Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז תרגום אותי וזהו

:-P

הוא חד ביחס לטוויטרים אחרים של מוראל

אם תיקח את הTW1 - בכל הווריאציות שלו

אתה תקבל טוויטר שהוא קצת מרוח, לא מדוייק במילים אחרות, פירוט לא משהו בכלל - אבל - נעים לאוזן, רך ועדין.

אם תיקח את הMT11 - אני לא זוכר מעולם ששמעתי את הטוויטר הזה צורם - הבעיות בטוויטר הזה היו מוליכים דקים מידי שהובילו למקרים בהם הטוויטר הזה היה נשרף בקלות.

אם תיקח את הMT12 ואת הMT22 - כמעט אותו הטוויטר

הMT23 - עולם אחר של טוויטר - אין בכלל קשר בינם - ה23 נעיייייייייים לאוזן ומתוק כמו סוכר

הסופרימו פיקולו והסופרימו - תלוי איך אתה מכוון אותם אבל בגדול הם יכולים להיות נעימים באותה המידה כמו ה23 או שהם יכולים להיות הרבה יותר בהירים, יהיה להם פירוט יותר טוב והיענות אוף אקסיס ה-ר-ב-ה יותר טובה וגם יכולת לדרת נמוך יותר.

הMT22 לעומתם הוא פחות מפורט ויותר חד - לא חד TN52, אפילו לא קרוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישראל :

סט קומפוננט כמו כל סט - השלם עולה על סך כל חלקיו , זה לא קלישאה זאת האמת. ישראל אתה כותב שחור על גבי פורום:

בכל אופן, אני ממש לא מחבב את הטוויטר הזה, שמעתי אותו בהרבה סטאפים, ורובם היו גרועים

אז מה זה משנה בגלל איזה סיבה? אם חלק אחד של הסט גורם לו להשמע רע , אז הוא גורם לו להשמע רע אפשר לומר זאת על כל דבר בסט , גם קרוס גרוע עם חלקים מעולים יגרום לסט להשמע אסון. הבעיה שעולה כאן שמדובר בטוויזר

א. שלא מצדיק מחיר כזה

ב. שלא משתלב יפה עם המיד וופר שאותו הוא צריך להשלים

ג. שכנראה גם הקרוס כאן בעייתי.

ולפי הדברים שלך - זה אלמנט מאוד בעייתי שבעצם מקלקל סטים.

אדי טוען כי ההבריד עם ה MT-23 או טוויטרים אחרים הסט נשמע עולם אחר . וברור שכך , זה כבר לא משנה לאיזה הגדרה זה נופל "חד" כל אחד יתאר זאת אחרת (אגב אני לא חושב שהוא חד ) , אני מתאר זאת כ "לא צלול" . לכל אחד זה נשמע אחרת.

בסה"כ מדובר בסט שנחתך נמוך, לטוויטר כאן יש השפעה מכרעת באופי הכללי של הסאונד שהעסק מפיק. ההרגשה הכללית מהסט של המורל הייבריד היא: שמדובר בזוג אלמנטי מדף שעשו בינהם אינטגרציה. אגב גם באילייט שעובד עם ה MT-23 הקרוס נחתך ב 1800 (על הנייר , על הנייר ) ובכל זאת הטענה כאן שמדובר באלמנט טוב יותר.

צריך לנסות את זה אני בטוח שבסוף ימצא הפתרון.

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אני לא מסכים איתך, אומנם יש לך את הסט, ואם זה נשמע לך לא טוב אז אני לא יכול להתווכח איתך שזה נשמע טוב, אך ה MT22 בעיקרו ולאופיו הוא טוב, וכך גם כל הסט. זה לא אומר שהסטאפ שלך ספציפית נשמע טוב, כי צריך לעבוד כדי לגרום למשהו להישמע טוב.

יש, הן בטוויטר הזה והן בוופר הזה את מלוא הפוטנציאל להישמע טוב מאוד, יכול להיות שאני או אתה לא נאהב את זה, שזה לא אופי הסאונד שאנחנו אוהבים, אך זה לא ישמע צורם, וגם לא חד, אלא אם כן ההגדרות שלנו ל"חד" שונות לחלוטין.

