Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מעוניין לירכוש רכב מסוג AUDI A4 שנתון 1995

האוטו מטופל הייטב ושמור על ידי מוסכניק (המוסכניק בעל האוטו)

מציע את עזרתו המלאה בכל הטיפולים וההנחות לכל בעיה כל שהי

בנוגע לדלק ולצריכה שלו אני ואחי קונים ביחד את הרכב

ואמא שלי תעזזור לנו מידי פעם עם דלק שניינו עובדים

עכשיו הבחור אמר שהאוטו עבר

115000 ק''מ

האוטו נפח 1800

אוטומט

מה אתם אומרים עליו??? ועל כל מה שרשמתי לכם פה.

ואני מעוניין לדעת גם חוות דעת אותו דבר על וולו S70 שנת 98 מנוע 2500 5 צילנדר

פורסם

115000 קילומטר לרכב בן 15 שנה? זה ניראה לי לא ממש הגיוני. יש לך אפשרות לאמת את הקילומטרז'?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה זאת אומרת לאמת את הקילומטר'ג שמע איך אני יכול ליבדוק עם הבנאדם הוריד לו בלוח שעונים את הקילומטר'ג

תיראה הבנאדם גר בתל אביב הוא אמר לי שהוא בקושי נסע באוטו כי יש לו אופנוע

תגיד לי בקשר לדברים השניים שדיברתי עלייהם ואני יברר כבר בקשר לק''מ ואני ירשום לך פה אחי

דיברתי עם הבנאדם

הוא אמר לי שהאוטו עבר 118K ושלתי אותו עם נגעו בלוח שעונים או משהו הוא אמר לי שהוא החליךף לוח שעונים

כי המד חום היה דפוק

השאלה איך אני יכול לברר אני בלי מכונאי אם האוטו עבר באמת 118K

פורסם

מכיוון שרכב של מוסכניק שכניראה טיפל בו לבד, לכן אי אפשר לאמת ךפי ספר רכב. מצד השני בטסט התחילו לרשום לא מזמן, לכן זה לא עוזר אם הוא הוריד קודם. האם מוסכניק יד ראשונה? אולי בעלים קודמים טיפל במוסכי יבואן ויש תיעוד קילומטרז'? לפי זה אפשר לבדוק את סבירות הקילומטרז'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תיראה הבנאדם יד 3

הוא אומר שהוא היה יד שניה ואישתו יד 3

עכשיו לך תימצא ותתחיל לחפש את הבעלים הראשונים

יש אפשרות לקחת אותו לבדיקה במוסך שיגיד לי בוודאות כמה האוטו עבר??

פורסם

גם בבדיקה לא יכולים להגיד בודאות. אבל אם הרכב במצב טוב, שמור ומטופל, לא עבר תאונות רציניות, הוא בהחלט ניראה כמו אופצייה טובה.

פורסם

תיראה אני היום בערב אני הולך ליראות את האוטו

אני יוכל לדעת לפי זיופי מנוע כאילו רעשים או נסיעה שלו אם הוא עבר יותר מ118?

ותגיד לי הבנאדם מוסכניק הוא אומר לי שאם יהיה בעיות בנוע או משהו בעתיד שאני יבוא אליו לטפל והוא יעשה לי מחירים

עכשיו מה אתה אומר היה לי סובארו גראנד לאונה 93

מה הבדל המחירים בנייהם בחלקים כאילו פי 2 פי 3

אתה יכול להגיד לי?

פורסם
115000 קילומטר לרכב בן 15 שנה? זה ניראה לי לא ממש הגיוני.

למה לא? אם הממוצע השנתי בערץ הוא 16700 ק"מ בשנה, אז על כל אחד מאלה שנוסעים 26k בשנה חייב להיות אחד שנוסע 7.5k (לא בצורה מילולית, כמובן, אבל הבנת את הרעיון). ובתכלס, גם אני וגם כמה מהמכרים שלי עושים 7.5k בממוצע, כך שזה לא סתם איזו תיאוריה ערטילאית.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

שלום כרגע הדפסתי דף שניקרא ''זכרון דברים''

הדף:http://www.dr-car.co.il/agreament.asp

עכשיו לפי מה שרשום בדף זה אני מכוסה מפני זיוף של ספידומטר וכל זיוף כל שהו במנוע או משהו כזה??

גם אם לא הלכתי למוסך לבדיקה??

ואם לא איזה סעיף אני יכול להוסיף בכתב יד שיכסה אותי מכל זיוף בנוגע לזיוף או מרמה של בעל הרכב ברכב.

פורסם

אני יודע לעשות סימני שאלה הפוכים: ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿ :wink:

זיכרון דברים זה אומנם נחמד, אבל בעל הרכב תאורטית יכול לא לדעת מה הקילומטרז' האמיתי מכיוון שאינו היד הראשונה. קח את הרכב לבדיקה ואם הוא במצב טוב אז מברוק. כל הרכבים שהיו לי אי פעם, כולם היו במצב מכני טוב וקילומטרז' של הכי חדש מהם נושק את ה-200K ק"מ מלמטה.

קילומטרז' זה לא אינדיקצייה למצב הרכב. אפשר לגמור רכב גם ב-100 קילומטר.

פורסם

לדעתי האישית בלבד (ואל תתעצבן) אתה מכניס ראש בריא למיטה חולה.

