Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התלבטויות קשות , ואין ספור המלצות בנוגע למורל הייבריד , החלטתי להחליף את ה אלפיין spg-17cs שהיו מותקנים לי מקדימה. לטובת המורל הייבריד, שכרגע מוגברים עם סוני 4 ערוצים מגושר.

בניגוד לדעה כאן (בעיקר של אדי ) שגורסת כי הטוויטרים האלו צריך להיות on axis אצלי הם סופר off AXIS (במיקום המקורי שלהם בהונדה , על הדשבורד העמוק בקצוות עם הפנים לכיוון השמשה) ומבחינת פיזור הסאונד זה בסדר.

את התקנה ביצע המאסטר מאור יהודה. בזמן ההתקנה החלטתי לאור ניסיון העבר להעלות את הסלופ של הטוויטרים ב +3 DB

אבל בסוף התוצאה אחרי האזנה של כמה שעות היא שביחס לסט הקודם הטוויטרים צורמים משהו , לא צרימה חותך את האוזן, אלא מעין חיספוס בסאונד. שיוצר צליל לא נעים.

הסט עוד לא הגיע כמובן לנקודת ה break in שלו , אבל זה יותר נוגע ל mid-woofers מאשר לטוויטרים.

השאלות:

א. האם לדעת חברי הפורום המנוסים עם הסט הזה : העלאת הסלופ לטוויטרים היתה טעות?

ב. המשחקים באקולייזר לא כל כך עוזרים (7 ערוצים גרפי ) יש משהו אחר לעשות ?

ג. האם החלפה למגבר איכותי יותר (כמו החלסטרה fx475 )תפתור את הבעיה?

ד. האם אולי צריך להיות קיצונים ולהחליף אותם למשהו אחר?

אציין , כי הקרוסים ממש מוצנעים מהעין וזה לא כזה טרוויאלי לשנות את הג'מפרים כל כך בקלות כדי לבחון את הבעיה.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

א. הייתי משאיר את הטוויטרים על 0, אולי אפילו על -3, תלוי בביצועי הוופר.

ב. אהבתי את ההייבריד ב"צורתו הטבעית".

ג. לסוני יש מגברים מאוד פשוטים (ברובם, לא האקזוטיים). בהנחה שיש לך מגבר פשוט, הביצועים של הסלסטרה יעלו עליו בכל פרמטר, מאוד אהבתי את הביצועים שלו.

ד. ברור שאפשר להחליף, אבל קודם תוודא שמיצית את הסט, כרגע זה לא נשמע ככה.

ולסעיפי הבונוס:

ה. הייתי מוציא את הטוויטרים מהזווית האוף-אקסיסית שלהם לכיוון השמשה ומתקין אותם, אפילו באופן זמני, און אקסיס. תגלה הבדל של שמים וארץ.

ו. אם הקרוס תומך ב bi-wire הייתי מנסה את זה. תוכל להגיע להרמוניה מושלמת בין הוופרים לטוויטרים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה איתמר על ההתיחסות.

האם אתה גורס כי כדאי לעבור ל bi-wire במגבר 4 ערוצים ? קרי ערוץ לכל אלמנט ? אני חושש שהסלסטרה המדובר הוא חלש מידי כדי להזיז את ההיבריד שדורשים באמת הגברה בריאה - (היום הסוני מוציא בגישור 160w לערוץ ובמידה אתקין את הסלסטרה אתקין אותו קרוב לוודאי באותה הקונפיגורציה)

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

בוודאי, זה עדיף מגישור.

זה נכון שההייבריד אוהב כוח, אבל כרגע המערכת שלך תישמע טוב יותר בתצורת bi wire מאשר הגישור.

bi wire זה עבודה "אקטיבית" לעניים :wink:

אגב, הסלסטרה בכלל לא חלש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אגב, כל הכיוונים הנ"ל בקרוס הם לא שינויי סלופים (מתלולים) אלא שינויי עוצמות (גיינים).

מתחדשת*

פורסם

לפי דעתי כדאי להתחיל מטוויטרים. תנסה לשנות כיוון וגם מיקום. לי בזמנו מאוד עזר BLU TACK. תעביר זמנית קרוס למקום עם גישה נוחה ותשחק לא רק עם level אלא גם עם slope.

בקשר למגבר - אם אתה מפחד ש-celestra fa475x לא מספיק חזק, מסתובב ביד 2 מגבר איכותי 4 ערוצים 130/140 ואט.

