Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה חסכונית - איך בדיוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

תמיד חשבתי שנהיגה על טורים נמוכים ככל האפשר היא חסכונית, אבל לאחרונה הבנתי (כן, אני כניראה בור נהיגה חסכונית) שעדיף לנסוע בטווח אופטימלי מסויים שבו המנוע עובד הכי טוב.

אני נוהג על ג'אסטי ידנית כרגע, אבל אני מניח שהעקרונות תקפים לכל רכב ידני.

באיזה טווח טורים עדיף לנהוג רוב הזמן?

בהאצה, באיזה טור כדאי להחליף הילוך?

בהאטה, באיזה טור כדאי להוריד הילוך? או שמא כדאי להעביר לניוטרל ולתת לאוטו להאט מעצמו?

עדיף להאט יותר ע"י הבלמים או ע"י הורדת הילוכים?

תודה

פורסם

לאחרונה הסתכלתי קצת על מד צריכת הדלק הרגעית (פוקוס) ושמתי לב שיש הבדלים ממש גדולים בין מצבים שונים.

בגדול, בכדי לשפר את הצריכה אני מצאתי ש:

1. בשיוט להשתדל להשאר על מהירות קבועה. אפילו תנודות של 10 קמ"ש לכאן או לכאן משפיעות.

2. באופן כללי לנהוג כאילו מונחת ביצה מתחת לרגל ימין...

פורסם

לא הבנת מדויק. נהיגה על טורים נמוכים ככל האפשר היא אכן חסכונית - אבל בתנאי שאתה שומר על עוצמת לחיצה נמוכה ככל האפשר על הדוושה. כלומר, אם אתה בסל"ד נמוך מאוד, והמנוע לא מסוגל להאיץ בו את הרכב (או אפילו לשמור על המהירות), אתה לוחץ יותר חזק על הדוושה ואז מבזבז גם יותר דלק. במצב כזה עדיף להוריד הילוך.

טווח הטורים המתאים לרכבך הוא לא לפי הנתונים של מקסימום ההספק או המומנט, אלא לפי מה שתיארתי כרגע - סע בסל"ד נמוך, רק לא במצב בו אתה צריך ללחוץ חזק יותר על הגז בשביל לשמור על המהירות.

בהאצה נסה להעביר הילוכים בסל"ד ביניים, כל עוד יכולת ההאצה נשמרת. החשיבות של גובה הסל"ד בהאצה היא לא גבוהה עבור צריכת הדלק. יותר חשוב לשמור על המהירות ולהמנע ככל הניתן מהאצות מיותרות או בלימות מיותרות.

בהאטה - הורד הילוכים לפי הסל"ד - אם הוא צונח נמוך מדי, תוריד הילוך. אף פעם לא בניוטרל, אלא רק במטרים האחרונים לקראת רמזור.

האטה היא באמצעות הבלמים, אלא רק אם אתה נוסע בירידה או גולש לקראת רמזור או פנייה - במקרים אלה אפשר פשוט להוריד הילוך ולהמנע מלחיצה מיותרת על הבלמים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בדרך כלל בפיאסטה הייתי נוסע 70 קמ"ש בהילוך רביעי, הטורים היו בסביבות ה2000 סל"ד וב2500 סל"ד הייתי נוהג להעביר הילוך, אז ב70 קמ"ש בשיוט לאורך זמן הייתי פשוט מעלה לחמישי ויורד ל1500 סל"ד וצריכת הדלק הייתה משתפרת.

פורסם

הנה, זו דוגמא רעה. ב-1500 סל"ד למנוע אין מספיק כוח בשביל לשמור על המהירות של הרכב, וצריך ללחוץ חזק יותר על הגז = לבזבז יותר דלק (ולחנוק את המנוע). על 70 אין סיבה להעביר לחמישי במקרה כזה, אלא לעלות ל-90 ואז להעביר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אהלן,

תמיד חשבתי שנהיגה על טורים נמוכים ככל האפשר היא חסכונית, אבל לאחרונה הבנתי (כן, אני כניראה בור נהיגה חסכונית) שעדיף לנסוע בטווח אופטימלי מסויים שבו המנוע עובד הכי טוב.

