Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

ברור לי שהמגבר שלי היום הוא דיי פשוט יחד עם זאת הוא עדיין מגושר ואין לזלזל ב 160w rms לערוץ שהוא מוציא (וזה נתוני יצרן שהוא כזה עלום שם)

כך שאני מאמין שאת ליטרת הכח שצריך הסט הזה מקבל. הסלסטרה אכן מגבר מצויין. ניסיתי אותו על המערכת בבית והוא נתן לי צליל מאוד בהיר ומפורט (הניסוי היה בגישור )

אני די משער כי זה לא מה שיפתור את הבעיה של סאונד מחוספס מכיון הטוויטרים. וכופן הבעיה היא הטוויטרים כי יצא לי להאזין גם כאשר אלו היו מנותקים.

אולי גם הבעיה היא עודף הגברה ואולי באמת אין צורך ב +3db

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עופר,

כרגע לאור מה שאתה מתאר - הדבר האחרון שהייתי עושה זה לשנות את זוויות הטוויטרים לאון אקסיס -

אם במצב שהם לא מופנים כלפיך אתה כרגע מרגיש שהם צורמים - כאשר תפנה אותם כלפיך אתה אמנם תקבל את רמת הפירוט שכרגע חסרה לך (אתה לא מתאר כמה חסר לך עד שתנסה) אבל אתה גם תקבל את מלוא העלומה של הטוויטר ואז הצרימה כבר תהיה קשה מנשוא.

אני מבין שאתה מגביר את הסט פסיבי כרגע על מגבר בגישור שהוא גם ככה לא נחשב איי ייאיי ייאיי.

הבעיה היא שאתה מגביר פסיבית סט שהוופר בו זללן והטוויטר בו הוא מעין עוף מוזר של מוראל ויש לו דווקא נטיה להיות חד יותר מאחיו לסדרה. תוצאה - סט לא מאוזן.

הדבר הראשון שהייתי עושה זה להעביר את הטוויטרים למינוס 3 אבל אל תצפה בשום צורה שההבדל יהיה באמת משמעותי (מנסיון עם סטים פסיביים כמעט ואין הבדל) כי עוד סיבוב קטן של גלגל הווליום ואתה באותה הבעיה שהיית בה קודם.

הדבר השני שהייתי עושה זה להפעיל על הטוויטרים האלה בנד פאס ולחסום אותם ב20K מלמעלה (אבל לא לכל אחד יש ביט1 )

הדבר השלישי שהייתי עושה זה באמת להביא את החלאסטרה או אחותו המקבילה סאן דאון או כל מגבר ברמה מקבילה כמו איזה LRX נחמד או איזה ARC או ממפיס (הבנת את הכוון) ומנסה לראות עד כמה ההבדל הוא שמיע על הסט כאשר הוא מנגן פסיבית.

תנסה בעזרת האקולייזר של הHU לנסות לעדן את כל התדרים מ1K עד 4K וליצור שם בור (פרבולה הפוכה) בתור התחלה ואז תתחיל לאזן עד שתגיע לתוצאה שפויה - ובמקביל תרגיע בעזרת האקולייזר את אזור תדר 8K, 12K וגם 16K ואם יש לך אפשרות להרגיע את 20K (לא לכל אקולייזר יש את האפשרות - רק שליש אוקטבה עד כמה שזכור לי) אתה תהיה הרבה יותר מבסוט אחרי זה.

אם כל זה לא עזר - תעבור להגברה אקטיבית בנוסף לכל מה שרשמתי מעלה ותתחיל בבי-וייר

אם אחרי זה הכל לא עזר אז מעבר להגברה אקטיבית עם חיתוכים אקטיביים תהיה הברירה האחרונה שלך לאזן את הסט הזה ואז אתה תוכל אפילו לנסות ליצור בור תדרים כמו לתת לוופר לנגן עד 2.5K בסלופ 6 ולטוויר מ3.5K בסלופ 6 ולאט לאט לנסות להקטין את הבור (אבל יתכן ודווקא בור שכזה יתן את התוצאה הכי טובה)

---- בכל שלב נתון - אם הצלחת להתגבר על הצרימה - באותו רגע - תפנה את הטוויטר לאון אקסיס ותראה אם התוצאה טובה יותר

יש כאלה שיעדיפו את התוצאה של ההחזרים על חשבון הפירוט לעומת הפירוט נטו על חשבון של כל תוצאה אחרת.

בהצלחה.

-1

שאלה קטנה על סמך מה מבוסס הרעיון הזה.

באמת מצחיק לשמוע את זה מחבר פורום ותיק, אם זה מה שאתה חושב ....

