Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוב מבצע בסיאט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי חברים,

כן! הרכב שווה יותר מ75 למגיב שמעליי.

לגבי כל מה שנאמר כאן על המחיר של איביזה משומשת, אני מבין את הטענה שלכם לגבי האחריות והיד ועל כך שרכב שאתה מוציא מהחברה הוא חדש, הכל נכון אבל.. אל תשכחו שהמבצע של ה90K זה זמני וחוץ מזה הרכב "שווה" 111900 כחדש ללא המבצעים( למרות שבסיאט תמיד יש הנחות ). ואם הייתם מעלים את השאלה של המחיר לאחר המבצע של ה95K על האיביזה אז היית יכול למכור משומש 2010 גם ב85 ? אני אומר שכן אך בקושי מסויים כמו למכור כל רכב בן פחות משנה.

לכן כל העניין של המחיר הוא בזמן מבצע נתון, נחכה ונראה לאחר שיסתיימו המבצעים על ה1.6 עם כניסת הTSI.

נכון שבזמן הנתון לא ניתן למכור את הרכב ב90 K אבל ב75K זה כבר מוגזם, אני בכלל ממליץ לא למכור ב3 שנים הקרובות כל מותג של סיאט ולא רק את האיביזות.

במחיר של 75K אתה מוריד 30K מהמחיר המקורי וזה מוגזם לרכב של כ 100K ! אם הייתי מוכר את שלי אז זה לא היה בתקופת מבצעים והייתי מוריד כמה אלפים מהמחירון של לוי יצחק ולא יותר, אם הייתי עושה טעות ומוכר בתקופה של מבצע אז הייתי מוריד 10K מתחת למחירון על רכב בן אותו גיל, אבל אין מצב לכזאת טעות.

בעזרת השם עם הרכב שלי אני יעשה טרייד אין על חדש ולא סיאט או שאני "יתקע "איתו לכמה שנים טובות אם לא תהיה אפשרות כספית.

צדיק באמונתו יחיה.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היי חברים,

כן! הרכב שווה יותר מ75 למגיב שמעליי.

לגבי כל מה שנאמר כאן על המחיר של איביזה משומשת, אני מבין את הטענה שלכם לגבי האחריות והיד ועל כך שרכב שאתה מוציא מהחברה הוא חדש, הכל נכון אבל.. אל תשכחו שהמבצע של ה90K זה זמני וחוץ מזה הרכב "שווה" 111900 כחדש ללא המבצעים( למרות שבסיאט תמיד יש הנחות ). ואם הייתם מעלים את השאלה של המחיר לאחר המבצע של ה95K על האיביזה אז היית יכול למכור משומש 2010 גם ב85 ? אני אומר שכן אך בקושי מסויים כמו למכור כל רכב בן פחות משנה.

לכן כל העניין של המחיר הוא בזמן מבצע נתון, נחכה ונראה לאחר שיסתיימו המבצעים על ה1.6 עם כניסת הTSI.

נכון שבזמן הנתון לא ניתן למכור את הרכב ב90 K אבל ב75K זה כבר מוגזם, אני בכלל ממליץ לא למכור ב3 שנים הקרובות כל מותג של סיאט ולא רק את האיביזות.

במחיר של 75K אתה מוריד 30K מהמחיר המקורי וזה מוגזם לרכב של כ 100K ! אם הייתי מוכר את שלי אז זה לא היה בתקופת מבצעים והייתי מוריד כמה אלפים מהמחירון של לוי יצחק ולא יותר, אם הייתי עושה טעות ומוכר בתקופה של מבצע אז הייתי מוריד 10K מתחת למחירון על רכב בן אותו גיל, אבל אין מצב לכזאת טעות.

בעזרת השם עם הרכב שלי אני יעשה טרייד אין על חדש ולא סיאט או שאני "יתקע "איתו לכמה שנים טובות אם לא תהיה אפשרות כספית.

משה, קראת את ההודעה שלך פעמיים ולא ממש הבנתי מה אתה מנסה להגיד,

ראשית כל אני מדבר על התקופה עכשיו ולא עוד X זמן(ואת את זה גם רשמתי בהודעה הראשונה שלי שכ"כ עצבנה אותך),

דבר שני שים לב למה שהדגשתי בתגובה שלך, אתה בעצם מסכים איתי וסותרק את עצמך.

