Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כן חזרנו לפורד פוקוס...

אכן, המינוס העיקרי הוא שהפוקוס "כבדה" מאד, אבל התרגלתי כבר. מבחינת העברת זעזועים מהכביש היא הרבה יותר טובה מהמאזדה שהייתה לי לפני כן, אבל חשבתי שיש משהו יותר מפנק.

אז לשאלה הבאה: אני לא מכיר את הגירסה עם 5 דלתות. היא נראית סימפטית מאד, ואבדוק אותה.

מישהו (רצוי עם נסיון) יכול לתת לי את ההבדלים העיקריים בין ה-4 דלתות ובין ה-5 ? יתרונות וחסרונות?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן, המינוס העיקרי הוא שהפוקוס "כבדה" מאד, אבל התרגלתי כבר. מבחינת העברת זעזועים מהכביש היא הרבה יותר טובה מהמאזדה שהייתה לי לפני כן, אבל חשבתי שיש משהו יותר מפנק.

אז לשאלה הבאה: אני לא מכיר את הגירסה עם 5 דלתות. היא נראית סימפטית מאד, ואבדוק אותה.

מישהו (רצוי עם נסיון) יכול לתת לי את ההבדלים העיקריים בין ה-4 דלתות ובין ה-5 ? יתרונות וחסרונות?

אין הבדל בכל מה שנמצא בקדמת הרכב.

לפוקוס 5 דלתות יש תא מטען קטו יותר מזה של דגם 4 דלתות אבל לדעתי זה מספק וגם ההטענה הרבה יותר נוחה.אם באמת צריכים מקום אפשר לקפל את המושבים האחוריים ואז באמת מקבלים מקום.

לדעתי שדה הראיה לאחור ב5 דלתות עדיף.

מנסיון של כמה שנים עם פוקוס 5 דלתות וכחצי שנה עם פוקוס 4 דלתות.

אם אתה באמת צריך מקום תוכל לשקול גם את הסטיישן.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

לדעתי, היתרון של פוקוס 5 דלתות הוא בעתיד, כאשר תרצה למכור.

יהיו אלפי פוקוס סדן מליסינג, ופוקוס 5 דלתות הרבה פחות נפוצה.

גם עכשיו אני מכיר אנשים, שמחפשים את הדגם 5 דלתות (משומש), והמוכרים הרבה פחות גמישים במחירים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תוסיף לרשימה גם את הפיאט בראבו והלאנסר 5 דלתות. נראות מתאימות לדרישות שלך.

אני גם הייתי מכניס למשוואה את הלנסר, אבל את דגם הסדאן עם מנוע 1.5 ליטר (ה-5 דלתות מגיעה רק עם מנוע 1.8 ).

אבזור הבטיחות מצויין (7 כריות), הביצועים בסדר גמור (טובים מהפוקוס, דומים למזדה 3), הרכב מרווח ונוחות הנסיעה טובה וכבר לא יפנית טיפוסית. האמינות ללא רבב והרכב חסכוני בדלק (אם מתייחסים לפוקוס שהוא מכיר כרפרנס).

* גילוי נאות- יבואן מיצובישי לישראל הוא מקור פרנסתי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אין מה לעשות, אבל כשקראתי את דבריך רק הפוקוס עלתה לי כמתאימה.

עם כל הכבוד לפלואנס,C4, 308 ושאר החברות. אנחנו מדברים כאן על רכב פרטי לאדם שרוצה רכב שלא רואה מוסך.

הSX4 הוא בסה"כ רכב דיי בינוני, אני חושב שרוב אלו שבחרו אותו , בחרו אותו בשל מחיר זול ואיבזור יחסית גבוה.

(אגב - מרווח הגחון של גרסת ה5 דלתות לא מבייש ג'יפ האמר..:))

אם לא פוקוס בדוק את המאזדה 3.

הקוריאניות לא נוחות ,אין מה לעשות , גם הקורולה חצי חצי . הג'טה גם לא הרכב הכי נוח .

ו-הופה, נגמרו האופציות.

אם אתה יכול קצת למשוך אולי שווה לחכות לפוקוס החדשה.

סגנון הכתיבה שלך הוא של ילד בן 3,אין פלא שגם התוכן נראה ככה.

פורסם

לך עשה סיבוב על הבראבו. אוטו עם ערך מוסף של כיף ותחושת אקסקלוסיביות בשל נדירותו. גם מאובזר להפליא ואפילו נראה מצוין. אשר להתנהגות, לא מכיר שום דבר במחיר שלו שיודע להעניק את התחושה שהוא מעניק. על הדרך גם מרווח טיפולים של 30K ומחירי חלפים וטיפולים יחסית זולים.

פורסם

אני מציע לך לבחור 3-4 רכבים שהכי נראים לך [אחרי סיבוב מהיר ברוב הסוכניות].

ואז תבצע נסיעות מבחן בכולם ואז תבחר.

פורסם

יונדאי i30 (אפשר CW אם צריך להכניס עגלה של תינוק וכו', למרות שגם בגרסה הרגילה, תא המטען סביר ביותר), קיה סיד, קיה פורטה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שוב תודה לכל המגיבים. תענוג שיש פורום עם כל כך הרבה שמוכנים לסייע.

בינתיים הרשימה המומלצת מצטמצמת לפורד פוקוס, פיאט בראבה, מיצובישי לנסר, סוזוקי SX4.