נ.ב. הטויטר של היבריד לא מגיע לשם בכלל

פורסם

קודם כל רשמתי שם הרבה דברים אז תהיה מדוייק כשאתה אומר הרעיון הזה.

הטוויטר של הייבריד לא מגיע לשם? - קראת את הנתונים של הMT22 במקרה?

טווח התדרים הפעיל והיעיל של הטוויטר הזה מגיע עד 25K הרץ.

שמעת פעם את ההבדל בין MT11 לMT12 לMT22 לMT23?

שמעת פעם את ההבדל בין סדרת הMT לבין סדרת הסופרים?

הMT22 הוא הטוויטר החד בחבורה הזו - יש לו שתי בעיות עיקריות

1. הוא טיפה חד ולכן צריך להיות מאוד זהירים עם הכוונים שלו - אפשר להגיע איתו לתוצאות טובות אבל צריך ממש לעבוד על הכוונים ובסט פסיבי זה יהיה מאוד קשה.

גם למגברים אפרופו יש תחומי תדר שהם מגבירים ביעילות - תנסה פעם לשים את הטוויטר הזה על מגבר שתחום ההגברה היעיל שלו מוצהר על 20 הרץ עד 20K הרץ לעומת מגבר שמגביר עד תדר עליון כפול מזה - אתה תראה שיש הבדלים בין אחד לשני ואני מדבר על מצב בו הקרוס של המגברים בעקיפה מוחלטת - כלומר המגברים על FULL.

אחד התוצאות היותר טובות שקיבלתי מהטוויטר הזה היה כשהושבתי אותו על מגבר של אינפיניטי מדגם kappa 52.a עד היום על הטוויטר הזה לא הצלחתי להשיג תוצאה טובה יותר כבר ברמה הבסיסית של לחבר סט למגבר, לשחק טיפה עם החיווט בקרוסים והופס - נעים לאוזן.

מעניין איך הוא היה נשמע על הסוני XM שהיה לי ועל הלוויתן אבל אני יכול לאמר שמבין כל המגברים שהיו לי עד אותה תקופה האינפיניטי נתן תוצאה נהדרת בשידוך עם הטוויטר הזה.

2. הוא חסר פירוט לעומת ההבאים בתור אחריו - כאן אין הרבה מה לעשות, לדאוג שהטוויטר יושב על HU ועל מגבר שמוציאים אות נקיה ככל האפשר ולדאוג לתת לטוויטר הזה מיקום וזוויות נכונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כפי שכבר אמרתי לך וגם כתבת:

1- שינוי הסלופ חזרה ל0 כפי שהמלצתי לך מלכתחילה.

2- החלפת המגבר. מדובר בשני מגברים באיכויות שונות שתבוא לידי ביטוי באופן שמיע.

הטוויטר של מורל הוא ידוע כטוויטר לא צורמני ובטח פחות צורם מהאלפיין אותו החלפת.

פורסם

טוב ההחלטות נפלו:

קרוב לוודאי צריך להביא לסט את הזה את החלסטרה (תרתי משמע) .

אני עדיין מאמין שהסט צריך עוד קצת זמן נגינה כדי להפתח (לא הספקתי בכלל להאזין לו הרבה , כי אני עדיין בכנס באילת )

וכמובן כיוון מחדש של הקרוסים (אסור לגעת בהם )

ברגע שהפעולות האלו יצאו לפועל אעדכן .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

קודם כל רשמתי שם הרבה דברים אז תהיה מדוייק כשאתה אומר הרעיון הזה.

הטוויטר של הייבריד לא מגיע לשם? - קראת את הנתונים של הMT22 במקרה?

טווח התדרים הפעיל והיעיל של הטוויטר הזה מגיע עד 25K הרץ.

שמעת פעם את ההבדל בין MT11 לMT12 לMT22 לMT23?

שמעת פעם את ההבדל בין סדרת הMT לבין סדרת הסופרים?

הMT22 הוא הטוויטר החד בחבורה הזו - יש לו שתי בעיות עיקריות

אדי:

קודם כל כן שמעתי . דבר שני יש רצוי ויש מצוי, מה שאתה מדבר עליו זה רצוי , לטויטר של היבריד יש נפילה חזקה אחרי 16KHZ על איזה 25K אתה מדבר.

יוסי :

נראה לי אתה מתבלבל בקשר לסלופ(האם זה סלופ בכלל)

נ.ב.

עלו פה דברים נכונים:

המיד של הבריד הוא מיועד להתקנה בתיבה . הוא לא מתאים לדלת . בנוסף האם דלתות מוכנות כמו שצריך?

דעה אישית שלי שצרימה היא דווקה ב1KHZ ולא בטויטר.