כאשר חברה נמצאת יותר מחצי שנה "במבצע" אז זה המחיר בסופו של דבר,(בדיוק כמו הפרסומות של מחסני חשמל ברדיו שהיום ורק היום יש להם מבצעים).

אתה רושם שהרכב שווה כחדש X כסף וזה המחיר הרשמי באתר ובמחירון של לוי יצחק ולא יודע עוד איפה, אם אני היום קונה רכב כזה "מהניילון" ב90K שקל, אז מבחינתי זה המחיר, מה תגיד למי שבא לקנות את הרכב ממך(והכוונה לכל מי שמפרסם איביזה למכירה , ויש הרבה כאלו),"תשמע אדון נכבד המחיר זה 111,900 ועכשיו זה מבצע אז אני מבקש 95K"?

דבר נוסף, לאחר כל מה שרשמתי בתגובה הקודמת (לגבי היתרונות בקניית חדש) בוא תשים את עצמך בתור קונה ותגיד לי כמה אתה מוכן לשלם על הרכב לאור העבודה שחדש עולה 90K?

ועוד דבר, גם ברגע שיגיע מנוע הTSI הדגם עם המנוע החדש לא יעלה יותר מ105K,(וזאת רק הערכה גסה), לצמפיון יש את הפולו ש"חייבת" להיות מתומחרת מעל, דבר נוסף זה המחיר הממוצע בקבוצת הסופר מיני,דבר נוסף , ברגע שסיאט יתמחרו את הרכב במחיר גבוה יותר שוב הם יסוגו לאחור במכירות , וכמו שאני רואה כרגע הכוונה שלהם זה להחדיר את המותג כמה שיותר כדי שיחזור להיות יותר מוכר ופופולרי בארץ.

לאחר כל מה שרשמתי תנסה לענות תשובה עניינית ונטולת רגש בתור בעלים של הרכב כרגע.

אביב8)

פורסם
משה, קראת את ההודעה שלך פעמיים ולא ממש הבנתי מה אתה מנסה להגיד,

ראשית כל אני מדבר על התקופה עכשיו ולא עוד X זמן(ואת את זה גם רשמתי בהודעה הראשונה שלי שכ"כ עצבנה אותך),

דבר שני שים לב למה שהדגשתי בתגובה שלך, אתה בעצם מסכים איתי וסותרק את עצמך.

כאשר חברה נמצאת יותר מחצי שנה "במבצע" אז זה המחיר בסופו של דבר,(בדיוק כמו הפרסומות של מחסני חשמל ברדיו שהיום ורק היום יש להם מבצעים).

אתה רושם שהרכב שווה כחדש X כסף וזה המחיר הרשמי באתר ובמחירון של לוי יצחק ולא יודע עוד איפה, אם אני היום קונה רכב כזה "מהניילון" ב90K שקל, אז מבחינתי זה המחיר, מה תגיד למי שבא לקנות את הרכב ממך(והכוונה לכל מי שמפרסם איביזה למכירה , ויש הרבה כאלו),"תשמע אדון נכבד המחיר זה 111,900 ועכשיו זה מבצע אז אני מבקש 95K"?

דבר נוסף, לאחר כל מה שרשמתי בתגובה הקודמת (לגבי היתרונות בקניית חדש) בוא תשים את עצמך בתור קונה ותגיד לי כמה אתה מוכן לשלם על הרכב לאור העבודה שחדש עולה 90K?

ועוד דבר, גם ברגע שיגיע מנוע הTSI הדגם עם המנוע החדש לא יעלה יותר מ105K,(וזאת רק הערכה גסה), לצמפיון יש את הפולו ש"חייבת" להיות מתומחרת מעל, דבר נוסף זה המחיר הממוצע בקבוצת הסופר מיני,דבר נוסף , ברגע שסיאט יתמחרו את הרכב במחיר גבוה יותר שוב הם יסוגו לאחור במכירות , וכמו שאני רואה כרגע הכוונה שלהם זה להחדיר את המותג כמה שיותר כדי שיחזור להיות יותר מוכר ופופולרי בארץ.

