Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז ועכשיו

AutoCool
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למען הדור הצעיר:

אז

בשנת 1984 נערך מרוץ מכוניות בכניסה לעיר אשקלון.

המשטרה הייתה בעד וראש ענף התנועה בעצמו, עזר לנו להרים את הארוע.

והיום

המשטרה רודפת אותנו כמו עבריינים.

Clipboard01.jpg

Clipboard02.jpg

Clipboard03.jpg

Clipboard04.jpg

ניר בן-ארי

מוסך 'דרך השטח בשרון'

קיבוץ שפיים.

פורסם

אז היה מנכ"ל ממס"י בשם אמציה גזית שתמך ודחף ספורט מוטורי (לכוללללם) בחסות ממס"י

היום?:-(

אז לפני 5 שנים עבר חוק הנהיגה הספורטיבית בחסות רוב חברי הכנסת בקול תרועה רמה

היום?

אז היה מועדון אחד לכל נהגי המירוצים בישראל

היום?

אז לא מכרו סכינים ארוכי להב לכל אחד

היום?

מירוצי מכוניות

פורסם

מישהו יכול להסביר כיצד התנהלו המירוצים אז, ולפתע הופסקו!!

מה / מי גרם להפסקה "הזמנית" הזאת.

ייחרב ביתו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המרוצים הוקמו באישור המשטרה, מי שהוליך את הנושא היה אמציה גזית (מנכ"ל ממס"י) ואיתן הן יהשוע (משטרת ישראל), כול זמן שהמרוצים התחילו והסתיימו במסלולים סגורים (ראלי/אוטו/מוטו קרוס) המשטרה בדקה דבר אחד "בטיחות" ניתנו הוראות תעשה כך ואחרת והדברים התנהלו די בשקט.

הבעיות התחילו כאשר מרוצי הראלי התחילו לצוץ, עשרות ק"מ, אבטחה, קשר פיקוח לאורך המסלול השיא היה ב-99 כאשר לשני המרוצים בערד וברמ"ג היגיעו גם אנשים מחו"ל לפיקוח ושיפוט לאחר שני מרוצים אלו נסגר הסיפור הסיבה:

1. משטרה - אתם נוהגים שלא על פי פקודת התעבורה.
  2. הביטוח- ביטוח החובה נועד לנסיעה רגילה לא תחרותית, עד למועד הפסק המרוצים הביטוחים היו ביטוח על פי חוק הפלת"ד סעיף 37 - תחרות או תחרות מהירות ממועד ההודעה סעיף זה נכנס מתחת ל"איסורי נהיגה".

זה לא שינה לאף אחד שהיה לנו גם ביטוח צד ג' למארגנים בסכום של 6 מיליון ש"ח לאותה תקופה וזאת על בסיס פסיקה משפטית שניתנה לחברה להגנת הטבע בביטוח צד ג'.

שורה תחתונה - היה זה ענין של זמן עד שהמערכת שלא ידעה מה זה מרוצים תלמד את הנושא, תקח בחשבון אירועי פסטיבל ערד שהופסקו, אנחנו היינו בדיוק בשלב בזה שיבואו ויומרו אתם"סכנת נפשות" ומאז ועד היום חלף לו הזמן, זה לא קשור למועדונים כבר אז היו מספר מועדונים, "המועדון המוטורי הישראלי" התפצל למועדון נוסף שקראו לו "מסלולים" "מועדון מרוצי ישראל" התעסק בראלי, בשלב מסוים התפרקו שני המועדונים הראשונים נותרה רק ממ"י עד שהוקמה עמותת הנהגים, התהליך חוזר על עצמו שוב פיצול, שוב ריבים ושב מחול החרבות כפי שכותב דני, האם בגלל זה אין ספורט מוטורי? לא, אין ספורט מוטורי בגלל סיבות אחרות שלא מתפקידי בשלב זה להכנס ולפרט בשלב זה אנחנו בהמתנה!

ברוך

פורסם

אז המירוצים הופסקו בגלל ההופעות של איפי-טומבי בארץ?