פורסם
כן, התכוונתי אליו. מזל טוב לקונה המאושר.

תודה רבה :)

ותודה רבה ל pozailov, המגבר הותקן ועובד אחלא.

[B][B][COLOR=red]Hu[/COLOR][COLOR=black]: [/COLOR]Eclispe CD5030 [COLOR=red]Component[/COLOR]: Morel Dotech Ovation 6 [COLOR=red]Sub[/COLOR]: Hertz ES300 [/B][/B] [B][B][COLOR=red]Amp[/COLOR]: Audison LRX 4.1 [/B][/B]

פורסם

רומן -

רוב הגרפים של הטוויטרים נופלים כבר אחרי ה16K הרץ והאזניים שלנו לא מסוגלות לשמוע מעבר ל18 גם ככה

המגבלה ל20K נועדה לא רק בכדי לשים גג עליון לטוויטרים אלא גם לחתוך מהמגבר את כל מה שהוא לא צריך לנגן ולחסוך ממנו בזבוז הספק והוצאת עיוותים.

ואני לא בטוח לגמרי אם הטוויטרים ממש לא מגיעים לתחום הזה או שRTA בשליש אוקטבה פשוט לא מודדים מעבר ל16K

היום כיוונתי את הרכב והאקולייזר שיש לי שם מגיע עד 20K - ממשחק בבאר של ה20K אני יכול לאמר שיש אפקט שמיע כאשר אני מנחית או מגביר אותו - זה יכול להיות גם כתוצאה מQ רחב אבל יש השפעה.

גם במדידות בשני RTA שונים אצלי ברכב ב16K הטוויטרים כבר בקושים נותנים קריאה משמעותית - מסכים איתך לגבי זה.

התוצאה בפועל של קביעת הגבול העליון הזה נותנת אפקט שמיע.

האם שם הבעיה של עופר? - לא בטוח בכלל - אבל לקבוע לטוויטר עם נטיה ברורה לחדות בסאונד לא לעבור גבול עליון זו רק ברכה - וכמו שאמרתי זה גם טוב למגבר כי המון מגברים היום בכלל מגבירים תחום תדרים שהוא רחב הרבה מעבר למה שצריך ואין שום טעם לתת להם בכלל את האפשרות.

---------- לגבי תדרים צורמים ותדרים בעייתיים

התדרים הבאים הם מאוד בעייתיים וכדאי מאוד לבדוק בהם צרימות

125 הרץ -

400 הרץ - תדר לא בריא לבני אדם אני לא זוכר בדיוק לאיזה איבר אבל קראתי על זה פעם. (תדר 10 הרץ למשל מסוכן או לראייה או ללב - לא זוכר בדיוק)

500 הרץ - הווו זה תדר שמאוד לא נעים כשיש יותר מידי ממנו ומאוד בעייתי לפי מה שאני שם לב עד היום.

1K הרץ

2K הרץ

2.5K הרץ

3.5K הרץ

כל ארבעת התדרים האלו הם "זוועות" המידריינג' והצרימה שם גם מאוד תלויה בנקודות החיתוך שאתם בוחרים.

אח"כ צריך לשים לב לאזור ה5K אבל זה כבר הגבול העליון של המיד.

ובתחום הגבוה לרוב יהיו צרימות ב

8K הרץ (מכפלת תדר של אזור ה2 עד 4 ולכן דווקא ב8K נראה הרבה צרימות)

ובסופו של דבר כנגזרת דומה ל8K - ב12K גם עוד יהיו תדרים שיכולים לצרום.

-------- מה שרשמתי למעלה זה תופעות שחוזרות על עצמן פעם אחרי פעם לפי הנסיון שלי.

בפועל כל תדר יכול לצרום אם נותנים לו יותר מידי הספק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רומן למידבאס של הייבריד אין בעיה לנגן בנפח של דלת, בניגוד גמור לאלייט. הדלתות ברכב לא אטומות (שיקולי תקציב אני מניח). הצרימה היא נטו עוצמת הטוויטר ועם מגבר ראוי זה בכלל יהיה טוב יותר.

לגבי הסלופ אתה בהחלט צודק.

פורסם

המידבאס 6.5 של הייבריד יכול לנגן בהחלט יפה בנפח הדלת, האידיאל בשבילו זה תיבה אטומה.

האילייט פחות טוב בנפח הדלת, ורצוי להשקיע בבידוד מאסיבי כדי לקבל ממנו תוצאה טובה (אטימה של החורים בדלת עם פח/פיבר, שכבות כפולות של בידוד וכו').