לאחר כל מה שרשמתי תנסה לענות תשובה עניינית ונטולת רגש בתור בעלים של הרכב כרגע.

קודם כל שבת שלום :-)

התשובה שלי היא שבזמן מבצע אתה צודק שאי אפשר למכור את האוטו במחיר כמו מחיר המבצע אך עדיין אני חושב ש 75K זה מחיר מוגזם. אם אני שם את עצמי בתור קונה אז אין ספק שלא הייתי רוכש סיאט ואם כן אז בעשרת אלפים מתחת למחירון, לדוגמא 2010 שווה 90K אז הייתי משלם 80K ולא שקל יותר.

לאחר התפרצות הרגש :lol: אני מבין את דבריך ואני חייב להודות שבאופן כללי אתה צודק.

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

סיאט מהמבצע?ב90K

או פולקסוואגן 1.4 ידני באותו מחיר.

עזרה בבקשה אני מתכנן מחר להשלים את התשלום על הסיאט איביזה אבל יש בי את הפחד שהמחירון שלה יירד ל כ90 אלף בעקבותת המבצע ואני אפסיד בגדול מכל העסקה הזאת.

אני חייב להודות שאין לי העדפה מיוחדת לאחת מהמכוניות שתיהן יישרתו אותי באותה צורה, הלכתי על האיביזה רק כיוון שאני רואה כאן הזדמנות עיסקית , כלומר שלא אפגע מירידת הערך הגבוהה של מכוניות סיאט.

מה דעתכם?

פורסם

לדעתי אתה טועה (:

1. רכב זה לא הזמנות עסקית

2. לפולו יש שוק יותר טוב וירידת ערך יותר נמוכה

3. מתי תרצה למכור את הרכב? כי אם זה עוד שנתיים יכול להיות ששוב סיאט יעשו מבצע ואז אף אחד לא יקנה את הרכב שלך במחיר שקרוב בכלל למחירון כי הם יחשבו בראש, וואלה אני מוסיף עוד 5-6K ש"ח ויש לי רכב חדש.

עכשיו תמחק מהראש את כל מה שאמרתי כי יש מלא קריטריונים לחשב פה או יותר נכון לנבא שזה לא אפשרי, כי יש מצב שכל המבצעים שסיאט עשו דווקא יגרום למותג להיות פחות טוב או להיפך דווקא עצם העובדה שיהיו הרבה סיאטים על הכביש זה ירכוש אמון אצל האנשים ואז הם ירצו לקנות גם לא במבצע.

אם המצב ישאר אותו דבר ונגיד תרצה למכור את הרכב עוד 3 שנים , סביר להניח שהמחירונים שלהם יהיו אותו הדבר ואם כבר תהיה עליונות למחירון מסויים זאת תהיה הפולו אבל יש שיחלקו עליי

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם
לדעתי אתה טועה (:

1. רכב זה לא הזמנות עסקית

2. לפולו יש שוק יותר טוב וירידת ערך יותר נמוכה

3. מתי תרצה למכור את הרכב? כי אם זה עוד שנתיים יכול להיות ששוב סיאט יעשו מבצע ואז אף אחד לא יקנה את הרכב שלך במחיר שקרוב בכלל למחירון כי הם יחשבו בראש, וואלה אני מוסיף עוד 5-6K ש"ח ויש לי רכב חדש.

עכשיו תמחק מהראש את כל מה שאמרתי כי יש מלא קריטריונים לחשב פה או יותר נכון לנבא שזה לא אפשרי, כי יש מצב שכל המבצעים שסיאט עשו דווקא יגרום למותג להיות פחות טוב או להיפך דווקא עצם העובדה שיהיו הרבה סיאטים על הכביש זה ירכוש אמון אצל האנשים ואז הם ירצו לקנות גם לא במבצע.

