Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוחרי הגומי

זאב 206 GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

צמיגים - מה סדר העדיפויות שלך?  

48 הצבעות

1. 1. צמיגים - מה סדר העדיפויות שלך?

• אני רוצה צמיג ספורטיבי מוכר (מי אמר מישלן\פירלי\גודייר)
    • אני רוצה צמיג ספורטיבי זול (מי אמר יוקו\קומו\פלקן)
    • אני רוצה צמיג כמה שיותר זול (מצידי שיהיה מעץ, העיקר שיהיה זול)
      0
    • הכסף גדל על העצים - אני רוצה הכי יקר שיש (6000 ש"ח לצמיג? קטן עלי)

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון שלי היוקוהמה A539 עובד פשוט יפה על הפולו, יש דעות מאוד טובות גם על הפאלקן.

שים את הקונטיננטל בתור ספייר.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שזה "כאילו" פיילוט ספורטיבי... אבל בתכלס משהו אחר לגמרי...

באימפרזה של אבי מותקנים נכון להיום ביאף גודריץ' (צמיג אמריקאי) טורינג 6 (קודם היו טורינג 3) גם כן עם סוליה "קרבית"... מספקים אחיזה טובה בהחלט (175/70/14), אין לי ספק שפאלקן ספורטיבי דוגמת מה שמוכרים בארץ כ"אזניס" טוב יותר מפירלי פי6000, גם אם עולה פי אחת וחצי במחיר, מפני שבלקנות פירלי מול פאלקן, כמו לקנות ציוד מירוצים נגיד של ספארקו מול "מיר" שהיא חברה המייצרת ציוד מעולה במחירים מעולים-אתה משלם גם על השם.

אני יכול לספר לכם שלפחות אצלי המעבר לצמיגים חדשים היה דרמתי ביותר (החלפתי צמיגי 155/80/13 יבשים של דאנלופ וקלבבר משנת 96 ו97 ב175/70/13 של פאלקן מדגם סינסרה SN816), הרכב שלי(פורד אסקורט "ברנדה" שנת 79') הוא רכב חלש וקליל בעל הנעה אחורית פרימיטיבית (זוג קפיצי עלים מאחור-בדיוק כמו בRS2000) היה נוהג לאבד זנב בהילוכים שני ולפעמים אף 3 בלי מאמץ מיוחד(בלחיצה לא עדינה על הגז כמובן-כאילו יש באמתחתי M3 ישנה... :wink: ), כיום, לאחר ההחלפה להוציא את זנב האוטו הוא עניין כמעט ולא מעשי בלחיצה חזקה על הגז, רק לעיתים בפניות פרסה חדות המתבצעות בהילוך שני או ראשון מפתיע אותך שהמומנט עובר אחורה ולא נשאר קדימה...

הנכסו לאתר הבא של פאלקן, אמנם לא כל הצמיגים מוצגים בקטלוג (הסוליות של פאלקן בהחלט נראות מגניבות...), אבל ב"טייר מאץ'" נמצאים כל הצמיגים.

http://www.falkentire.com/flash/inferno.htm

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

במה בדיוק אתה מתגאה?

בצמיגים בני-6 שנים שגמאו 170K!!!

אתה פשוט מאוד אדם בעל חוסר אחריות וחוסר מודעות לסכנות.

הצמיגים הללו הם פשוט מאוד פצצת זמן!!!

זה שהם צלחו את המבחן השנתי לא מפיל כהוא-זה מכל העיניין.

אני פשוט לא מבין,וגם לא אבין אנשים שמתגלגלים על צמיגים בני יותר מ-4 שנים.

אצלי הצמיגים מוחלפים כל 3- שנים וכ-70K בממוצע.

הפנצ'רמעאכר שלי חושב אותי ללא-נורמלי(יש בזה מן הצדק),אך אצלי הבטיחות קודמת!!!

לא לוקח סיכונים על צמיגים שנס-ליחם.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לירון, הצמיגים של מישלין נקראים פריימאסי ולא פרמאסי (שזה דגם של מאזדה).

זכור לי מעיון באתר שלהם פעם, שאלה מוגדרים כצמיגי תיור, ולא צמיגים ספורטיביים.

יעני הם מתאימים לשימוש heavy duty באוטובאהן, ולא לקריעת B roads.

