Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממליץ בחום על הפורטה, במיוחד אם יש לך את האפשרות לקנות את הרכב דרך מבצעי חבר.

הרכב מרווח מאוד , תא מטען מספק בהחלט, הרכב מאוד מאובזר והמחיר שפוי.

אחריות די נרחבת של היצרן ל 3 שנים ראשונות, ועל פניו נראה שהיצרן עשה שיעורי בית ויצר רכב אשר מכוון למרכז המטרה, לא השתגע עם מנועים וגירים מתוחכמים אלא יצר חבילה סולידית.

כרכב לאדם שמחפש תחבורה שפויה והגיונית במחיר הוגן , לטעמי יחד עם ה I30CW , אילו הרכבים העדיפים בקטגוריה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ממליץ בחום על הפורטה, במיוחד אם יש לך את האפשרות לקנות את הרכב דרך מבצעי חבר.

הרכב מרווח מאוד , תא מטען מספק בהחלט, הרכב מאוד מאובזר והמחיר שפוי.

אחריות די נרחבת של היצרן ל 3 שנים ראשונות, ועל פניו נראה שהיצרן עשה שיעורי בית ויצר רכב אשר מכוון למרכז המטרה, לא השתגע עם מנועים וגירים מתוחכמים אלא יצר חבילה סולידית.

כרכב לאדם שמחפש תחבורה שפויה והגיונית במחיר הוגן , לטעמי יחד עם ה I30CW , אילו הרכבים העדיפים בקטגוריה.

בהחלט. אלו הבחירות הנבונות ביותר שניתן לבצע, הן נותנות את התמורה הטובה ביותר למחיר ביחס למתחרות שמספקות פחות אבזור - בטיחותי ופינוקים ומנועים הרבה יותר חלשים (הפורטה והi30CW מובילות את קטגוריית המשפחתיות האוטומטיות 1.6 עם לא פחות מ126 כ"ס)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפי מה שאומרים, הגיר עבר עדכון והמבנה של המנוע שונה מעט כדי שיהיו לו 124 כ"ס במקום 112 כ"ס.

אני, באופן אישי לא הייתי קונה את הרכב הזה.

למה?

כי הדורות הקודמים של שברולט - דייהו לייט (תקרא לילד איך שאתה רוצה, זה עדיין אותו דייהו) לא הפגינו אמינות גבוהה במיוחד, המחירון שלהן צנח בצורה משמעותית.

אני חושב שאלו כן צריכים להיות שיקולים ברכישת רכב, אחת הסיבות שאני לא ממליץ על קאיה למשל, זה התדמית שלהם שיש בארץ, נתקלתי באנשים שיש להם תדמית על סקודה, למרות שעברו 16 שנים מאז האיחוד עם פולקסווגן, אנשים עדיין חושבים שזה אותו רכב צ'כי בעייתי ולא אמין (למרות שזה בכלל לא נכון, עובדה שנהגי מוניות, חברות ליסינג, מורי נהיגה, המשטרה וסתם אנשים שנוסעים הרבה, נהנים מאוד מהסקודות ומרוצים מהן).

זו אחת הסיבות שאני ממליץ על יונדאי ולא על קיה (למרות שקיה לעיתים נותנים יותר אבזור או 7 שנים אחריות) - השם של יונדאי בארץ הוא בהחלט סביר, הייתי מגדיר אותו כרכב עם שם של רכב יפני, הוא די אמין (עובדה שהצבא קנה עוד 5,000 יונדאים, ולא המשיך עם שברולט... והוא גם רכש קאיות) ובסך הכול הוא גם די מקובל בשוק הישראלי.

1. קאיה ויונדאי, ודאי בדגמים אליהם התייחסת, הן מכוניות זהות. אין שום סיבה להעדיף את האחת על רעותה. מה שצריך לקבוע הם המחירים ותנאי האחריות. אין טעם לקשט את הרצון לשמור על השוק של המכוניות שלך בכל מיני תאוריות על מכונית קוריאנית עם תדמית יפנית.

2. כך גם מיותר לפסול את הקרוז לאור רקורד קודם מפוקפק ( ? ). לא מכיר את האוטו, אבל הוא בהחלט נראה טוב, מבוסס על שילדה וחלקים מכניים של אופל אסטרה ואם השינויים שעבר פותרים מחלות ילדות שלו, אין שום סיבה לותר על בחינתו.

