Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול בשעה טובה, אחרי הרבה לבטים וחיפושים, והרבה בזכות הפורום רכשתי את הרכב הראשון שלי

פיאט פנדה, 2005, 50 א"ר, יד 2, הרכב טופל במוסך מורשה, יש את כל המסמכים, אין שום טיפולים נוספים פרט לטיפולים שנתיים

עשיתי בדיקה בדינמומטר שלתחושתי די חיפפו בבדיקה

בכל מקרה אלה תוצאות הבדיקה:

1. מנוע, מערכות קירור, דלק, הצתה- נזילות שמן מנוע, ראש מערכת תזמון ושסתומים, תושבת מנוע, לתקן ולנקות מע' קירור, סימני קורזיה במשאבת מים, תיפקוד מע' דלק והצתה לקוי

2. סרן קדמי ומע' היגוי- נקישה בהגה, חופשים במתלה ובוקסות, תיקון וכיוון ציר קידמי.

3. מע'בלמים- בדיקה ופירוק לפרק גלגלים ולבדוק

4. צמיגים - שחוקים ויבשים

5. מע' תאורה (כולל מצבר) - מצבר חלש 2007

6. העברת כוח - בלאי מצמד מפריד גבוה, רעש תיבת הילוכים, רעש מע' הנעה, תושבת גיר פגומה

7. הערות כלליות- לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, רצועת תיזמון

שורה תחתונה, דיברתי עם הבוחן בסוף הבדיקה הוא אמר שאין שום דבר מיוחד, והאוט בסה"F במצב טוב

הוא המליץ לי לקחת למוסך לעשות יישור קו, כשלדעתו הדברים הבעייתים שדורשים בדיקה/החלפה הם: נזילות שמן מנוע, קורוזיה במע' קירור, צמיגים, מצבר חלש, להחליף רצועת תזמון

ועכשיו שאלותי:

א. מתי מחליפים מצבר? אם כרגע לתחושתי הוא עובד בסדר גמור

ב. מה הפרוצדורה של יישור קו? אני הולך למוסך מראה את הטופס בדיקה והם נותנים לי הצעת מחיר, לפי מה שהם חושבים שצריך לטפל? האם ההצעת מחיר לטיפול עולה כסף?

ג. נסעתי אתמול בלילה ברכב ומתברר שהאורות נסיעה לא עובדים, האם יש לי מה לפנות למכון רישוי עם זה? (הוא לא עלה על זה בבדיקה). יכול להיות שמשהו השתחרר שפשוט לסדר מהבית? (מוזר ששני האורות לא עובדים..)

ועוד שאלה פחות קשורה, לרכב אין אימובוליזר ולא קודן, האם זו בעיה מבחינת הביטוח? וכמה עולה לעשות אותם?

יצא קצת ארוך, מקווה שיהיה לכם סבלנות לקרוא ולהשיב:)

תודה רבה, עמי

פורסם

תתחדש.

לפיאט פנדה יש אימובילייזר מקורי מובנה בתוך המפתח.

ברוב חב' הביטוח לא דורשים בכלל מיגונים נוספים לפיאט פנדה, גם לחדישות יותר.

הדבר החשוב והמיידי זה הטיפול בצמיגים וכן בדיקת מע' הבלמים במוסך ע"י הסתכלות פנימית ברכיבי המע' שיתכן שהם שחוקים וכבר בסוף חייהם.

בברכה - רפי לין

פורסם

היי רפי,

תודה, והאם אתה בטוח בכך, או האם יכול להיות שיש יוצאי דופן וברכב שלי אין? כי הבחור שקניתי ממנו אמר שאין שום הגנות לאוטו לרבות אימובוליזר וגם אני לא רואה שום סימן לכך על המפתח

תודה

פורסם

יש אימובלייזר מקורי בכל רכבי פיאט עוד משנות ה 90.

אתה לא אמור לראות שום סימן על המפתח, יש במפתח צ'פ (שבב) פנימי.

אם המחשב של הרכב לא מזהה את הצ'יפ הזה - המנוע לא יניע.

לא מאמין ורוצה לוודא בעצמך - תנסה לשכפל מפתח, תגיד שאתה לא מעוניין באימובלייזר ורוצה רק מפתח, שיפתח את הדלתות.

תראה שעם המפתח הזה לא תוכל להניע את האוטו.

פורסם

לפי הבדיקה חוץ מצמיגים הרכב חדש

לא ציינת אם ידני או רובוטי

לגבי האורות כבר כתבו שלפנדה יש איזו שהיא בעיה עם לוח חשמל של הפנסים ועלות החלפה יקרה אולם יש מי שהצליח לתקן זאת-תבצע חיפושים בפורום אני משוכנע שתמצא את זה.(בהנחה שאני מדבר על אותה תופעה כמובן).

תתחדש

• תוכן חדש...