אין צורך להעיר, ידוע לי שהמירוצים התחילו הרבה אחרי

http://www.youtube.com/watch?v=H27RyKr3lv0&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
המרוצים הוקמו באישור המשטרה, מי שהוליך את הנושא היה אמציה גזית (מנכ"ל ממס"י) ואיתן הן יהשוע (משטרת ישראל), כול זמן שהמרוצים התחילו והסתיימו במסלולים סגורים (ראלי/אוטו/מוטו קרוס) המשטרה בדקה דבר אחד "בטיחות" ניתנו הוראות תעשה כך ואחרת והדברים התנהלו די בשקט.

הבעיות התחילו כאשר מרוצי הראלי התחילו לצוץ, עשרות ק"מ, אבטחה, קשר פיקוח לאורך המסלול השיא היה ב-99 כאשר לשני המרוצים בערד וברמ"ג היגיעו גם אנשים מחו"ל לפיקוח ושיפוט לאחר שני מרוצים אלו נסגר הסיפור הסיבה:

1. משטרה - אתם נוהגים שלא על פי פקודת התעבורה.
  2. הביטוח- ביטוח החובה נועד לנסיעה רגילה לא תחרותית, עד למועד הפסק המרוצים הביטוחים היו ביטוח על פי חוק הפלת"ד סעיף 37 - תחרות או תחרות מהירות ממועד ההודעה סעיף זה נכנס מתחת ל"איסורי נהיגה".

זה לא שינה לאף אחד שהיה לנו גם ביטוח צד ג' למארגנים בסכום של 6 מיליון ש"ח לאותה תקופה וזאת על בסיס פסיקה משפטית שניתנה לחברה להגנת הטבע בביטוח צד ג'.

שורה תחתונה - היה זה ענין של זמן עד שהמערכת שלא ידעה מה זה מרוצים תלמד את הנושא, תקח בחשבון אירועי פסטיבל ערד שהופסקו, אנחנו היינו בדיוק בשלב בזה שיבואו ויומרו אתם"סכנת נפשות" ומאז ועד היום חלף לו הזמן, זה לא קשור למועדונים כבר אז היו מספר מועדונים, "המועדון המוטורי הישראלי" התפצל למועדון נוסף שקראו לו "מסלולים" "מועדון מרוצי ישראל" התעסק בראלי, בשלב מסוים התפרקו שני המועדונים הראשונים נותרה רק ממ"י עד שהוקמה עמותת הנהגים, התהליך חוזר על עצמו שוב פיצול, שוב ריבים ושב מחול החרבות כפי שכותב דני, האם בגלל זה אין ספורט מוטורי? לא, אין ספורט מוטורי בגלל סיבות אחרות שלא מתפקידי בשלב זה להכנס ולפרט בשלב זה אנחנו בהמתנה!

ברוך

תודה על התשובה, אבל היא לא נותנת תשובה.

מירוצים התארגנו על פי תקנה 158 לתקנות התעבורה

איסור אימונים,

התעמלות

ומשחקים בדרך

תק' (מס' 3)

תש"ל-1970

158. (א) לא יתאמן אדם בדרך, לא יתרגל ולא יתעמל בה, ולא ישתתף במשחקים בתחרויות ספורט, במירוצי אופניים ובדומה, אלא אם ניתן לו, או לקבוצת בני אדם שהוא נמנה עמה, היתר לכך על ידי קצין משטרה, ובהתאם לתנאי ההיתר.

אסון פסטיבל ערד היה בקיץ 1995, מירוצים התנהלו לדבריך גם אחרי כן , אפילו הגיעו עד לשנת 1999.

לא מבין על איזה סעיף 37 אתה מדבר ומאיזה חוק.

מה היה רע בכיסוי על פי חוק הפלת"ד??

ועוד אתה אומר למארגנים היה כיסוי ביטוחי נוסף של 6 מיליון ש"ח לנזקי צד ג'.