פורסם

רועי, אני יודע שיונדאי וקיה זה אותו דבר, אבל אתה צריך לחשוב שבבוא היום אתה מתכוון למכור את הרכב הזה, ואם אתה לא מעוניין להתקע איתו, עדיף לרכוש יונדאי, עדיין יש להם תדמית יותר טובה מאשר קיה.

אני רואה אנשים שעדיין יש להם תדמית בעייתית על יונדאי וסקודה שהשתפרו פלאים, אז על קיה לא יהיו תדמיות כאלו? הלוואי.

גם הקרוז הקודמת נראתה די דומה לקרוז החדשה, אבל היא סבלה מהמון בעיות (כולל ריקול אגב, אם מישהו שכח, שהמנוע היה נכבה באמצע נסיעה...). כל עוד המחירון של הרכב לא יהיה כראוי לא הייתי רוכש אותו. המחירון של שברולט דייהו איננו מדהים ומעודד במיוחד.

גם אם נפתרות בעיות ילדות, אני הייתי נותן לאוטו איזשהו פרק זמן להוכיח את עצמו. לטעמי אין טעם למהר לקנות רכב חדש שלא הוכיח את עצמו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפי מה שאומרים, הגיר עבר עדכון והמבנה של המנוע שונה מעט כדי שיהיו לו 124 כ"ס במקום 112 כ"ס.

אני, באופן אישי לא הייתי קונה את הרכב הזה.

למה?

כי הדורות הקודמים של שברולט - דייהו לייט (תקרא לילד איך שאתה רוצה, זה עדיין אותו דייהו) לא הפגינו אמינות גבוהה במיוחד, המחירון שלהן צנח בצורה משמעותית.

אני חושב שאלו כן צריכים להיות שיקולים ברכישת רכב, אחת הסיבות שאני לא ממליץ על קאיה למשל, זה התדמית שלהם שיש בארץ, נתקלתי באנשים שיש להם תדמית על סקודה, למרות שעברו 16 שנים מאז האיחוד עם פולקסווגן, אנשים עדיין חושבים שזה אותו רכב צ'כי בעייתי ולא אמין (למרות שזה בכלל לא נכון, עובדה שנהגי מוניות, חברות ליסינג, מורי נהיגה, המשטרה וסתם אנשים שנוסעים הרבה, נהנים מאוד מהסקודות ומרוצים מהן).

זו אחת הסיבות שאני ממליץ על יונדאי ולא על קיה (למרות שקיה לעיתים נותנים יותר אבזור או 7 שנים אחריות) - השם של יונדאי בארץ הוא בהחלט סביר, הייתי מגדיר אותו כרכב עם שם של רכב יפני, הוא די אמין (עובדה שהצבא קנה עוד 5,000 יונדאים, ולא המשיך עם שברולט... והוא גם רכש קאיות) ובסך הכול הוא גם די מקובל בשוק הישראלי.

אולי תצא מהסרט שאתה חי בו, שיונדאי הוא "ה"היצרן בשוק הרכב הישראלי. סה"כ יונדאי הוא יצרן רכבים בסיסיים, וטובים ותו לא.

כמה אפשר כבר לומר זאת שהקרוז היא לא דייהו? והשלדה שלה, והמנועים שייכים לאופל כמו כן הפלטפורמה של האופל אסטרה כן, כן זאת הגרמניה שמתנוססת על הפרסומות לאחרונה. היא שייכת לקרוז גם לפני שבוע הוצג הביואיק וורנו שגם היא מבוססת על הפלטפורמה של הקרוז, אה נכון שכחתי "דייהו" כלשונך...

לגבי המחירון של הקרוז אתה פתחת מחירון, ובדקת בכמה אחוזי ירידה היא ירדה? לעומת זאת אני כן ואני יכול לומר לך שהיא יורדת באחוזי ירידה נורמאלי לשנה, בדגם שיש ברשותנו והוא ה-LS+. אגב סתם שאני אגלה לך סוד היונדאי הוא לא רק צונח במחירון, אלא נשחט במיוחד בדגמי הליסינג תבדוק לפני שאתה מציין שטויות.