אתן חיזוק אחד והסתייגות אחת:

מצטער להגיד לך, אך לא מיצית את הסט שלך. אתה לא יכול לקנות סט טוב מאוד (והייבריד הוא טוב מאוד, על אף שאני לא אוהב אותו, בדיוק כמו שבריליום זה טוויטר טוב מאוד ואני לא אוהב אותו), לא להשקיע בו את מה שהוא צריך כדי להישמע במיטבו, ולצפות לקבל תוצאה טובה. בדיוק כמו שאין טעם לקנות אילייט בלי להשקיע בהגברה מאסיבית ובידוד מאסיבי או תיבות בדלתות. זה סט שעולה בחו"ל כמו סטים שבארץ עולים כפול ממנו. תכוון אותו כמו שצריך, המינימום שבמינימום זה לגשת לשני הקרוסים ולהנמיך את שני הטוויטרים. לבדוק פאזות, לבדוק איזה תדר צורם לך בכלל, האם זה מגיע מהמידבאס, מהטוויטר, מנקודת החיתוך ביניהם, בקיצור, לעבוד, זה לא פלאג אנד פליי, זה סט שדורש קצת יותר מזה, וזו אחת הסיבות שרוב מי ששמעתי אצלו זה נשמע רע, כי זה סט טוב במחיר זמין, אז הרבה אנשים מרשים אותו לעצמם אף על פי שהם לא מרשים את השאר.

עם זאת, התייחסויותיי הן בנוגע להייבריד אוביישן הישן, יכול להיות שהחדש עבר שינוי כ"כ משמעותי שכל מה שאני אומר לא רלוונטי.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

יאללה עופר

לעבודה

קדימה - תוציא את הקרוסים מאיפה שהם הוטמנו כרגע למקום שיש לך גישה אליו, תיקח שיר שאתה מכיר היטב.

תתחיל עכשיו עשרות פעמים לשחק עם הפאזות -

פאזות של כניסה לקרוס - שניהם יחד, פעם ימין, פעם שמאל

פאזות רק של המידבאסים - יחד, ימין, שמאל

פאזות רק של הטוויטרים - יחד, ימין, שמאל

פאזות של כניסה לקרוס ביחד עם פאזות של מידבאסים

פאזות של כניסה לקרוס ביחד עם פאזות של הטוויטרים

כל הפאזות ביחד

ועכשיו בכל אחד מהדברים שרשמתי למעלה אל תשכח לנסות טוויטרים על 3- או 0 או 3+

אה כן כמובן - אל תשכח גם כל פעם לנסות רק את אחד הטוויטרים ואולי כל וואריאציה אפשרית

אוי רגע... עכשיו צריך להדליק את הסאב ולהתחיל לשחק איתו לעומת הסט הקדמי...

ורגע? אחרי כל זה עדיין יש לך צליל קצת צורם? אולי נתחיל להחליף קבלים??

המממ להוציא את הקרוס, לקחת מלחם, להחליף קבל - אולי קבל של מנדורף? אולי קבל טנטלום כזה או אחר? למה בעצם שבדרך לא ננסה נקודת חיתוך קצת שונה? אוי שיט פספסתי בנקודת חיתוך - צריך להזמין קבל חדש מחו"ל טוב נחכה חודש...

ובסופו של דבר אם האיזון עוצמות בין הטוויטר למידבאס עדיין לא יהיה טוב אתה תגיע לנקודה שבה אתה צריך להנחית את הטוויטר עם נגדים... ורגע... מה קורה לה...

שמישהו ירה בי כבר!

עופר - למעט משוגע אחד שקוראים לו ניר עוד לא ראיתי מישהו אחד מצליח להוציא מהסט הזה תוצאה טובה על הגברה פסיבית - מצטער, לא קרה - אה כן ואצל ניר בעצם זה היה דוטק..

---------- עכשיו - אחרי כמה חודשים שאתה תעשה את כל מה שרשמתי למעלה ותישאר עם לשון בחוץ... יש את האופציה האחרת--------

לקחת קרוס אקטיבי או HU ששולט במערכת 3WAY

לזרוק עוד שני חוטים לטוויטרים

להוסיף עוד RCA

להגביר את המידבאסים כמה שאתה רוצה

להגביר את הטוויטרים כמה שאתה רוצה

לקבל בפחות מ5 דקות עבודה כבר איזון הרבה יותר טוב בין האלמנטים

לבחור נקודת חיתוך שנשמעת לך טוב

לעשות כוונים של כמה שעות בעזרת אקולייזר

אם יש TC ויכולות לשנות את הסלופ מה טוב אם לא אז לא

אבל אתה תגיע לתוצאה מירבית בעשירית מהזמן ואולי הרבה פחות מהגיהנום שרשמתי לפני כן...

