Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בוא נניח שסיכמתי איתך בע"פ או על מפית שאתה מעביר לי את כל נכסיך ללא תמורה. יש לי את מספר ת.ז. שלך (באמת לא בעיה להסתכל ברשיון נהיגה/רכב וכו') ואז הולך עם זה לביהמ"ש לדרוש את אשר מגיע לי. לטענתך יש לי אחלה קייס...:lol:

ועכשיו תחשוב מי אמר שטות...

לא לחינם כל חוזה רציני נחתם עם עו"ד ו/או בנוכחות עדים משני הצדדים. ברגע שזה אחד על אחד, כמו במקרה שמתואר כאן, שאלוהים יעזור לך להוכיח שאין לך אחות.

אם מקודם חשבתי שאתה כותב שטויות עכשיו אני בטוח.

הכלל הבסיסי הוא המוציא מחברו עליו הראיה. ובתרגום לעברית להדיוטות , מי שתובע ממישהו דבר מה, עליו להוכיח את תביעתו.

ואם אתה תגיד זה מה שסוכם ,ואני אגיד לא היו דברים מעולם , והשופט לא יוכל לקבוע למי הוא מאמין ,אתה התובע הפסדת.

לכן רצוי ומומלץ שיהיה משהו בכתב , ואותו משהו יכול להיות חתימה של שנינו על מפית נייר במסעדה ופרטי העיסקה.

יותר טוב כמובן שיהיה חוזה בכתב שנערך על ידי עורכי דין צמרת שמכיל 100 עמוד.

ככל שמכיל יותר פרטים כך הסיכוי להיפגש בבית משפט אחרי כן גדל, כי המציאות עולה תמיד על מה שנכתב בהסכם.

ונחזור למקרה שלנו , קיים נייר בין הצדדים מה נכתב בו במדוייק איננו יודעים , כי אנו ניזונים בשלב זה מפותח השרשור ולא מהמסמך עצמו.

אבל לפחות יש מסמך ובנוסף עליו מה סוכם בע"פ שאם אינו סותר את מה שנכתב במסמך אפשר להיעזר בו בבית המשפט, במידת הצורך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אינני רואה שום בעיה. זה באמת ככה. אומנם מי שהחתמת אותו יכול לטעון בביה''מ לסעיפי חוק החוזים 14 עד 18 טעות הטעייה כפיה עושק. אם ההסכם נחתם תוך כדי כפייה בעלימות גם מגישים תלונה במשטרה. או סעיף 30 חוזה בלתי חוקי.

ישה, לך אל נמלה עצל, ראה דרכיה ולמד.

אתה לא מתייחס בכלל למה שכתבתי (חטא היבריס??:?). באם התשלום נעשה במזומן, ובידי המשתתפים עסקה יש רק זכרון דברים שנחתם שלא בנוכחות עדים ו\או עו"ד, הרי אילו הוכחות יש לקונה כביכול, שהוא אכן רכש את הרכב??

המוכר יכול לטעון על נקלה שהרכב הוצא ממנו במרמה, זיוף החתימה ומספר ת.ז. זה הרי דבר הכי קל בעולם. אך טבעי שהמוכר ירצה למנוע מצב בו הרכב רשום על שמו ונהוג ע"י פלוני. קשה לי לראות שופט (ואני מכיר יותר מאחד כזה) מכריע לטובת ה"קונה". זאת בהנחה שבכלל תוגש תביעה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

שמנצ'יק

נראה לי שלא שמת לב כי פותח השרשור הוא המוכר ולא הקונה.

לא יודע מה ניסיונך עם שופטים אני מכיר רבים שתובעים על סמך הסכמים עבי כרס שנעשו על ידי טובי עורכי הדין ומקבלים אצבע משולשת

ומכיר תביעה שמבוססת על נייר חצי דף והתובע קיבל 60 מיליון ש"ח רק בדיבידנד בלי לקחת בחשבון את שווי המניות עצמן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה ,ישה - אתה לא מצליח לעקוב אחרי השרשור? דובר כאן הרבה על אפשרות לבטל/להקפיא את רשיון הרכב, דבר שייעשה ע"י המוכר , כמובן. ומכאן דבריי שתומכות בגישה זו. ואגב, אם אתה לא יודע מהו FATBOY כדאי שלא תדבר כלל :-D, חבל לצאת הדיוט (או שמא זה עם א :roll: ). חפש בGOOGLE , כדאי!

פורסם

הוא מכר את הרכב. זכרון דברים הוא חוזה לכל עניין ולכן לעניות דעתי אינו רשאי להוריד אותו מן הכביש.

על פי דבריו לא נגרם לו (עדיין) כל נזק כתוצאה מכך שלא הועברה הבעלות.

אגב, האם ל- Fatboy הזה אתה מתכוון?

imgFatboy2.jpg

פורסם

תכניס את הכינוי המלא כולל ספרות. אגב, בתמונה שהעלית מופיע fatboy slim - פספסת את הslim ? או שמא אנגלית אינו הצד החזק שלך? :-D

פורסם

מאז ומתמיד ישנו בילבול מסויים בציבור ככל שמדובר על בעלות והעברת הבעלות ברכב.

צריך להבין ולהבחין שכשמדובר בעיסקה למימכר רכב (נכס נד) העברת הבעלות בנכס (ברכב) נעשיית עם קבלת התמורה ומסירתו הפיזית של הנכס (הרכב) לקונה. כלאמר כל אלו שהדגישו את העניין שהמוכר כבר אינו הבעלים ברכב צודקים לחלוטין !!!

