Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב של ההורים שלי. היום אחרי 4 ימים שהרכב לא היה בשימוש אבא שלי היה צריך לנסוע, הוא יוצא לרכב והרכב לא מניע (לא רק שלא מניע, מרוב שהמצבר היה ריק הנעילה המרכזית לא הצליחה לפתוח אפילו את כל ה-4 דלתות).

הגעתי עם האוטו שלי והצלחנו להניע ללא שום בעייה בעזרת כבלים. הסתכלתי קצת מסביב לרכב ושמעתי רעש מוזר מהדלת האחרונית מהצד של הנהג כשאני לוחץ על הנעילה בשלט, אני פותח את הדלת ונשפכים משם (כן כן, ממש מתוך הדלת המון מים). אני לא אגזים אם אגיד שהיה שם יותר מחצי ליטר. עכשיו הקטע הבאמת מוזר, ששאר האוטו יבש לגמריי, אפילו המושב האחורי בצד של הדלת יבש לחלוטין, המקום היחיד שהיו בו מים זה בדלת עצמה.

פירקנו את הדלת מבפנים ויבשנו את מה שהיה אפשר, הוא בנתיים נסע לסידוריו, אחרי שהוא חזר והרכב עמד שעתיים בחוץ, הוא שוב פעם לא מניע, הדלת יבשה עד כמה שאשפר לראות. המצבר בערך בן 3, ואני לא חושב שהבעייה היא בו כי עד לפני הגשמים האחרונים לא היו איתו שום בעיות. מה אתם אומרים? מה יכולה להיות הבעייה?

פורסם

נראה שיש לאביך 2 בעיות בלתי תלויות:

- מצבר שסיים את חייו (בצע בדיקת מצבר בכל תחנת שרות לפני החלפתו)

- בעיית אטימה (פס גומי?) בדלת

• ספונסר פורום
פורסם

אני גם חושב שמדובר בשתי תקלות האחת זה המצבר

לעיניין השניה ,בין כל חלון לדלת בכל רכב נכנסים מים והאטימה היא לא מוחלטת

כי החלון צריך לעלות ולרדת ,אבל בכל תחתית של דלת יש חור קטן לניקוז הכניסה הטבעית

הזאת של המים והוא כנראה סתום .

תפתחו שנית את הריפוד ותמצאו את הניקוז ותפתחו אותו ,מומלץ להזרים מעט מים כדי לנקז

גם את הלכלוך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שאלה לרון, אם באמת המצבר מת, וכבר ראיתי מצברים מתים. הרי לא רק שהרכב לא אמור להניע, גם האורות לא אמורים להדלק וכו', לא?

הבעייה פה שהאורות דווקא דולקים כמו שצריך, כל המנורות בלוח שעונים דולקות, וכשאני מסובב את המפתח בסוויץ אני שומע את הדלתות ננעלות ונפתחות מעצמן ורואה את האור בפנים נדלק ונכבה מעצמו, כאילו לרכב יש חיים משלו... יכול להיות שמדובר באיזה קצר בדלת בגלל המים או משהו בסגנון?

• ספונסר פורום
פורסם

זה שהאורות נדלקים זה לא אומר שהמצבר תקין

כדי לסובב את המנוע בהתנעה נחוץ הרבה יותר אנרגיה מאשר הדלקת האורות ,

גם השתגעות המנעולים יכולה להיות קשורה לעוצמת מצבר נמוכה בגלל האזעקה .

בקיצור תתחיל מהחלפת מצבר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

עידכון ופתרון לבעייה:

בפעם הקודמת שהמצבר מת והנענו בעזרת כבלים, אבא שלי היה צריך לקפוץ לדואר, שזה משהו כמו 3 דקות נסיעה, ולכן חשבתי אולי המצבר פשוט לא הספיק להטען כמו שצריך. אתמול הנענו שוב עם כבלים, הבאתי לרכב לעבוד משהו כמו 20-30 דקות. בזמן שאני מחכה פירקתי את הדלת שוב ואכן חור הניקוז היה סתם לגמריי, פתחתי אותו וניסיתי לשפוך לשם קצת מים, נראה שהכל מתנקז כמו שצריך. בנוסף שמתי לב שיש מים באחד הפנסים הקדמיים מבפנים (האוטו עבר תאונה קלה מקדימה לפני כמה חודשים ואותו הפנס הוחלף), עניין הפנס יטופל מול המוסך שהתקין אותו אחרי התאונה.

כמה שעות לאחר מכן האוטו הניע ללא בעייה. כנ"ל היום בבוקר. כנראה שהמצבר היה צריך פשוט יותר זמן להטען.

המסקנות שלי הן: ככל הנראה אחרי השבוע הגשום שהיה, והמים הרבים שהצטברו בדלת ובפנס, כנראה שהמנעול או כל דבר חשמלי אחר נרטב שם, סגר מעגל ופרק את המצבר לגמריי. לאחר יבוש האזור וטעינה מחדש של המצבר האוטו עובד מצויין.

תודה לכולם!

• תוכן חדש...