תבחר את הסיוט שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

להשקיע במה? בידוד ואיטום בדלתות אולי צריך (לא בתקציב כרגע) , אבל הבעיה לא היתה בוופרים...

עבור שוב על השרשור אף פעם לא התלוננתי על זה. שוב אני חוזר קשה לתאר במילים איך זה נשמע, השיפוט תמיד באמצעות האוזנים ולא יעזרו כל המילים שאכתוב כאן. יכול להיות שאני לא מדייק ובאמת כל אחד מפרש זאת אחרת. גם ככה כתיבה אינה הצד החזק שלי.

ויוסי אף כתב כי בעצם יש כאן איזה שהוא בעיה עם הטוויטרים וצריך עוד כיוונים אבל..

כיוונים. אלו אינם משנים מצב מקצה לקצה , ומדובר כאן על צבע כללי ואופי של סאונד וזה לא משהו שכיוונים כבר יכולים לעזור. ניסיתי קצת כיוונים וזה עזר ממש בטיפה אבל שוב, לא שינה את האופי הכללי של הצליל

אדי קורא לזה פירוט .

ברור שקשה לעלות על זה אלא רק אחרי מספר שעות האזנה שבהן מגבשים דעה לחיוב או שלילה על האופי הכללי של הסאונד. אבל כאשר זה מתחיל להפריע זה כבר משהו שלא מתרגלים אליו עם הזמן

זה שהסט שעולה בחו"ל הרבה כסף עדיין לא עושה אותו סט מדהים. או שווה ערך לסטים אחרים שנמכרים בישראל במחיר מלא. ואם סט כזה עולה בwoofers etc כ $700 זה מוסיף לו נקודות , רק אומר שאם יש לך את הסכום הזה להוציא על סט תוכל קרוב לוודאי להרשות לעצמך בחו"ל סט הרבה אבל הרבה יותר טוב. בפחות מחצי אפשר לרכוש את הפיונייר TS-C720PRS מסדרת הרפרנס שלהם פרמייר

שהוא BY FAR סט איכותי "עם קבלות" שאגב חיפשתי אותו בארץ ללא הצלחה.

ונכון שלא צריך לאהוב כל סט - אבל שיש קונצנזוס רחב על משהו זה אומר דרשני. היה כאן דיון לפני חודשיים לערך על הסט האלפין הזה - וכמובן הוא קיבל קטילות מכאן ועד טיחואנה - וההמלצה היתה "מורל טמפו".

ואדי אשקול בכובד ראש את המעבר לעבודה אקטיבית - אה כן אם לא ציינתי אין לי סאב. (וקרוב לודאי גם לא יהיה לי )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

עופר

הפיוניר שמכירים בארץ זה לא הפיוניר שמכירים בחו"ל - היבואן, עוזי רדיו - מאוד מאוד נבון וכנראה שהוא מבין את השוק המקומי בצורה רווחית ביותר.

לנו - הקהל שמחפש את הקצת יותר מלהפעיל את הרדיו ולשמוע בקיעה של צלילים זה כואב ועצוב אבל מה לעשות...

לגבי זה שאין לך סאב - לא כל אחד מתחבר לתחום הנמוך של הסאונד ולקבל מסאב בתוך רכב תוצאת SQ באמת טובה - זה קצת קשה כי צריך או סאב מאוד מאוד טוב ולכן בדרך כלל יקר וגם צריך תיבה טובה - מהנסיון שלי - רוב הסאבים לא נשמעים טוב בתיבה אטומה אבל במקביל רוב הסאבים לא נשמעים טוב בתיבת פורטד בתוך רכב בגלל הקאבין גיין...

סאב ברכב הוא בהרבה מאוד מקרים סוג של פשרה אבל אני לא מסוגל בלי סאב - אז ברכב אחד יש לי סאב נהדר, ביתי וזול, בתיבת פורטד ותראה עד כמה זה מגוחך סאב 10 אינטש בתיבה 45 ליטר...

