Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זוגתי מעוניינת לקנות רכב מיד שניה ונתבקשתי לעזור לה. אולם, מצאתי את עצמי דיי מבולבלת - ולכן מבקשת בעצתכם.

הדרישות הן: רכב קטן ואמין, לנסיעות בתוך העיר (אבל ירושליים). עד 60-75 אלף ש"ח. גיר אוטומטי.

לי יש טויוטה קורולה כבר שנים, ואני מאוהבת לחלוטין (בקורולה) - ולכן באופן מיידי חשבתי על יאריס. בעקבות קריאה בפורומים וכתבות, הבנתי שהיאריס עם הגיר הרובוטי לא מתאים - ולכן מדובר על יאריס 2005-2006.

יצא לי גם לנסוע על רכב חלופי - יונדאי i10 לפני מספר חודשים, והייתי מרוצה להפתיע - אבל אני חוששת מלקנות יונדאי - פשוט כי זו יונדאי.

החלופה השלישית היא מאזדה 2 - אבל - יצא לי לנסוע על מאזדה 3 שנת 2008, וחוץ מכמה שהיא יפה מבחוץ - לא מצאתי בה שום דבר שאהבתי. גם (מאוד) העיצוב מבפנים, אבל בעיקר הנהיגה בה - ההגה היה קשה, הרעש של המנוע, ההמתנה להילוך החמישי שייתן קצת מנוחה שמעולם לא הגיע (עד שהתברר לי שפשוט אין כזה). ואם ה-2 היא רק גרסה מוקטנת של ה-3, אני חוששת שאין על מה לדבר.

אז השאלה שלי היא כזו - מה עדיף, לדעתכם המקצועית. האם יש הבדל מהותי בין המאזדה 2 ל-3, האם היאריס 2006 נהדרת, האם היונדאי i10 היא לא לקיחת סיכון שבעוד כמה שנים נצטער עליו?

פורסם

ה-i10 היא לא סיכון, מה גם שבתקציב ניתן לקנות חדשה עם אחריות לשלוש שנים.

זו בסך הכל קנייה טובה, אך קחו בחשבון שמדובר במכונית מקטגוריה נמוכה יותר מה-2/יאריס מבחינת מרווח, אם זה חשוב.

אפשרות מצוינת נוספת שכדאי לשקול היא פורד פיאסטה, אחות תאומה של מאזדה 2 אך מעט מרווחת ונוחה ממנה. שתיהן

בטוחות יותר מה-i10, במידה וזה שיקול. רק לשים לב שאם נבחרת לבסוף ה-2, אז ללכת על רמת הגימור הגבוהה לה שש

כריות אוויר, ולא על הדגם הבסיסי עם שתי כריות אוויר. לפיאסטה גרסה אחת בלבד, עם שבע כריות אוויר.

לגבי היאריס - אכן לא מומלצת אלא אם תעשו נסיעת מבחן והתיבה הרובוטית לא מפריעה (אפשר פשוט לעשות סיבוב ברכב

ההדגמה של היבואנית). היא גם מקמצת באביזרי בטיחות.

לסיכום - אם הרכב משמש בעיקר בעיר (גם אם זו ירושלים) ומסיע בנאדם אחד/שניים רוב הזמן, ה-i10 היא קנייה טובה מאוד.

במידה ויש צורך ברכב נוח יותר לנסיעות בינעירוניות ויותר מרווח לנוסעים ומטען, פיאסטה תהיה עדיפה.

פורסם

לדעתי במצב של חברתך, יש קונפליקט שעולה להרבה אנשים בתקופה האחרונה. במחיר של 60 עד 75 אלף שקל אפשר להביא רכב קטן יותר רציני יד שניה כמו מאזדה 2 או יאריס או פיאסטה.

עכשיו, אפשרות אחרת, היא להביא רכב חדש מהנילון , יותר קטן פחות נוח , אך יותר חסכוני, עם אחריות ומאובזר ברמה בסיסית.

הכיוון הזה לדעתי מומלץ מאוד, תלוי איפה נוסעים, אם זה בירושלים ובמקומות הרריים, אז צריך לשים לב שהמנוע לא ייספק את צרכי העוצמה והכוח כמו שיתן מנוע יותר גדול כמו במאזדה 2 או יאריס או סוזוקי סוופיט או יונדאי I20 וכדומה.

אבל אם אתם כן מעוניינים ללכת בכיוון הקטנה והזולה כמו הI10, הייתי מציע על שברולט ספארק, יותר חזקה, יותר מאובזרת, 6 כריות אויר , בטיחותית יותר, חיבור לMP3, וכל מיני דברים כאלו נחמדים. 67 אלף שקל, אז אפשר להתפרע עם התוספות.

אם אתם הולכים לכיוון יד שנייה קטנה וחסכונית , יונדאי I20 או מאזדה 2 באבזור דינמיק בלבד ולא פחות ! פולסואגן פולו גם מומלצת, אבל המחיר יותר גבוהה למחירון 2008 או 2009.

יאריס והגיר שלו, למה להסתבך?

• תוכן חדש...