Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת רכב לפני צבא

oorenn
שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם,בעוד 8 חודשים אני עומד להתגייס, לתקופה הזאת אני מחפש רכב שיהיה איתי גם ל8 חודשים וגם לתקופת הצבא.

בנתיים אני מחזיק את הרכב המשפחתי שעבר לרשותי,מדובר בסוזוקי ליאנה 07.

שדי נמאס לי מהמשפחתיות שלו ואני רוצה להתפנק ברכב עם טיפה יותר ביצועים והרבה יותר נוחות , לכן אני מעביר אותו כנראה לאחותי.

בעיקרון אני מחפש רכב יד 2 שיתאים לצרכים שלי.

הדרישות שלי לרכב הם :

-תקציב של עד 35 אלף ש"ח

-עלות החזקה של עד 1000 ש"ח בחודש כולל ביטוח ( זה המחיר של ההחזקה של הסוזוקי - דלק+ביטוח - )

-עלות טיפולים והחזקה זולה

בנתיים אני חשבתי על מס' רכבים בעל פוטנציאל גדול,אבל אין לי מושג האם אני יוכל להחזיק רכבים שכאלה.

1. מדובר בשברולט אלרו מנוע 2.2 , הרכב יחסית בעל מראה ספורטיבי ורכב וממש נוח,ותכ'לס רכב כזה זה חלום קטן בישבילי שיש לי סיכוי להגשים אותו,הבעיה שהרבה אומרים לי שצריכת הדלק שלו מפחידה ועלולה להגיע לנתון של 1\7 !!.. לכן אני עדיין בספק

2. BMW סידרה 3 הישנה קופה ידני. עם הדלק אני יוכל להסתדר,אבל אני בספק לגבי מחיר ביטוח הרכב, ובעיקר לגבי עלות החלקים ותיקונם!.

אשמח לעזרה

יפני זה הכי אחי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי תסביר לי איך, כנהג צעיר וחדש, אתה מצליח להחזיק ליאנה 07 ב-1000 ש"ח לחודש? הרי גם אני רוצה ללמוד איך להיות כל כך חסכוני באחזקת הרכב, והמספר נראה לי לא הגיוני אלא אם הרכב עומד, לא צורך דלק ולא זוכה לטיפולים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שהנסועה שלו ממש קטנה,אצלי גם יוצא סכום כזה פחות או יותר לחודש.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אתה מחפש? למה אתה צריך אוטו?

רוצה אוטו מהנה? מה קשור בין מהנה לשברולט אלרו?

ועוד שאלו לפניי, איך אתה מחזיק ליאנה 2007 עם אלף שקל לחודש?

בקיצור שלול את שתי האפשרויות הראשונות שאהבת, גם הב.מ.ו וגם האלרו הן שתי הבחירות הכי גרועות לרכב חסכוני ומהנה.

האלרו זקוקה לתחנת דלק צמודה, והרכב כבד מאוד ומסורבל. והב.מ.ו בוודאי צורכת גם הרבה דלק, ומחירי החלפים והתיקונים

שלה, שלא נדבר על הביטוח, יקרים פי כמה מרכבים אחרים.

לחבר שלי יש סיטרואן סקסו מנוע 1100 שנת 98 והוא מוציא עליה יותר מ1000 שקל לחודש.

בקיצור יש הרבה רכבים קטנים וספורטייבים שיתאימו לך, כמו ה106GTI או RALLY ואפילו 306 XSI.

לגבי דגמי הפיג'ו כנראה שגם הן לא יעלו לך מעט.

אם אתה שואל אותי, ב35K אתה יכול להביא אחלה פונטו HGT, מנוע 1800 ידנית.

לפי הנתונים עושה 12 קילומטר לליטר, במציאות אולי קצת פחות, וכמובן שזוהי פונטו, לכן האחזקה שלה

זולה יחסית וחלפיה אינם יקרים. 136 כוחות סוס שנמצאים תחת מכסה המנוע שלה בהחלט מייצרים הנאה,

ובגיל שלך לא חושב שצריך יותר מזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אתה מחפש? למה אתה צריך אוטו?

רוצה אוטו מהנה? מה קשור בין מהנה לשברולט אלרו?

ועוד שאלו לפניי, איך אתה מחזיק ליאנה 2007 עם אלף שקל לחודש?

