Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פרקטי לאמא טריה :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אולי תוכלו לעזור לי ברכישת רכב בתקציב של כ-40 אלף שקלים.

יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי ולכן הפרמטר שהכי חשוב לי הוא בטיחות (מאחר ואני אסיע אותה בעיקר).

דבר חשוב נוסף הוא אמינות כיוון שהאוטו הקודם שלי (יונדאי אקסנט) בילה כל הזמן במוסך, שבעתי ממוסכים וממש לא בא לי להיתקע בכבישים עם תינוקת.

חשוב גם שיהיה בגאז' גדול על מנת שתיכנס עגלה.

שאר הפרמטרים כגון - יופי, נוחות נהיגה, נוחות המושבים, ביצועים וכו' לא ממש מעניינים אותי מאחר ואני נוסעת בעיקר בעיר והנסיעות הכי ארוכות שלי הן חצי שעה לכל כיוון. אני גם לא מסיעה הרבה אנשים (זה רכב שני שלנו) ולא קריטי שיהיה יותר מדי מרווח.

מקווה לרכוש שנתון כמה שיותר גבוה - אשמח לשמוע על הצעות לרכבים מתאימים.

תודה מראש :)

פורסם

הרכב הכי בטוח שתוכלי לקנות בתקציבך הוא רנו מגאן II ממודל 2005.

לרכב יש סטיגמה גרועה בנושאי אמינות, לא תמיד בצדק.

מומלץ לרכוש רכב מיד פרטית שעבר כמה שפחות קילומטרים, טופל בחברה על תיעוד ולא כולל עבר של ליסינג/השכרה.

מדובר ברכב מאוד מרווח ונוח לנסיעה, לא הכי שקט ומעט פלסטיקי בפנים אבל אם בטיחות בראש אז הוא ללא ספק מוביל.

בהצלחה ומזל טוב.

פורסם

ניסאן אלמרה היא אופציה נוספת עם אמינות גבוהה יותר מהמגאן ובכלל נחשבת בטופ מבחינת אמינות, יחד עם טויוטה. ב 40K תוכלי למצוא 2004 במצב טוב. רכב אמין מאוד, גדול ומרווח ואפילו נוח יותר לדעתי משאר היפניות אם כי לא ברמת נוחות של רכב צרפתי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא יודע על איזה רכב להמליץ אבל 2 דברים שאת צריכה לבדוק.

1. שיש לרכב התקן איזופיקס (היום רוב מושבי הבטיחות מתחברים להתקן זה בצורה בטיחותית פי 2 מאשר חגירה רגילה).

2. תא מטען גדול שבו עגלת תינוק תיכנס בקלות ועוד ישאר מקום לשאר הדברים.

לדעתי הרכב הכי טוב שיוצר לאמהות טריות הוא ההונדה frv אבל הוא חורג בהרבה מתקציבך.

פורסם

אני ממליץ על שקודה אוקטביה בנזין 1600 מניסיון של 10 שנים עם רכב כזה. רכב בטיחותי (4 כוכבים), תא מיטען ענק - מאוד פרקטי. צריכת הדלק סבירה, אמינות טובה מאוד.

רק צריך לבדוק שגיר אוטומטי במצב טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רק שתדעי שאמינות זה הרבה איך האוטו טופל חוץ מאם לרכב ספציפי יש מחלות ידועות.

לדוגמא: אנחנו במשפחה עם 2 יונדאים אחת 2001 ואחת 2008 ושתיהן מליסינג!

לא היה לנו שום בעיה ברכבים האלה בכלל חוץ מתיקון אחד ברכב של 2001 שעלה איזה 600 (נראה לי לגיטימי מאוד),

ככה שמעבר לזה שאת רוצה רכב אמין תבדקי איך הוא טופל, פרמטר לא פחות חשוב!