וברכב השני יש לי סאב ייעודי לרכב מאוד יקר בתיבה 32 ליטר אטומה שנשמע באמת טוב - אבל בתיבת פורטד הוא אמור להפיל אותי רק הבעיה היא שהוא דורש בשביל זה 60 ליטר ואני כבר לא רווק והדרישה לתא מטען פנוי גוברת על הנכונות לבנות תיבה שכזו. (אפרופו גם ה10 אינטש של אותו הסאב דורשת נפחים זהים).

לגבי הגברה אקטיבית -

זה פשוט הופך את החיים לקלים יותר, אתה צריך להוסיף רכיבים למערכת ולהשקיע קצת יותר - אבל זה עולם אחר לעומת עבודה סזיפית על סט פסיבי שרוב הסיכויים גם לא תביא אותך למקום שאתה מחפש בטח ובטח שלא בלי שתוציא לעצמך את הלשון מרוב כוונים.

Pioneer TS-X150

פורסם

עוד עדכון (אחרון ? לא בטוח :?)

הפעם אחרי ביקור אצל יוסי - ראשית הסלסטרה קיבל את היחס שמגיע לה, פלטה חדשה עם הכנה לקרוסים (הסבר בהמשך ), סופיות כמו שצריך .

ניגשים לטפל בטוויטרים - אחרי ויכוח קצר , אני מתעקש להשאיר את טוויזרים של האלפין (שנותנים הענות OFF טובה יותר ,אבל בON הם נשמעים מתכתיים משהו ) כמובן שיוסי מטפל בכך , וגם דואג להעביר לי את קרוס השמאלי שהיה חבוי אחרי..המד טורים ! (הבן אדם היה צריך להיות מהנדס רכב - הוא היה ממציא את המכונית מחדש אני אומר לכם ) למקום קצת יותר שפוי

ואז בזמן שנותר קצת אני מתחיל לשחק בין הקרוסים אבל יודע שזה לא סוף פסוק .

כרגע עם הקרוסים של האלפין שעושים חסד עם הטוויטר אך פחות עם המיד . (אולי שילוב בין השניים??)

אמנם לא עברתי עדיין לאקטיבי , ומשיקולים שונים לא נסללו עוד שני זוגות חוטים לתא המטען (למרות שעכשיו זה הרבה יותר קל )

אבל זה יקרה. וכאן גם נכנסת השאלה. ראיתי כי הסלסטרה 475 יש לו קרוס מובנה עם חיתוך בין 0-5000 הרץ . האם אפשר למעשה יהיה לעבוד איתו אקטיבית בצורה הזאת: כאשר הגיין שולט על הטוויטרים ועל המידים (וגם דרך הFADER של ה HU ) ?

celestraactive.jpg

פורסם

לפי התיאור שלך - בהחלט. לסלסטרה יש BAND PASS לכל שני ערוצים, בהחלט ניתן לעבוד ככה אקטיבית.

זה מבחינתך יהיה המבחן האולטימטיבי, הוצאת הקרוס הפאסיבי מהמערכת ובדיקה הכי ישרה שיכולה להיות.

את הפיידר הייתי משאיר על 0 ועושה כיוונים רק דרך הגיינים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

היית צריך להעביר חוטים

:-D

Pioneer TS-X150

פורסם

+1 לאדי .

זה יגיע באיזה שהוא שלב, בנתיים עוד קצת כיוונים טיפה גיינים ועוד קצת אקולייזר , והסאונד מתחיל לקבל צורה,

באסים נהדרים, עגולים יורדים נמוך אך יחד עם זאת לא נמרחים (תזכורת אין סאב ברכב ) , אבל ! הפנמתי את העובדה שמדובר במיד/באס מפונק וקפריזי. קטע אחד יכול להשמע נהדר והרמוני , וקטע אחר שמן הסתם שונה באופיו המוסיקלי דורש עוד קצת התעסקות עם האקולייזר ואולי חיתוך LPF ב 50 או אפילו 63.. (וגם הקרוס לא תוכנן במקור לאלמנט הזה )

ברור שעבודה אקטיזית תעשה חסד ואפשר יהיה לקבל תוצאות טובות יותר . - למרות שהפשרה הכואבת כאן היא שהמידבאסים התובעניים האלו יקבלו הרבה פחות עוצמה מאשר העבודה בגישור כיום.

יהיה מעניין זה בטוח.