בקיצור שלול את שתי האפשרויות הראשונות שאהבת, גם הב.מ.ו וגם האלרו הן שתי הבחירות הכי גרועות לרכב חסכוני ומהנה.

האלרו זקוקה לתחנת דלק צמודה, והרכב כבד מאוד ומסורבל. והב.מ.ו בוודאי צורכת גם הרבה דלק, ומחירי החלפים והתיקונים

שלה, שלא נדבר על הביטוח, יקרים פי כמה מרכבים אחרים.

לחבר שלי יש סיטרואן סקסו מנוע 1100 שנת 98 והוא מוציא עליה יותר מ1000 שקל לחודש.

בקיצור יש הרבה רכבים קטנים וספורטייבים שיתאימו לך, כמו ה106GTI או RALLY ואפילו 306 XSI.

לגבי דגמי הפיג'ו כנראה שגם הן לא יעלו לך מעט.

אם אתה שואל אותי, ב35K אתה יכול להביא אחלה פונטו HGT, מנוע 1800 ידנית.

לפי הנתונים עושה 12 קילומטר לליטר, במציאות אולי קצת פחות, וכמובן שזוהי פונטו, לכן האחזקה שלה

זולה יחסית וחלפיה אינם יקרים. 136 כוחות סוס שנמצאים תחת מכסה המנוע שלה בהחלט מייצרים הנאה,

ובגיל שלך לא חושב שצריך יותר מזה.

היי שלום חברים, וכן אני מצליח לחיות עם הסוזוקי ב1000 ש"ח בחודש, הרכב הוא רכב חסכוני מאוד.

אני בממוצע עושה כ 500-600 קילומטר בחודש ,שזה אומר בית-> בית ספר , בית --> חברים ויציאות.

ה500 ש"ח הנוספים הולכים כתשלום עבור ביטוח מקיף וחובה.

הרכב אמין בצורה יוצאת דופן גם מבחינת תצרוכת דלק ואמינות חלקים.

הבעיה שכבר מיציתי אותו ואני רוצה להתקדם האלה , לנפח מנוע גדול יותר ולרכב קטן יותר או ספורטיבי יותר.

אני בעיקרון לפני שנה העלתי התעניינות לגבי HGT אבל היא סובלת מחוסר אמינות כרוני בחלק בשם " וריאטור " שגורם לרכב להשמיע רעשי דיזל , ממש כמו מונית!

האמת שלא מזמן ראיתי מציאה די מעניינת , היה מדובר ביונדאי גטס שנת 2004 עם מנוע 1.6 אוטומטי רמת גימור GLS.

במחיר מפתיע , יד ראשונה.

אבל הבנתי שצריכת הדלק של הגטס לא מביישת אמריקאית גדול. האם זה נכון ?

יפני זה הכי אחי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שתי הערות:

1. הליאנה רחוקה מלהיות חסכונית, או שלפחות אצלי לא היתה (יתכן שנובע גם מאופי השימוש כרכב עירוני בחיםה).

2. יש לך טעות אופטית רצינית לגבי עלויות האחזקה שלך, שהן הרבה יותר מ-1000 ש"ח לחודש, רק שסכומים אלה אינם יורדים מחשבונך באופן שוטף: אתה כולל בהן רק ביטוח ודלק, אבל עליך להוסיף עוד 100 ש"ח לחודש רישוי וכן עלויות טיפולים שיכולות לנוע בין כמה מאות לכמה אלפי ש"ח בשנה - ובתחום זה הליאנה מצטיינת בעלויות נמוכות - וכן את ירידת הערך - הרי באיזה שהוא שלב תרצה להחליף גם את הליאנה ברכב שיהיה לפחות מקביל אליה כאשר רכשת אותה ,ולצורך זה עליך לחסוך כמה מאות ש"ח בחודש. אם הרכב הבא שלך יהיה קצת פחות חסכוןני בעלויות תחזוקה טכנית תגלה מהר מאוד שאתה זקוק לפחות ל-1500 ש"ח לחודש (בממוצע שנתי, כיון שיש חודשים בלי הוצאות ויש חודשים עם טיפולים יקרים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נגיד לך את האמת ורק אמת האמת, הטיפולים היחידים שהרכב עובר הם טיפול של פעם בשנה לפני טסט , שכולל החלפת שמן מנוע,וסננים למניהם במוסך המורשה, שזה עולה כ800 ש"ח בשנה.