אם המצב ישאר אותו דבר ונגיד תרצה למכור את הרכב עוד 3 שנים , סביר להניח שהמחירונים שלהם יהיו אותו הדבר ואם כבר תהיה עליונות למחירון מסויים זאת תהיה הפולו אבל יש שיחלקו עליי

קודם תודה על התגובה המהירה. ברור לי שהירידת ערך של פולקסוואגן נמוכה מהסיאט. ברור לי שלא ייתאפשר לי למכור את הסיאט בסמוך למבצע השאלה היא האם כאשר ייכנס עכשיו דגם הTSI שד"א אמור להמחר במחיר המחירון של SC כ113,000 אין הדבר יגרום למחירון של דגם המבצע להשאר על 90K כלומר המבצע על 90 רכבים בלבד הוא שיקרי לחלוטין או שהמחיר של הדגם בקרוב ייקפוץ חזרה למעל 100K.אין לי רצון לנסות למכור את הרכב ביותר ממה שקניתי אני רק דורג שמה המחירון שלו פשוט ייתרסק ואצטרך "להוריד את התחתונים" בשביל למכור אותו בעוד כ3 שנים לפחות, בהתחשב בסיבות אלה האם אתם חושבים שהפולקסוואגן פולו ב90K היא בחירה עדיפה?,אין ספק שאני אהנה מהסיאט הרבה יותר אך לא בכל מחיר.

פורסם
קודם תודה על התגובה המהירה. ברור לי שהירידת ערך של פולקסוואגן נמוכה מהסיאט. ברור לי שלא ייתאפשר לי למכור את הסיאט בסמוך למבצע השאלה היא האם כאשר ייכנס עכשיו דגם הTSI שד"א אמור להמחר במחיר המחירון של SC כ113,000 אין הדבר יגרום למחירון של דגם המבצע להשאר על 90K כלומר המבצע על 90 רכבים בלבד הוא שיקרי לחלוטין או שהמחיר של הדגם בקרוב ייקפוץ חזרה למעל 100K.אין לי רצון לנסות למכור את הרכב ביותר ממה שקניתי אני רק דורג שמה המחירון שלו פשוט ייתרסק ואצטרך "להוריד את התחתונים" בשביל למכור אותו בעוד כ3 שנים לפחות, בהתחשב בסיבות אלה האם אתם חושבים שהפולקסוואגן פולו ב90K היא בחירה עדיפה?,אין ספק שאני אהנה מהסיאט הרבה יותר אך לא בכל מחיר.

ירידת ערך של כמעט כל רכב לאחר 5 שנים היא כ 50 אחוז, זאת אומרת שאם אתה קונה את הסיאט היום ב90 אלף אז סביר להניח שבעוד 5 שנים תוכל למכור אותה סביב ה50 אלף שקל ואולי מעט פחות, כנ"ל גם לגבי הפולו.

אין לך כאן שום הזדמנות עיסקית, אני מציע לך ללכת על הסיאט אם אתה מתכוון להחזיק בה כ5 שנים ואם אין לך בעיה עם גיר ידני ו3 דלתות. ברמת העיקרון 90K לאיביזה SC זה מחיר מעולה ויש תמורה למחיר בהרבה מהפולו טרנדליין 1.4 .

מנוע 1.6 של האיביזה אמור להפסיק להיות משווק עם כניסת מנועי הTSI וזאת הסיבה שיש את המבצע אחרון ולכן המחיר של 1.6 שתרכוש לא יחזור ל111900 שהוא עולה במחירון אלא יצנח אך עדיין יש תמורה נאה למחיר ואני אומר זאת מניסיון.

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

כדאי אולי לקחת בחשבון שמנוע מיושן יהפוך בבוא היום את האוטו למאוד לא אטרקטיבי בשוק היד השנייה. ודאי שכך כשיהיו מכוניות זהות עם מנועים מודרניים בנות אותו שנתון, שיימכרו בשוק היד השנייה בהפרשי מחיר זניחים יחסית לאוטו שאתה קונה. מה שיחייב אותך ושכמותך אכן ל"הוריד מכנסיים". אלא שנימוק זה נכון גם לפולו גם לאיביזה.