נ.ב

יונדאי 2001 אצלנו 6 שנים ועבר כבר 270K ק"מ

יונדאי 2008 אצלנו רק שנה אמנם עבר 120K ק"מ

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

אם לא קשה לך להסתגל לידני, רנו מגן תפור עבורך. בידני הוא גם יהיה אמין, בטיחותי מרווח והכי אוטו לכסף.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

ממליץ מאוד על רנו מגאן II , יש לי שני ילדים ואני עם הרכב הזה כבר שנתיים וחייב לציין

שלא צריך תמיד להקשיב לסטיגמות

רכב מעולה , בטיחותי , רכשתי מקרסו טרייד אין וקיבלתי שנת אחריות מה שמכסה כל מיני תקלות ראשוניות וכדומה

אני מאוד מרוצה וממליץ

פורסם
ניסאן אלמרה היא אופציה נוספת עם אמינות גבוהה יותר מהמגאן ובכלל נחשבת בטופ מבחינת אמינות, יחד עם טויוטה. ב 40K תוכלי למצוא 2004 במצב טוב. רכב אמין מאוד, גדול ומרווח ואפילו נוח יותר לדעתי משאר היפניות אם כי לא ברמת נוחות של רכב צרפתי.

האלמרה לא נוחה אפילו כמו קורולה,על רכב צרפתי אתה מדבר!?

בסכום הזה הרכב היחידי שהייתי קונה זה פיגו 307,הוא בטיחותי,מאובזר טוב,נוח,וזול לאחזקה.

פורסם
האלמרה לא נוחה אפילו כמו קורולה,על רכב צרפתי אתה מדבר!?

מי אמר שמה שנוח לי נוח לך?? :roll:

בסכום הזה הרכב היחידי שהייתי קונה זה פיגו 307,הוא בטיחותי,מאובזר טוב,נוח,

מזל שלא כתבת "אמין" כי הגיר אוטומטי מועד לפורענות, כמו בכל צרפתייה בשנתונים האלו או מוקדם יותר... עכשיו גם על זה אפשר להתווכח עד מחר, פשוט תשאל כל מכון בדיקה או מכון גירים שיאמר לך שגיר אוטומטי צרפתי זה בעיה פוטנציאלית. לא אומר שה 307 הוא רכב גרוע פשוט כדאי לקחת בחשבון את הגיר הרגיש... זה לא סתם שב C5 החדשה יבוא גיר יפני, כנראה גם הצרפתים הבינו אחרי שנים שהגירים שלהם פשוט גרועים.

וזול לאחזקה.

מה זה זול? ממש פיאט פונטו...

טיפולים לא זולים יחסית (זה לא אודי A6 אבל עדיין יקרים משמעותית יותר מרכבים יפניים\קוריאנים מקבילים)

המון חיישנים שיכולים "ללכת" פתאום

גיר רגיש (כמו שהזכרתי למעלה) שיכול לגרום להוצאה חד פעמית גדולה במקרה של שיפוץ או להוצאות בינוניות (1000-1500 ש"ח) על איזה סולנואיד שהלך וגורם לגיר לבעוט, למשל

בקיצור מבחינת אמינות זה לא קורולה ולא אלמרה...

אל תשכח שמדובר על מישהי שהחזיקה עד עכשיו יונדאי אקסנט... רכב צרפתי משנתון 2004 ומעלה יהיה משמעותית יקר יותר לאחזקה, לדעתי.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

קודם כל לכל רכב יש נקודות רגישות,אצלנו 6-7 רכבים עם הגיר הזה גמענו מאות אלפי ק"מ ללא תקלה אחת.

לגבי הנוחות אתה סתם מתפלסף,רכב נוח זה רכב נוח,האלמרה לא נוחה,הכסא גרוע,היא מתרסקת על בור וסדק בכביש.

ה307 שלנו בן-9 עד היום מפגין אמינות ואיכות ללא רבב,מה עוד אפשר לבקש?

לגבי האחזקה,היה לי איזה רכב או שניים בעברי..ככה שלגבי עלויות אחזקה של רכב יש לי מושג של 20 שנים.

לפי סגנון הכתיבה שלך רואים שאתה רוצה לעזור,אבל שאתה מסתמך על כלום ואחר כותב את זה אתה פשוט מטעה בגדול וחבל.

פורסם

אם ידני בא בחשבון אז מגאן היא אופציה מעולה ויש סיכוי שתיכנס לך בלחץ אפילו מודל 2006.

