Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עידכון קל.

קרוס אחד אצלי יותר נגיש מהשני - ושיחקתי איתו קצת אתמול ,

א. גיין טוויטר חזר ל 0

ב. סלופ ירד ל 6DB מ 12DB (12 הוא ברירת המחדל בקרוס הזה

יש כבר שיפור ובאמת צד אחד התחיל להיות יותר מתון, ברור שכרגע אין אפשרות אחרת לבדוק זאת סופית עד שאת הקרוס השני לא משנים אותו הדבר.

אדי , חשדתי בקרוסים האלו כבר מהתתחלה, אמנם אני אוהב סטים שנחתכים נמוך , אבל הייבריד נחתכים יותר מידי נמוך ב 1800HZ .. ואולי באמת זה יותר מידי בשביל הטוויטרים האלו.

אני שוקל חיבור קרוסים של דוטק לסט של ההיבריד אלו נחתכים הרבה יותר גבוה אולי זה מה שיביא את השיפור.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

די נו, באמת. אין שום בעייה עם הקרוסים של מורל מלבד ה"נתונים היבשים" שלא תואמים את נקודות החיתוך בפועל. הקבלים ה"זולים" שבקרוס הם הבעייה האחרונה שלך כרגע.

תשאיר את הקרוסים על 0 ו 12DB. מעבר ל 6DB בטוויטרים לא מועיל ורק מזיק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
עידכון קל.

קרוס אחד אצלי יותר נגיש מהשני - ושיחקתי איתו קצת אתמול ,

א. גיין טוויטר חזר ל 0

ב. סלופ ירד ל 6DB מ 12DB (12 הוא ברירת המחדל בקרוס הזה

יש כבר שיפור ובאמת צד אחד התחיל להיות יותר מתון, ברור שכרגע אין אפשרות אחרת לבדוק זאת סופית עד שאת הקרוס השני לא משנים אותו הדבר.

אדי , חשדתי בקרוסים האלו כבר מהתתחלה, אמנם אני אוהב סטים שנחתכים נמוך , אבל הייבריד נחתכים יותר מידי נמוך ב 1800HZ .. ואולי באמת זה יותר מידי בשביל הטוויטרים האלו.

אני שוקל חיבור קרוסים של דוטק לסט של ההיבריד אלו נחתכים הרבה יותר גבוה אולי זה מה שיביא את השיפור.

עופר - אני מצוטט אותך רק בכדי שיהיה לי קל יותר להגיב

קודם כל - MT22 מתחת ל2.5KHZ מתחיל להשמע מלוכלך - ב1.8KHZ הוא צריך להיות כמעט בלתי שמיע בעוצמות גבוהות

אני לא חושב שנקודת החיתוך בסט הזה היא 1.8 אלא זו נקודת חלוקת ההספק - היה ביני לבין מישהו אחר בפורום וויכוח עתיק ומאוד סוער על הנושא הזה והתברר שאני זה שהבין לא נכון את הנתונים בזמנו.

נקודת החיתוך בסט הזה עד כמה שזכור לי היא 3.2 או אפילו 3.8 קילוהרץ

----- לגבי החלפת הקבלים -

אני רק אומר שאצל סטאס התוצאה היתה משהו בליגה אחרת ממה שהייתי מצפה לשמוע מהטמפו - מציע לך בחום לחפש את השרשיר הזה כי זה פשוט בית ספר לחיתוך פסיבי מה שהולך שם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אי אפשר לפרש את הנתונים אחרת :

הקרוס של הייבריד:

hybride.jpg

והנה גרף החיתוכים כולל הסלופים

aliigment.jpg

ולעומת זאת הנה הגרף של הקרוס של הדוטק אשר נחתך הרבה יותר גבוה ב 3.2KHZ

dotech.jpg

אגב אני שוקל גם החלפה של הטוויטרים לאלו של הדוטק (היו לי סט דוטק ברכב אחר , שנשמעו דווקא נחמד אבל כיוון שלא היו מוגברים הם פיספסו בגדול )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