אדי- לגבי החיתוך הגבוה, מתי בדקת פאזות בפעם האחרונה ? :)

טוב שלא עברת תדר תדר וציינת צרימות :) זה מאוד תלוי באקוסטיקה של הרכב, ברכיבים עצמם, בנק החיתוך וב 1001 דברים נוספים. אני עדיין דוגל ב LESS IS MORE במקרה הזה. להתחיל מפשוט: פלאט בר"ד, זוויות לטויטר, קרוסים, גיינים (גם גיין גבוה עם הגברה נמוכה מהר"ד יכול ליצור צרימה), ומשם לראות מה קורה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

One step at the time

אני סומך על דעתו של יוסי בנוגע לשילוב הייבריד סלסטרה קרוב לוודאי שיש לו ניסיון עם זה.

אני חושב שאתחיל משם ואז ניראה.

כניראה שהמגבר שלי הנוכחי חושף את פרצופו האמיתי.

לגבי איטום. אין איטום בדלתות וכרגע אני לא מרגיש צורך וגם אין לי את התקציב לכך.

את ה״צרימה״ אני יותר מגדיר כחיספוס. חוסר צלילות בעיקר ווקאלי הרמוניה לא מושלמת בין המיד לטוויטר

כאילו הטוויטרים לא משלימים נכון את המיד.

וזה משהו שהיה מושלם באלפיין. יש מצב שצריכה להיות חפיפה מסויימת בין האלמנטים כדי שזה יקרה וכאן באמת ההבדל בין קרוס טוב לקרוס עלוב.

פורסם

שוב, אתה חוזר לדברים בסיסיים.

כוון זוויות ופאזות כמו שצריך. זה לא עולה כסף. מגבר לבד לא ישנה מקצה לקצה, למרות שהוא ישפר הרבה דברים.ץ

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

רגע אם איזה קרוסאובר אתה עובד?

אני זוכר שהיה לי קרוסים של הייבריד והיה להם בהגברה של הטוויטר [4+ 2+ 0 -2 -4] אז איך יש לך שם +3 DB?

אם יש לך אופציה להוריד את הטוויטר מתחת לסלוף 0 תעשה זאת עד כמה שאפשר, ואת תחום התדרים הגבוהים תשלים מהאיקולייזר.

פורסם
One step at the time

אני סומך על דעתו של יוסי בנוגע לשילוב הייבריד סלסטרה קרוב לוודאי שיש לו ניסיון עם זה.

אני חושב שאתחיל משם ואז ניראה.

כניראה שהמגבר שלי הנוכחי חושף את פרצופו האמיתי.

לגבי איטום. אין איטום בדלתות וכרגע אני לא מרגיש צורך וגם אין לי את התקציב לכך.

את ה״צרימה״ אני יותר מגדיר כחיספוס. חוסר צלילות בעיקר ווקאלי הרמוניה לא מושלמת בין המיד לטוויטר

כאילו הטוויטרים לא משלימים נכון את המיד.

וזה משהו שהיה מושלם באלפיין. יש מצב שצריכה להיות חפיפה מסויימת בין האלמנטים כדי שזה יקרה וכאן באמת ההבדל בין קרוס טוב לקרוס עלוב.

קודם כל סרול - שיחקתי המון עם המערכת שלי בימים האחרונים - שינוי נקודות חיתוך אצלי עשה את ההבדל הכי הגדול.

נרד כרגע מההגבלה של הגבול העליון - זה באמת לא קשור וסתם עוד משהו שמצא חן ביעניי.

עופר,

הקרוסים של מוראל לא עושים צדק עם הטוויטרים שלהם - הם משתמשים בקבלים פשוטים של BENNIC

תחפש ת'רד של סטאס S3T - הוא החליף שם את קבל הבניק הפשוט של הטמפו לקבל אחר והתוצאות היו שהוא קיבל תוצאה שהיא עולם אחר מהטמפו שלו לעומת הקרוס המקורי - שווה לך לנסות את זה.

לשרשיר הזה קוראים SQ בזיל הזול או משהו כזה.

לגבי המגבר אני מסכים עם יוסי - אם הבעיה היא שהטוויטר מקבל חלוקת הספק לא נכונה מהקרוס - מגבר טוב יותר לא יפטור את הבעיה לבדו.

לגבי זה שאין לך בידוד בדלתות זה מה שדווקא יכול היה להרגיע לך קצת את הצרימה - בידוד בדלתות היה מדגיש לך קצת יותר את המידבאסים וזה יכול לאזן טיפה את הטוויטרים.

---- כרגע

החלפת מגבר

משחקי פאזות, גיין, איקולציה

לשקול בכובד ראש בידוד בדלתות - ובידוד שיוסי עושה - בוא נאמר :twisted:

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...