אולי זה כתוצאה ישירה מזה שהרכב ב4 ובעל עבר 23 אלף ק"מ בלבד ( אני קיבלתי את הרכב לרשותי לפני שנה וחצי כאשר היה לו 9 אלף ק"מ )

ההוצאה בנתיים הכי יקרה ואולי לא תאמינו היחידה, היא החלפת זוג רפידות קידמי בעלות של 400 ש"ח( לפני מע"מ ).

-----

לסיכום אני מחפש רכב שיהיה זהה בהוצאות שלו לרכב הנוכחי רק שיהיה טיפה יותר ספורטיבי וקטן.

אני האמת מת לרכב אמריקאי,אני אוהב את הכיסאות הנוחים שלו ואת השיוט שלו על הכביש " כאילו זה סירה "

אבל לפי הבנתי אמריקאי אין סיכוי שאני יצליח להחזיק , במיוחד כאשר אני יהיה בצבא ועובדה צצדית לא תניב לי רווחים שיאפשרו לי להחזיק אחת כזאת.

יפני זה הכי אחי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוגע לב.מ.וו

רכב כזה ב35 אלף שקל מן הסתם יהיה דגם ישן.

אל תשכח שלרכב ישן יש בלאי שתחליף הרבה יותר מהר מאשר רכב חדש יותר ככה שאם אתה מחפש קצת פוזה(לא מבין מה פוזה בב.מ.וו ישנה) זולה זה ממש לא הרכב בשבילך.

אלרו כמובן שותה דלק כמו שאמרו לך פה.

לפי דעתי כמו שנאמר לך פה תביא פונטו,או כל רכב קטן וחסכוני אחר,כי רכב כמו ב.מ.וו ישן לא יעלה לך 1000 שקל בחודש.

תנסה להתפשר על משהו משנתונים 2002-2005,שיהיה רכב קטן,קומפקטי ושישרת אותך לצרכים שאתה צריך,בטוח תמצא משהו מתאים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפרופו האיביזה שמככבת אצלך בתמונה בחנתי אופציות כמו סיאט איביזה 1400 ידני קופה שנת 2001.

עם ק"מ סביר של 80 אלף ק"מ. אבל הבנתי שהרכב כלל לא אמין והוא מאוד לא חסכוני ביחד לביצועים שהוא מציע.

אגב קשר לפונטו,יש אני יודע פונטו טיפטרוניק ELX עם הספק של 80 כ"ס.

ידוע למישו איך הביצועים של הרכב על הכביש, אני יודע שרכב ספורט הוא לא.

אבל השילוב של 80 כ"ס עם רכב בעל שילדה קלה יכול אולי לתת תוצאה נחמדה על הכביש ,לא ?

יפני זה הכי אחי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כלל איני מופתע שהטיפול היחיד שעשית הוא החלפת רפידות בלמים (אני מניח שקדמיים) שאלה לי אליך: מצבר - הוחלף פעם? צמיגים הוחלפו פעם? צלחות בלימה? רפידות של הבלמים האחוריים? אלה רק כמה פריטים שדורשים החלפה לעיתים מזומנות ואתה בכלל לא חושב עליהם. כדאי לך לבדוק בספר הרכב איזה טיפולים נדרשים לפי תקופה (ולא רק לפי הקילומטראז'). אני מקוה מאוד שאינך נוסע על הצמיגים המקוריים, כי אם כן סביר שהם יבשים וגם אם החריצים שלהם עמוקים הם עלולים להיות מסוכנים.

יש הרבה מאוד רכיבים אשר מחייבים החלפה תקופתית, גם אם הקילומטראז' נמוך, כיון שהם מאבדים מתכונותיהם. למשל - נוזלים הידראוליים, נוזל קירור וחלקי גומי שונים.