רישום הבעלות על הרכב במשרד הרישוי אינו יוצר בעלות אלא הינו בעל אופי הצהרתי (דקלרטיבי) גרידא ונועד בעיקרון לצורכי ביורוקרטיה ורישום מסודר לצרכים שונים של המדינה (נניח ייחוס עבירות לבעל הרכב הרשום וכו') אבל לא לצורך הקביעה מי הבעלים של הרכב !!

בעניין ייחוס העבירות לבעל הרכב הרשום במשרד הרישוי יש צורך להבהיר שהחוקים השונים קובעים רק "חזקה שניתנת לסתירה" לפיה מי שרשום כבעל הרכב במשרד הרישוי הוא זה שביצע כביכול את העבירה. בידי פותח השירשור ראיות מוצקות לכך שהוא כבר אינו הבעלים והמחזיק ברכב.

חוזה כתוב וחתום (בניגוד למה שנאמר קודם) הוא ראיה מוצקה לאמור בו ולהסכמות הצדדים גם אם לא נעשה בפני או על ידי עורך דין וגם אם הוא לא נעשה בנוכחות עדים. החתימה היא הראה המוצקה - בהקשר זה לא ממש ניתן לזייף חתימה שכן חוות דעת גרפולוגית בקלות תאשר או תסתור נכונות ואמיתות החתימה.

לפותח השירשור הדרך הנכונה והחוקית לפעול היא לפנות במכתב התראה לקונה/ לסוחר שיישלח אליו בדואר רשום עם אישור מסירה והדורש ממנו לדאוג לשינוי רישום הבעלות במשרד הרישוי תוך זמן קצוב שאם לא כן ייחשב כמפר של ההסכם לרבות כל התוצאות הנובעות מכך.

במידה והקונה יעמוד בסירובו לשינוי רישום הבעלות הדרך היחידה הנוספת היא כפי שכבר הובהר להגיש תביעה לבית המשפט לאכיפת ההסכם לרבות שינוי רישום הבעלות הנובע מההסכם.

פורסם
תכניס את הכינוי המלא כולל ספרות. אגב, בתמונה שהעלית מופיע fatboy slim - פספסת את הslim ? או שמא אנגלית אינו הצד החזק שלך? :-D

:twisted: Never cared much for HOGs, humorless bunch of slow riders

פורסם
לחאפרים "יש" סוכנות דאר, עם הפקידה הנכונה, אשר דואגת להם לביצוע העברת הבעלות, גם ללא ת.ז. של המוכר.

לא רק לחאפרים. גם למקומות "מסודרים".

ככה זה, בסופו של דבר לא משנה כמה קשיים ומחסומים - בסוף פקיד אחד קטן יכול לשבור את כולם.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
  • ספונסר פורום
פורסם
שלום רב

מכרתי את הרכב לסוחר מכוניות לפני חודשים ועדין לא נעשה העברת בעלות בטענה שמחכה לקונה שיקנה את הרכב .

הקונה נתן לי את כל הכסף עשינו זכרון דברים שמתאריך ושעה לא יחול על המוכר עבירות תנועה ולא קנסות

עשיתי גם חוזה .

עבר חודשים מאז שמכרתי את הרכב ועדין לא מעונין להעביר בעלות

היתקשרתי למישרד הרישוי וסיפרתי להם את המקרה והם אמרו לי שאני יגיע למישרד הרישוי ואני יוריד לו את הרכב מהכביש

ומשם אני יגש למשטרה

שאלתי כזאת

1. להוריד את הרכב מהכביש לא עולה כסף מה קורה שהורדתי את הרכב מהכביש ופתאום הסוחר רוצה להעביר בעלות

במה זה כרוך ? האם זה עולה כסף ,האם אפשרי להחזיר לכביש את הרכב .

2. מבחינה משפטית שיש לי מיסמך של הורדה מהכביש והסוחר נוסע עם הרכב ועושה עבירות תנועה או קנסות האם זה תופס המיכתב ממישרד הרישוי הורדה מהכביש .

3. מה ההשלכות של הורדה מהכביש ?[/QלךUOTE]אם הסוחר שקנה את הרכב הוא סוחר מורשה לא צריכה להיות לו בעיה כוון שלא נרשמת יד נוספת, כאשר מדובר בסוחר מורשה, אך אם נמכר הרכב לסוחר חפר כאן יש בעיה אתה קיבלת את מלא התמורה עבור הרכב ואסור לך להוריד אותו מהכביש, אתה עלול לקבל תביעה מהסוחר כאשר הוא ימכור את הרכב ולא יוכל לבצע העברת בעלות.

לדעתי שלח לו מכתב דרישה בדואר רשום ולאחר מכן תאים בהורדה, בדרך תתיעץ עם עורך דין בעינין.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
בזכרון דברים לא היה כתוב כלום לגבי העברת בעלות אני חתמתי לו על יפוי כוח שיעביר בעלות למחרת וכבר חודשים לא העביר

בעלות אתה בטוח שאי אפשר להחזיר את הרכב לכביש במידה והוא יחליט להעביר בעלות .

לפני שהוא ירצה להעביר בעלות הוא יהיה חייב שאתה תחזיר את הרכב לכביש, אל תרדוף אחריו, תן לו לשבור את הראש לבד עם רכב שהוא לא יכול למכור

• תוכן חדש...