מישהו המליץ לי על הקיה החדשה. יש נסיון איתה ? (שוב: בהתחשב בעדיפויות ששמתי בהתחלה).

אגב - ממש לא נחוץ לי רכב סטיישן.

ועוד שאלה בקשר לדגמי 5 דלתות למיניהן: בתור סבא טרי, אני מניח שארכיב מושב תינוק בספסל האחורי.

האם העיגון מספיק בטוח, בהתחשב שהמושבים האחרונים נוחים לקיפול?

פורסם
שוב תודה לכל המגיבים. תענוג שיש פורום עם כל כך הרבה שמוכנים לסייע.

בינתיים הרשימה המומלצת מצטמצמת לפורד פוקוס, פיאט בראבה, מיצובישי לנסר, סוזוקי SX4.

מישהו המליץ לי על הקיה החדשה. יש נסיון איתה ? (שוב: בהתחשב בעדיפויות ששמתי בהתחלה).

אגב - ממש לא נחוץ לי רכב סטיישן.

ועוד שאלה בקשר לדגמי 5 דלתות למיניהן: בתור סבא טרי, אני מניח שארכיב מושב תינוק בספסל האחורי.

האם העיגון מספיק בטוח, בהתחשב שהמושבים האחרונים נוחים לקיפול?

אני לא רואה את המכוניות האלו ממש קשורות אחת לשניה. הפוקוס היא החלשה בחבורה, הפיאט בעלת אופי ספורטיבי ביחס לשאר המכוניות, הלנסר והסוזוקי יותר קשורות אחת לשניה.

הקאיה החדשה בהחלט יכולה לבוא בחשבון, אבל אם פסלת i30 אז פסלת גם את הקאיה, כי קאיה סיד או פורטה זה תכלס i30 מבחינה מכנית, כמעט זהות לחלוטין.

הייתי הולך על הi30 מסיבה אחת - שוק עירני מאוד (נחטפות כמו לחמניות חמות), צריכת דלק סבירה לאחר כ7-8 אלף ק"מ, ביצועים טובים, מאובזרת היטב, בטיחותית, חזקה יחסית ונוחה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הייתי מוסיף למשוואה גם את השברולט קרוז המחודשת רכב בטיחותי (5 כוכבים), נראה טוב +++, ביצועים טובים, מאובזר מעל ומעבר, וכבר בגרסה הבסיסית יש בקרת שיוט ושאר אביזרי נוחות לפי דעתי הוא הכי מומלץ בסגמנט מכוניות המשפחתיות.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

תנסה את הקיה פורטה החדשה או שברולט קרוז החדשה.

אני אישית אהבתי את הקרוז בהרבה יותר משאר הקבוצה ובמיוחד את המראה הפנימי והחיצוני שלה. בשנת 2011 אף גם ביצועי הרכב השתפרו והוא אינו מרגיש "כבד" כמו שהיה ופעולת הגיר בהרבה יותר טובה בשיתוף עם המנוע. בנוסף היא הבטיחותית ביותר ובעלת שלל פיצ'רים נחמדים כמו בקרת שיוט בדגם הבסיסי.

מיצובישי לנסר, לא הייתי ממליץ הרכב מאוד איטי אני לא יודע איך אפשר להגיד שהוא מתקרב למזדה 3 בביצועים ויותר מהיר מהפוקוס כאשר האוטו ביציאה מרמזור לא זז ואולי מהילוך 2 מתנהג יותר טוב. (ונעשתה בדיקה מול חבר עם פורד פוקוס חדשה והפער היה מכובד).

פורסם

לא כללתי את השברולט קרוז בגלל ביקורות קשות על אמינות ותקלות.

האם זה השתפר בדגם החדש ?

פורסם

לפי מה שאומרים, הגיר עבר עדכון והמבנה של המנוע שונה מעט כדי שיהיו לו 124 כ"ס במקום 112 כ"ס.

אני, באופן אישי לא הייתי קונה את הרכב הזה.

למה?

כי הדורות הקודמים של שברולט - דייהו לייט (תקרא לילד איך שאתה רוצה, זה עדיין אותו דייהו) לא הפגינו אמינות גבוהה במיוחד, המחירון שלהן צנח בצורה משמעותית.

אני חושב שאלו כן צריכים להיות שיקולים ברכישת רכב, אחת הסיבות שאני לא ממליץ על קאיה למשל, זה התדמית שלהם שיש בארץ, נתקלתי באנשים שיש להם תדמית על סקודה, למרות שעברו 16 שנים מאז האיחוד עם פולקסווגן, אנשים עדיין חושבים שזה אותו רכב צ'כי בעייתי ולא אמין (למרות שזה בכלל לא נכון, עובדה שנהגי מוניות, חברות ליסינג, מורי נהיגה, המשטרה וסתם אנשים שנוסעים הרבה, נהנים מאוד מהסקודות ומרוצים מהן).

זו אחת הסיבות שאני ממליץ על יונדאי ולא על קיה (למרות שקיה לעיתים נותנים יותר אבזור או 7 שנים אחריות) - השם של יונדאי בארץ הוא בהחלט סביר, הייתי מגדיר אותו כרכב עם שם של רכב יפני, הוא די אמין (עובדה שהצבא קנה עוד 5,000 יונדאים, ולא המשיך עם שברולט... והוא גם רכש קאיות) ובסך הכול הוא גם די מקובל בשוק הישראלי.

• תוכן חדש...