-אתה עובר מגראנד ליאונה בת 17 (עגלה בהשוואה למישפחתית מודרנית אך אמין מאוד ותחזוקה זולה) ל AUDI A4 בת 15 שנה (רכב נחמד לזמנו, איזה מנוע?, איזה תיב"ה?). מה אתה כבר מצפה לקבל? האודי הוא רכב מאוד נחמד אך רכב כזה מיושן (נטול ABS, כריות וכו') לא יוכל לספק ביצועים רצינים בהשוואה למישפחתית בת 5-7 ולא בטיחות פאסיבית כלשהי.

-הרכב הנוכחי שלך הוא סובארו קלאסי מבחינת אמינות/תחזוקה. האודי הוא רכב גרמני לטוב ולרע, הוא יהיה אמין כל זמן שהוא יכול אולם כשהוא ידרוש טיפול רציני עלות התיקונים בו תהיה ממש לא זולה.

הבנאדם מוסכניק הוא אומר לי שאם יהיה בעיות בנוע או משהו בעתיד שאני יבוא אליו לטפל והוא יעשה לי מחירים
בחייאת...

ראשית, ברכבים כאלה ישנים, עלות החלפים גבוהה בהרבה ממחיר העבודה ורוב התיקונים הם החלפות של חלקים מרכזיים ברכב שהתבלו (יחידות אלקטרוניקה, אלטרנטור, מתנע וכו'). שנית, הוא מנסה למכור את הרכב ועל דיבורים אין מכס:lol: הוא מוכן לרשום זאת בחוזה?

תראה, לי יש שתי גרמניות בנות 13 ולפני הרכישה שלהן בדקתי לעומק את נושא התחזוקה. בסופו של דבר הגעתי למסקנה כי אם אני יכול להרשות לעצמי לרכוש מישפחתית יפנית חדשה אז רכישת רכב רכב גרמני ישן תעלה פחות (אבל קצת פחות) לטווח הארוך.

אצלך, תעשה את אותו חישוב. נראה לי כי אם יש לך כרגע גראנד ליאונה ישנה אז במעבר ל ל AUDI A4 בת 15 שנה אני לא בטוח כי תוכל לעמוד במחירי הטיפולים.

פורסם

שלום חיים.

אתה רושם : "בסופו של דבר הגעתי למסקנה כי אם אני יכול להרשות לעצמי לרכוש מישפחתית יפנית חדשה אז רכישת רכב רכב גרמני ישן תעלה פחות (אבל קצת פחות) לטווח הארוך".

למה הכוונה בטווח ארוך ? אני מתאר לעצמי ש-5 שנים...

בתקופה זו תאבד מערכה מכונית יפנית חדשה שעולה 120K כ 50K (עפ"י חישוב של 10% לשנה)

עפ"י הסמלון שלך, המכונית הגרמנית בת ה 13 שווה כ-40K, וסביר שתאבד מערכה כ 15K עפ"י אותו חישוב.

צריכת הדלק ומחיר הביטוח והרישוי - דומים לדעתי בין המכוניות.

טיפולים שוטפים כנראה יקרים יותר, אבל מצד שני אתה לא מחוייב לטפל במוסך המרכזי כך שגם זה מתאזן.

אז בהנחה שמכונית יפנית חדשה (נשמע כמו שיר של עברי לידר) לא תראה מוסך מלבד טיפולים שוטפים ובלאי מתבקש - צמיגים, מצבר, בלמים וכו' , האם משתמע מהחישוב שלך, שהוצאות התיקונים בגרמנית הותיקה, מעבר לבלאי שציינתי שדומה ליפנית - הוא רק קצת פחות מ 35K ש"ח ? (ההפרש בירידת הערך)

נשמע מאוד יקר ...

אשמח לשמוע פירוט על חישוב עלות האחזקה.

אני שואל מאחר וגם אני שוקל לרכוש גרמנייה בת 12 , ומנסה לאסוף מידע רב ככל האפשר על העלויות שכרוכות בכך.

פורסם

התפרצת לדלת פתוחה:-D

בעבר היה דיון כזה בו רשמתי את החישובים והתימחור המבוססים על הרכב שלי, ראה רכב יוקרה מיד שניה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=331353

בגדול, אני מניח תקלות במחיר של 3-4K לשנה, ברכב שלי הגעתי ל 1.5K בשנתיים האחרונות. אולם ברכב של אישתי הגעתי ל 8K:-(

-שים לב, מדובר בתקלות פתאומיות בלבד, לא החלפת חלקים מתבלים וטיפולים שוטפים. טיפולים תלויי נסועה/זמן ניתנים לחישוב לפני הרכישה (טיפולי 10, 30, 60 90, החלפת מצתים כל 150-180K, החלפת צמיגים פעם ב 4 שנים, החלפת מצבר פעם ב 4-6 שנים וכו')

לרכב הספציפי שלי:

-צריכת הדלק נמוכה יותר למרבה ההפתעה ומחיר הביטוח והרישוי נמוך גם הוא ממשפחתומטית חדשה.

-טיפולים שוטפים זהים או זולים יותר ממשפחתומטית במחיר דומה (בת 7-9 שנים)

ושוב, תימחור התקלות שעשיתי היו לפי הגישה הפסימית ביותר, וזאת הסיבה שהנחתי שעלותן תהיה מעט פחות מ 5K שנתי.

• תוכן חדש...