לשי : כבר כתבתי שהרעש שעושים הצמיגים אינו מדד לשום דבר!!!!!

אולי הרעש מעצבן אותך, אבל זה לא אומר כלום על האחיזה של הצמיגים, העמידות שלהם או היכולת שלהם לפינוי נוזלים. זה בטח לא אומר שהם צמיגים גרועים.

למה אתה לא כותב איך האחיזה שלהם ביבש וברטוב? או כמה ק"מ הם החזיקו לפני שנשחקו, או אחרי כמה שנים הם התחילו להתייבש?

אתה מצפה שמישהו יתייחס ברצינות להמלצה על צמיג שמבוססת על הרעש שהוא עושה?

דרך אגב, גם הפאלקן ZE502 שלי חורקים גם בפניות עדינות כשהם קרים. ברגע שהם מתחממים, הרעש נעלם עד שמתקרבים מאוד-מאוד למגבלות האחיזה.

כמה נהגת עם המישלינים? ייתכן שהצמיגים היו קרים? ייתכן שהכביש היה חם מאוד או קר מאוד? או שהסלילה היתה מסוג מסויים וחריג? כל הדברים האלה משפיעים משמעותית על הרעש.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
במה בדיוק אתה מתגאה?

בצמיגים בני-6 שנים שגמאו 170K!!!

אתה פשוט מאוד אדם בעל חוסר אחריות וחוסר מודעות לסכנות.

הצמיגים הללו הם פשוט מאוד פצצת זמן!!!

זה שהם צלחו את המבחן השנתי לא מפיל כהוא-זה מכל העיניין.

מי התגאה?

כשקניתי את האוטו לפני כשלוש שנים הצמיגים נראו לי מצויין ואז לא ידעתי לקרוא את התאריך המוטבע עליהם. את הזוג השני החלפתי במיידי ולו רק מפני שהם היו שונים אחד מהשני.

ברגע שהאחיזה שהצמיגים סיפקו פחתה (לפני כמה חודשים) החלטתי להחליפם, אך הצמיג שרציתי (A539) לא היה במלאי. גם כשהצמיגים נזרקו לפח הם עדיין לא היו סדוקים בשום צורה!

ולגבי הטסט: זה סתם ניסוי שערכתי, לראות האם האוטו יעבור טסט כך, המבחן השנתי הוא לא איניקציה לכלום בעבורי.

ג'רמי: לי באופן אישי צמיג שמיילל בכל זינוק ופניה מפריע מאוד. נהג לא מיומן עלול לחשוב שהוא הגיע לגבולות האחיזה ולנהוג תמיד בקצב סבא.

בהשוואה לפוקוס עם הצמיגים האנונימיים, הפוקוס השניה, נעולת האנרג'י, לא הרגישה אוחזת יותר, על אף שהיא הייתה בזמנו צעירה ב-35K ק"מ (שמן הסתם השפיעו על מצב הבולמים).

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

גם אני לא אוהב את המישלין אנרג'י !!!

הבימר שלי נועלת רבעיה כזו MXV4 Energy ולמרות האחיזה הדי טובה שלהם, לצערי נדמה לי כי היללות שהם משמיעים כבר בשלב מוקדם מאד, באות לפצות על תחום צר מאד של מעבר מאחיזה איתנה להחלקה רצינית.

נהגתי עם הצמיגים הללו כ 14,000 ק"מ ובמגוון כבישים רב ביותר, כולל על מסלול מרוצים !

היללות שהם משמיעים בהחלט מוגזמות ולעיתים אני מרגיש לא בנוח מלקיחת פניה במהירות סבירה אשר נשמעת כמו קטע מסרט אקשן. נסיתי לחצי אוויר שונים וכן משתטחי אספלט שונים, אך לשווא. האשם הוא בצמיגים עצמם.