כמו כן נושא האמינות של הקרוז, שבתור בעלים של אחת כזאת שנקראה ל"קראית שרות" ולא ל"ריקול" ב-2 המשלוחים הראשונים ואנחנו בניהם. הבעיה הייתה שהרכב היה נכבה במהירות של פחות מ-30 קמ"ש בסיבוב חד אבל מקור הבעיה שיצר אותה היה הקודנית, שהייתה מקצרת ומכבת את המנוע ולא משהו אחר. ורק שתדע שבעולם לא היה דבר כזה, אלא רק בישראל בלבד!.

הרכב שלנו ברוך ה' (5-5-5) מפגין אמינות, ובלי שום בעיות חוץ מ-3 פעמים שהיינו צריכים להחליף גרסה בשביל ביצועי מנוע יותר טובים. סתם שתדע שהיום החלפת גרסה הוא דבר פופלארי, שהרבה יצרנים מבצעים לרכבים שלהם, לדוגמה הגולף שהתקינו לה גרסה.

אתה פשוט אוהב להתבסס על שמועות, ועל הפנטזיאות שלך כהרגלך.

לגבי המשפט שכתבת "(עובדה שהצבא קנה עוד 5,000 יונדאים, ולא המשיך עם שברולט... והוא גם רכש קאיות)" יש לך הוכחה למה שכתבת? אם, וכאשר מה שאתה אומר נכון זה לא בגלל שיונדאי הוא רכב מצויין אלא בגלל שצה"ל קיבל עליהם מחירי זנות.

לעומת זאת פורסם לאחרונה בכלכליסט הדבר הבא צה"ל יחליף את המכוניות של אלופי המשנה לפני תום חוזה הליסינג רוב כלי הרכב יוחלפו בשברולט קרוז חדשות מהדגם היוצא"

קישור לכתבה http://http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3469181,00.html

לגבי המשפט האחרון שכתבת הוא כל כך מצחיק עד שהוא מעלה גיחוך "ובסך הכול הוא גם די מקובל בשוק הישראלי" זה שיונדאי מקובל בשוק הרכב הישראלי, זה לא כי הרכב הוא מצויין. אלא כי חברות הליסינג נותנות עליהם, הנחות גבוהות מאוד! ולכן אתה רואה אותם בכל פינה כגון הגטס למשל, כי הם נמכרו בכמויות ולא בגלל משהו אחר.

(*) כל מה שנכתב נאמר בתור בעל רכב שברולט קרוז במשפחה, שאין לו שום אחוזים מהיבואן או אינטרס אחר. גם ככה הרכב יעשה בע"ה עוד שנה טרייד - אין על אחד, מדגמי הביואיק החדשים שיגיעו הריגאל או הוורנו.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

לקונה פרטי:

I30, בעיקר הCW, במבצע "חבר" בהנחה של 10% היא הקניה הטובה כרגע.

אחרת, רק מזדה או טויוטה שלא עושות הנחות מסוג זה, איכותיות, ושומרות ערך בהתאם.

פורסם
אולי תצא מהסרט שאתה חי בו, שיונדאי הוא "ה"היצרן בשוק הרכב הישראלי. סה"כ יונדאי הוא יצרן רכבים בסיסיים, וטובים ותו לא.

כמה אפשר כבר לומר זאת שהקרוז היא לא דייהו? והשלדה שלה, והמנועים שייכים לאופל כמו כן הפלטפורמה של האופל אסטרה כן, כן זאת הגרמניה שמתנוססת על הפרסומות לאחרונה. היא שייכת לקרוז גם לפני שבוע הוצג הביואיק וורנו שגם היא מבוססת על הפלטפורמה של הקרוז, אה נכון שכחתי "דייהו" כלשונך...

לגבי המחירון של הקרוז אתה פתחת מחירון, ובדקת בכמה אחוזי ירידה היא ירדה? לעומת זאת אני כן ואני יכול לומר לך שהיא יורדת באחוזי ירידה נורמאלי לשנה, בדגם שיש ברשותנו והוא ה-LS+. אגב סתם שאני אגלה לך סוד היונדאי הוא לא רק צונח במחירון, אלא נשחט במיוחד בדגמי הליסינג תבדוק לפני שאתה מציין שטויות.

