Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת גולף GTI דור 4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

fish, אתיחס לחלקים המודגשים:

אני לא רואה שום סובה למה לקנות את הV6 דור 4 אלא אם מתכוונים לגדוש מאותה.

הרכב חלש משמעותית מGTI עם "צ'יפ" וכבד יותר בגלל מערכת ההאלדקס.

טיפולים כמעט זהים לVR6 חוץ ממערכת ההלדקס והקלא'ץ.

לא מדויק, תלוי איזה צ'יפ.

נניח היה לך גולף GTI 150 סוסים, שיפרת עד 180:

GTI עם 180 סוסים מאיץ תוך 7.7, הדגם עם 150 סוסים תוך 8.7.

V6 4MOTION בעל 200 סוסים מאיץ 0 ל-100 ב-7.1 שניות.

סיבה טובה לקנות V6 גם אם לא מתכוונים לגדוש, מכיוון שהרכב מהיר וחזק למרות המשקל של 1400ק"ג. סיבה טובה נוספת למה כן, זה כי אין "גומיית" טיימינג.

סיבה לא לגדוש את הרכב, מכיוון שיש לו תא מנוע מאוד מאוד צפוף וגם ככה אין מקום להכניס יד בין רדיאטור למנוע. סיבה נוספת, כי עלות מאוד גבוהה של שינויים במנוע ואמינות שעלולה להפגע כתוצאה מזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה עם רמת גימור?

נראה לי V6 מגיע עם HIGHLINE שזה יותר גבוהה מ GTI , לא ?

בקשר לאמינות ולעלויות, איך זה בהשוואה ל GTI ?

נניח שהכל סטנדרטי בלי שיפורים ושטויות

פורסם

תעשה לי טובה, נהגת פעם על V6 שאתה סתם אומר?

בGTI עם K03 מקורי ואפילו עם הS זמינות הכח טובה יותר, אפשרויות השיפור גדולות וזולות יותר וצריכת הדלק טובה הרבה יותר!

טיימינג לGTI עולה באיזור ה1500 ש"ח פעם בשלוש שנים ככה שהשד ממש לא נורא וממש לא סיבה להעדיף את הV6 על פני הGTI.

וזה שאתה מסתמך על מספרים כתובים זה טוב ויפה אבל GTI בטורבו מקורי בגדישה של 1.3 באר תיהיה לפני הV6 בכל מצב החל מהילוך שני והלאה.

ומי בכלל משנה תוכנה של 150 ל180? או שמעלים גדישה ל1.1 באר לפחות או שאין טעם ואז כבר הGTI תיהיה חזקה יותר.

תא מנוע צפוף זה ממש לא סיבה כדי לא לגדוש רכב, ראה ערך 106 ואם אתה בכלל רוצה להגזים אז תכניס למשוואה גם C300 V8 שבסטוק הוציאה 300 ואחרי סופרצ'ארג'ר הוציאה 439 בגלגל! זה אמנם עושה את החיים יותר קשים אבל לא מגבלה שאין אפשרות להיתגבר עליה.

ובעצם מה שאתה אומר לגבי עלות גבוהה מוכיח את טענותי לגבי הGTI מבחינת עלות שיפורים לעומת חוסר הטעם לקנות את הV6.

שאר הסיבות שנתת למה לא לגדוש תקפות על כל רכב ואפילו פחות על הV6 עקב ניסיון אדיר עם המנוע הנ"ל וזמינות קיטים מוכנים ומוכחים באמינותם.

פורסם
אם אתה בכלל רוצה להגזים אז תכניס למשוואה גם C300 V8 שבסטוק הוציאה 300 ואחרי סופרצ'ארג'ר הוציאה 439 בגלגל!

אתה יכול בבקשה להסביר מה הקשר בין זה למה שכתבתי?

מנוע V6 זה אומנם מנוע מאוד מעניין, אבל בגלל זוית צרה בין הבנקים של צילינדרים, פיזור החום לא מי יודע מה. ולדבר הזה אתה רוצה להוסיך גם טורבו כדי שעוד יותר ייבשל את המנוע? למה, 200 סוסים של ה-V6 זה לא מספיק? אתה מתכוון להשתתף במירוצים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני ממש לא משתתף במירוצים ו2 הרכבים שלי ממזמן עברו את קו ה200 סוסים :wink:

אני ממש לא אומר ש200 סוסים זה לא מספיק, אני פשוט טוען שאין שום סיבה ריאלית להעדיף את הV6 על הGTI.

ובכל מקרה בקשר לזווית הצרה בין הצילינדרים, אינטרקולר טוב ומתאנול מפחיתים משמעותית את הבעייה.

