Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט אם לקנות פיאט פונטו ספייס 2006, שיש עליה 180K קילומטר. המחיר נמוך יחסית - 28K, אבל אני מתלבט כי הקילומטראז' מפחיד אותי.

רציתי לדעת מה ההשפעות של קילומטראז' כזה על האחזקה, גם אם נניח שהאוטו היה מטופל בזמן במוסך טוב. אני מתכוון לעשות נסיעות בין עירוניות, בערך פעמיים - שלוש בשבוע. אם המנוע והגיר במצב טוב (אין בעיות שילדה גם) האם הקילומטראז' משנה משהו?

בנוסף, בעוד כמה שנים כשהוא יהיה עם 220K, האם אני אוכל למכור אותו בכלל?

תודה רבה.

פורסם

הייתי מציע לך לוותר למרות המחיר, מדובר על נסועה שנתית כפולה מהממוצע, ויש לצפות לבלאי מואץ של חלקים ברכב. מה גם שלא חסרות פונטו בשוק.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

לא צריך לפחד מקילומטראז' גבוה, זה לא הורג אנשים.

כמו שכבר כתבו, ההשפעה העיקרית של קילומטראז' גבוה היא בלאי גבוה. יש לא מעט מכלולים ברכב שצוברים בלאי ביחד עם הנסועה והחלפתם יקרה, לכן נהוג להוריד את מחירם של רכבים בעלי קילומטראז' גבוה.

לשאלתך, האם לקנות או לא לקנות.

אם אתה רוכש את הרכב לתקופה קצרה וחושש מהסחירות העתידית שלו - חפש רכב אחר.

אם אתה רוכש את הרכב לתקופה ארוכה, והנסועה שלך ממוצעת ומטה - עניין הקילומטרים יהפוך לזניח בעבור מי שירכוש ממך את הרכב.

כל זאת בתנאי, כמובן, שהרכב טופל כהלכה, ללא קיצורי דרך ומצבו המכני טוב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ההשפעה העיקרית של קילומטראז' גבוה, בניגוד לסברה הרווחת, היא בלאי לתא הנוסעים. פלסטיקים מתקלפים, קרקושים, מושבים

בלויים או עם כריות/קפיצים פגומים. תיקון תא הנוסעים עשוי לעלות לא פחות, ואפילו יותר מתיקון חלקים מכניים.

לכן חשוב מאוד לבדוק שהרכב נשמר היטב בפנים: שלא הזניחו תקלות, שכל האבזור תקין, שהמושבים נוחים והקונסולה הקדמית לא

מתפוררת.

מעבר לכך בדוק את הדברים הרגילים: מצב מערכת המתלים, כושר הסחיבה של המנוע, העברת הילוכים והיסטוריית טיפולים ותאונות.

לסיכום - אפשר למצוא מציאות עם ק"מ גבוה, רק בגלל התדמית הרעה של הנתון הזה. בבדיקה קפדנית, חבל לפספס.

פורסם

מעבר להתיחסות לאחזקת הרכב העתידית בגלל בלאי מואץ מכניקה ופלסטיקה כך בחשבון כי בעת מכירת הרכב סחירותו תהיה נמוכה יותר ותצרכך להתחשב במחיר שתדרוש בגלל הנתונים המצטברים.במצב ,אמנם לא סביר , שבו תחזיק ברכב מעל 6 שנים ותיסע עד 1000 ק"מ בחודש התוצאה תתאזן ואז עם אחזקה נכונה תוכל לקבל מחיר סביר יותר לרכב.

פורסם

אם נניח בצד את ההשפעה של קילומטראז' גבוה על הסחירות העתידית (דבר המתקזז בלאו הכי עם עלות רכישה מופחתת) ,הרי

לדעתי כל נושא קילומטראז' גבוה הוא מיתוס די לא הגיוני. מה שקובע הוא מצבו הספציפי של הרכב ומערכותיו .

אסביר עם דוגמא :

1. רכב פונטו א' בבעלות יד ראשונה 5 שנים . כל יום כמעט הבעלים נוסע מפתח תיקווה לדרום ת"א בבוקר בשעות הלחץ . אחר"צ חוזר הבייתה. כל כיוון 8 ק"מ, אבל לוקח כשעה עד שעה וחצי של עצור - סע . ביום הרכב נוסע 3 שעות ועובר רק 16 ק"מ . בשנה 300 נסיעות כפול 16 ק"מ = 4,800 ק"מ. (וצובר 900 שעות בלאי).

הוא נוסע עוד 3000 ק"מ בשנה בסופי שבוע. בשנה עובר כ - 8000 ק"מ אבל צובר המון שעות נסיעה באיפיון מרובה בלאי.

