Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות מערכת חדשה לרכב בתקציב של עד 3500ש"ח כולל התקנה וכו'.

חשבתי על HU, סאב + מגבר וזוג קומפוננטים קדימה. מה דעתכם ?

חשוב שהרדיו דיסק יהיה בעל כמה שיותר חיבורים ( USB AUX SDcard ).

כמו כן אשמח אם תוכלו להמליץ על מקום ממנו אוכל לקנות את המערכת.

יש הצעות ?

תודה

פורסם

יצא לך כבר לשמוע כמה סטים של רמקולים? יש לך כיוון של פחות או יותר מה אתה מחפש בסאונד שלך ?

אתה מעוניין רק במוצרים חדשים או שגם יד שניה בא בחשבון ? כך תוכל לקבל מוצר טוב יותר לכסף שלך, אם כי לא חדש.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
יצא לך כבר לשמוע כמה סטים של רמקולים? יש לך כיוון של פחות או יותר מה אתה מחפש בסאונד שלך ?

אתה מעוניין רק במוצרים חדשים או שגם יד שניה בא בחשבון ? כך תוכל לקבל מוצר טוב יותר לכסף שלך, אם כי לא חדש.

אני חייב לציין שמבין גדול במערכות לרכב אני לא. לא הבנתי את השאלה לגבי הסאונד.

אני יכול לציין את המוזיקה שאני מקשיב לה אם זה יעזור - טראנס וקצת אלקטרו ומאוד חשוב לי באסים ( DnB & Dubstep )

עדיפות לחדש.

פורסם

קומפוננט בסביבות ה- 400-600:

- מורל טמפו/פולס/מקסימו- סדרות די דומות, הפולס קצת יותר ישן, המקסימו הוא החדש ביותר וממותג מעט מתחת לטמפו, למרות שהבנתי שהוא מצויין להגברה דרך הר"ד. הפרדי המחירים בם 100-150 שקל.

- DLS K6- לא יצא לי לשמוע אותו, אבל אני די אוהב את הצליל של DLS. יש גם את ה B6 שהוא יותר טוב, ההפרש במחיר הוא 200-300 שקל

- JBL GTO 6507/8 סאונד קצת מהמורל ו DLS, הרבה יותר חד (ויש יאמרו צורם).

Hertz dieci- נציל מאוד, הצלילים הגבוהים שלו לא משהו בכלל בלשון המעטה.

Hertz Enegy- גם כן נציל מאוד, צלילים גבוהים קצת יותר סבירים מהדגם הנמוך, ובאס נחמד+. הוא עולה יותר מהאחרים אך ביד שניה ניתן למצוא אותו ב- 500 שקלים בערך.

Rainbow SLX265- צריך לחפור טיפה בשביל למצוא אותו במחיר טוב.

הייתי ממליץ ללכת על מגבר 4 ערוצים בסביבות ה-1000 שקל כדוגמת:

JBL GTO 1004

Infinity REF475A/7541

Phoenix gold Octane R 8:0.4

Solid Audio F4\Presence R604

Sundown SAX50.4

ויש מעט זולים יותר כמו כמו:

Mac Audio Z4200

Lightning Audio B2.400.4

JBL CS60.4

ר"ד- הר"ד החדש הכי מומלץ בתקציב שלך הוא הפיוניר 4050. דגם טיפה ישן אך מקבילו החדש לא שונה ממנו בהרבה ועולה יותר משמעותית.

ישנם דגמים לא רעים נוספים במחירים האלו של פנסוניק, קנווד, JVC וקלריון, אבל אני פחות מנוסה איתם והאמת- כבר לא עוקב אחרי כל הדגמים בטווח המחיר הזה.

סאב- מאוד אינדיבידואלי, כל אחד אוהב עוצמה שונה ומה שנשמע לי איכותי נשמע לאחר כפחות איכותי. יש מי שאוהב פאנצ' ויש מי שאוהב שהבאס מתמשך או עמוק. יעלה בין 450-500 ל- 800-1000 שקלים, תלוי באיכות/מותג. חפש אחרי:

kicker C12\CVR

Cerwin vega HED

ID12

HERTZ ES250\300

Rockford P2

ועוד כמה טובים במחירים האלה כמו דגמים מסויימים של GZ.

התקנה וחיווט- לדעתי יותר חשוב מרכיבים יקרים. נתקנה טובה היא הבסיס לכל מערכת. תתפלא איך רמקולים מקוריים יכולים להישמע עם יריעת דיינמאט וטבעת עץ.

המלצה על מתקין אי אפשר לתת ע"פ חוקי הפורום.

חיווט- ישנם קיטים טובים יותר וטובים פחות, דאג שהקיט יהיה 4G אמיתי ולא דק יותר (כל שיורדים ב G=גייג', כך הכבל עבה יותר).