בקשר לC300 הכוונה הייתה שגם שם תא המנוע צפוף בגרסת הV8 ועדיין אפשר לגדוש אותה.

אגב, חשבתי על סיבה אחת חצי נורמאלית לקנות V6 ולא GTI והיא אם ממש לחוצים לרכב ומוצאים V6 טובה ולא מוצאים GTI ומוכנים להיתפשר.

פורסם

אני לא חושב שv6 היא פשרה לאומת הgti. גם לא הv5. כל רכב וקהל היעד שלו. יש כאלה שאוהבים מנוע אטמוספרי לינארי, לא רוצים כל פעם להמתין לטורבו, לא רוצים להמתין דקה לפני כיבוי מנוע ועוד סיבות. מה עם אלה שרוצים גולף חזקה ואוטומטית?

אני לא אומר שgti זה רע, אבל עם הצליל חשוב לך, v5 וv6 יודעים לשיר יותר יפה. החים שלי למשל הם לא 0 ל100, אני לא מחפש להיות ראשון בכל רמזור ולא אוהב לחתוך את הדרך לרכבים בברבריות.

עם התנועה שיש בארץ, מאיות השניה ועוד כמה סוסים לא יעשו את ההבדל. כוח זמין עדיין נחוץ, אבל 150 סוסים אטמוספריים גם עם גיר אוטומטי עושים יופי של עבודה, אפילו אם לא מנצלים אותם.

אני לא אומר שזה לא נחמד כשיש לך 250-300 סוסים בגולף, להיפך. אבל כימעט ואין איך לנצל אותם בארצינו הקטנה. אני הרגשתי שv5 מתאים לגולף כמו כפפה.

או במילים אחרות: הכל תלוי מצרכים שלך.

פורסם

הסיבה היחידה לרכוש V5 זה אם בא לך גולף שהיא לא עגלה ואתה חייב גיר אוטומט.

הV6 מגיעה רק בידני וזו גם הסיבה שאין שום שיקול להעדיף אותה על פני הGTI.

מה הקשר לחתוך רכבים בברבריות??? אשמח אם תוכל להסביר למה היתכוונת!

רואים שלא נהגת אף פעם בגולף GTI, השהיית הטורבו היא מינימאלית וזמינות הכח טובה יותר ממנוע הV5\6!

כל זה בתוספת של צריכת דלק טובה משמעותית ואפשריות שיפור קלות,זמינות ויחסית זולות.

אלו הסיבות למה לא לרכוש V6 ולהעדיף את הGTI על פניה!

מה אתה הרגשת זה טוב ויפה, אבל אם אני זוכר נכון אתה פירסמת איפה שהוא שאתה נוהג מאוד (אבל מאוד!) רגוע.

סע נורמאלי ו\אן קצת יותר חזק ותראה איך מחוג הדלק צונח למטה במנועי הV הרבה יותר מהר מב 20VT.

ודי בבקשה עם החרטא "אין איפה לנצל את הרכב בישראל" כי זה לא נכון.

ואם אתה לא מחפש להיות ראשון ברמזור וגם נוסע מאוד רגוע למה אתה צריך V5 ולא מסתפק ב1.6?

פורסם

למה לא 1.6? כי אין לו כוח זמין ולv5 יש. לv6 ידני 6 הילוכים.

הכוונה שלי, בגלל התנועה הכבדה אין איך לנצל את הכוח בכביש. האפשרות היחידה להתקדם לרמזור הבא כדי להיות בו ראשון, זה לחתוך רכבים על ימין ועל שמאל, לנסוע בזיגזגים בין ממכוניות - זו בעיני ברבריות.

אני לא מפנה אצבע מאשימה כלפי אף אחד, פשוט זו הדרך להתקדם בכביש. בעיני הדרך אינה מקובלת, אבל יש כאלה שעושים את זה. אם אתה לא עושה את זה, אז אתה תקוע עם שאר הרכבים בטור במקרה הטוב או במקרה הרע בפקק.

פורסם

תשמע אני לא יודע איפה אתה נוהג אבל מה הקשר בין זה שלא תמיד אתה ראשון ברמזור לבין האם לקנות V6 או GTI :roll:

גם ההילוך השישי לא עוזר לV6 להיות חסכוני יותר מהGTI, עם מנוע 20VT אני מגיע ל1-16 בכביש מהיר במהירות של 95 קמ"ש מה V6 לא יצליח להשיג בחיים.

למה אתה צריך כח זמין (שגם ככה הGTI זמינה יותר מהV6) אם אתה נוהג מאוד רגוע?

ואני יבליג על הרמיזה שלך שאני נוהג כמו ברברי כי שנינו יודעים שזה היה לא במקום וסתם רשמת שטויות.