פורסם

אם הכוונה לLRX שלי הוא עדיין איכותי.. אבל הוא כבר לא שלי

HU - Alpine 9887 | Speakers - Hertz MLK2

Midbas Amplifier - GENESIS Series 3 dual mono

Twitter Amplifier - GENESIS Series 3 four channel

Subwoofer Amplifier - ROCKFORD 1001BD | Sub - IDMAX

פורסם

יש לי את סטאפ שאתה רוצה לבנות מורל הייבריד על FA475X

והוא מצליח לדחוף מצויין את הסט. אבל יש לי פרייאוט ב HU של 6V עד כמה שזה משמעותי.

עם זאת הגיינים במגבר כמעט חצי בצד של הפחות.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם
אם הכוונה לLRX שלי הוא עדיין איכותי.. אבל הוא כבר לא שלי

כן, התכוונתי אליו. מזל טוב לקונה המאושר.

פורסם
לאחר התלבטויות קשות , ואין ספור המלצות בנוגע למורל הייבריד , החלטתי להחליף את ה אלפיין spg-17cs שהיו מותקנים לי מקדימה. לטובת המורל הייבריד, שכרגע מוגברים עם סוני 4 ערוצים מגושר.

בניגוד לדעה כאן (בעיקר של אדי ) שגורסת כי הטוויטרים האלו צריך להיות on axis אצלי הם סופר off AXIS (במיקום המקורי שלהם בהונדה , על הדשבורד העמוק בקצוות עם הפנים לכיוון השמשה) ומבחינת פיזור הסאונד זה בסדר.

את התקנה ביצע המאסטר מאור יהודה. בזמן ההתקנה החלטתי לאור ניסיון העבר להעלות את הסלופ של הטוויטרים ב +3 DB

אבל בסוף התוצאה אחרי האזנה של כמה שעות היא שביחס לסט הקודם הטוויטרים צורמים משהו , לא צרימה חותך את האוזן, אלא מעין חיספוס בסאונד. שיוצר צליל לא נעים.

הסט עוד לא הגיע כמובן לנקודת ה break in שלו , אבל זה יותר נוגע ל mid-woofers מאשר לטוויטרים.

השאלות:

א. האם לדעת חברי הפורום המנוסים עם הסט הזה : העלאת הסלופ לטוויטרים היתה טעות?

ב. המשחקים באקולייזר לא כל כך עוזרים (7 ערוצים גרפי ) יש משהו אחר לעשות ?

ג. האם החלפה למגבר איכותי יותר (כמו החלסטרה fx475 )תפתור את הבעיה?

ד. האם אולי צריך להיות קיצונים ולהחליף אותם למשהו אחר?

אציין , כי הקרוסים ממש מוצנעים מהעין וזה לא כזה טרוויאלי לשנות את הג'מפרים כל כך בקלות כדי לבחון את הבעיה.

עופר,

כרגע לאור מה שאתה מתאר - הדבר האחרון שהייתי עושה זה לשנות את זוויות הטוויטרים לאון אקסיס -

אם במצב שהם לא מופנים כלפיך אתה כרגע מרגיש שהם צורמים - כאשר תפנה אותם כלפיך אתה אמנם תקבל את רמת הפירוט שכרגע חסרה לך (אתה לא מתאר כמה חסר לך עד שתנסה) אבל אתה גם תקבל את מלוא העלומה של הטוויטר ואז הצרימה כבר תהיה קשה מנשוא.

אני מבין שאתה מגביר את הסט פסיבי כרגע על מגבר בגישור שהוא גם ככה לא נחשב איי ייאיי ייאיי.

הבעיה היא שאתה מגביר פסיבית סט שהוופר בו זללן והטוויטר בו הוא מעין עוף מוזר של מוראל ויש לו דווקא נטיה להיות חד יותר מאחיו לסדרה. תוצאה - סט לא מאוזן.

הדבר הראשון שהייתי עושה זה להעביר את הטוויטרים למינוס 3 אבל אל תצפה בשום צורה שההבדל יהיה באמת משמעותי (מנסיון עם סטים פסיביים כמעט ואין הבדל) כי עוד סיבוב קטן של גלגל הווליום ואתה באותה הבעיה שהיית בה קודם.

הדבר השני שהייתי עושה זה להפעיל על הטוויטרים האלה בנד פאס ולחסום אותם ב20K מלמעלה (אבל לא לכל אחד יש ביט1 )

הדבר השלישי שהייתי עושה זה באמת להביא את החלאסטרה או אחותו המקבילה סאן דאון או כל מגבר ברמה מקבילה כמו איזה LRX נחמד או איזה ARC או ממפיס (הבנת את הכוון) ומנסה לראות עד כמה ההבדל הוא שמיע על הסט כאשר הוא מנגן פסיבית.

