Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר הרבה מאד שנים של רכב ליסינג, מסתיימת עוד תקופת שכירות, ולאור מה שקורה החלטתי לקנות מכונית.

מחפש המלצות למכונית משפחתית, שתענה על הדרישות הבאות:

1. אמינות: היתרון העיקרי של ליסינג (בשבילי) היה השקט הנפשי. הם דואגים לטיפולים, לקחת ולהחזיר את המכונית, לתת רכב חלופי בעת הצורך וכו'. כדי לפצות על כך אני צריך רכב שפשוט לא רואה מוסך.

2. כיף בנסיעה: כל אחד מתרגם את זה אחרת. לי זה אומר שקט בנסיעה, ותגובה רכה לכביש קצת משובש או ל"באמפרים". הנהיגה שלי סולידית, ואני לא זקוק ל 0-100 ב-4 שניות.

נושא נוסף: מעדיף רכב עם מושב קצת גבוה (אני נמוך למדי).

3. בטיחות: כמובן. רצוי מערכת ESP וכיו"ב.

4. פינוקים: אשמח לכל דבר שמפנק את הנהג.

פרופיל הנסיעה שלי: אני נוסע כ-15000 ק"מ בשנה, מחציתם בעיר ומחצית מחוץ לעיר – אין כמעט דרך הררית. 90% מהזמן נהג יחיד. יתר הזמן עם 1-2 נוסעים. לקחת בחשבון גם אפשרות נסיעה עם תינוק.

רכבים אחרונים: מאזדה 323 (פעמיים), פורד פוקוס (פעמיים). בס"ה הפוקוס די עונה לי עכשיו, והכבדות שלה אינה מפריעה לי. אשמח לשיפורים בסעיפים 2 ו-4 לעיל.

מודה מראש לכל המגיבים.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבין, שהרכב הוא יהיה חדש מהיבואן.

בגלל העדפה לישיבה גבוהה אני ממליץ על סוזוקי SX4 האצ'בק.

הביטוחים לא יקרים, מכונית מספיק מרווחת לצרכים שלך, למרות שהיא נראית לא גדולה בגרסא של 5 דלתות. מנוע חזק למשקל הרכב אבל לא בזבזני. צפויה להפגין אמינות טובה.

לכל רכב חדש יש עכשיו בקרת יציבות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

התקציב הוא 110+.

הבנתי ש SX4 נוחה מבחינת הגובה, אך לא התרשמתי שגם מבחינת הכיף בנסיעה.

אשמח להצעות / תגובות נוספות.

פורסם

הבנתי שמרבית הנסיעות אתה מבצע לבד.

האם בעל משפחה עם ילדים? אם כן כמה ועד כמה חשוב לך המרווח (רשמת שאתה יחסית נמוך)

שאלתי את השאלות הנ"ל כי אני לא רואה סיבה למה לרכוש משפחתית ובנוסף התקציב קצת נמוך.

במידה והקטגוריה הנ"ל מתאימה מבחינת הגודל הייתי ממליץ לך על רכבי סופר מיני חדשות.

בתקציב הנ"ל תוכל לקנות גם גרסא מאובזרת ובידוד הרעשים הישתפר פלאים בשנים האחרונות.

כל רכב חדש אמור לספק לך אמינות, ברוב המקרים זה גם קורה וגם אם יש תקלה פעם בחצי שנה זה לא נורא וגם לא עולה עקב האחריות.

כמו כן כל רכב חדש שתקנה יהיה בעל ESP, החוק מחייב זאת ואין רכבים ללא המערכת שכרגע משווקים בארץ.

במידה והכיוון שנתתי רלוונטי לך אשמח לתת הצעות ספציפיות, אם לא אתה מוזמן לשלול אותו ונייעץ לך על משפחתית (רק קח בחשבון שב110K אתה לא קונה חדשה)

פורסם

נשמע שמה שאתה מחפש לא יהיה יפני\קוריאני אלא יותר לכוון הצרפתי\גרמני או צ'כי

הייתי בודק רנו פלואנס

פורד פוקוס למרות הכל

פיג'ו 308

סיטרואן C4

היות ואתה נוסע סה"כ 15K בשנה והדלק כאן הוא לא הוצאה נוראית הייתי מציע לך דווקא לעלות בנפח מנוע לשני ליטר ולפזול לכוון של C5 או פוקוס 2 ליטר... כאן גם יש בהחלט מקום לקוריאניות ויפניות גם כן - תנסה למצוא מזדה 6 למשל יד שניה מליסינג...