כמו כן נושא האמינות של הקרוז, שבתור בעלים של אחת כזאת שנקראה ל"קראית שרות" ולא ל"ריקול" ב-2 המשלוחים הראשונים ואנחנו בניהם. הבעיה הייתה שהרכב היה נכבה במהירות של פחות מ-30 קמ"ש בסיבוב חד אבל מקור הבעיה שיצר אותה היה הקודנית, שהייתה מקצרת ומכבת את המנוע ולא משהו אחר. ורק שתדע שבעולם לא היה דבר כזה, אלא רק בישראל בלבד!.

הרכב שלנו ברוך ה' (5-5-5) מפגין אמינות, ובלי שום בעיות חוץ מ-3 פעמים שהיינו צריכים להחליף גרסה בשביל ביצועי מנוע יותר טובים. סתם שתדע שהיום החלפת גרסה הוא דבר פופלארי, שהרבה יצרנים מבצעים לרכבים שלהם, לדוגמה הגולף שהתקינו לה גרסה.

אתה פשוט אוהב להתבסס על שמועות, ועל הפנטזיאות שלך כהרגלך.

לגבי המשפט שכתבת "(עובדה שהצבא קנה עוד 5,000 יונדאים, ולא המשיך עם שברולט... והוא גם רכש קאיות)" יש לך הוכחה למה שכתבת? אם, וכאשר מה שאתה אומר נכון זה לא בגלל שיונדאי הוא רכב מצויין אלא בגלל שצה"ל קיבל עליהם מחירי זנות.

לעומת זאת פורסם לאחרונה בכלכליסט הדבר הבא צה"ל יחליף את המכוניות של אלופי המשנה לפני תום חוזה הליסינג רוב כלי הרכב יוחלפו בשברולט קרוז חדשות מהדגם היוצא"

קישור לכתבה http://http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3469181,00.html

לגבי המשפט האחרון שכתבת הוא כל כך מצחיק עד שהוא מעלה גיחוך "ובסך הכול הוא גם די מקובל בשוק הישראלי" זה שיונדאי מקובל בשוק הרכב הישראלי, זה לא כי הרכב הוא מצויין. אלא כי חברות הליסינג נותנות עליהם, הנחות גבוהות מאוד! ולכן אתה רואה אותם בכל פינה כגון הגטס למשל, כי הם נמכרו בכמויות ולא בגלל משהו אחר.

(*) כל מה שנכתב נאמר בתור בעל רכב שברולט קרוז במשפחה, שאין לו שום אחוזים מהיבואן או אינטרס אחר. גם ככה הרכב יעשה בע"ה עוד שנה טרייד - אין על אחד, מדגמי הביואיק החדשים שיגיעו הריגאל או הוורנו.

במקרה יצא לי לשוחח עם מישהו בכיר בתחום המכוניות בצה"ל והוא סיפר לי על העניין.

סיפר לי שהשברולט אבאו ביג שהיו בצבא התפרקו אחריי 100 אלף ק"מ, היונדאי אקסנט סוגרות 200 ו250 אלף ק"מ ויכולות להמשיך לנסוע עוד כמה עשרות אלפי ק"מ.

חוץ מזה, הצבא רכש אלפי יונדאים וקאיות, עובדה שהוא לא חזר לרכוש שברולט אבאו והחליט לרכוש קאיה ריו ויונדאי אקסנט...

פורסם

ולפי מה שידוע לי המכוניות בכלל בליסינג כך שזה לא בדיוק משנה.

כמו כן אין בכלל מה להשוות בין האוואו לבין הקרוז.

הקרוז הינה מכונית חדשה לגמרי ויצאה לאחר שלשברולט העולמית כבר צברה ניסיון במפעל הקודם של דייהו בניגוד לאבאו והאופטרה.

הצבא לקח אקסנט כי היא עלתה לו כמו האבאו ונתנה יותר "אוטו".

הצבא לא מייחס חשיבות האם האוטו "יותר טוב" או פחות "טוב", הוא מייחס חשיבות עליונה לפן הכלכלי!

בדיוק כמו שבזמנו הצבא קנה רנו מגאן ובדיוק כמו שהצבא עבר מפלאפון למירס למרות ירידה משמעותית באיכות ופגיעה מהותית בתיפקוד היום יומי עקב חוסר קליטה במירס.

• תוכן חדש...