מבחינת עלויות אחזקה היא חסכונית מאוד, ביטוח זול מאוד (אני משלם 1890 ש"ח לשנה למקיף) וטיפולים ממוצעים (כ 1000 ש"ח בממוצע לטיפול אבל טיפול נעשה כל 30,000 ק"מ). מה שיקר בו זה הטיימינג שנעשה אחת ל 90,000 ק"מ ועולה כ 3000 ש"ח במוסך מורשה.

אופציות נוספות הן סיטרואן C4 ופורד פוקוס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
קודם כל לכל רכב יש נקודות רגישות,אצלנו 6-7 רכבים עם הגיר הזה גמענו מאות אלפי ק"מ ללא תקלה אחת.

לגבי הנוחות אתה סתם מתפלסף,רכב נוח זה רכב נוח,האלמרה לא נוחה,הכסא גרוע,היא מתרסקת על בור וסדק בכביש.

ה307 שלנו בן-9 עד היום מפגין אמינות ואיכות ללא רבב,מה עוד אפשר לבקש?

לגבי האחזקה,היה לי איזה רכב או שניים בעברי..ככה שלגבי עלויות אחזקה של רכב יש לי מושג של 20 שנים.

לפי סגנון הכתיבה שלך רואים שאתה רוצה לעזור,אבל שאתה מסתמך על כלום ואחר כותב את זה אתה פשוט מטעה בגדול וחבל.

שמע... יש לי קרוב משפחה שהוא בעלים של מכון בדיקות מוביל כאן באיזור ב"ש שרואה ובודק עשרות מכוניות ביום, כשאח שלי התייעץ איתו לגבי רנו מגאן דבר ראשון שהוא אמר לו זה שהגיר האוטומטי בעייתי ומועד לתקלות, וכנ"ל לגבי פיג'ו\סיטרואן אוטומטיות למיניהן. אני מכיר מישהו עם 307 שעשה לה גיר כשהיא הייתה עם 120K... הלאה, אני מכיר מישהו עם 307 שהלך לו חיישן בגיר שעלות תיקונו יצא יותר מ 2000 ש"ח...

כמובן שאני משווה את הכל לרכבים יפניים כי הרי על זה אנחנו מדברים לא??? מה שאני רוצה להגיד זה במילים פשוטות: אתה רוצה רכב משפחתומטי שייסע חלק בלי תיקונים רציניים לאורך שנים? תקנה יפנית! ועדיף משהו מהטופ של האמינות כמו קורולה סיויק או אלמרה, האלמרה פשוט זולה משמעותית יותר מ 2 האחרות... ככה שזה מצב של win-win זה הכל... תקבל בדיוק מה שצריך לא יותר ולא פחות.

לא יודע מה אתה רוצה מסגנון הכתיבה שלי... העצות שלי מסתמכות על מה שאני שומע מאנשים שמבינים קצת יותר ממני וממך ברכבים בכלל ובאמינות בפרט, זה הכל.

הבחורה כתבה שנוחות אצלה זה בעדיפות נמוכה וסיפרה על אקסנט שראתה יותר מידי מוסך ועדיין כולם פה מציעים לה מגאנים ו 307... מה רע באלמרה אני לא מבין? מה זה מחלה? רכב יפני עם אמינות ברמה הכי גבוהה, גדול ומרווח, בטוח (אוקיי לא כמו מגאן אבל מספיק בטוח, תפסיקו להגזים עם הבטיחות של המגאן...), לא זללן... מה צריך יותר מזה לא הבנתי בדיוק?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

מכיוון אחר לגמרי - סוזוקי ליאנה. בטיחות סבירה (לפי USNCAP) אם כי אותו ארגון מאוד לא מרוצה ממשקל המכונית ופוסל אותה בשל סעיף זה (מדובר במדד שה-EuroNCAP לא מציין). הרכב מרווח מאוד ואמין מאוד, ובדגם 4 הדלתות גם תא מטען גדול מאוד. החסרון העיקרי - רכב לא זריז, אבל קרוב לודאי שבתנאי הנהיגה שלך הדבר חסר משמעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...