Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני מתנצל בפני המנהלים שפתחתי את השירשור כאן ולא בייעוץ לרכב

והסיבה הפשוטה שאני זקוק לדעה של אנשי מיקצוע ואנשים עם ניסיון.

יש ברשותי כיום פיאט בראבו שנת 97 1.6 ידנית

המנוע עבר אוברול מלא וכל המערכות ברכב פועלות בצורה מעולה.

הבעיה התחילה כאשר גיליתי את הפיאט קופה!

רכב מדהים ביופיו כל פרט בעיצוב לפי דעתי מושלם ברמה שקשה לי לתאר

בחנתי את הרכב בתמונות וקצת במציאות עד לפרטים הקטנים ביותר הן בצד המכאני ובצד העיצובי של הרכב.

הבעיה שלאחר שקראתי די הרבה חומר על הרכב הבנתי שמה שאני מחפש זה פיאט קופה שנת 98

עם מנוע 5 צילינדרים.

ולמצוא אחת כזאת למכירה זה יהיה קשה מאוד ויקר מאוד (בין 80 ל 120 אלף ש''ח)

לכן אני מתלבט אם במקום להשקיע סכום כסף כל כך גדול על רכב שאחזקה שלו תהיה גבוהה

לא עדיף לי כבר להשקיע סכום של 40 עד 50 אלף בבראבו שלי ולבנות אותה כמו שאני רוצה!

בפיאט קופה אני מקבל רכב חזק עם התנהגות כביש מעולה ועיצוב שיגרום לי להתפטר מהעבודה ופשוט לבהות בה כל היום.

מצד שני בפיאט בראבו שגם את העיצוב שלה אני די אוהב אפשר להשקיע ולבנות מכונית בדיוק כמו שאני רוצה!

אומנם פחות יפה אבל בסכום כזה אני מסוגל להרים פרוייקט שיחזור מלא לרכב מפחחות ועד לשיפוץ פנימי מלא

כולל החלפת מנוע אם אני ירצה (ויש מבחר גדול של מנועים מ 1.4 עד 2.0 בנזין ועוד 2 מנועי דיזל!)

2 הרכבים כמעט אותו שנתון

לשתיהן אין אפשרות לביטוח מקיף

לקופה האחזקה תהיה גבוהה יותר אבל זה מתקזז בעיצוב המדהים

ואני רוצה את הרכב חוקי לגמרי בעיקר בשביל השקט הנפשי.

אני מניח שיש דברים שאני לא יודע לגבי שתי המכוניות ואני יודה לכם אם תעזרו לי להגיע להחלטה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכן אני מתלבט אם במקום להשקיע סכום כסף כל כך גדול על רכב שאחזקה שלו תהיה גבוהה

לא עדיף לי כבר להשקיע סכום של 40 עד 50 אלף בבראבו שלי ולבנות אותה כמו שאני רוצה!

ואני רוצה את הרכב חוקי לגמרי בעיקר בשביל השקט הנפשי..

איפה בדיוק אתה הולך לדחוף את ה 40-50 אלף ש"ח והרכב ישאר חוקי?

האופציה היחידה שאני חושב עליה היא להשקיע במערכת או לשים מזוודה עם 50 אלף ש"ח בבגאז'! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תאמין לי שזה לא בעיה להוציא 50 אלף על רכב

פחחות, ברמה גבוהה, שיפוץ פנימי, החלפת מנוע, מתלים וחזיקוי שילדה

ג'אנטים וצמיגים.

אם אי פעם תהיה לך בעיה לבזבז כסף אני תמיד ישמח לעזור :twisted:

פורסם

אני ישמח לקחת את ה40-50 אלף ולשים לך עץ ריח מקצועי.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

יש בפורום פיאט קופה למכירה שנת 96.

רכב מדהים ביופיו ומושקע ושמור בצורה קיצונית. עדיף לך על כל פיאט בראבו שתשקיע עליה 100 אלף גם.