פורסם
כדאי אולי לקחת בחשבון שמנוע מיושן יהפוך בבוא היום את האוטו למאוד לא אטרקטיבי בשוק היד השנייה. ודאי שכך כשיהיו מכוניות זהות עם מנועים מודרניים בנות אותו שנתון, שיימכרו בשוק היד השנייה בהפרשי מחיר זניחים יחסית לאוטו שאתה קונה. מה שיחייב אותך ושכמותך אכן ל"הוריד מכנסיים". אלא שנימוק זה נכון גם לפולו גם לאיביזה.

1+

מקרה דומה היה עם הקליאו בי דור 1 ששווק מ1999-2002 כשבאמצע הוחלף המנוע מ8V ל16V המחירון של ה8V צנח ממטוס בלי מצנח

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אמת שהנבואה ניתנה רק לשוטים , אבל אני מסתכן (די בבטחה) בתחזית הבאה :

בעוד 4-6 שנים ניתן יהיה למצוא בשוק המשומשות שתי קטגוריות של דגמי איביזה - פולו כמעט מאותן שנות מודל.

1. דגמי 2009-2011 בעלי מנועים 1.4 - 1.6 ליטר של קונצרן פולקסווגן .דגמים אלו בעלי מנועים אמנם מיושנים בתפישה

ובטכנולוגייה , אבל כשלעצמם כלל אינם רעים , והוכיחו עצמם כסוסי עבודה . מנועים אלו גילו עמידות ואמינות מעולה.

עלויות האחזקה שלהם נמוכות , ומקדם הסיכון לרוכש רכב שעבר מעל 100,000 ק"מ זניחה.

ניתן לטפל בהם בקלות בכל מוסך סביר , ואפילו בטיפול עצמי לבעל ידיים ימניות.

2. דגמי 2009- והלאה עם מנועים דלי נפח בטכנולוגייה מתקדמת ומתוחכמת TSI . בזמנו היו מי שגמרו עליהם את ההלל.

בשנים הראשונות הם קצרו תשבוחות ופרסים.

אולם , ככל שנקף הזמן , לאחר 4-5 שנים , כאשר הרכבים כבר יצאו מזמן ממסגרת אחריות היצרן , החלו כמות בעיות

אמינות קטסטרופאליות. מגדשי טורבו החלו לקרוס ללא התרעה מוקדמת , מערכות ממוחשבות של ניהול מנוע החלו

להשתגע.

בעלי מנועי TSI זועמים קיבלו במוסכי היבואן הצעות מחיר בנות חמש ספרות לתיקונים. במוסכים כלליים בכלל פחדו

לגעת במערכות , והציעו החלפה למנועים משומשים "פשוטים".

נדיר היה מצוא מנוע TSI שעבר מעל 150,000 ק"מ ללא קריסה יקרה במערכות מרכזיות.

מסנגרי המותג ובעלי אינטרסים ניסו לטעון כי בחו"ל אין שום בעייה ואת האשם יש למצוא באיכות הדלק המקומי , או בנהגים

הישראלים הגרועים שלא יודעים איך לשמור על הרכב ועוד ועוד.

בכל אופן , את הנזק המעשי והתדמיתי כבר לא ניתן לתקן וכל בעלי מנועי TSI אכלו אותה בגדול...

די במהירות לוי יצחק יצר פער במחירון בו דגמי TSI מתוחחרים בכ - 40% מתחת למנועים רגילים מאותו מודל.

הלוואי ואתבדה !

פורסם
אמת שהנבואה ניתנה רק לשוטים , אבל אני מסתכן (די בבטחה) בתחזית הבאה :

בעוד 4-6 שנים ניתן יהיה למצוא בשוק המשומשות שתי קטגוריות של דגמי איביזה - פולו כמעט מאותן שנות מודל.

1. דגמי 2009-2011 בעלי מנועים 1.4 - 1.6 ליטר של קונצרן פולקסווגן .דגמים אלו בעלי מנועים אמנם מיושנים בתפישה

ובטכנולוגייה , אבל כשלעצמם כלל אינם רעים , והוכיחו עצמם כסוסי עבודה . מנועים אלו גילו עמידות ואמינות מעולה.

עלויות האחזקה שלהם נמוכות , ומקדם הסיכון לרוכש רכב שעבר מעל 100,000 ק"מ זניחה.

