Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין קורולה למזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להתגבר על המחסום?

מדובר ברכב מצויין בעל תא נוסעים שנמצא כמה רמות מעל הפלסטיקה של הקורולה וגם של המאזדה.

המנוע מצוייד בטכנולוגיה מתקדמת וגם הגיר. מדובר ברכב מעולה. אין לך שום מחסום להתגבר עליו.

שבת שלום.

פורסם
העניין היחיד עם הגיר של ה-I30 הוא סרבנות קלה שלו להוריד מ-4 ל-3. אפשר לעשות זאת עצמאית על ידי הסטה של הבורר ימינה, בלי יותר מדי מאמץ. אין שום תקלות בגיר שלה.

למה ה-I30 לא סטנדרטית מבחינת צריכת דלק?

אני הגעתי איתה בקלות ל-12 ק"מ לליטר בנסיעה לא מאוד רגועה. אני חשוב שזה נתון מכובד מאוד ואם כבר היא ידועה כחסכונית יחסית לעומת המאזדה 3 והשברולט קרוז.

אגב הפורטה מצויידת בדיוק באותו מנוע וקיבלה עכשיו גיר חדש שאמור לשפר את צריכת הדלק וזמינות הכוח.

שבת שלום.

אין לי מושג על מה אתה מדבר. הגיר מגיב בסדר גמור אצלנו (i30CW) ולא מסרב להעלות או להוריד הילוכים, נהפוכו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין לי מושג על מה אתה מדבר. הגיר מגיב בסדר גמור אצלנו (i30CW) ולא מסרב להעלות או להוריד הילוכים, נהפוכו.

תקשיב הבנו שאתה בעלים של יונדאי ושאתה מרוצה.

עניין הגיר מוכר לכולם, אתה יכול גם לקרוא על זה במבחנים שנערכו לרכב.

גם אני חושב שמדובר ברכב טוב, לא סתם בחרת בו פעמיים ונסעתי איתו המון אבל צריך להכיר גם בחסרונות שלו כמו תא נוסעים מאוד אפל וגם עניים הגיר הסרבן. ציינתי שבקלות אפשר להזיז את הבורר ולהוריד הילוך ידנית במקום להילחם בגיר דרך הדוושות.

שבוע טוב.

פורסם
תקשיב הבנו שאתה בעלים של יונדאי ושאתה מרוצה.

עניין הגיר מוכר לכולם, אתה יכול גם לקרוא על זה במבחנים שנערכו לרכב.

גם אני חושב שמדובר ברכב טוב, לא סתם בחרת בו פעמיים ונסעתי איתו המון אבל צריך להכיר גם בחסרונות שלו כמו תא נוסעים מאוד אפל וגם עניים הגיר הסרבן. ציינתי שבקלות אפשר להזיז את הבורר ולהוריד הילוך ידנית במקום להילחם בגיר דרך הדוושות.

שבוע טוב.

לא יודע, אני ביצעתי 'קיק' כדי להוריד את ההילוך מ4 ל3 והיה בסדר. זה היה בסדר גמור, לא מנסה להוכיח שאני מרוצה (וההורים שלי), אבל אני כן יכול להגיד שלא נתקלתי בתופעה הזו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יכול להיות שאתה צודק, לא נתקלתי בזה וגם ההורים שלי לא.

פורסם
מסכים עם דורשט, התגובה מלפני, איך בכלל אפשר לומר שמאזדה יותר זריזה מהמתחרות שלה? נתוני הביצועים שלה לא משתווים למתחרות, זה דווקא החסרון הענקי במאזדה , לעומת נתונים אחרים שלה שהיא מאוד מספקת את הסחורה לדעתי.

סה"כ, פורטה ,I30 , קורולה , קרוז אלו הבחירות הכי נבונות.

לקרוז יש גם תיבה עם שישה הילוכים וקרוז קונטרול, אך הדגם הקודם היה קצת בעייתי לפי שמועות, אני מאמין שהחדש עם המונוע המחוזק והאבזור הנוסף והגיר החדש יתן יותר

קורולה, כמו שאתה יודע בדגם הליסינג, לא מאובזרת מאוד, נותנת מפרט דל יחסית, בבטיחות ובאבזור כללי,אך הביצועים של המנוע מעולים, והנוחות בנסיעה ובישיבה גם כן, ובכלל מאז שהחזירו את הגיר האוטומטי .