הייבריד טוב מדוטק בכל פרמטר, גם בקרוס ובמיוחד בטוויטר. זה כמו שרופא שיניים יעקור שן שיש בה סתימה. השתמש בכלים שנתונים בידך ! הנחתה של הטוויטרים מהקרוס פעם אחת ל- 0 ופעם אחת למינוס 3, כמעט בכל סט שאני מתקין אני מתחיל מהנמוך ביותר ועולה אם צריך. ואני אגיד שוב, אם יש אפשרות לשנות זוויות- תשנה זוויות ! שינוי זווית משפיע באופן ישיר על פיזור התדרים ויכול לגרום לך להאמין שמדובר ברמקולים שונים. נסה והיווכח.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אתה חייב לשנות את כיוון הטוויטרים למול הראש שלך אחרת לא תשמע אותם טוב לא משנה איזה מגבר או כיוון או כל דבר שתעשה הטווטרים של מורל מיועדים לעבוד לכיוון הראש נקודה.

דבר שני תוריד את הטוויטרים בקרוס ל-[-3 DB] הטוויטרים של מורל עדינים מאוד ולא מיועדים לעבודה מאומצת.

פורסם

אין דבר כזה לא בנויים לעבודה מאומצת. כאשר מערכת לא מכוונת טוב נדמה שהוופרים אנמיים והטוויטרים צורחים, כן, זאת עבודה מאומצת, בעיקר בגלל שדוחפים להם המון כוח ולא מקבלים תוצאות (איך ג'קי אומר - חצי קלאצ').

הסטים של מורל מאוד מאוזנים. נקודת החיתוך ב 100% מהקרוסאוברים היא לא מה שהיצרן מצהיר.

במרבית הפעמים יש "בור" תדרים בין הוופר לטוויטר, ולפעמים ברגע שמשנים את ההנחתה (-2, -4 וכו')משתנה גם נקודת החיתוך.

אני מסכים שהטוויטרים של מורל נשמעים הכי טוב כאשר הם מופנים לכיוון האוזניים, וכשעופר יחליף למגבר נורמלי ויעבוד ב BI WIRE אני מבטיח שדעתו על הסט תשתנה מקצה לקצה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ושוב עדכון :

החלטתי לתת לסט הזה את החלסטרה fa745 -ואכן שמתי את אותו במקום הסוני (ואם יוסי רואה מה הולך בתא המטען הוא שולח אותי לשדה התעופה - טוב זה קרוב :? ועל כן אחסוך לכם את התמונות הקשות שהולכות שם )

בגישור להגברת רק הסט של ההיבריד (יש לי עוד סט טמפו על המגש האחורי והם כרגע לא בשימוש )

כזכור כרגע הקרוסים לא סימטרים מבחינת הכיוונים אבל אותו חיספוס בסאונד שהיה עם הסוני דיי נרגע.

וברוב הקטעים האקולייזר היה על המצב הזה:

23012011151.jpg

תדרים 40 עד 1000 ב 2db- והשאר ב 0

ללא לאודנס וללא bass boost

וקטעים ווקאלים נשמעים הרבה יותר טוב - אם כי עדיין יש מה לשפר בכיוונים . (ובהתקנה ...)

פורסם

מנסיון אישי בזמן האחרון בעבודה אקטיבית עם MT 23 והסלסטרה.

הצרימה הנוראית נובעת מהתדרים 2K 3K 1K של הטוויטר הדבר היחידי שעזר לי זה חיתוך הטוויטר ב10K ב12DB Linkwitz–Riley

לאחר מכן העלעת הגיין טיפה להשלמת העוצמה.

כפי שכולם יודעים הטוויטרים במשפחת MT מאבדים מהעוצמה בתדרים הגבוהים ועל ידי כך אני חותך את כל הדרעק בהיי מיד שהוא מוציא ומגביר את האיזור הגבוהה שלו.

מנסיון אישי אפילו על גיין מינימלי (סגור) בסלסטרה הטוויטר צרם בכל סוגי החיתוכים החל מ 3500 עד 5000 6DB/12DB.

במיד באס אכן יש צרימה באיזור ה 1500 והתדר זה הונחת משמעותית.

פורסם

או שלא הבנתי מה עשית, או שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

איתמר.

פורסם

עופר -

הנתונים של מוראל הם ממש ממש רחוקים מהמציאות של מה שקורה בקרוסים שלהם ברוב המקרים - תריץ חיפוש בפורום.

אם הם אכן חותכים את הסט הזה ב1.8 - אתה אמור לברוח מהרכב בצווחות איימים :-P

תתחדש על הסלסטרה - בחירה נהדרת - למגברים של המותג הזה מכל המערכות ששמעתי אותם בהם עד היום יש נטיה "לעדן" דברים.