אני נוהג על ג'אסטי ידנית כרגע, אבל אני מניח שהעקרונות תקפים לכל רכב ידני.

באיזה טווח טורים עדיף לנהוג רוב הזמן?

בהאצה, באיזה טור כדאי להחליף הילוך?

בהאטה, באיזה טור כדאי להוריד הילוך? או שמא כדאי להעביר לניוטרל ולתת לאוטו להאט מעצמו?

עדיף להאט יותר ע"י הבלמים או ע"י הורדת הילוכים?

תודה

יש שיטות רבות ומגוונות,חלקן נחשבות ללא בטיחותיות.

פורסם

אוטו ריק מחליף ב3K סל"ד כדי לא לאבד מומנט, הטורים יורדים ל2.2K ואז ממשיכים ככה בהילוך הבא.

באוטו עמוס עם מזגן מושך עד 3.5K אפילו עד 4K כי הוא מתאמץ ומתקשה לפתח מהירות.

רוני אגב מה עדיף בעליות נגיד בהילוך 3 האוטו מגיע ל4K אבל אם אני מעביר לרביעי האוטו יורד ל1.5K והוא מקרטע, בריא למשוך את האוטו ככה?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

חפירה לפניך:

כדי להבין מה-הוא המצב החסכוני, אתה צריך להיכנס ליסוד של מנוע בעירה פנימית כמו שיש ברכב שלך.

המנוע פועל בשלבים הבאים:

1. יניקת תערובת דלק-אויר לצילינדר מסעפת היניקה

2. דחיסת התערובת

3. הצתת התערובת כך שנוצר פיצוץ, שבתורו הודף את הבוכנה חזרה ויוצר תנועה סיבובית

4. פליטת הגזים שנותרו מהשריפה דרך סעפת הפליטה

וחוזר חלילה

תפקידה של מערכת הדלק, יהיה זה קרבורטור או הזרקה, לספק למנוע תערובת ביחס מדויק של אוויר ודלק, שזו היחס בו יש נצילות מירבית (משמע אחוז מירבי מהדלק נשרף).

האוויר נכנס מקדמת הרכב דרך פילטר האוויר, לסעפת היניקה. בדרך, הוא עובר בבית המצערת, המצערת היא בעצם ברז "פרפר" הנשלט ע"י דוושת המצערת ("גז"). ככל שלוחצים יותר על דוושת המצערת, ה"ברז" נפתח יותר ומאפשר למנוע לשאוב יותר אוויר. הקרבורטור, או מחשב ההזרקה, במידה ותפקודם תקין, מגדילים בהתאם את כמות הדלק המתווספת לאותו אוויר ע"מ לשמור על היחס היעיל.

מצערת:

throttle_bore.gif

זהו תיאור מאוד פשטני אבל ניתן להסיק ממנו את המסקנות הבאות:

1. הפרמטר שמשפיע הכי הרבה על תצרוכת דלק הוא המצערת.

2. תפקוד לקוי של מערכת הדלק, באם גורם לתערובת "עשירה" מידי (קרי יותר מידי דלק ביחס לאוויר) תגרום לצריכת דלק מוגברת.

יש עוד השלכות - יותר מידי דלק לא רק מגביר צריכה אלא גם יוצר משקעי פיח במנוע כתוצאה מכך שלא כל הדלק נשרף, מה שגורם לבעיות במנוע. מעט מידי דלק יוצר שריפה לא יעילה ותופעותיו החל מירידה בהספק וכלה באי-הצתה של התערובת.

אז מה נעשה כדי לשפר צריכת דלק?

מבחינה טכנית - טיפול במערכת הדלק. באם זה קרבורטור, ניקוי וכיוונון (מלאכת אמן) אצל מומחה. באם זה מחשב הצתה, בעת הצורך ניקוי או החלפת מזרקים, בדיקת מחשב הזרקה. לא פחות חשוב פילטר דלק תקין, ניקוי ושימון בית מצערת, במידת הצורך ניקוי סעפת יניקה ומאוד חשוב גם ניקוי והחלפה של פילטר האוויר.

