Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לאחר בדיקת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי פיאסטה דינמיק 1300 8V מודל 97 150000אלף ק"מ . הרכב מטופל בקפדנות ובזמן במוסך כללי(בדקתי היסטוריית טיפולים).

הבדיקה יצאה די שחורה, כל מיני ליקויים כאלו ואחרים, לא אלאה אתכם.

אני לא מבין גדול במכונאות, למעשה ההבנה שלי היא די בסיסית ופחות מזה.

בטופס נכתב: הספק מנוע נמוך. בע"פ הבוחן אמר לי- שהרכב נותן בקושי 30 כוחות סוס.

החלטתי לא לקנות את הרכב בעיקר בגלל נתון זה.

מה זה בעצם הספק מנוע ? הבנתי משיטוטי בפורום שהספק מנוע שהוא פחות מ20 אחוז מנתוני היצרן נחשב לסביר.

אני מניח שצדקתי שלא קניתי את הרכב, נכון ?

מעבר לבלאי טבעי, ממה נובעת ירידה בהספק המנוע ? ומהם הסיבות שגורמות לכך.

תודה מראש לכל העונים

פורסם

הספק המנוע נמדד בדרך כלל בגלגלים, ולכן יש הפרש ביו הספק המנוע, להספק שמדדו בגלגלים.

אפילו אם הספק מנוע רכבך הוא לדוגמה 60 כ"ס, ה-30 שנמדדו - נראה לי זעום מדיי.

alfa 156 2.5.

פורסם

עד כמה אמינות בדיקות הספק מנוע במכוני בדיקה ?

עד כמה שאני הבנתי ותקנו אותי אם אני טועה, הספק מנוע נחלש בגלל שהבוכנות לא דוחפות טוב את התערובת... ? בגלל בריחת לחצים וכדומה. אני בכיוון ? מישהו ?.

בכלל, לפני שמשלמים 450 ש"ח לבדיקה במכון, איך אפשר להעריך אם מנוע הרכב גמור או בדרך להיות גמור ?

או מצריך תיקונים רבים ויקרים ?

אודה לכם מאוד אם תענו לי

דניאל

פורסם

דניאל, לדעתי לא משנה כרגע למה ההספק נחלש. כן משנה שהוא חלש מאוד.

קרא עצות וטיפים יש במדריכים "נעוצים". תשתדל מאוד למצוא מישהו שילווה אותך כמה פעמים וינחה אותך איך לבדוק רכב, ולא פחות חשוב את אמינות בעלי הרכב. רצוי מישהו שלא שבוי בסטיגמות ומתאים ציפיות לתקציב והצרכים שלך.

תלמד ברשת גם על דרכים להסוות חולשות של מנוע.

הרכב מעל 10 שנים הכי חשוב זה מצבו והטיפול בו, ועדיפות פחותה לעניין תאונות, כי סביר שהיו.

בחצי מילה: מנוע גמור יכול להראות סימנים דרך צבע העשן, זינוק חלש, משיכה גרועה בזמן נסיעה.

בזמן סיבוב הכרות אתה יכול להגיע לכביש עם עליה חדש ולחוש מה קורה. טוב לנסות בלימה (במצב בטוח) ממהירות ולראות שמירת כיוון. יש הרבה דברים שמסייעים להעריך את מצב הרכב לפני שתחליט אם ללכת לבדיקה במכון.

פעם כשסייעתי למישהי בבחירת רכב ישן יחסית, הייתי שואל בטלפון אם יהיו מוכנים לנסוע לירושלים וחזרה בסוף השבוע (אנחנו נממן את הדלק) כדי לחוש את האוטו. גם כמה מקומות בגליל ובחיפה טובים לטסט כזה. אוחח איזה תגובות היו...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

נסעתי על הרכב קרוב לשעה, הרכב סוחב טוב (טוב, אולי לא כמו האיביזה החבוטה וחסרת המזגן שלי אבל לא הרגשתי שהרכב מתאמץ) ולא מתחמם

נסעתי בעליה, סוחב טוב, במישור סוחב טוב. לא מתאמץ ולא מתחמם ולא מעשן...

מוזר.

אני אשמח להסבר מפורט איך ניתן להעריך הספק מנוע

• תוכן חדש...