Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוקי נהיגה בחו"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפתגם המתאים ביותר למצב הוא "ברומא תתנהג כרומאי"

ראה איך האחרים נוהגים ונהג כמוהם.

בגרמניה לפני 35 שנה באוטובהן טסים כמו משוגעים. אני במסלול ימין רק 160 קמ"ש ונעקף על ידי רבים .

לפתע שלט הגבלת מהירות.

הגויים בולמים, בולמים , הישראלי מרפה את דוושת הבנזין וכך מאט.

עוקף מימין את השמאליים האלה, שעושים לי סימנים באצבע של משוגע. מגחך לעצמי.

500 מטר אחרי זה עומד השוטר.

עוצר אותי , הגויים מגחכים.

התשלום במקום במזומן , 40 מרק שהיה אז לא מעט כסף.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
באיטליה קו הפרדה רצוף ורמזור אדום הם בגדר המלצה. מהירות על אוטוסטראדה - בגדר קודש.

שטויות! אלא אם כן אתה מכיר רק נפולי והסביבה. מישהו שנוסע לשם יכול לקחת את זה ברצינות! אם באיטליה קו הפרדה רצוף ורמזור אדום הם בגדר המלצה, אז בארץ הם לא קיימים.

פורסם
כבר לא. שינו את זה לא מזמן.

המזמן הזה אמור היה להתרחש ב3 שבועות אחרונות. כי פעם אחרונה שבדקתי הייתה ב30 באוגוסט.

שטויות! אלא אם כן אתה מכיר רק נפולי והסביבה. מישהו שנוסע לשם יכול לקחת את זה ברצינות! אם באיטליה קו הפרדה רצוף ורמזור אדום הם בגדר המלצה, אז בארץ הם לא קיימים.

נכון שבדרום בכלל אין חוקי תנועה, אבל דיברתי דווקא על רומא וצפונה. אנשים מתחילים לצפור אם אין אף אחד ואתה עומד ברמזור אדום כמו שמוק.

פורסם
המזמן הזה אמור היה להתרחש ב3 שבועות אחרונות. כי פעם אחרונה שבדקתי הייתה ב30 באוגוסט.

אמרו לי את זה ב-02/09 לשנה זו, זוג שמתגורר במוסקבה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נכון שבדרום בכלל אין חוקי תנועה, אבל דיברתי דווקא על רומא וצפונה. אנשים מתחילים לצפור אם אין אף אחד ואתה עומד ברמזור אדום כמו שמוק.

דבר ראשון שהפתיע אותי באיטליה, זה סבלנותם בכביש. בדרך כלל הם לא צופרים גם אם אתה נעמד באמצע הכביש או תופס נתיב שמאלי (קודם מאותתים עם אורות), בלי לדבר על רמזור אדום. וזה מניסיון של שנים.

פורסם

לכול אחד ניסיון משלו. הלווי בארץ היו נוהגים כמו באיטליה. כול פעם שחזרתי, הייתי מרגיש כמו בספארי ביומים הראשונים.

פורסם

ועל כך אין לנו מחלוקת :lol: , אם כי נראה לי שאתה הסתובבת במילנו וטורינו. ככל שיותר קרוב לשוויץ - יותר דומה לשוויץ.  

פורסם

בפריז שבצרפת, זכות קדימה היא לנהג שבא מימין (כמו בארץ). אך חשוב ליזכור שגם בכיכרות הזכות הזאת נישמרת!

ז"א, שלא כמו בארץ, צריך לתת למי שרוצה להיכנס לכיכר זכות קדימה.

פורסם

עניין הכיכרות זהה בכל העולם. צורה אחת היא מעגלי תנועה - בהם יש זכות קדימה לרכב הנע במעגל התנועה, ומסומנים על ידי תמרור כחול עגול עם שלושה חיצים (נגד כיוון השעון במדינות עם נהיגה מימין, עם כיוון השעון במדינות בהן נוהגים בשמאל הכביש). יש גם כיכרות בהן זכות הקדימה היא לרכב הנכנס למעגל התנועה, דומני שבהן יש גם סימון של "תן זכות קדימה" לרכב בתוך המעגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נהיגה באירופה המערבית זה עולם אחר לעומת מה שמתרחש על הכבישים בארץ.

לנהג חדש יהיה הרבה יותר קל לנהוג באירופה יחסית לארץ, בישראל נהיגה על הכביש זה כמו הישרדות בג'ונגל, אף אחד פה לא שמע על המושג "תרבות נהיגה" העיקר זה להגיע כמה שיותר מהר ולא להשאר פראיר.

פורסם

כשנסעתי בארה"ב שמתי לב למשהו נחמד.

חוץ מהעובדה שמותר במדינות מסוימות לפנות ימינה ברמזור אדום כשהצומת פנויה ,

כשנסעתי באריזונה ראיתי שיש אפשרות גם לפנות שמאלה למרות שהרמזור אדום - בתנאי שאתה כבר בתוך הצומת. הכוונה היא לאנשים שלא הספיקו והרמזור התחלף ו"נתקעו" אחרי הקו עצירה , כמובן שמדובר רק על שניים שלושה רכבים מקסימום אבל זה חוסך עומס בצומת , ומפנה את מעברי החציה ככה שלא חייב לעמוד על המעבר חציה בצומת - אפשרות ניתנת כמובן רק כאשר אין רכבים שבאים ממול ויש אפשרות לחצות את הנתיבים בבטחה.