הגרוע מכל היה בנסיעה על המסלול. בשל היותם בעלי חתך לא ספורטיבי (195/65/14) וכן רכותם הטבעית של המתלים בבימר, העלתי את לחץ האוויר בצמיגים טרם עלייתי על המסלול. זאת על מנת להשיג קשיחות טובה יותר, הורדה בכמות העוותים של הצמיג, ונסיון לקבל חדות טובה יותר. בפועל, השגתי את הרוב, חוץ מאשר עניין החדות. הצמיגים המשיכו לילל (הצמיגים שלי היו היחידים שהשמיעו יללות כאלו במסלול) ועדיין נמרחו בצורה חסרת תקשורת וללא התרעה מספיקה (בתחושה) על המעבר בין אחיזה להחלקה. הורדה של לחץ האוויר חזרה לתקין לא עזרה ורק קילקלה את הפרמטרים האחרים.

בקיצור, המסקנה שלי היא שהצמיגים הללו טובים אולי לאיכות הסביבה ואף להארכת התקופה שבין החלפת הצמיגים עבור מכוניות משפחתיות סטנדרטיות, אך לכל הדורשים מעבר לדברים הבסיסיים, הצמיגים הללו אינם מתאימים.

דני G.

פורסם

לפי הניסיון שלי על ה P6000 , אכזבה... זה שהוא ' פירלי ' לא עושה אותו לדביק כל כך... 45/195/ 16 על איביזה טורבו . לגבי הפאלקן ....502 שהיו לי על הוולקן.. אחלה של צמיג...ולדעתי הוא טוב יותר מה P 6000 ( יותר דביק וחזק יותר בעומסי צד...) לגבי ה יוקוהמה 520 ...טוב יותר מהשניים הקודמים ...וזה מה שיהיה לי על הרכב ( כנראה ביום שישי.....) יש לי כבר שניים כאלה מקדימה אבל יש לי עסקה לקבל 4 חדשים !!!!!!!!!!!!!!!!!! לאחר סיבוב של יומיים בכל תל אביב לחיפושים אחר הצמיג המושלם ( לא נמצא אחד כזה) ( 205/50/15 ) והתייעצות עם המון, המון, המון אנשים ... נמצא אחד שהתקרב.... פאלקן A 326 דביקים ובעלי הכי הרבה גומי ( נטו ) על הריצפה ,חתך צד מלבני מאוד וחזק שזה מפחיד.... ( בניגוד להרבה....) וקצת ידע לכולם... הפאלקן והדנלופ עשויים מאותו גומי והם מיוצרים ביפן באותו מפעל...(50,000 צמיגים ביום.........) היוקוהמה A 534 פחות מוצלח מה - 520 שהוחלף... הפאלקן 502 טוב יותר מהדגם שהחליף אותו והדנלופ SP8000 טוב יותר מזה שהחליף אותו ה- 9000 ... כנראה שיש דברים שבחיים לא נבין..... אגב , כל מה שנבדק היה לגביי סיבובים....לגבי קו ישר הטוב ביותר ללא ספק הוא הדנלופ SP8000 ! מעל 260.... וכן יש כאלו שמגיעים לזה.... ועוד משהו קטן... פנצריית ברדה ביפו ...אחד האנשים היחידים שבאמת רוצים לעזור ... ואיזה עבודה ... הייתי בטוח שהוא הולך לנשק לי את הצמיגים , עוד לא ראיתי כזו עבודה ( הפכתי להיות לקוח קבוע... ואני חדרתי.....) אם לא היתה העסקה לגבי היוקו.... הייתי קונה את הפאלקן A326 בלי לחשוב ( לי זה מזיק לבריאות....) ולחשוב שכמעט קניתי סליקס קידמיים ( מזל שלא קיבלו את הויזה....2000 ש"ח........)

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אני שמח לראות שאנשים יצאו מהבועה... אני זוכר את ימי IOL ו YNET (בהתחלה) העליזים בהם היה נשמע רק מישלין/פירלי/גוד-ייר וכל דבר אחר היה נפסל על הסף...

כנראה שהעניין התחיל לדגדג בכיס - אז בודקים גם חלופות אחרות.

אני שמתי באוטו שלי 4 צמיגי ברידג'סטון ומאוד מרוצה. הם מ-א-ו-ד שקטים על האספלט הישראלי, אחיזה מצויינת ובטוחה (להזכירכם: אין לי שום יומרות ספורטיביות על רכב משפחתי סטנדרטי) והמחיר סביר (כ 880 שח לרביעיה). היום נראה לי שהיה אפשר להשיג אותם בזול יותר.