עריכה:

חיפשתי וחיפשתי את המדריך למתשמש של הסלסטרה הזה ולא מצאתי כלום, אם יש למישהו אשמח לקבל עותק

אני מחפש בעיקר תיעוד לקרוס המובנה.

האם אני יכול לתת לוופרים חיתוך תחתון בנוסף לעליון או רק חיתוך עליון ולטוויטרים חיתוך תחתון (כך שעם כיוון לא נכון מגיעים ל"בור" תדרים בקלות )

פורסם

עופר

מההיכרות האישית שלי עם דני - חבל שאתה פשוט לא מרים אליו טלפון לשאול על אופן התפעול של המגבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

עוד עידכון בסאגה הבלתי ניגמרת:

לא עדיין לא עברתי לאקטיבי , ותודה לשואלים (גם זה יגיע )

אבל ביומיים האחרונים עשיתי מספר נסיונות , בעיקר לאור כתיבה בשרשורים אחרים בנוגע למורל טמפו . לטוב ולרע.

תזכורת מפרקים קודמים: על המדף האחורי מותקנים זוג טמפו שהיו בכלל מנותקים , כי הייבריד היה מחובר לסלסטרה בגישור (ואין עוד מגבר).

אז החלטתי לתת צ'אנס חוזר לטמפו האלו. ולתת להם את ההגברה הכי בריאה שאני יכול , קרי לנתק את ההיבריד ולחבר אותם (ורק אותם ) לסלסטרה המגושר.

התוצאה: גרועה ואפילו מאוד, הסט לא מאוזן , צריך המון משחקים עם האקולייזר , יותר מידי בס וטוויטרים רכים מידי והמיד פשוט נעלם לו. ממש סאונד מבאס .

היום בבוקר כבר אמרתי לעצמי שעדיף להחזיר את המצב לקדמותו - ולהשאיר אותם מנותקים , יותר בריא לאוזניים שלי , ואז ובעצם ניזכרתי שאף פעם לא עבדתי עם הסלסטרה במצב של 4 ערוצים. החלטתי לתת צאנס נוסף ולשמוע איך שני הזוגות האלו יעבדו ביחד.

רבותי : הפתעה ! אמנם עדיין לא מצב סופר מושלם, אבל מתחיל להתקרב לאופי הסאונד שאני אוהב, משהו בשילוב שלהם גורם להם לנגן בצורה יחסית אחידה , דיי מהנה.

אגב:

התפנית הזאת באה על רקע תוכניות שונות להפטר מהייבריד והטמפו לטובת סט אחר ששבה את ליבי שאמור להיות הרבה יותר זול.

אז התוכנית הזאת לא נגנזה , אלא רק קצת הוקפאה - ונמתין להתפתחויות ונעדכן .

פורסם

הפיוניר הללו מתהדרים בתחום עבודה שמתחיל ב 30Hz, שלדעתי הוא קצת אופטימי מדי.

מעבר לזה, צריך לשמוע כדי לשפוט.

שמח שתפסת כיוון שיותר מתאים לך עם המערכת שכבר מותקנת אצלך, אם לא מנסים לא יודעים מה מפסידים :-D

מתחדשת*

פורסם

הפיוניר שהצגת נמכרים גם בארה"ב תחת שם דגם אחר, TS-D1720C, ובד"כ הציוד האמריקאי זול יותר.

סדרת ה PRS (כמו שהם קראו לה פעם) נחשבת לסדרה גבוהה ואיכותית, אני בספק שהסט הזה יאכזב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הפיוניר הללו מתהדרים בתחום עבודה שמתחיל ב 30Hz, שלדעתי הוא קצת אופטימי מדי.

מעבר לזה, צריך לשמוע כדי לשפוט.

שמח שתפסת כיוון שיותר מתאים לך עם המערכת שכבר מותקנת אצלך, אם לא מנסים לא יודעים מה מפסידים :-D

כן , אני שמח... שיש כבר כיוון אבל הכיס לא... :cry: , אבל באמת אין כמו הניסיון

אכן

בארה"ב אפשר למצוא את המקבילים יותר בזול , אבל המשלוחה יקר , מה שמייקר את כל הסיפור זה. אגב בארץ זה רק ב"הזמנה מיוחדת " (למה ? לא יודע) הכי זול שמצאתי זה 720 ש"ח כולל משלוחה (לא כולל מכס )

• תוכן חדש...