סה"כ רכב אמין זה רכב שאתה תטפל בו בזמן - המכוניות היום באופן גורף הן אמינות מאוד.

ההמלצה שלי היא פורד פוקוס חמש דלתות נפח 2000 -> כן, יד שניה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נהגתי על מאזדה 2 של בני, ומבחינת ההתנהגות הרכב קצת "עצבני" לעומת מה שאני רגיל/אוהב. הוא גם יותר רגיש לכביש לעומת הפוקוס.

לא חושב ללכת על יד 2. כבר מעדיף לקחת הסדר תשלומים. וגם עדיין יש לי אפשרות להמשיך בליסינג.

מכל המכוניות שהיו לי, הכי נהניתי בנהיגה (לפני כ-20 שנה) מהסיטרואן BX עם המתלים הפניאומטיים.

יש משהו שמזכיר את ההרגשה? (ה- C4 לא בדיוק..)

פורסם
מכל המכוניות שהיו לי, הכי נהניתי בנהיגה (לפני כ-20 שנה) מהסיטרואן BX עם המתלים הפניאומטיים.

ל־C5 (ו־C6, אם יש לך את הכסף) יש את המתלים ההידרופנאומטיים המפורסמים.

אמא שלי נוהגת ב־C5 כבר כמעט חמש שנים, וזה הרכב שהיא הכי מרוצה ממנו מאז שהתחילה לנהוג (לא אסגיר את גילה, אבל אציין שהתחילה לנהוג בגיל 18, ושאני בן 30 :lol:). החסרון היחיד שהיא מוצאת הוא שהוא עודכן לאחרונה, ושונה מבנה הבגאז׳, ולכן לא תוכל להחליף ל־C5 חדשה (יש לה מתקן אוטומטי לכסא גלגלים, שלא מתאים ל־C5 החדשה).

אני גם נהנה מאוד לנהוג בו כשיש לי את ההזדמנות, ומפנק היא המילה הכי מתאימה לו.

יש אנשים שלא אוהבים את ההתנהגות של הגיר האוטומטי AL4, שגורם לאוטו להרגיש קצת עצלן, אבל כתבת שזה לא מפריע לך.

פורסם גם שבקרוב צריך להגיע דגם חדש עם מנוע 1.6T חדש וגיר אחר.

פורסם

מתוך נסיון של כמה חודשים - מצטרף להמלצה על SX4. אני נוהג ב-SX4 מספר חודשים (דגם ה-4 דלתות , משיקולי גודל המשפחה וצורך בבגאג' גדול). המתלים יפאניים, כלומר אינם רכים, אבל תנוחת הישיבה גבוהה ונוחה והרכב מרווח מאוד. לרכב גם אופי משרה רגיעה - לא רכב שנועד ליציאות מהירות ברמזור, אבל בהחלט יודע להפגין אל יכולתו בעליות של חיפה. שים לב להבדל במנוע החל מדגם 2010, לדגמים הקודמים המנוע של הליאנה, אשר מנסיוני הקודם בה היא קצת עצלה, משאר הבחינות ה-SX4 היא במידה רבה מאוד ליאנה שפגמיה תוקנו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נהגתי על מאזדה 2 של בני, ומבחינת ההתנהגות הרכב קצת "עצבני" לעומת מה שאני רגיל/אוהב. הוא גם יותר רגיש לכביש לעומת הפוקוס.

לא חושב ללכת על יד 2. כבר מעדיף לקחת הסדר תשלומים. וגם עדיין יש לי אפשרות להמשיך בליסינג.

המאזדה 2 בעלת היתנהגות "עצבנית", הרכב מקפץ על מהמורות ומעביר זעזועים לתא הנהג ותיבת ההילוכים נמרצת מאוד והתיאור הכי טוב זה באמת "עצבנית".

רוב המכוניות מהקטגוריה הנ"ל לא כאלו (לטוב ולרע)

הרכב היחיד שייתן לך מענה לעומת הBX היא הC5 אבל בתקציב הנ"ל לא תוכל לקנות חדשה.

הC4 לא נוחה והC3 אמנם נוחה מאוד אבל בעלת מתלים "רגילים" ולא הידרופנאומטיים.