תנסה בעזרת האקולייזר של הHU לנסות לעדן את כל התדרים מ1K עד 4K וליצור שם בור (פרבולה הפוכה) בתור התחלה ואז תתחיל לאזן עד שתגיע לתוצאה שפויה - ובמקביל תרגיע בעזרת האקולייזר את אזור תדר 8K, 12K וגם 16K ואם יש לך אפשרות להרגיע את 20K (לא לכל אקולייזר יש את האפשרות - רק שליש אוקטבה עד כמה שזכור לי) אתה תהיה הרבה יותר מבסוט אחרי זה.

אם כל זה לא עזר - תעבור להגברה אקטיבית בנוסף לכל מה שרשמתי מעלה ותתחיל בבי-וייר

אם אחרי זה הכל לא עזר אז מעבר להגברה אקטיבית עם חיתוכים אקטיביים תהיה הברירה האחרונה שלך לאזן את הסט הזה ואז אתה תוכל אפילו לנסות ליצור בור תדרים כמו לתת לוופר לנגן עד 2.5K בסלופ 6 ולטוויר מ3.5K בסלופ 6 ולאט לאט לנסות להקטין את הבור (אבל יתכן ודווקא בור שכזה יתן את התוצאה הכי טובה)

---- בכל שלב נתון - אם הצלחת להתגבר על הצרימה - באותו רגע - תפנה את הטוויטר לאון אקסיס ותראה אם התוצאה טובה יותר

יש כאלה שיעדיפו את התוצאה של ההחזרים על חשבון הפירוט לעומת הפירוט נטו על חשבון של כל תוצאה אחרת.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אתה בטוח שמה שצורם לך זה הטוויטר? אתה בטוח שזה לא תדר גבוה יחסית במיד, אולי משהו באזור נק' החיתוך ?

תתחיל מלהנחית את הטוויטרים ל- 0 ולשנות את הזוויות שלהם, און אקסיס לא בהכרח צורם יותר מאוף אקסיס. שמעתי כמה הייברידים שנשמעים גרוע, צורם עוד לא שמעתי.

אל תריץ להגביר אקטיבית, מצה קודם כל את האופציה הפאסיבית, שמעתי סט כזה מותקן כמו שצריך על FA2150X, זה נשמע טוב מאוד. גם בוריס, חבר פורום שהיה לו הייבריד דיווח על שיפור ניכר ככל שהתקדם למגברים חזקים יותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

זה דבר מתבקש, רק שלפעמים הפיק הוא בנק' חיתוך, ואז זה לא כ"כ עוזר.

1. לאפס קרוסים.

2. לשנות זוויות.

זה אל"ף בי"ת.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

יש הרבה דברים שנאמרו על זווית הטוויטרים לגבי און אקסיס או אוף אקסיס.

ישנה טענה שאומרת שטוויטר שמכוון לשמשה ישמע חד יותר בעקבות החזרים - אני עוד לא ראיתי פעם אחת שהאמרה הזו מוכיחה את עצמה.

צרימה נוראית אכן יכולה להגיע מהמידבאסים ואם המגבר חלש מידי ומדובר גם במגבר שמרים על ערוץ ההגברה שלו סט שלם פסיבית - בהחלט יש סיכוי רב שהמגבר יגיע לרוויה לפני הסט ואז המגביר יוציא אחוז עיוות שמיע שיתבטא בצרימה.

לכן גם ציינתי במה שכתבתי מעלה שלהחליף למגבר בריא יותר צריך לבוא לפני המעבר לאקטיבי - מדובר במידבאסים שיקבלו הספק גבוה בחום והבנה רבה :wink:

אחרי הרגעה של הסט במצבו הנוכחי הייתי מנסה לשנות לו זוויות פיסיות - למה דווקא בסדר הזה? כי אני הולך מהקל אל הקשה - לשנות זווית פיסית לאלמנט שכבר הותקן זה תמיד קשה יותר מאשר לשחק באקולייזרים או בחיווט של הסט בשביל לשנות פאזות.

אבל אחד הדברים שהיה כדאי מאוד לעשות זה לקחת נקודת ייחוס רגע לפני שמתחילים עם המשחקים האלו - לשמוע את אותו השיר לפיו אתם הולכים לעשות את הכוונים במערכת טובה ורק אז, כשאתם יודעים לאיזה תוצאה אתם מנסים להשוות - להתחיל במשחקים.

ותהיו מוכנים לשיר אחד שידבק לכם לראש ולא תרצו לשמוע אותו שנים ארוכות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...