אני ממליץ לך לעבור על טבלת הטיפולים המומלצים בסוף ספר הרכב ולבדוק איזה טיפולים דרושים לו בהתאם לגילו, למרות שעבר רק 23,000 ק"מ. מתוך נסיון רב במשפחה (3 ליאנות) אני יודע שמדובר ברכב מצויין ואמין וכדי שישרת אותך (ואת אחותך) שנים רבות כדאי לך לטפל בו לפי הספר - לא רק לפי הקילומטטראז' אלא בעיקר לפי הזמן, גם אם נראה לך שמדובר בהוצאה מיותרת. בסופו של דבר הדבר יעזור לך לשמור על הרכב במצב טוב לאורך שנים.

אני גם יכול להבין מדוע אתה מרגיש ש"מיצית" את הרכב, לאור אופיו הרגוע והגיל התזזיתי שלך. אני ממליץ לך לא להתיחס לרכב כמו לטלפון סלולרי שמוחלף כל פעם שהוא הופך "משעמם" - ברכב מדובר בהוצאה הרבה יותר גדולה, הסיכון להסתבך כספית עם תיקונים ברכב יד שניה גדול וכמובן שאין אפשרות להגזים בחשיבות הטיפולים הבטיחותיים. הגישה שלי היא שאם יש רכב אמין שמסוגל לספק את הצרכים לא מחליפים אותו. מחליפים רכב באחד משני מצבים - כאשר הוא נוטה לתקלות מוגזמות, או כאשר הוא אינו מתאים לצרכים (ואיני מתכוון לגחמות)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעבר לעניין התחזוקה שהובהר כאן היטב, לא כל כך ברור לי מה הצרכים שלך מהרכב. אם אתה משווה בנשימה אחת בין שברולט אלרו, יונדאי גטס וב.מ.וו סדרה 3, כנראה שהצרכים שלך לא מוגדרים היטב. הגדרת צרכים מוטעית בהכרח תוביל לרכישה לא נכונה מבחינה צרכנית. עלויות התחזוקה של המכוניות הללו שונות מאוד, ופרט לב.מ.וו (וגם זה בהסתייגות: קיימות גרסאות עגלתיות למדי של סדרה 3) - אף אחת מהן לא תעניק לך שיפור ניכר בביצועים, והב.מ.וו היא היחידה מהרשימה שיכולה להציע לך חווית ניהוג ספורטיבית.

ספציפית לגבי כל אחת המכוניות: שברולט אלרו (או יותר נכון - אולדסמוביל אלרו) היא דווקא לא מכונית רעה, אבל אם אתה מחפש תחושת כוחניות או שיפור בביצועים, מנוע ה-2.2 הוא בהחלט לא המקום הנכון להתחיל בו. מדובר במנוע חלש יחסית שמפיק כ-140 כוחות סוס, ועם תוספת המשקל המשמעותית על פני המכוניות האחרות ברשימה שלך, ביצועים חורכי אספלט לא יהיו כאן. דווקא לגבי הדלק לא הייתי דואג. עם כמות הקילומטרים שאתה נוסע בחודש (כמות שבוודאי תקטן כשתהיה בצבא) ההפרש האבסולוטי בין עלות תדלוק הליאנה לבין עלות תדלוק האלרו לא יהיה גדול מאוד ביחס לעלות הרכב.

ב.מ.וו סדרה 3 היא מכונית נפלאה, אבל מבחינתך יש כמה בעיות: קודם כל, עלויות התחזוקה. מכונית פרימיום תמיד נשארת מכונית פרימיום, מה שאומר שתמחור החלפים בדרך כלל גבוה ממכוניות משפחתיות קונבנציונליות. הבעיה השניה היא למצוא אחת. אתה מוזמן להכנס לאתר יד 2 ולחפש אחת תוך כדי סינון המכוניות עם הגיר האוטומטי. מהר מאוד אתה תגלה שקשה למצוא אחת שלא עברה המון ידיים ושיפורים חסרי טעם - כשהמוכר ברוב המוחלט של המקרים מהמגזר הערבי (וזו לא הכללה סתמית - זו עובדה). אני לא פוסל אוטומטית רכישה של רכב ממוכר במגזר הערבי, אבל הרבה אנשים היו נמנעים מכך. כל זה נכון במיוחד לגבי גרסאות הקופה עם נפחי המנוע הגדולים יותר.