רק כשנולד חוק הנהיגה הספורטיבית , תוקנו חוק הפלת"ד ופקודת ביטוח רכב מנועי, או יש משהו שאני מפספס?

מה היה חלקו של שר התחבורה דאז שמעון פרס?

לכן אני מופתע שמשהו זמני בארץ שעובד , ובארצנו אין קבוע יותר מהזמני , לפתע מופסקת פעילותו.

מחנאות סכינים ומזמרות היו לנו משחר ההיסטוריה, כך שאין חדש תחת השמש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה

לא רציתי להכנס לכול סעיפי פקודת התעבורה ויש כאלו רבות לא רק סעיף 158 וכולן שמורות אצלי.

טעות - בחוק הביטוח סעיף 34 נגע בתחרות או תחרות מהירות.

כן, החוק לנהיגה ספורטיבית שם קץ לכול פעילויות העבר.

השר שמעון פרס יצר תקנות שעה לטובת מרוץ הפורמולה שהיה באשקלון בשנות ה-70

תקנות שעה אלו נוצלו בהמשך לצורך הפעילות שהתחילה באשקלון, כמו שכתבת אין דבר יותר יציב מהזמני בישראל, ויתכן שגם מישהו נירדם במשמרת ולא האריך את הדברים כמו שצריך היה לעשות, קח את האירועים שהלכו והתרחבו בספורט המוטורי, מישהו צעק עוד יהיה מקרה נוסף כמו בערד בספורט המוטורי, תערבב את הסלט הזה וזאת התוצאה, אין ספורט מוטורי.

מצ"ב 2 תמונות של ביטוח החובה של אנשים יקרים שבוודאי רובכם מכירים, שימו לב ל"סעיף 34" ומי רשאי לנהוג, שימו לב שאין מספר רכב, רק מספר שילדה, ישנם עוד ביטוחים כאלו ואחרים ששמורים אצלנו בארכיון כמו גם מכתבים של נשמות טובות שחיפשו אותנו להפסיק לנו את המרוצים, דבר לא השתנה מאז ועד היום.

ברוך

ביטוח 1.jpg

ביטוח 1 (2).jpg

פורסם

צרפתי ביטוח צד ג' בהמשך לביטוח חובה שהיה אז לכול אחד מהנהגים.

הביטוח היה של חברה בחו"ל כאשר הפרונט היה של הפניקס.

אז הכול היה אחרת היום ...........................?????

ביטוח 1 (3).jpg

פורסם

פה ברוך צודק

יש פה אבל חוקי גדול ,אבל לפחות אז היתה מגמה חיובית ולכן כולם נרתמו לעבוד יחד

לברוך היו אז ביצים מעופרת ,היום הם כספית נוזלית:-):-):-):-):-)

מירוצי מכוניות

פורסם
158. (א) לא יתאמן אדם בדרך, לא יתרגל ולא יתעמל בה, ולא ישתתף במשחקים בתחרויות ספורט, במירוצי אופניים ובדומה, אלא אם ניתן לו, או לקבוצת בני אדם שהוא נמנה עמה, היתר לכך על ידי קצין משטרה, ובהתאם לתנאי ההיתר.

.

מה ההגדרה לקצין משטרה? אם מישהו ישחד קצין זוטר לתת לו היתר לתחרות, לא יוכלו לבוא בטענות למשתתפי התחרות? אלא רק לקצין?

פורסם

קצין משטרה = לממ"ר או ממ"ז, יש כללים ברורים לנושא, לאור "אירועי ערד" משטרת ישראל מסירה את האחריות שלה מכול האירועים- "ראש קטן".

לכן יש:

- מנהל אירוע - ככתוב בחוק.

- מנהל בטיחות - ככתוב בחוק.

- בנהל ביטחון - ככתוב בחוק.

- סדרן - ככתוב בחוק ספורט/אירועים.

למה?

בכדי להוריד למי שצריך את הביצים עופרת (מבחוץ)/כספית (מבפנים):-D

צא וראה מה סידר לנו החוק! חוקן זה מה שהוא סידר, יוציאו לך/לי/לנו את המיץ מהתחת עד שניראה כאן מרוצים.