I30 נוחה גם כן ודומה לאחרות בכל נתוניה הטובים, המנוע חזק מאוד, אך ע"פ שמועות מכתבות ומאמרים על הרכב ישנה בעיה קצת ביחס בין ההילוכים בגיר, ההילוך ה3 ארוך ביחס ל4 או משהו כזה, בכל אופן, שמעתי בעיות על הגיר, אז תשאל אנשים שנוהגים עליה. ותבדוק אולי את גרסת הCW ביונדאי, היא יותר מרווחת וגם היא קבוצה 2.

פורטה, באמת נותנת אבזור נחמד מאוד , ומנוע חזק בדומה לאחרות.

כמובן בגלל שאתה ליסינג אז לא מדברים על דלק, אבל חוץ מהI30 כולם סטנדרטיות בתצרוכת דלק.

מה לעשות שאתם כנראה לא נהגתם ביום יום על כולן

ואת הכל אתם יודעים ממה שכתוב בעלונים השונים

ה 3 החדשה עפה ומשאירה מאחור את כל הרשימה שלכם (חוץ מהקרוז החדשה שעדיין לא בדקתי ולכן לא אחווה דיעה עליה)

ה I30 עם כל הבודי הקטן שלה והנתונים המאוד מרשימים - מכירה רק את הפנסים האחוריים של ה 3.

גם הפורטה לא מגיעה לקרסוליים של ה 3 בזריזות (אולי היא יותר נוחה) שלא נדבר על הקורולה בגרסה הקודמת עם הגיר הרובוטי.

בקיצור תנהגו - תחליטו

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

במקרה יצא לי לנהוג על הרבה משפחתיות כאשר המאזדה 3 נכללת ביניהן, הרכב לא סוחב, בטח לא כמו הטויוטה שיש לה 124 כ"ס או היונדאי והקיה עם 122 ו126 כ"ס, הוא פשוט חלש וצריך להדביק את הדוושה לרצפה כדי להאיץ אותו בצורה סבירה וכדי לשמור על קצב תנועה סביר. בגטס הקטנה שלי אני נותן לחיצה עדינה על הדוושה והאוטו כבר מרביץ, במאזדה צריך להתאמץ כמו לא יודע מה.

רק כדי לסבר את האוזן - לגטס שלי יש 97 כ"ס, למאזדה 3 שהיא הרבה יותר כבדה והיא משפחתית - 105 כ"ס כולה. זה כלום.

תנסה פעם אחת לפתוח חלון בזמן שאתה נוסע במאזדה 3 (1.6, כי 2.0 זה לא חוכמה) ותשמע את שאון המנוע, הוא מרגיז ומרעיש בצורה מטרידה.

פורסם

איפה? בניד פור ספיד?

הבנו שאתה מתלהב מהגטס הראשונה שלך ומהI30 של ההורים, ובגלל זה אין שרשור שאתה לא מנסה לדחוף לאנשים יונדאי.

אתה יכול להיות היורש של א' אם רק תעבור לסקודה :lol:

שתצבור מספיק ניסיון, תהיה גם בעלים של מאזדה 3 ותנהג בה מספיק(לא תשב במושב האחורי, תנהג.) תדבר.

בינתיים תמשיך לקנות רכבים רק לפי ביצועים על הנייר. אפילו פותח השרשור הרגיש את ה3 יותר זריזה, אז תבין שמה שכתוב ומה שבמציאות מרגישים הוא שונה לגמרי.

ובאמת שניסית לא להגיב לך, אבל אתה עובר כבר כל גבול עם השטויות שיוצאות לך מהמקלדת והשנאה הסתמית שלך למאזדה.

סע לשלום.

פורסם
למה לא לפסול את הקורולה ? יש פחות כריות אויר

הרכב פחות בטיחותי, זה לא אומר שהוא לא בטיחותי בצורה דרמטית מתחת למאזדה, שתי כריות אויר פחות זה לא אומר שהשינוי בתאונה הוא דרמטי כל כך, הסיכויים שתיקרה תאונה ש6 כריות אויר יעזרו בצורה משמעותית לנפגע מאשר 4 כריות אויר לא גדולות.