תמשיך בעבודות הכוונים עד שתפגע בדבר הכי קרוב למה שמוציא אותך מרוצה אבל ההמלצה שלי כרגע היא להשקיע מאמצים לעבור להגברה אקטיבית בין הטוויטר למידבאס, הרווח שתקבל מהמעבר הזה יהיה עצום.

אני לא מדבר כרגע על שינוי נקודות חיתוך בעזרת קרוס אקטיבי אלא רק מעבר להגברה אקטיבית כצעד ראשון.

הגברה אקטיבית ושימוש בקרוס אקטיבי לכל אלמנט בנפרד יתן לך עוד גמישות נוספת שתאפשר לך אפשרויות כוון נוספות אבל צעד צעד יהיה הדבר העדיף מבחינתך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי !

"מגברים של המותג הזה מכל המערכות ששמעתי אותם בהם עד היום יש נטיה "לעדן" דברים."

וואו , שחיברתי את המגבר הזה למערכת בבית לפני שבוע, חבר שהיה נוכח במקום , אמר דברים נורא דומים, והוא בכלל לא מכיר את המותג הזה, אבל מיד כאשר הסאונד בקע מהרמקולים הוא ציין , "יש משהו מעודן בצליל שלו , הוא כאילו מעלה גבוהים בצורה מלאכותית קצת הצליל נקי מידי..."

והחיבור למתח נעשה באמצעות ספק ישן של מחשב , ןלמערכת דרך ה pre-out של הנקמיצ'י שלי.

כאשר התיאור בא משני אנשים שלא מכירים אחד את השני , בקונפיגורציות שונות לחלוטין זה אומר המון על המגבר הזה.

פורסם

בוקר טוב :-D

תקרא חוות דעת של ELI_I אחרי שהוא עבר להגברת סלסטרה VA...

תקרא חוות דעת של DANNYG (אם כי הוא היבואן אבל הוא דווקא אחד מחברי הפורום שכן מצליחים להשאר אובייקטיבים)

את המערכת של ELI_I שמעתי לפני ואחרי המעבר לסלסטרה ובפירוש המערכת קיבלה רגיעון - עד כמה זה קשור בהכרח למגבר ולא רק לכוונים אני לא יודע אבל אני יודע מה היתה התוצאה הסופית.

מדובר במוצרים נהדרים עד מעולים של מותג איטלקי טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

עוד עידכון.

הוצאתי את הטוויטרים , לשחק איתם קצת on axis לומר לכם שקיבלתי את השיפור שרציתי? לא !

טוויטרים בצורה כזאת הם חדים יותר , וקרובים יותר לאוזן אבל את החיספוס בסאונד זה לא מעלים , ואת ה stereo image זה לא משפר , שזה עוד נקודה כאובה , המורל מתקשים לשחזר את הסטריאו . עם האלפיין ההפרדה היתה ממש מושלמת , עם המורל זה קצת יותר קשה אולי זה קשור לסאונד הכללי לא יודע (אגב עד כמה שבדקתי הפאזות תקינות )

מה שכן באמת את הגיין לטוויטרים בצורה הזאת נשמע גבוה, אפילו אולי צריך לחתוך ב 3db- .

כרגע אין לי דרך לבדוק לעומק אבל עדיין אני חושב שכנראה "הבעיה" היא בקרוסים לא מכוונים ,ראיתי שיש למורל מעגל לכיוון סטים הם מכנים אותו accuset alignment system

שמאפשר לשחק עם הגיין והסלופ בקרוסים מישהו מכיר ?

פורסם

האקוסט סיסטם זו מערכת שמתחברת לMX33.3 בכדי לאפשר לחיים שלך להיות יותר נוחים במשחקים עם הקרוס והקונפיגורציות שלו.

זו מערכת מתגים פשוטה שמתחברת למחברי המולקס בתוך הקרוס הזה.

אם אתה חושב שהבעיה היא בקרוס אני מציע לך לנסות הגברה אקטיבית או לנסות לפחות להחליף את הקבלים לאלו שרואים בשרשיר של S3T

אם מעניין אותך פתרון מסויים להגברה אקטיבית אני יכול להציע לך משהו בהודעה פרטית, אשמח אם תדבר איתי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...