כי מבחינת כוח יהיה לך מאוד קשה להביא הת הבראבו למצב שתהיה שווה לקופה, שהיא ביסוד שלה עם מנוע 2.0 גודש.

שונא גזענים !.

פורסם

השאלה היא מה אתה מחפש?

גם אם תשקיע 100K הפיאט קופה עדיין תהיה הרבה יותר יפה ומיוחדת מהבראבו.

אם אתה מחפש עיצוב נטו, אין ספק שהבחיה היא הקופה.

אם אתה מחפש כוח והתנהגות אין ספק שתוכל להרים פרוייקט מכובד ביותר על הבראבו

אבל על חשבון חוקיות.

האחזקה של הקופה תהיה יקרה משמעותית

ואם הממון לא מצוי בכיסך אני הייתי מציע להשקיע בבראבו בעיצוב חיצוני שירענן לך את העיניים

ויעשה אותה יותר מיוחדת. ככה גם תקבל מכונית יפה יותר ומיוחדת יותר ממה שישלך עכשיו,

גם תשאר חוקי וגם תשאר עם עודף מכובד ביותר.

רק קח גם בחשבון שכשתמכור את הבראבו לא תקבל את ההשקעה חזרה...

בהצלחה!

פורסם

תוכל לפרט כיצד אתה מתכוון להשקיע בבראבו שלך את הסכומים שציינת, בהנחה שאתה שם חלק לא מבוטל על שיפורי כוח, ועדיין להישאר חוקי?

אספקט נוסף שלא נתת עליו את הדעת הוא שביום שבו תמכור את הבראבו, אתה לעולם לא תקבל בחזרה את סכום ההשקעה, בעוד שביום שבו תמכור את הקופה, סביר להניח שתוכל לקבל תמורתה מחיר שאיכשהו משקף את המחיר ששילמת עליה כשרכשת אותה.

ידוע לי שיש בארץ לפחות בראבו HGT אחת עם מנוע 2000 ארבעה צילינדרים, ממש כמו זה שיש בקופה, כשכל ההבדל הוא שהקופה היא טורבו והבראבו ההיא אטמוספרית. ההסבה לא אמורה להיות סיפור מסובך מידי, ובתמורה אתה מקבל רכב שכבר במקור נבנה עם מכלולים שמותאמים להספקים גבוהים (מידות צמיגים, בלמי דיסק בסרן האחורי ועוד). בדוק האם היא עומדת למכירה (יתכן שבמועדון פיאט ידעו לספר לך פרטים עליה).

בנוסף, הטיפו טורבו האדומה והמדהימה של סלאבה כעת למכירה. אם אתה מוכר את הבראבו שלך ורוכש אותה במקום, אתה גם נשאר עם עודף וגם מקבל רכב שהוא לא פחות ממדהים. אישית, אם הייתי מחפש עכשיו והיה לי הסכום לשים, הייתי חוטף אותה בלי לחשוב פעמיים. אז נכון, חזרת קצת אחורה בשנתון, אבל קיבלת רכב מושקע מ-א' עד ת', עם מנוע של פיאט קופה, שמור ברמות קשות ויפהפה.

במונחי כדאיות כלכלית, מה שאתה מתכנן לעשות לבראבו שלך זה לא פחות מהתאבדות. אבל, מכיון שבשיפורים עסקינן, דבר שמעצם טבעו הוא אינו הגיוני, לך עם מה שהלב שלך אומר לך לעשות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל אני רוצה לסביר דבר אחד:

אני לא מחפש מנוע חזק מאוד או משהוא מטורף!

הפיאט קופה מגיעה ככה והרכב בנוי לכמות הכוח שהמנוע נותן

בבראבו אין לי בעיה להסתפק בפחות כוח.

ובמידה ואני הולך על הבראבו אני מתלבט בין 2 מנועים:

מנוע 1.8 של בראבו GT

מנוע טורבו דיזל 2.0

לא משנה באיזה מנוע אני יבחר אני יעשה לו אוברול מלא והחלפת חלקים פנמיים:

בוכנות, טלטלים, גל ארכובה, שסתומים, קאמשאפטים ועוד.

