Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פרקטי לאמא טריה :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע... יש לי קרוב משפחה שהוא בעלים של מכון בדיקות מוביל כאן באיזור ב"ש שרואה ובודק עשרות מכוניות ביום, כשאח שלי התייעץ איתו לגבי רנו מגאן דבר ראשון שהוא אמר לו זה שהגיר האוטומטי בעייתי ומועד לתקלות, וכנ"ל לגבי פיג'ו\סיטרואן אוטומטיות למיניהן. אני מכיר מישהו עם 307 שעשה לה גיר כשהיא הייתה עם 120K... הלאה, אני מכיר מישהו עם 307 שהלך לו חיישן בגיר שעלות תיקונו יצא יותר מ 2000 ש"ח...

כמובן שאני משווה את הכל לרכבים יפניים כי הרי על זה אנחנו מדברים לא??? מה שאני רוצה להגיד זה במילים פשוטות: אתה רוצה רכב משפחתומטי שייסע חלק בלי תיקונים רציניים לאורך שנים? תקנה יפנית! ועדיף משהו מהטופ של האמינות כמו קורולה סיויק או אלמרה, האלמרה פשוט זולה משמעותית יותר מ 2 האחרות... ככה שזה מצב של win-win זה הכל... תקבל בדיוק מה שצריך לא יותר ולא פחות.

לא יודע מה אתה רוצה מסגנון הכתיבה שלי... העצות שלי מסתמכות על מה שאני שומע מאנשים שמבינים קצת יותר ממני וממך ברכבים בכלל ובאמינות בפרט, זה הכל.

הבחורה כתבה שנוחות אצלה זה בעדיפות נמוכה וסיפרה על אקסנט שראתה יותר מידי מוסך ועדיין כולם פה מציעים לה מגאנים ו 307... מה רע באלמרה אני לא מבין? מה זה מחלה? רכב יפני עם אמינות ברמה הכי גבוהה, גדול ומרווח, בטוח (אוקיי לא כמו מגאן אבל מספיק בטוח, תפסיקו להגזים עם הבטיחות של המגאן...), לא זללן... מה צריך יותר מזה לא הבנתי בדיוק?

וכמה מנועים הלכו בקורולה ב50-60 אלף קילומטר??וממירים קטליטים??

תקלות סדרתיות ידועות ברכבים האלה,אתה יודע כמה גירים הלכו במאזדה לאנטיס ו-3?

אל תסיק מסקנות כל כך מהר לגבי הידע שלי במכונאות ורכב בכלל!!.

לגבי הבטיחות של האלמרה הייתי מציע לך לראות תמונה של מה שנשאר מהרכב לאחר ריסוק [יורואנקפ] ואיזה דרגת פגיעות קיבלה בובת הניסוי לעומת מה שנשאר מה307 או מגאן לאחר ריסוק+עוצמת הפגיעות בהן,ואחר כך תספר לפותחת השרשור כמה האלמרה בטיחותית!.

אתה צעיר וזה על הכיפאק,אבל כל מה שאמרת זה ששמעת מפה או משם,אני מדבר על נסיון של הרבה שנים.

פורסם
שמע... יש לי קרוב משפחה שהוא בעלים של מכון בדיקות מוביל כאן באיזור ב"ש שרואה ובודק עשרות מכוניות ביום, כשאח שלי התייעץ איתו לגבי רנו מגאן דבר ראשון שהוא אמר לו זה שהגיר האוטומטי בעייתי ומועד לתקלות, וכנ"ל לגבי פיג'ו\סיטרואן אוטומטיות למיניהן. אני מכיר מישהו עם 307 שעשה לה גיר כשהיא הייתה עם 120K... הלאה, אני מכיר מישהו עם 307 שהלך לו חיישן בגיר שעלות תיקונו יצא יותר מ 2000 ש"ח...

בוא נגיד שהגיר חי בממוצע 120K. אם תתרגם את זה לשנים זה יותר מ 6 שנים ממוצעות והשיפוץ שלו עולה עוד כ 6K (בהגזמה. המחיר האמיתי בסביבות ה 5). זה 1000 ש"ח לשנה בלבד שמתקזזים עם ביטוח זול לעומת האופציות היפאניות.