יונדאי גטס היא מכונית סתמית למדי, ועם המחיר שציטטת, אפילו אין לה יתרון תמחורי משמעותי על פני מכוניות אחרות בקטגוריה. יהיה לך קשה הרבה יותר (בלתי אפשרי?) למצוא פיאט פונטו מיד ראשונה מהשנתון הזה, אבל זה ממש לא צריך להפריע לך. פונטו HGT יכולה להיות בחירה נכונה אם אתה בכל זאת מחפש משהו מעט ספורטיבי, אבל קח בחשבון שרכב ספורטיבי בדרך כלל ננהג בצורה ספורטיבית, ולכן הבלאי שלו עשוי להיות משמעותי יותר.

אם אני הייתי במקומך, הייתי נשאר עם הליאנה. היא לא מצריכה הימורים והוצאות גבוהות על תיקונים לא צפויים כמו גם ישור קו, ונותנת לך שקט נפשי באשר לעלויות התחזוקה. אם השדרוג שאתה מכוון אליו הוא יונדאי גטס, באמת שאין לך טעם להחליף את הליאנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי שלום חברים, וכן אני מצליח לחיות עם הסוזוקי ב1000 ש"ח בחודש, הרכב הוא רכב חסכוני מאוד.

אני בממוצע עושה כ 500-600 קילומטר בחודש ,שזה אומר בית-> בית ספר , בית --> חברים ויציאות.

ה500 ש"ח הנוספים הולכים כתשלום עבור ביטוח מקיף וחובה.

הרכב אמין בצורה יוצאת דופן גם מבחינת תצרוכת דלק ואמינות חלקים.

הבעיה שכבר מיציתי אותו ואני רוצה להתקדם האלה , לנפח מנוע גדול יותר ולרכב קטן יותר או ספורטיבי יותר.

אני בעיקרון לפני שנה העלתי התעניינות לגבי HGT אבל היא סובלת מחוסר אמינות כרוני בחלק בשם " וריאטור " שגורם לרכב להשמיע רעשי דיזל , ממש כמו מונית!

האמת שלא מזמן ראיתי מציאה די מעניינת , היה מדובר ביונדאי גטס שנת 2004 עם מנוע 1.6 אוטומטי רמת גימור GLS.

במחיר מפתיע , יד ראשונה.

אבל הבנתי שצריכת הדלק של הגטס לא מביישת אמריקאית גדול. האם זה נכון ?

היי אורן.

הגטס המדוברת עם מנוע 1.6 היא לא מהדגמים הבעייתים דווקא, רוב התלונות באו על מנוע ה1.35 שנמכר בתקופה ההיא ברוב המקרים, ה1.6 עדיף ללא ספק כמובן.

רמת הגימור GLS היא הגבוהה ביותר והמאובזרת ביותר כמובן.

אני יכול להגיד לך שהגטס שלי (עם מנוע 1.4) די בסדר מבחינת צריכת דלק. 1:9 - 1:10 בעיר. בהחלט סביר. ומה לגביי הביצועים? סוחבת הרבה יותר טוב מכל מכונית משפחתית כלשהי וגם הרבה יותר מהנה לנהיגה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחזוקה ב1000 שקל אפשרי אבל רצוי שיתקיימו שני מאפיינים, קילומטראג' נמוך והרבה מזל.

אחרי שנה אם אודי א4.

תיקונים וטיפולים, 2650 שח.

רישוי 1250 שח

ביטוח 1700+800 שח

דלק, יוצא לי באזור ה600 שקל לחודש, בסביבות ה800 ק"מ לחודש צריכה 1-10

סך הכול 1130 שח, כמו שציינתי עניין של מזל.

בתור נהג חדש אתה משלם תוספת ביטוח, בנוסף אין לי מקיף, אם שני המאפיינים האלו בשקלול אני מעמין שיצא לך 1500 שח.

אם תחשיב גם את ירידת הערך אז לא תוכל לרדת מ2000, אבל בשנתון של הרכב שלי זה לא רלוונטי.

אודי A4

דימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וגם הרבה יותר מהנה לנהיגה.

:lol:

כשתנהג על כמה מכוניות חוץ מאלו של ההורים שלך, תהיה לך זכות לחוות דעה על מכוניות מהנות לנהיגה. עד אז, אנא התמקד במרווח הרגליים במושב האחורי. לא מציאותי שאתה ממליץ לכל אחד בפורום הזה על גטס ו-i30.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...