Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוחרי הגומי

זאב 206 GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

צמיגים - מה סדר העדיפויות שלך?  

48 הצבעות

1. 1. צמיגים - מה סדר העדיפויות שלך?

• אני רוצה צמיג ספורטיבי מוכר (מי אמר מישלן\פירלי\גודייר)
    • אני רוצה צמיג ספורטיבי זול (מי אמר יוקו\קומו\פלקן)
    • אני רוצה צמיג כמה שיותר זול (מצידי שיהיה מעץ, העיקר שיהיה זול)
      0
    • הכסף גדל על העצים - אני רוצה הכי יקר שיש (6000 ש"ח לצמיג? קטן עלי)

פוסטים מומלצים

פורסם
וכשהם חורקים הם חורקים ברעש בשרני (רעש טוב מהפירלי של הGTI)...

רועי - אין שום קשר, ואני חוזר: שום קשר, בין הרעש שעושים צמיגים בתנאים שונים לבין עמידותם או מידת האחיזה שלהם.

הרעש שהם עושים זה לא מדד לביצועים בשום אופן.

תראה לי מקום אחד שמתייחסים לרעש הצמיגים באופן מדיד, או משליכים מזה על משהו אחר.

יפה. עכשיו שירדנו מהרעש, נעבור לדברים אחרים.

כל אחד מחפש משהו אחר מהצמיגים שלו. למכונית משפחתית שנהגה לא דורש ממנה משהו מיוחד, המישלין אנרג'י האסימטריים הם מצויינים ועמידים מאוד. אבל אותו נהג יוכל להסתדר גם עם צמיגים זולים בהרבה מתוצרות איכותיות אחרות, אם כי ברור שאף אחד לא ממליץ להדרדר לתחתית של כל מיני מותגים בלתי ידועים (מישהו אמר Euro Tyfoon?)

לתומר - נראה לי מוזר מה שאתה אומר על העמידות של היוקוהמה.

הנסיון שלי עם יוקו, אמנם דגם לא ספורטיבי, היה שהשחיקה שלהם היתה מהירה, אבל בתמורה קיבלתי אחיזה ברמה שלא הכרתי קודם בצמיגים עם חתך 70.

ובעניין הכסף..... חלק גדול מהחברה' כאן גומרים צמיגים בהרבה פחות מהממוצע (בלשון המעטה), ולא לכולם יש תקציבים בלתי מוגבלים.

כשאני מחפש צמיג שאני יודע שאגמור אותו ב 15000 ק"מ, אני לא רוצה להוציא רבע משכורת על ההחלפה. אז אני בודק וחוקר ומוצא שיש צמיגים טובים מאוד, במחיר נמוך בהרבה. אני מנסה אותם, ומגלה שהם אכן איכותיים ובעלי אחיזה טובה מאוד, ומגיע למסקנה סופית שאם אני קונה מישלין או גודייר, אני משלם לא מעט כסף על המותג.

אני לא אוהב לשלם כסף בלי תמורה (מישהו אמר גולף?), אז הכרטיס שלי מגוהץ אצל מי שמוכר פאלקנים.

גם לי אין שום ספק שהצמיגים הם הרכיב היחיד ההכי חשוב שמשפיע על התנהגות הרכב, ואני לא מוכן להתפשר בסעיף הזה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רועי - אין שום קשר, ואני חוזר: שום קשר, בין הרעש שעושים צמיגים בתנאים שונים לבין עמידותם או מידת האחיזה שלהם.

הרעש שהם עושים זה לא מדד לביצועים בשום אופן.

תראה לי מקום אחד שמתייחסים לרעש הצמיגים באופן מדיד, או משליכים מזה על משהו אחר.

איפה ראית שהתייחסתי לרעש כמדד כלשהו למשהו?

ציינתי שהאנרג'י על היאריס נשמעים באיבוד אחיזה טוב יותר מהפירלי, זה הכל. זה לא קשור לאחיזה, זה לא קשור לכלום - פרט לר-ע-ש.

פורסם
צמיג זול הוא לא בהכרח צמיג חרא.

למה מוטה?

השאלות פשוטות: האם אתה קונה צמיג ספורטיבי מוכר, או זול. מוכר לא = בהכרח טוב, זול (כונתי בזול ללא מוכר יחסית ו.. זול) לא = בהכרח רע - כפי שהדיון פה מראה.

פורסם
צמיג זול הוא לא בהכרח צמיג חרא.

למה מוטה?

השאלות פשוטות: האם אתה קונה צמיג ספורטיבי מוכר, או זול. מוכר לא = בהכרח טוב, זול (כונתי בזול ללא מוכר יחסית ו.. זול) לא = בהכרח רע - כפי שהדיון פה מראה.

שוב... יוקו לא בהכרח זולים - בתור דוגמה, ה-AVS.

להבדיל בין צמיגים לתוך קטגוריות של "יקר, זול, זול מאוד" - מלכותי לחלוטין.

הקטגוריות הן של איכות, ולא של מחיר - ולכן הסקר לא יצביע על כלום.

לפי הבנתי - אתה רצית שהסקר ייצג האם אנשים מוכנים להשקיע כראוי

בצמיגים טובים. ולפי החלוקה הנוכחית - זה לא יקרה.

פורסם

חברים - מצטער אבל אני לא מסכים עם חלקכם.