בשישי האחרון החלפתי זוג צמיגים ברכבה של זוגתי - והלכתי על הפחות מוכר (לכם), יותר זול - ושיעשה עבודה טובה. מניסיון איתם של (רק) שנה וחצי על לגאסי שהיתה בבעלותי, שמתי (בשנית) צמיגים של ALLSTAR (אליאנס). מדובר בצמיגים שלא צברו מוניטין חיובי במיוחד כאשר שווקו לראשונה בישראל על השם ALLIANCE, אך מבט זריז על הדגם הנ"ל מראה שמדובר במשהו שונה לגמרי ממה שהיה פעם. 300 ש"ח כולל מע"מ איזון והרכבה לז-ו-ג צמיגים קדמיים, עם תאריך ייצור של השבוע ה 25 וה 28 לשנת 2002. כדאי.

זה בדיוק מה שחיפשתי...צמיג חדש, שקט נפשי, מחיר טוב - וגם ה LOOK שלהם לא רע בכלל. אני חושב שהם אוחזים בכביש (מבחינת שטח סוליה שבא במגע עם האספלט) טוב יותר מהברידג'סטונים שיש לי באוטו, שתיאורטית רחבים יותר ב 10 מ"מ ואמורים לאחוז טוב יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ליאשה והפצפוצים בעניין הפאלקן 326.

הצמיגים האלה מצטיינים באחיזה רטובה ומתוכננים לשם כך.

זה אומר שכנראה הם קצת פחות טובים על אספלט יבש מאשר הפאלקן 502.

במידה שלי המחיר היה זהה, ומהסיבה לעיל העדפתי את ה 502.

בארץ לפחות 90% מהזמן הכביש יבש, ואני רוצה את המיטב בתנאים האלה.

בתנאים של כביש רטוב, אני מוכן לנהוג קצת יותר בזהירות על מנת לקבל את המקסימום ביבש.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מדובר בצמיג מעולה כמו שאתם רואים בתוצאות. ברשותי רבעיה מדגם PROTRAC ואני מרוצה מהם מאד : שקטים , אחיזה מעולה , גם במים.

אז תתחילו לברר!!! :evil:

זו אכן תוצאה יפה, אבל שים לב שזהו בוודאות א-י-נ-ו מבחן לצמיגים ספורטיביים, אלא all rounders משפחתיים. בהתייחס לכך - הצמיג שלך עשה תוצאה יפה, ומה שבאמת מעניין - לא סתם שהפירלי השתתפו במבחן, הם גם הוציאו בו תוצאה גרועה יחסית.

אז מי עוד רוצה להגיד שה- P6000 הוא צמיג ספורטיבי??

וליאשה והפיצפוצים - יופי של סקירה הבאת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ברכב של זוגתי מורכבים(מבלי להשתחצן)ה"קונטי",מהסיבה הפשוטה שבתיקריה שאני מטופל בה זהו המותג הראשי

המחיר לרביעיה 1200 ש"ח(בשבילי מחצית).

לא לקפוץ לא ניתן לקבל במחיר הזה בשביל כולם.

איציק-נתראה בעוד שנתיים עם ה"אולסטאר" כאשר בכתי הצמיגים יווצר חריץ בהקפו,לא סדקים בדופן ובפרופיל(לא שאלו יחסרו) אלא חריץ עמוק עד כדי קרע.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אין בעיה - נתראה עוד שנתיים (למדוד במדוייק או שזו סתם השערה/הערכה של זמן ?)

ודרך אגב, מה אתה נותן אם אין סדקים או חריץ בכתי הסוליה והדפנות נשארות שלמות , ללא סדקים ?

תחשוב על משהו - ואני אחשוב על משהו אחר לצ'פר אותך במידה והניסוי יוכיח אחרת :-)

איציק - ניסויים בע"מ :mm_tongu:

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במעבר למידות נורמליות... בערך 650-700 ש"ח לרביעיה....

אני ממליץ לכל מי שרוצה צמיגים משפחתיים בדירוג S ללכת על הפאלקן SN816.

אמנם הם נשמעים (וואו אפשר לחשוב אז הם נשמעים) כשהם קרים... אבל מעבר לזה, כשהצמיג מתחמם והאדרנלין עולה הם מספקים אחיזה טובה בהחלט, למרות מגבלות השלדה הנמוכות של הרכב שלי.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...