ניתן לטפל בהם בקלות בכל מוסך סביר , ואפילו בטיפול עצמי לבעל ידיים ימניות.

2. דגמי 2009- והלאה עם מנועים דלי נפח בטכנולוגייה מתקדמת ומתוחכמת TSI . בזמנו היו מי שגמרו עליהם את ההלל.

בשנים הראשונות הם קצרו תשבוחות ופרסים.

אולם , ככל שנקף הזמן , לאחר 4-5 שנים , כאשר הרכבים כבר יצאו מזמן ממסגרת אחריות היצרן , החלו כמות בעיות

אמינות קטסטרופאליות. מגדשי טורבו החלו לקרוס ללא התרעה מוקדמת , מערכות ממוחשבות של ניהול מנוע החלו

להשתגע.

בעלי מנועי TSI זועמים קיבלו במוסכי היבואן הצעות מחיר בנות חמש ספרות לתיקונים. במוסכים כלליים בכלל פחדו

לגעת במערכות , והציעו החלפה למנועים משומשים "פשוטים".

נדיר היה מצוא מנוע TSI שעבר מעל 150,000 ק"מ ללא קריסה יקרה במערכות מרכזיות.

מסנגרי המותג ובעלי אינטרסים ניסו לטעון כי בחו"ל אין שום בעייה ואת האשם יש למצוא באיכות הדלק המקומי , או בנהגים

הישראלים הגרועים שלא יודעים איך לשמור על הרכב ועוד ועוד.

בכל אופן , את הנזק המעשי והתדמיתי כבר לא ניתן לתקן וכל בעלי מנועי TSI אכלו אותה בגדול...

די במהירות לוי יצחק יצר פער במחירון בו דגמי TSI מתוחחרים בכ - 40% מתחת למנועים רגילים מאותו מודל.

הלוואי ואתבדה !

אז למ מנוע TDI או HDI שהם גם מנועייי טורבו חלקם בנפח נמוך אמינים ולא עושים שום בעיה ?

למה כבר לפחות 5 6 שנים משתמשים במנועיי 1.8T אותם מנועים בדיוק כמו החדשים אפילו החדשים יותר משופרים לא קורסים ?

פורסם

beamvelavan-

אתה מודע לזה שמנועי ה tsi נמצאים בשימוש בארץ כבר איזה 4-5 שנים ואין שום סימן לקריסה או תקלות בכלל?

נראה לי הדבר הנורמלי היחיד שרשמת בהודעה היה "הנבואה ניתנה רק לשוטים"

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

לכל מסנגרי מנועי VW TSI :

חכו בסבלנות ותיווכחו...

לכל מי שאומר שמנועים אלו כבר עובדים 5 שנים : הרי מנוע ה1.2 שמצוי בארץ בסקודות ופולו הושק רק ב - 2009 .

התחזיות הפסימיות שלי לא נובעות מהשראה נבואית או מספקולציה. אני ניזון ממהנדס מנועים מקצועי ביותר שהסביר

באופן ברור מאוד את המציאות הבאה :

מנועי TSI של תאגיד VW הם אכן מנועים מעולים בפוטנציאל. דא עקא , הם מותאמים לארצות אירופה ובתנאי הארץ

לאורך השנים יכשלו ויסבו מרורים לבעליהם . מדוע ? להבדיל ממנועים רגילים הם מאוד רגישים , עדינים ופגיעים.

כדי שמנועי TSI יגלו אמינות ועמידות לאורך שנים וקילומטראז' ממושך צריכים להתקיים 3 תנאים :

1. שימוש בשמן מנוע איכותי המתאים לדרישות היצרן. תדירות ההחלפה קשורה ישירות באופן השימוש.

2. שימוש בדלק נקי ואיכותי , ללא משקעים , זיהומים וזיופים.

3. אופן שימוש נכון של המשתמש לשמירה על המגדש (מע' הטורבו).

די שאחד ששלושת התנאים יופר - הכישלון היקר קרוב מאוד.

אני צריך להרחיב ולפרט לגבי המציאות בה יתקלו רוב המנועים בארצינו במהלך שימושם ?

• תוכן חדש...