתור קבוצה הנחות במוסך טויוטה גם על הסוללה

תיכנסו לקבוצת וצאפ של משפחת פריוס https://chat.whatsapp.com/K3rqaP2N1ADCyHDckZCmmd

בברכה,

קבוצה מאד איכותית

• תוכן חדש...