הSX4 לא בדיוק נותנת מענה על כל הצרכים, תנוחת הישיבה אמנם יחסית גבוהה אבל היא לא ממש נוחה וממש לא מאובזרת.

הגיר עצלן יותר בניגוד למאזדה 2 אבל מבחינת נוחות נסיעה היא לא מהמצטיינות.

פורסם

מה חסר לך באבזור של ה-SX4? סאנרוף? המכונית (גרסת GLX) מגיעה עם מפתח קרבה (פותחים ונוהגים עם המפתחות בכיס), בקרת אקלים אלקטרונית, מערכת שמע סבירה בהחלט, הישיבה מרווחת מאוד ולטעמי נוחה, אפילו חישוקי סגסוגת קלה. והמחיר של הדגם המאובזר נמוך בכמה אלפי שקלים מהדמי הליסינג של מאזדה 3 ודומותיה. השיקול שלי ברכישתה היה שלמרות שהיא ממוצבת במחיר יחסית נמוך יש בה יותר מקום לנוסעים ולמטען מאשר, נניח, למאזדה 3, או ל-I30, והמחיר כ-15,000 ש"ח פחות מהדגמים המאובזרים של המשפחתיות הסטנדרטיות.

אני מסכים לחלוטין שלא מדובר ברכב לחובבי נהיגה, אבל היי - מה ביקש פותח השרשור? רכב לנהיגה סולידית. בדיוק מה שה-SX4 עושה היטב. הדבר היחיד שחסר מבחינת הדרישות שלו הוא שיכוך מהמורות, אני מוותר על השיכוך כדי לשכך את המהמורות שסיטרואן צפויה לגרום לחשבון הבנק שלי.

ומנסיוני האישי - ה-SX4 צורכת 10-20% פחות דלק מה-3 (אם כי קצת קשה להשוות, על ה-3 נוהגים גם הילדים), ומבחינת אמינות יש לי נסיון מצויין עם מספר רכבי סוזוקי קודמים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם חשובה לך דרישה מספר 1 אז אין לך בעיה עם קוריאניות.

לגבי 2,4 חפש במקום אחר לגמרי.

לגבי הבטיחות,תלוי בדגם,בכל מקרה אני הייתי מרגיש יותר שקט לשבת בגולף או 308 מבחינת הבטיחות.

פורסם

אין מה לעשות, אבל כשקראתי את דבריך רק הפוקוס עלתה לי כמתאימה.

עם כל הכבוד לפלואנס,C4, 308 ושאר החברות. אנחנו מדברים כאן על רכב פרטי לאדם שרוצה רכב שלא רואה מוסך.

הSX4 הוא בסה"כ רכב דיי בינוני, אני חושב שרוב אלו שבחרו אותו , בחרו אותו בשל מחיר זול ואיבזור יחסית גבוה.

(אגב - מרווח הגחון של גרסת ה5 דלתות לא מבייש ג'יפ האמר..:))

אם לא פוקוס בדוק את המאזדה 3.

הקוריאניות לא נוחות ,אין מה לעשות , גם הקורולה חצי חצי . הג'טה גם לא הרכב הכי נוח .

ו-הופה, נגמרו האופציות.

אם אתה יכול קצת למשוך אולי שווה לחכות לפוקוס החדשה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המאזדה 3, לפחות בדגם הבסיסי, מאוד לא נוחה, אני מדבר בהשוואה ל-SX4. כשאני יושב בה אני מרגיש בערך כמו שכתבה כאן מישהי לפני כ-3 חודשים "כסא מתקשר" שמעביר כל מהמורה, ובעיקר חסר לי מקום לרגליים, אפילו במושב הנהג. אמנם יש לי מנהג ישן של נהיגה מעמדה מרוחקת יחסית מההגה, אבל סה"כ האורך שלי ממוצע מאוד. המצב משתפר קצת אם אני מנמיך את המושב (מה שמסיט אותו גם לאחור), אבל אז תנוחת הנהיגה נמוכה ולנוסע מאחורי צפוף מאוד.

אשתי, שהיא קטנת קומה, מתלוננת קצת על שדה הראיה במאזדה גם כאשר היא מגביהה את המושב לעמדה הגבוהה ביותר, והיא נוהגת לנהוג דווקא עם כסא המקודם קרוב ככל האפשר להגה.

• תוכן חדש...