Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5700 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, היות ואני עושה הרבה ק"מ בנסיעותי ברכבי הפרטי ועקב עליית מחירי הדלק אני שוקל להחליפו,כיום אני מחזיק רכב פרטי בנזין,ורוצה להחליפו,אני מתלבט מה עדיף? האם לקנות פרייבט דיזל כדוגמת ג'טה או רנו מגאן בגירסת הדיזל או לקנות רכב בנזין רגיל ואולי אפילו מתקדם בעוד שנת מודל ולהסב אותו לגז.

מה עדיף???

יש לציין כי * אם מדובר ברכב דיזל אז אני יצטרך לקחת מודל 2007 ואם בבנזין שיוסב לגז אז גם 2008 בא בחשבון.

* בתחנת דלק הסמוכה אלי יש עמדת תדלוק בגז כך שמבחינת נוחות זה לא מהווה שיקול.

פורסם

שלום רב.

ברכב שלי מותקנת מערכת גז ואני ממליץ בחום.

ב 11 חוד' נסעתי כ 25K ק"מ וחסכתי יותר מ 4000 ש"ח.

היו מספר תקלות במערכת, אבל הדבר היחיד שהן גרמו לי הוא ליסוע על בנזין סה"כ כ 150 ק"מ שיכולתי לנסוע על גז.

לנטרה 96' 138 כ"ס

אשה חונה = אשה הורסת

פורסם

אתה צריך לבדוק עלויות ואז להחליט, מערכת גז תעלה בסביבות ה7000 ש"ח ומעבר לחיסכון דורשת תחזוקה נוספת מעבר לטיפולי הרכב, של כמה מאות ש"ח בשנה.דעתי האישית, גם בשביל שיהיה לך יותר קל למכור את הרכב אח"כ הוא לקנות רכב דיזל. 200 אלף קילומטר ברכב דיזל לא מפחידים קונים פוטנציאלים כמו ברכב בנזין. לדעתי זה גם תלוי איפה אתה גר ואם יש לך תחנת דלק זולה ליד הבית. אני נוסע כל יום לירושלים ומתדלק ב6 שקלים לליטר סולר. בנוסף ואולי לא פחות חשוב, רכבי דיזל חזקים יותר ומהנים יותר לנהיגה (רכבי טורבו). אני קניתי לפני חודשיים גולף TDI ואני מבסוט עד הגג, 800 ק"מ למיכל של 50 ליטר ואיכות נסיעה מעולה.

פורסם

• טמפרטורת בעירה גבוה יותר, במנועים ישנים (יחסית) נוצר בלאי מוגדל בשסתומי הפליטה. אאל"ט, יש צורך בתוספת מערכת שימון נוספת לסעפת היניקה.
  • ניצולת נמוכה יותר מבנזין, ערך קלורי נמוך יותר מבנזין וירידת הספק מיזערית בהשוואה לבנזין. חשוב, מדובר על גז המיועד להנעה. בגפ"מים אחרים (שניתן להשיג במחיר נמוך יותר) הפרמטרים גרועים עוד יותר.
  • מיכל האגירה תופס נפח נוסף ולא מתוכנן ברכב ומיכל האגירה מורכב בתוך רכב. בדרך כלל המשמעות היא איבוד חלק גדול מתא המטען.
  • תחנות תידלוק בגז נדירות יחסית.
  • לא ניתן לחנות בחניונים תת-קרקעים.
  • מיסוי דינמי:?. גפ"מ המיועד להנעה הינו יחודי ומוטל עליו מס בדומה לבנזין. לדעתי, ברגע שיותר רכבים יוסבו להנעה בגז אז המס עליו יקפוץ (כפי שקרה עם הסולר) ו/או תוטל אגרה על הרכב (כמו בעבר עם רכבי הדיזל)
  • עלויות התקנה ראשונית גבוהות.
  • הפרשי המחיר לק"מ בהשוואה לבנזין (לפי התימחור היום) דורשים נסועה גבוהה יחסית כדי להפוך תידלוק בגז לכלכלי מספיק.

וזה מה שקופץ לי לראש בשליפה.

shachar2 למדתי לעקוב אחרי העדר, בטוח שישנם אנשים חכמים/מנוסים/פיקחים יותר ממני ואם הנעה בגפ"מ הייתה כלכלית אז השימוש בו היה הרבה יותר נפוץ. מיכוון שהשימוש בו הוא כה נדיר כעת זה אומר כי הוא אינו כלכלי.

פורסם

אם מדובר ברכב דיזל אז אני יצטרך לקחת מודל 2007 ואם בבנזין שיוסב לגז אז גם 2008 בא בחשבון.

אתה יכול להסביר לי את ההגיון במה שרשמת?

דיברת על מגאן דיזל - המחירון של הדגם הזה ותר נמוך מאשר למגאן בנזין אוטומטית מאותה השנה.

לרכב בנזין אתה עוד צריך להוסיף בסביבות 8 אלפים ש"ח את מערכת הגז.

אולי ברכבי פולקסוואגן הדגמים של טורבו דיזל יותר יקרים (גם כיד שנייה), אבל המצב הזה הוא יוצא דופן.

אני אישית הייתי מחפש מגאן DCI (טורבו דיזל ידנית) במצב טוב, גם מודל 2008.

רכב חיסכוני מאוד, בטיחותי ונוח ביותר.

חיים, העדר (בישראל) גם לא קונה רכבי דיזל לשימוש פרטי, גם אם יש כדאיות כלכלית בכמות הנסיעות הדגולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא יודע, אבל בוא נחשוב.

ניתן להתייחס לחברות הליסינג כ"עדר".

החברה המממנת את הליסינג התיפעולי לעובד משלמת את הדלק והן חלק מה"עדר".

חסכון לחברה בדלק יהיה נגיד בחישוב גס כ 30% בהוצאות דלק (בנזין=10 ק"מ/ליטר סולר=15 ק"מ/ליטר) ובנסועה של 2K לחודש חסכון לחברה יהיה 66 ליטר בנזין = 430 ש"ח לחודש (כ 20% מתשלום הליסינג החודשי שמשלמת החברה)

כלכלית, נראה כי שווה למעסיק המממן את הליסינג התיפעולי לעובד לדרוש מחברות הליסינג רכבי דיזל.

זה לא מתבצע.

איפה אני טועה?

פורסם

רוב האנשים מעדיפים\יכולים לנהוג רק ברכבים אוטומטיים.

מחירם של רכבי דיזל בעלי גיר אוטומטי משמעותית יותר יקר, מס ירוק הקפיץ עוד יותר את המחירים, היבואנים לא נותנים הנחות משמעותיות לרכבי דיזל (גם לחברות ליסינג).

מחירון של רכבי דיזל יורד יותר חזק, במיוחד כאשר מדובר ברכבי ליסינג\השכרה.

תיקון תקלות של טורבו ומשאבת הזרקה ברכבי דיזל יקרות מאוד - במידה וזה קורה, המעסיק צריך לשלם .

אני, כמי שמחזיק רכבי דיזל פרטיים מעל 10 שנים, יכול להגיד לך, שבסופו של דבר ההפרש בחיסכון ברכבי דיזל מצטמצם\מתקזז במחירון, מחירי טיפולים ומחירי תיקון תקלות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...