הבחורה כתבה שנוחות אצלה זה בעדיפות נמוכה וסיפרה על אקסנט שראתה יותר מידי מוסך ועדיין כולם פה מציעים לה מגאנים ו 307... מה רע באלמרה אני לא מבין? מה זה מחלה? רכב יפני עם אמינות ברמה הכי גבוהה, גדול ומרווח, בטוח (אוקיי לא כמו מגאן אבל מספיק בטוח, תפסיקו להגזים עם הבטיחות של המגאן...), לא זללן... מה צריך יותר מזה לא הבנתי בדיוק?

מאחל לך שלא תצטרך לבדוק לעולם מה ההבדל בין רכב בטיחותי לאחד שפחות בטיחותי אבל מניסיון זה יכול להיות ההדל בין לחזור הביתה אחרי כמה ימים/שבועות/חודשים לבין לא לחזור אף פעם.

התגובה באדום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

התקלה שהייתה בקורולה היא תקלה סדרתית בדגם הנ"ל ולא מדובר במשהו שיכול להעיד על אמינות המותג. ולגבי אמינותה הגבוהה מאוד של האלמרה אין בכלל ויכוח, ביפן ניסאן זה הרכב שתראה הכי הרבה על הכביש, יותר מטויוטה יותר מהונדה ובוודאי שיותר ממאזדה.

לגבי בטיחות, אהבתי את כל ההפחדות שלכם, במיוחד לאמא טרייה. :)

אשרי המאמין... מעניין מה יקרה אם אני אכניס רנו מגאן בטנק האמריקאי (והלא בטיחותי for god sake) שלי. עזבו אתכם מסיפורי מעשיות, כוכבי בטיחות זה דבר יחסי שתלוי בתקנים (אמריקאי אירופאי וכו'), אני בטוח שיצרני רכב משקיעים לא מעט מחשבה בקטע רק כדי לקבל ציונים גבוהים במבחנים גם אם זה בא על חשבון בטיחות אמיתית, אחרי הכל מדובר בהרבה כסף שנובע מהפחדות כמו שלכם... מעניין כמה רנו מגאנים או 307 שנקלעו לתאונות קטלניות באמת הצילו את יושביהן יותר ממה שהיו רכבים אחרים עם פחות כוכבים?

בכל אופן תהנו לכם... מעניין שאם בטיחות זה דבר כל כך משמעותי (לדבריכם), והאמינות של המגאן וה 307 כזו גבוהה... איך זה שהמחירון שלהם ככה ברצפה?? מישהו יכול להסביר את זה??

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אתה מקשר בין מחירון נמוך לבין איכות הרכב..

רק שים לב שגם לאמריקאית שלך יש מחירון בקנטים ושתבוא למכור ישחטו אותך בעוד 20% מהמחירון!

ככה שלפי התאוריה שלך הרכב שלך הוא חתי** ח**

פורסם
התקלה שהייתה בקורולה היא תקלה סדרתית בדגם הנ"ל ולא מדובר במשהו שיכול להעיד על אמינות המותג. ולגבי אמינותה הגבוהה מאוד של האלמרה אין בכלל ויכוח, ביפן ניסאן זה הרכב שתראה הכי הרבה על הכביש, יותר מטויוטה יותר מהונדה ובוודאי שיותר ממאזדה.

לגבי בטיחות, אהבתי את כל ההפחדות שלכם, במיוחד לאמא טרייה. :)

אשרי המאמין... מעניין מה יקרה אם אני אכניס רנו מגאן בטנק האמריקאי (והלא בטיחותי for god sake) שלי. עזבו אתכם מסיפורי מעשיות, כוכבי בטיחות זה דבר יחסי שתלוי בתקנים (אמריקאי אירופאי וכו'), אני בטוח שיצרני רכב משקיעים לא מעט מחשבה בקטע רק כדי לקבל ציונים גבוהים במבחנים גם אם זה בא על חשבון בטיחות אמיתית, אחרי הכל מדובר בהרבה כסף שנובע מהפחדות כמו שלכם... מעניין כמה רנו מגאנים או 307 שנקלעו לתאונות קטלניות באמת הצילו את יושביהן יותר ממה שהיו רכבים אחרים עם פחות כוכבים?