פורסם
ובמידה ואני הולך על הבראבו אני מתלבט בין 2 מנועים:

מנוע 1.8 של בראבו GT

מנוע טורבו דיזל 2.0

ואתה חושב שמישהו במשרד התחבורה באמת יאשר לך להשתיל מנועים כאלה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם אתה מתכוון לקנות פיאט קופה כלשהי, רק את הקופ-קבוק (של רובי).

הרכב פשוט מדהים ונבנה באהבה ובהשקעה, הכל נראה יותר טוב מחדש, מ-א' ועד ת' !

ברוב עוונותי גם קיבלתי לנהוג על הרכב (תודה, רובי), הסט אפ שלו מעורר הערצה. סאונד המנוע נלקח ישירות מ"מלחמת הכוכבים",

וה- Turn in נלקח מקארטינג, המושבים כאילו נתפרו כדי לחבק אותך בלילה קר, והבלמים ידאגו לעצור אותך מכל מהירות, רק תבקש...

בקשר לפיאט בראבו HGT, יש אחת לבנה שהייתה של בחור שגר בעיר צפת, כשהייתי שם יצא לי "להיתקל" בו בכביש מפותל,

ולאחר מכן ראיתי אותו במרכז העיר. שוחחתי איתו לא מעט, בחור מאוד נחמד, הרכב במצב סביר + ובהחלט שווה בדיקה.

אני יודע שכבר כתבו לך את זה, אבל קח זאת שוב בחשבון - כל סכום שתשקיע - אתה לא תראה אחר כך בחזרה במכירה.

שיהיה בהצלחה בכל דרך שבה תבחר !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חוקי באמת זה לא יהיה , מצד שני זה גם לא יהווה שום בעייה , כי להעביר אותה טסט יהיה קל , ואם הבנייה הנכונה אף בוחן לא יחשוד בכלום אם האוטו לא ימשוך עיניים מיותרות .

פורסם

קודם כל עשיתי בירור ואני יכול לקבל אישור להתקין את המנועים הנ''ל

דבר שני: עומר הבייבי פרארי הזאת מדהימה אבל אני לא רוצה לקנות רכב בשביל לגלות שאחרי שנה יהיה לי קשה

להחזיק אותו, יקר מאוד לתדלק 98 וגם ב 95 הצריכה דלק של המנוע לא תקל על הכיס

לכן אני רוצה לבדוק טוב טוב בשביל לא לקנות ואחרי שנה למכור רק בשביל להגיד שהיה לי!

פורסם

אתה מדבר פה על לזרוק סכומים של 40-50 אלף ש"ח וההפרש בצריכת דלק/אחזקה זה מה שיכריע לך באיזה רכב לבחור???

כמה האחזקה של הרכב תהיה יקרה לעומת רכב רגיל? עוד 10K ש"ח, נגיד בהגזמה 15K ש"ח (אל תשכח שמדובר פה אוטו שהוחלפו בו רוב המכלולים, הסיכוי שיהיו לך תקלות קטן לעומת קניה של רכב משומש אחר).

אני מאוד מאוד אוהב את הפיאט קופה, וגם בשבילי היא סוג של פנטזיה אבל המחירים שדורשים עליה לדעתי מנותקים מהמציאות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הבעיה שהקופה תעלה יותר האחזקה שלה תהיה יקרה יותר הצריכת דלק גבוהה יותר

ואני לא רוצה להיכנס למצב שאני יחנוק את עצמי רק בשביל להגיד יש לי.

אז כמה בעצם עולה לתחזק מבחינת טיפולים פיאט קופה?

כמה עולה ביטוח חובה וצד ג?

מה הצריכת דלק בנסיעה מתונה?

כמה כסף אני צריך לשים בצד במקרה ותהיה איזושהיא תקלה?

מה המחלות והתקלות הידועות לרכב הזה?

• תוכן חדש...