Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי CIVIC אנגלית ישנה, אמנם לא רכב אספנות, אבל הכללים דומים כי היא לא שווה הרבה (17K שח) אבל האוטו מדהים.

לאחרונה מישהו דפק לי את הרכב ועלות התיקון גבוהה (כ 9K שח) כי אין חלקים מפרוק (אין כמעט רכבים כאלו בארץ).

האוטו טוב ואני אוהב אותו ולא רוצה להיפטר ממנו למרות שאפשר לקבל מחירון מהביטוח של הפוגע (גם כי זה אומר להוסיף עכשיו 50K שח לאוטו חדש יותר וזה לא מתאים לי).

כיון שלרכב הפוגע יש ביטוח יש אולי מספר אופציות:

איך מתנהלים נכון מול הביטוח? מה החוקים של הביטוח?

האם כדאי לנסות ולקנות רכב אחר לחלקים - אם כן, איפה מאכסנים אותו?

האם אפשר לקבל כסף מהביטוח ולתקן לבד?

האם יש אופציות אחרות?

תודה

אורן

פורסם

אתה צריך שמאי רכב שיעריך את הנזק ואת עלות תיקונו.

אתה יכול לתקן את הרב על חשבונך ולתבוע את הביטוח ואת הנהג הפוגע.סביר להניח שלא יסכימו לשלם ואז תצטרך להגיש תביעה בלית משפט לתביעות קטנות.

בהנחה שהתאונה נגרמה כולה באשמתו המלאה של הנהג הפוגע אתה כנראה תזכה. יתכן ויש לך רשלנות תורמת וזה יפחית את האחריות של הנהג הפוגע.

תוכל להגיש את התביעה לבית משפט לתביעות קטנות. היה כדאי שעורך דין יעזור לך בעריכת התביעה ובהסבר מה לטעון לאחר קבלת כתב ההגנה.

שים לב:

עם מחיר תיקון הפגיעה הוא יותר מ 60% מערך הרכב הרכב נחשב כאובדן גמור ויש להורידו מהכביש חובה על השמאי להודיע למשרד הרישוי על שמאות כזו. אז דבר איתו קודם להוצאת השמאות כדי שלא יגלוש בעלות התיקון הנדרש.

אין באמור כאן משום יעוץ או הדרכה משפטית; היה רצוי כי תתיעץ עם עורך דין בענין מכיוון שיש עוד הרבה פרטים קטנים שיכולים לשנות את מהות הפעולות הנדרשות.

אם אתה באמת חושב שתחזיק את הרכב עוד שנים רבות ויש לך חצר או סככה תוכל לרכוש גרוטאה מתאימה שתניב לך חלקים למכביר. אבל אם אתה חושב שברגע שתתעשר תחליף את הרכב לא היה כדאי לרכוש עוד גרוטאה.

שלמה דן גדרון

פורסם

דו"ח שמאי חובה ! לקבל את הכסף אתה יכול גם בלי בית משפט ואפשרי לקבל את כל הכסף ולתקן איפה שתרצה !

לפני שנה נכנסו בי וקבלתי את הכסף בלי בית משפט .

פורסם

סתם מעניין אותי לדעת!

על איזה סיביק בדיוק מדובר? יש לך תמונה של הדגם?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

שלום אורן

יש מצב שהביטוח שלו ישלם עבור חלקי חילוף מחו"ל, כולל הובלה ומיסים. בדוק.

היתה לי תאונה ב X1/9 , מישהו נכנס בי ברמזור אדום. הלכה הדלת, רבע אחורי ומשקוף + עוד. אספתי הכל ממקורות בחו"ל,

ייבאתי והתקנתי וקיבלתי כיסוי מלא - כ 13,000 שקל.

אתה צריך שהסוכן ביטוח שלך ידאג לך.

בהצלחה

הרצל

פורסם

מצטרף להודעה של הרצל

מבחינה משפטית, כאשר מישהו גרם לך נזק, הוא מחוייב לשפות אותך בסכום לתיקון הנזק והחזרת המצב לקדמותו. ערך הרכב הוא לא פונקציה, זכותך לתקן אותו למרות שכמובן הביטוח של הנהג הפוגע ינסה לומר לך אחרת. אל תקנה את זה, הם ינסו הכל על מנת להתנער והרבה פעמים הם מצליחים בגלל שאנשים לא מכירים מספיק את חוקי הנזיקין.

אתה יכול לקבל את כל סכום תיקון הנזק שיקבע שמאי מטעמך. חשוב מאוד להזמין שמאי נכון שמצד אחד לא יסחף יותר מידי בהערכת הנזק ומצד שני אי אפשר יהיה להתעלם מקביעותיו, ואת הסכום הזה לדרוש מהביטוח של הנהג הפוגע.

יותר מזה, תוכל לקבל את הסכום שיקבע השמאי בלי לתקן את הנזק או לתקן אותו היכן ואיך שתבחר. אם תעשה כך תקבל את כל הסכום אך ללא המע"מ שאותו תקבל רק נגד הצגת חשבונית על התיקון בפועל.

בהצלחה

• תוכן חדש...