האני מאמין שלי:

ברגע שאני וחברי נרים ידיים (זקני הדור=חלוצים) בין אם זה בהקמת אירוע, בין אם זה מיאוש, ספורט מוטורי בישראל לא יקום, אנחנו בקצה הדרך, הצעירים של היום מסתכלים מה יצא לי מזה? יש כסף? אבל בשורה התחתונה כול כלי הרכב שמציגים לנו כיום הם יפים, מושקעים, אבל אףאחד מהאנשים לא רוצה שיגרם לו נזק,ציטוט: "מספיק לי להתחרות מול חבר בישורת, מי צריך פיתולים דרכי עפר, אני צריך לשבור את הרכב?" ברגע שהוא שמע שיש דבר שקוראים לו דראג הבחור נסוג גם מהישורת, למה? כמה יעלה כזה דבר? אתה אומר לו ביטוח, דמי השתתפות וכד' לזה כבר אין כסף, כלומר דור חדש לא יקום!!!!!:-(:-(:-(

ברוך

פורסם
כלומר דור חדש לא יקום!!!!!:-(:-(:-(

ברוך

בתקופה שבה אנחנו נרדפים, מירוצים מתבטלים, ויש הרגשה שעשו לנו "הקפאה" - ברור שאין הרבה שמצטרפים !

אולי לנו זה נראה ברור מאליו, אבל רוב בני האדם לא אוהבים להרגיש כמו פורעי חוק בזמן שהם נהנים מהתחביב/מקצוע שלהם :-(

לראייה - שני תחומים שפועלים בארץ ללא הפרעה : תחום מירוצי האינדורו (אופנועי שטח) רק גדל משנה לשנה, כרגע בסביבות מאה (!) רוכבים על קו הזינוק בכל מירוץ. בראלי רייד - נבנים רכבים חדשים, ורכבים קיימים נמצאים תחת שיפור מתמיד. מה רע להם ?

הדיון לגבי איך יכול להיות שלהם נותנים להתחרות בשקט, ואצלנו איך שמישהו מניע מנוע (באותם תנאי שטח נידחים) - ישר מקפיצים מסוק וארבע ניידות, לא קשור לשרשור הזה אבל מעניין אותי מאוד. ואני אומר זאת בפרגון מלא לתחומים שכן מצליחים להתחרות בימים אלה.

אל תתן לנהג אחד (לא יודע מי הוא וזה לא משנה) להוציא לך את הרוח מהמפרשים. אם מה שבא לו זה ליסוע בקו ישר שיהייה לו לבריאות. מקווה שלפחות הוא עושה את זה בערד ולא על הכביש.

כשיהיו בישראל מירוצי ראלי מסודרים - אתה תיווכח כמה אנשים באמת מעוניינים להיות שותפים לספורט המדהים הזה.

כמו שאתה רואה אני אופטימי - כתבתי כשיהיו ולא אם יהיו :wink:

פורסם

רון

כאשר יקומו מרוצים חוקיים אני לא כול כך בטוח שהפעילויות שהזכרת יצאו לדרך, עדין אף לא אחד מהם יודע את מה שמצפה לו מהחוק!

אני מדבר כיום רק על מרוצים חוקיים!

אני לא בטוח שהמשטרה היא זאת שממנה פוחדים אנשי הראלי, זה עייפות החומר, זה הרצון להיות כבר במקום אחר אחרי מסכת של 25 שנה של התמודדות עם החוק, אני מבין את האנשים, הייתי האחרון שחזר לקיים מרוצים לאחר ששיכנעו אותי שיש לקיים מרוצים, נכון להיום אני כמו כול שאר המתחרים אין לי חשק להמשיך ולהתחכם עם החוק, ביום שיהיו מרוצים אני מבטיח לך אני חוזר להגה יחד עם עוד קשיש אחד לפחות.

ברוך

• תוכן חדש...