2. רכב פונטו ב' בבעלות דומה של 5 שנים. כל יום הבעלים נוסע נסיעה בינעירונית ארוכה ללא פקקים של 120 ק"מ , ונמצא על הכבישים שעה וחצי. בשנה הוא צובר 300 נסיעות של 120 ק"מ , ובסה"כ 36,000 ק"מ.(המון לכאורה) אולם המרחק הזה

הצריך זמן נסיעה של 450 שעות , בנסיעה די רציפה ומהירה ונמוכת בלאי.

תחשבו לבד לאיזו מכונית יותר בלאי - זו שנסעה רק 8,000 ק"מ בשנה עם מעל 1000 שעות נסיעת בלאי מאומצת(עצור - סע)

או מכונית שנסעה 36,000 ק"מ של נסיעה נינוחה ופעלה רק 450 שעות ?

כמובן , שמדובר במצבי קיצון - אבל בפועל אין בהכרח קורלציה בין קילומטראז' ומצב הרכב.

פורסם

זה טוב ויפה בתאוריה, מה שקורה לרוב בפועל זה שרכב ב' מבצע נסיעות בפקקים כמו רכב א' ובנוסף - לא במקום - גם צובר קילומטרים רבים מחוץ לעיר, כך שהבלאי שלו עדיין גבוה יותר.

יוצאי דופן הם רק רכבים שבעליהם גרים באיזור הפריפריה הרחוקה.

פורסם

לא הבנתי מה נמוך בדיוק במחיר...

אני קניתי פונטו 2006 מחברת ליסינג, עם 113 אלף ק"מ. זה היה לפני 4 חודשים וקצת, והמחיר ששילמתי היה 33.5 אלף ש"ח וזה כלל יישור קו על חשבון החברה שאם הייתי עושה בעצמי היה עולה לי 2000 ש"ח נוספים.

אז מה המציאה הגדולה ברכב טחון עם 180 אלף ק"מ במחיר של 28 אלף ש"ח??? :|

אם היית מקבל אותו עם ספר טיפולים מסודר במוסך מורשה ובמחיר של 20 אלף ש"ח, אז זה נקרא מציאה ואפשר גם לחיות עם תיקוני בלאי פה ושם. מכיוון שאני בספק לגבי ספר הטיפולים וגם בספק לגבי אפשרות של קנייה ב-20 אלף ש"ח, אפשר לרדת מה"מציאה" בכיף.

פורסם
אם נניח בצד את ההשפעה של קילומטראז' גבוה על הסחירות העתידית (דבר המתקזז בלאו הכי עם עלות רכישה מופחתת) ,הרי

לדעתי כל נושא קילומטראז' גבוה הוא מיתוס די לא הגיוני. מה שקובע הוא מצבו הספציפי של הרכב ומערכותיו .

אסביר עם דוגמא :

1. רכב פונטו א' בבעלות יד ראשונה 5 שנים . כל יום כמעט הבעלים נוסע מפתח תיקווה לדרום ת"א בבוקר בשעות הלחץ . אחר"צ חוזר הבייתה. כל כיוון 8 ק"מ, אבל לוקח כשעה עד שעה וחצי של עצור - סע . ביום הרכב נוסע 3 שעות ועובר רק 16 ק"מ . בשנה 300 נסיעות כפול 16 ק"מ = 4,800 ק"מ. (וצובר 900 שעות בלאי).

הוא נוסע עוד 3000 ק"מ בשנה בסופי שבוע. בשנה עובר כ - 8000 ק"מ אבל צובר המון שעות נסיעה באיפיון מרובה בלאי.

2. רכב פונטו ב' בבעלות דומה של 5 שנים. כל יום הבעלים נוסע נסיעה בינעירונית ארוכה ללא פקקים של 120 ק"מ , ונמצא על הכבישים שעה וחצי. בשנה הוא צובר 300 נסיעות של 120 ק"מ , ובסה"כ 36,000 ק"מ.(המון לכאורה) אולם המרחק הזה

הצריך זמן נסיעה של 450 שעות , בנסיעה די רציפה ומהירה ונמוכת בלאי.

תחשבו לבד לאיזו מכונית יותר בלאי - זו שנסעה רק 8,000 ק"מ בשנה עם מעל 1000 שעות נסיעת בלאי מאומצת(עצור - סע)

או מכונית שנסעה 36,000 ק"מ של נסיעה נינוחה ופעלה רק 450 שעות ?

כמובן , שמדובר במצבי קיצון - אבל בפועל אין בהכרח קורלציה בין קילומטראז' ומצב הרכב.

אהבתי את הדוגמאות שנתת, אבל שאלתי היא - איך אפשר לוודא איזה סוג "בלאי" הרכב עבר?

האם עבר נסיעות קצרות כמו בדוגמא א' במידה והק"מ נמוך או נסיעות ארוכות כמו בדוגמא ב' במידה והק"מ גבוה

אם תשאל את המוכר כמה/איך נסע עם הרכב הוא גם יכול לא לענות בכנות ובבדיקת רכב לא ממש יודעים ממה נוצר הבלאי

חוץ מהתחשבות בקילומטרז'.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • תוכן חדש...