גם הצד השני של המטבע רלוונטי - מערכת הפליטה. אם הגזים אינם נפלטים בתזמון הנכון "מעגל הקסמים" נשבר ויש בעיות. לא ניכנס לזה זה עוד מאמר וחצי...

מבחינת נהיגה - כאמור השאיפה שלנו היא לפתוח את המצערת כמה שפחות. כאן נדרש שינוי הרגלים ואין מה לעשות. אנחנו צריכים לחשוב בכל רגע נתון האם ההילוך הנוכחי מאפשר לנו להיות במהירות הרצויה תוך מינימום "לחיצה". לכל רכב יש מהירות "שיוט" שבה בהילוך הגבוה ביותר, בנגיעה קלה ביותר במצערת, הרכב נוסע. נסיעה לאורך זמן כאשר מהירות זו קבועה היא החסכונית ביותר. אך כדי להגיע אליה צריך גם להאיץ, גם פה יש סיבוך. אם נרצה להאיץ כמה שיותר מהר ו"נלחץ" כדי לדלג מעלה בהילוכים הרי שעד הגעתנו למהירות הרצויה בזבזנו המון דלק.

הסוד הוא להרגיש את הדברים הבאים:

1. להעלות הילוך, כשבשביל להגביר או לשמור על המהירות צריך ללחוץ יותר מקצת.

2. להוריד הילוך, כאשר מרגישים שהרכב מאט ואם לא "קוברים" את הרגל עמוק עמוק אין מספיק כח.

לגבי 2 זה חשוב במיוחד - בעליות קשות למשל לירושלים וכדומה, טעות לנסות לעשות את הדרך בהילוך הכי גבוה. עדיף לעבוד בסלד גבוה אך לחיצה סבירה, מאשר בסלד סביר אך לחיצה עד הסוף. זה רק מזהם את המנוע.

בסופו של דבר - להאט את הקצב חוסך בדלק. זה לא אומר שצריך להיות סבתאל'ה בכלל לא - אלא להגיע לאיזון בנהיגה. לתכנן מראש - להימנע מהאטות ועצירות מיותרות כי נצטרך להשקיע יותר דלק בשביל להאיץ חזרה. לצאת לעקיפה כשיש מספיק זמן כדי שניתן יהיה לאיץ רגוע ולא ללחוץ. בפקק לשחק בעדינות עם הקלאצ' ומינימום מצערת. בירידה להשאר בהילוך משולב ולהרפות מדוושת המצערת, לתת למומנט להניע את הרכב במצערת סגורה - מערכת ההזרקה "מרגישה" את בלימת המנוע ולא מוסיפה דלק כלל.

ממליץ לך לראות את הפרק בTop Gear בו ג'רמי עשה מרחק עצום של 800 מייל על מיכל דלק אחד, ב WV עם מנוע עצבני.. נותן השראה!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם
רוני אגב מה עדיף בעליות נגיד בהילוך 3 האוטו מגיע ל4K אבל אם אני מעביר לרביעי האוטו יורד ל1.5K והוא מקרטע, בריא למשוך את האוטו ככה?

כמובן שהרבה יותר בריא למנוע לעבוד בסל"ד שבו הניצולת שלו גבוהה (4K) על פני סל"ד בו הוא מקרטע (1.5K).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

יש המון אנשים שחושבים שעדיף לעלות עליה בהילוך שלישי נניח כשהסל"ד יושב בסביבות ה1,200 והמנוע נחנק, אבל בגלל שהסל"ד נמוך הרכב לא שותה דלק.

ההיפך, הרכב שותה יותר דלק מאשר בהילוך נמוך יותר ובסל"ד גבוה יותר אך שמתאים לתנאי הדרך.

אסור בתכלית האיסור לחנוק את המנוע בעליות.

• תוכן חדש...