פורסם
הסיבה היחידה לרכוש V5 זה אם בא לך גולף שהיא לא עגלה ואתה חייב גיר אוטומט.

הV6 מגיעה רק בידני וזו גם הסיבה שאין שום שיקול להעדיף אותה על פני הGTI.

מה הקשר לחתוך רכבים בברבריות??? אשמח אם תוכל להסביר למה היתכוונת!

רואים שלא נהגת אף פעם בגולף GTI, השהיית הטורבו היא מינימאלית וזמינות הכח טובה יותר ממנוע הV5\6!

כל זה בתוספת של צריכת דלק טובה משמעותית ואפשריות שיפור קלות,זמינות ויחסית זולות.

אלו הסיבות למה לא לרכוש V6 ולהעדיף את הGTI על פניה!

מה אתה הרגשת זה טוב ויפה, אבל אם אני זוכר נכון אתה פירסמת איפה שהוא שאתה נוהג מאוד (אבל מאוד!) רגוע.

סע נורמאלי ו\אן קצת יותר חזק ותראה איך מחוג הדלק צונח למטה במנועי הV הרבה יותר מהר מב 20VT.

ודי בבקשה עם החרטא "אין איפה לנצל את הרכב בישראל" כי זה לא נכון.

ואם אתה לא מחפש להיות ראשון ברמזור וגם נוסע מאוד רגוע למה אתה צריך V5 ולא מסתפק ב1.6?

:mm_yeah:

צבי, לדעתי הגיע הרגע להפסיק את הויכוח כי אתה לא מכיר את ה GTI והV6 וגם בקושי את ה V5 מסתבר.

(הצחקת אותי עם ה : "טורבו מחמם את תא המנוע..." נו באמת... )

אני לא מכיר הבדלי איבזור מהותיים בV6 מול ה GTI מלבד בלמים משופרים (עסק לא יקר להסב את אלו של ה GTI לכאלה) , נהפוך הוא : ב GTI יש כסאות רקארו משובחים , אפילו יותר משובחים מאלו שיש ב GTI MK5 שיש לי כיום.

פותח השרשור : אם אתה מוצא GTI ספציפית ויש לך שאלות ספציפיות לגביה אתה מוזמן לשאול.

מבחינת עלויות : יש 2 דברים יקרים ברכב הזה:

1 זה הטיימינג שהבנתי שמחירו צנח משמעותית עקב הוזלת חלקי החילוף המקוריים ואפשר כיום לסגור עניין לטיימינג מלא כולל משאבת מים במתחת 2K

2 זה הקלאץ', סדר גודל של 3K לקלאץ' מקורי כולל עבודה (לא בחברה)

מי שקנה ממני את הרכב הרוויח כי הוא זכה ברכב אחרי טיימינג מלא ועם קלאץ' שעבר כ35-40K ק"מ בלבד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם אני נטשתי את הוויכוח, מי שרוצה שייקח את דעתי ומי שלא שייקח את דעתו של צבי (?)

לגבי הקלאץ', ב2700 ש"ח אתה סוגר את הסיפור שזה אמנם יקר אבל לא בשמיים.

טיימינג כבר רשמתי כמה עולה.

להחליף לטורבו מקורי זה סיפור שיכול להיגמר בפחות מ2000 ככה שגם זה לא הכי נורא.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייתם הולכים על רכב כזה ?

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&Expensive=&CarID=1761918&Code=b4d67976ace82ce8fd3055c4d384b5e6

התאור כמו שמופיע ביד 2 :

GTI שחורה שנת 2002

יד 6 !!!

טסט עד 12.2011

170000 ק"מ

תוספות:

גנטים 17 ברשיון ,ציפ ,צנרת אגזוזט רימוס ,אנגל אייז בקליות ספויילר פלטר פתוח, פורק לחץ, מערכת DVD

אוטו נקי ומטופל בחברה אחרי טיפול גדול והכל מקורי טסט לשנה מצבר חדש אוטו מושקע ומטופל בזמן !!

וזה מה שאמר בטלפון :

קלאץ' בן 3 חודשים , עבר לפני כמה ימים טיפול גדול, יש לו עוד 30000 ק"מ עד לטיימינג הבא.

לא המכשנו לדבר כי הוא בעבודה ולא יכול לשוחח, אז אני לא יודע כמה הוא רוצה על הרכב.

מחירון לוי יצחק של היום :

52000 לפני שיקלול

46800 אחרי שיקלול

הייתם בודקים רכב כזה ? איזה מחיר התחלתי הייתם מציעים (לפני בדיקה) ?

צריך להדאיג אותי העניין של יד 6 ?

• תוכן חדש...