בכל אופן תהנו לכם... מעניין שאם בטיחות זה דבר כל כך משמעותי (לדבריכם), והאמינות של המגאן וה 307 כזו גבוהה... איך זה שהמחירון שלהם ככה ברצפה?? מישהו יכול להסביר את זה??

אותי דווקא דובלו הצילה ממוות בתאונת צד בכביש בין עירוני. לא בטוח שעם רכב אמריקאי כבד אבל עם פחות כוכבי בטיחות הייתי יוצא חי מהסקודה שנכנסה בדלת שלי ובטוח שעם כרית צד ותוצאה יותר טובה במבחן הריסוק הייתי מגיע הביתה כמה חודשים יותר מוקדם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה יודע כמה גירים הלכו במאזדה לאנטיס ו-3?

בוא תספר לנו כמה, אבל תביא הוכחות ואל תזרוק מילים סתם באוויר.

למגאן אל תתקרבי, מספיק שתעשי חיפוש בפורום הטכני ותגלי את כל המחלות שיש לרכב הזה.

לא סתם המחיר שלו זול, ולא סתם יצא לו את השם שיצא לו.

חברה שלא לוקחת על עצמה ריקולים בגלל שהיא מפחדת שהשם הגרוע שלה לא יהיה גרוע יותר, אז אתה בתור לקוח משלם מכספך האישי על הפאקים שיש ברכב - ויבואן שמתמכר את החלפים שלו כאילו זה איזה מותג יוקרה.

אם אין לך בעיה עם גודל וצריכת דלק, פורד מונדאו 2003-2004 תתן לך את התמורה הכי טובה במחיר הזה.

פורסם

סליחה,נגעתי ב"קודש הקודשים" -מאזדההה.

עזוב,זה בדיחה!.

לפותחת השרשור,אני חושב שהבנת את העקרון,מאחל לך בהצלחה.

מה שלא תבחרי,תבחרי רכב עם היסטוריית טיפולים מלאה,ומבן אדם אמין,לפחות על פניו!!.

פורסם
אתה מקשר בין מחירון נמוך לבין איכות הרכב..

רק שים לב שגם לאמריקאית שלך יש מחירון בקנטים ושתבוא למכור ישחטו אותך בעוד 20% מהמחירון!

ככה שלפי התאוריה שלך הרכב שלך הוא חתי** ח**

המחירון של האמריקאיות ברצפה בגלל שמה לעשות אין להן שוק בארץ, ישראלים זה עם של 1600 אוטומט.

שיישארו איפה שהם ושאני יישאר איפה שאני, תודה. :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בוא תספר לנו כמה, אבל תביא הוכחות ואל תזרוק מילים סתם באוויר.

.

חבר שלי עם מזדה לנטיס 99 יד שניה, 150K הלך ראש מנוע. סביבות 2500 ש"ח תיקון.

אח שלי עם ניסן אלמרה 98 160K יד שלישית הלך מדחס של המזגן סיבבות 3000 ש"ח לתיקון.

אני עם סיטרואן קסרה 2002 כמעט 170K יד שלישית אצלי כשקניתי אותה עשיתי לה גיר ב150K עלה לי 5K חוץ מזה נוסע פיקס בלי שום בעיה טפו טפו.

כל אוטו יש לו את הבעיות שלו, אין אוטו בלי בעיות.

ההבדל ביני לבינם שהם נוסעים על רכבים מתחת שנת 2000 ואני נוסע על 2002 ועל הנוחות שלהם זה כבר לא נושא לוויכוח

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

תודה רבה לכולם על התשובות, אני בהחלט אשקול את הדגמים המוצעים כאן.

יצא לי להיתקל במודעה של סיאט לאון 2004 1.8 SIGNO יד ראשונה עם ק"מ נמוך

במצב טוב. אשמח לדעת אם נראה לכם שהרכב הזה יתאים לצרכים שלי (מחירון 44 ע"פ המוכר

אבל הוא מוכן להתגמש).

• תוכן חדש...