פורסם

קודם כל תודה על התגובה המפורטת.

דבר שני איך שאני מבין את זה, זה הרבה עניין של העדפה אישית, כי המלצת על הרבה מוצרים שונים.

האיכות היא דומה בכולם ?

יש משהו שאני צריך להתמקד בו במיוחד ? (מגבר או ר"ד לדוגמא )

פורסם

קצת קשה להיות ספציפי.

מה חשוב לך בדיוק בבאסים? שהיו חזקים? שיהיו עמוקים? מדוייקים? מהירים? בועטים?

קומפוננט- אתה אוהב את הצליל יותר חד או יותר רך ונעים ?

פורסם
קצת קשה להיות ספציפי.

מה חשוב לך בדיוק בבאסים? שהיו חזקים? שיהיו עמוקים? מדוייקים? מהירים? בועטים?

קומפוננט- אתה אוהב את הצליל יותר חד או יותר רך ונעים ?

באס אני מעדיף עמוק ומדויק יותר מאשר חזק.

כנ"ל לגבי הקומפוננט, חם ועמוק יותר מאשר חד ובועט.

פורסם

איך מסתדר לך חם ועמוק עם טרנסים?

או שאתה לא יודע מה זה אומר.

המורל נהדרים אבל לא לאלקטרונית.

אני חושב שה-JBL GTO או ההרץ יהיו כיוון נכון יותר.

פורסם

אם אתה לא אוהב צליל חד- הייתי מוריד את ה JBL מהפרק לדוגמא, ואולי גם את הריינבו SLX.

ההרץ- שאני מגדיר אותו מעט "חד" הוא בעל באסים טובים ויכול להתאים לך, הוא גם נציל מאוד. אני יכול להגיד שהסדרה הגבוהה יותר HI ENERGY נשמעת טוב עם מוזיקה אלקטרונית.

המורל וה DLS הם שאמורים להישמע יותר "חם". את ה DLS ברמות האלו לא שמעתי, את המורל שמעתי וניתן להגיע איתו לתוצאה יפה.

סאב- בד"כ סאב מדוייק כמו ה ID לא יירד מאוד נמוך ולא ייתן תחושת עומק כמו הסרווין ווגה.

ובכל זאת, אם היה עליי לבחור הייתי הולך על הרץ / סרווין ווגה / גראונד זירו.

פורסם
איך מסתדר לך חם ועמוק עם טרנסים?

או שאתה לא יודע מה זה אומר.

המורל נהדרים אבל לא לאלקטרונית.

אני חושב שה-JBL GTO או ההרץ יהיו כיוון נכון יותר.

אולי אני לא יודע מה זה אומר, אבל כתבתי שאני שומע לא רק טראנס אלא גם מוזיקת באסים, דאבסטפ למשל ונראה לי שזה מה שהולך עם זה, אולי אני טועה ?

בכל מקרה אפשר לומר לאני שומע רק מוזיקה אלקטרונית, מה ההמלצה ?

פורסם

אני יכול לתת לך המלצה הטוחה- יש מחר מפגש אודיו ביער המלכים, תוכל לשמוע כמה סטים של רמקולים, להתרשם מציוד כזה או אחר, ללמוד יותר, לגבש דעה יותר ואז לבצע קניה מלומדת ומחושבת.

פורסם
אולי אני לא יודע מה זה אומר, אבל כתבתי שאני שומע לא רק טראנס אלא גם מוזיקת באסים, דאבסטפ למשל ונראה לי שזה מה שהולך עם זה, אולי אני טועה ?

בכל מקרה אפשר לומר לאני שומע רק מוזיקה אלקטרונית, מה ההמלצה ?

ממליץ לא לנסות להבין מה מסתתר מאחורי כל אותם תיאורים דימיוניים שמנסים לתאר סאונד בכתב, כי ת'אכלס? זה לא ממש עובד.

ממליץ לך ללכת לשמוע רמקולים עם האוזניים ולא לקנות עם העיניים.

לדעתי ה-JBL GTO יבואו לך פיקס, את ההרץ דיאצ'י אני לא אוהב, האנרג'י מצויינים אבל קצת יקרים.

פוקל טוב יקר לך מדי.

DLS וריינבו - לא מכיר. יותר נכון מכיר, לא שמעתי.

מורל - אתה תפספס אם תיקח אותו לאלקטרוני, זה לא הרמקול המתאים לדעתי.

תבוא למפגש, תשמע קצת, תתמקד על מה אתה אוהב ואז תלך לחנות ותקנה משהו שונה לחלוטין - כמו שעושים רוב האנשים שבאים לבקש כאן ייעוץ :lol:

• תוכן חדש...