מה שאני מנסה לומר זה, ש4 כריות אויר מספיקות לתת לך בטיחות ברמה מסויימת , כמובן שלמאזדה 3 יש יתרון גדול בתוספת של שתי כריות אויר נוספות שיכולות למנוע בתאונות מסויימות דברים שקורולה לא תוכל למנוע. אבל זה לא פוסל לגמרי. ולדעתי כוח ועוצמת מנוע יותר חשובים מנתונים קטנים בבטיחות הרכב כמו כריות אויר. זה רק נתון. תאונה בדרך כלל קוראת לבן אדם פעם בכמה שנים טובות בממוצע. על הדוושה אתה לוחץ כל רגע וכוח אתה צריך הרבה פעמים.

כמובן שיש מקרים שבטיחות מנצחת בהרבה את הכוח , אבל פה זה לא קריטי, לטויוטה יש מספיק מערכות בטיחות, ו4 כריות אויר ,לא 6 , שיכולות למנוע נזק גופני רב בתאונות קשות, אולי לא כמו המאזדה, אבל מספיק טוב וברמה טובה.

פורסם

תודה רבה לכולם,

עשיתי בירור וליסינגל לאוקטביה 1.2 TSI עולה 300 ש"י יותר ממזדה 3 וקורולה.

עכשיו נשאר רק להחליט אם כדי לשלם 3600 בשנה עבור נסיעה באוקטביה או ללכת על קורולה.

פורסם
הרכב פחות בטיחותי, זה לא אומר שהוא לא בטיחותי בצורה דרמטית מתחת למאזדה, שתי כריות אויר פחות זה לא אומר שהשינוי בתאונה הוא דרמטי כל כך, הסיכויים שתיקרה תאונה ש6 כריות אויר יעזרו בצורה משמעותית לנפגע מאשר 4 כריות אויר לא גדולות.

מה שאני מנסה לומר זה, ש4 כריות אויר מספיקות לתת לך בטיחות ברמה מסויימת , כמובן שלמאזדה 3 יש יתרון גדול בתוספת של שתי כריות אויר נוספות שיכולות למנוע בתאונות מסויימות דברים שקורולה לא תוכל למנוע. אבל זה לא פוסל לגמרי. ולדעתי כוח ועוצמת מנוע יותר חשובים מנתונים קטנים בבטיחות הרכב כמו כריות אויר. זה רק נתון. תאונה בדרך כלל קוראת לבן אדם פעם בכמה שנים טובות בממוצע. על הדוושה אתה לוחץ כל רגע וכוח אתה צריך הרבה פעמים.

כמובן שיש מקרים שבטיחות מנצחת בהרבה את הכוח , אבל פה זה לא קריטי, לטויוטה יש מספיק מערכות בטיחות, ו4 כריות אויר ,לא 6 , שיכולות למנוע נזק גופני רב בתאונות קשות, אולי לא כמו המאזדה, אבל מספיק טוב וברמה טובה.

אתה שם לב על מה אתה מדבר?

זה כמו להגיד: לא כל כך אכפת לי שכשתיכנס בי מכונית/משאית/אוטובוס/ווטאבר מהצד והבן שלי שישב ליד החלון יקבל מכה כל כך חזקה בראש שהוא ימות".

כוח ועוצמת מנוע יותר חשובים מבטיחות? בטיחות זה הדבר הכי חשוב ברכישת רכב, הכי חשוב. אי אפשר לדעת מתי תקרה לך תאונה, אתה לא מקבל זימון לאאוטלוק שאומר לך ב-XX/X יכנס בך רכב, זה לא הולך ככה. גם הסטטיסטיקה לא עוזרת פה.

אני ממש לא מבין את ההיגיון שאחרי הדברים. זה ממש לקנות מוצר שהוא פחות טוב מהבחינה הכי חשובה ועוד באותו מחיר.

לדעתי כמו שחובת בקרת היציבות עוגנה בחוק כך גם צריך לקרות בעניין 6 כריות האויר.

אין סיבה שיונדאי I10 שנמכרת בכמעט חצי מחיר מהקורולה תציע 6 כריות אויר והטויוטה קורולה המהוללת תקבל 4 בלבד, בטח לא כשאחותה האוריס נמכרת במחיר זהה בדגמים המצויידים וכוללת 7 כריות. זה רק מעיד על התנהלות של יבואן שאומר קורולה גם ככה אני אמכור, אז אני אחסוך עוד 5000 שקל על כל מכונית ואוריד ללקוחות 2 כריות אויר, מה אכפת לי.

המשך ערב טוב ושלא נדע מצרות.

• תוכן חדש...