אתם אומרים שלא הייתם מוציאים את כספכם על משהו שקוראים לו פלקן או קומהו? שצריך לקנות רק צמיגים עם "שם טוב"?? שהפירלי P6000 עולים בכמה רמות על הפלקן?? מצטער, כנראה שבאמת כל אחד מתרשם אחרת בהתאם לרכבו, כי אני עוד זוכר כשהיו לי את הקומהו הגמורים מקדימה אז הם הרגישו טוב יותר מה-P6000 שהיו על ה-GTI של רועי. עכשיו כשיש את הפלקן ההבדלים עצומים ביחס לקומהו הגמורים, אז הנה לכם...

בנוסף כמו שג'רמי אמר - אני לא מיליונר. אם הייתי יכול להרשות לעצמי להוציא 600+ ש"ח לצמיג מעולה, הייתי קונה איזה מישלין ספורטיבי או טויו פרוקסס, אבל אני לא יכול, אז אני מסתפק במה שיש (ומתברר שפלקן זה לא רע בכלל, אם הם מוציאים צמיג כמו האזניס אז הם כנראה יודעים לייצר צמיגים ספורטיביים).

בקיצור - ניתן למצוא מציאות גם ב-300-400 ש"ח (להזכירכם חלק מבעלי האימפרזות נועלים את הקומהו אקסטה סופרה, למשל, ומרוצים בהחלט)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אשר אינם חפצים בצמיגים הספורטיבים,אלא בצמיגים טובים שיקחו אותם ויעשו את עבודתם נאמנה.

איציק,אין לך מילה פה?

גם לבעלי הסדאן מגיע להשתתף.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לי יש קונטיננטל שהם יקרים יחסית , אבל מאוד מאוד עמידים.

מסתבר שהם נעולים על האוטו כ-4 שנים ורק עכשיו מתחילים להחזיר את נשמתם לבורא.

אמרו פה שהיוקו לא עמידים מספיק. השאלה האם בנסיעה מנהלתית עם מנחת או שניים פעם בשנה הם יהיו עמידים לאורך שנים או שפשוט חבל על הזמן :?:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

צר לי אייל, אבל הצמיגים שלך לפי סטנדרטים נורמלים החזירו את נשמתם ממש מזמן לבורא

מאוד יבשים עד כדי סדקים ברוב פרופיל הצמיג, הקוביות על הכתף וחלק מהסוליה כבר ממש מתפוררות.

צמיגים חדשים ומיד !

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

בעניין צמיגים עממיים.

כבר אמרתי שיש לי נסיון עם מישלין אנרג'י (גם הסימטריים הישנים יותר, וגם הא-סימטריים החדשים) על רנו מגאן, והם היו טובים מאוד. הקדמיים החזיקו מעמד 75000 ק"מ ו 4 שנים.

אותם צמיגים על הקליאו של ההורים שלי מפיקים המון תת היגוי, אבל זה יותר עניין של האוטו מאשר הצמיגים.

א-ב-ל, הם עולים כמעט כפול מצמיגי יוקוהמה S306 במידה דומה, שנותנים אחיזה טובה יותר.

לאבא שלי יש קונטיננטל Eco-Contact על הציר האחורי ב 306 שלו, והתרשמתי מאוד לטובה מהאחיזה שלהם. הקדמיים הם מאחד החברות ה"מושמצות". לא זוכר כרגע איזה, והאמת היא שהאחיזה שלהם בסדר גמור.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
צר לי אייל, אבל הצמיגים שלך לפי סטנדרטים נורמלים החזירו את נשמתם ממש מזמן לבורא

מאוד יבשים עד כדי סדקים ברוב פרופיל הצמיג, הקוביות על הכתף וחלק מהסוליה כבר ממש מתפוררות.

צמיגים חדשים ומיד !

אני יודע שאני צריך חדשים ומיד.

מכיוון שהפולו עמדה כמעט שבועיים ,לא טיפלתי בזה עוד.

ולכן אני שואל מה כדאי במיוחד בהתחשב יחס עלות/תועלת/אחיזה

והאם אולי כדאי לקנות שלישייה של קונטי (כי יש אחד חדש לגמרי) ולגמור עם זה...

כרגע אני בדעה על לקיחת רביעייה של יוקו...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אישית אני מאוד לא אוהב את המישלן אנרג'י. במשך תקופה היתה לחבר שלי פוקוס שנעלה את הצמיגים הללו והם היו מפיקים יללות בכל זינוק מהמקום ופניה "נמרצת". חבר אחר קיבל מאלבר פוקוס שנעולה בצמיגים מפירמה לא מוכרת והיא התנהגה בצורה סימפטית הרבה יותר. אפילו ניסיתי להפיק מהצמיגים האלו יללות בזינוק ללא הצלחה. סיטרואן C5 נעולה באנרג'י הפיקה יללות בצורה דומה. מה שכן, הצמיגים האלו עומדים יפה בהתעללות.

בניגוד לדעה הרווחת, היוקו מחזיקים מעמד בצורה יפה. לי יש כאלו שעשו 15K ק"מ בנהיגה רגועה יחסית ועתידם עוד לפניהם.

אם מדברים על שיאים, במונדיאו שלי היו מותקנים עד תחילת השבוע הצמיגים המקוריים מסוג גודייר איגל NCT2, הישג נאה בהתחשב בעובדה שהאוטו יוצר בסוף 94' ועבר 170K ק"מ מאז :!:

הצמיג לא הפגין סימני יובש חיצוניים ודפנותיו היו חלקות, אך האחיזה הגיעה לרמה איומה ונאלצתי להחליפם. הם אפילו עברו טסט לפני חודש :D

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...