פורסם

לנהג חדש יהיה הרבה יותר קל לנהוג באירופה יחסית לארץ, בישראל נהיגה על הכביש זה כמו הישרדות בג'ונגל, אף אחד פה לא שמע על המושג "תרבות נהיגה" העיקר זה להגיע כמה שיותר מהר ולא להשאר פראיר.

לא בטוח. מצד אחד - אין מה להשוות את התנהגות הנהגים האירופים הצייתנים והאדיבים לג'ונגל הישראלי. מאידך - צריך להרגל ל"מוזרויות" כגון הרמזורים הפתוחים בכיוונים נגדיים או הפניה ימינה באדום. בישראל דווקא נושאים אלה הרבה יותר ברורים מאשר באירופה. מעבר לכך - אופי הנהיגה משתנה לחלוטין בין מדינות שונות וכאשר עוברים גבול צריך לשנות mode. לפני מספר שבועות היה לי העונג המפוקפק לבצע שינוי כזה 5 פעמים ביום (גרמניה-שוייץ-גרמניה-שוייץ-אוסטריה-גרמניה, תענוג מפוקפק לנהוג ביום אחד 530 ק"מ בגשם שוטף ובסוף הדרך להסתבך עם כבישים פתוחים במינכן שה-GPS לא מכיר).

לדוגמא - בגרמניה אם תצפור שלא במצב חרום יסתכלו עליך בעין לא יפה, ואם תהבהב באורות אתה עלול למצוא את עצמך נענש. לעומת זאת באוסטריה ושווייץ צפירות ברמזור בהחלט נשמעות (אם כי פחות מאשר אצלנו) ובאוסטריה הבהוב לרכב נעקף הוא כמעט חובה. ביוון הנהגים יותר פרועים מאשר בארץ (נהיגה ממש לא אירופית), ונסיעה באורות דלוקים בשעות היום (הרגל שהמורה שלי לנהיגה הקנה לי מהפעם הראשונה בה ישבתי בכס הנהג) גוררת סימונים עצבניים מצד הנהגים שמולך.

לגבי ארה"ב - לא זכיתי לנהוג שם אבל במסגרת הכנות לשתי נסיעות הספקתי להתקל קצת במידע על חוקי תנועה, והם שונים ממדינה למדינה, ולעתים אף מעיר לעיר (למשל - חוקי חניה מסובכים ביותר בסן-פרנסיסקו, הנובעים מהצורך למנוע הדרדרות כלי רכב במדרונות התלולים) - יש להתכונן לכל נסיעה כזו באופן מעמיק!

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תרבות הנהיגה באירופה המערבית אינה זוהרת כפי שמציירים אותה פה.

נכון, כשבאים מחושך כמעט מוחלט גם אור נר יחשב למאור גדול.

דוגמות:

1. זכות קדימה להולכי-רגל - למעט אנגליה ואירלנד לא ראיתי שבמדינות אחרות מקדשים נושא זה.

2. האטה לקראת עצור/רמזור אדום - הבלימה תעשה באחת, ממש ברגע האחרון.

3. גנבת רמזור אדום - קיימת תחרות מי מצליח לגנוב וכמה שיותר.

4. הולכי-רגל במעבר חציה מרומזר - האדום הוא בגדר המלצה בלבד.

5. שמשת חזית באוטובוס שבורה - בכל טיול מאורגן נתקלתי בתופעה זו לפחות באוטובוס אחד מתוך חמישה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

סעיפים 1 ו-4 שלך סותרים. מכל מקום - בניס נתקלתי במצב שבו הולכי הרגל כמעט שאינם מתיחסים לאור ברמזור (מצייתים רק בכבישים ראשיים ורחבים) - והנהגים ממתינים בסבלנות אין קץ.

גניבת רמזורים - אני מניח שאאתה מדבר על איטליה או מדינה ים-תיכונית אחרת. בשויצריה כמעט כל רמזור מצוייד בגאטסו ביותר מכיוון אחד והסובלנות של השויצרים לעבירות תנועה היא אפסית, אין מי שיגנוב רמזור אדום. לעומת זאת בהולנד מבנה הרמזורים הוא כזה שאם עברת את קו העצירה אתה חייב לעבור את הצומת, שכן הרמזורים מותקנים על גשר לפני הצומת ואם עצרת אחרי קו העצירה לא תראה אותם, רק הצפירות מאחור ירמזו לך שאתה יכול להמשיך בדרכך. מצד שני - תזמון הרמזורים מביא זאת בחשבון עם מרווח מספק עד פתיחת הירוק בכיוון החוצה\נגדי.

הההתרשמות האישית שלי היא שמצפון איטליה וצפונה יש תרבות נהיגה שמתבטאת בכמה דברים: הרבה אדיבות בכביש, ציות לחוק (הולך וגובר ככל שמצפינים) ואכיפה קפדנית של החוק (אם כי בכל מדינה דגשים שונים).

• תוכן חדש...