Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי..אני מתלבט האם לקנות קולט לפי הנתונים האלו:

עשה 120 אלף קילומטר, יד ראשונה, רכב שמור של אישה. החליפו לו מזגן חדש, קרבורטור, משאבת מים.

צבע שחור. עושה רושם רכב במצב מכני טוב ושמור..יש לו מנוע חדש מלפני כמה נשים.

מוצא חן בעניי שהרכב נראה יפה ושהמנוע 1600.

ורוצים בערך 11 אלף, למרות שלדעתי הכי הרבה שאפשר לתת עליו זה 8 בגלל השנת ייצור.

במידה והמצב המכני מצויין? לקחת או לברוח?

החששות שלי זה - בדיקת ברקסים פעמיים בשנה, ושהרכב ישתה דלק..

כמובן גם שאני לא אצליח למכור אותו אחכ.

עכשיו השאלה אם הוא במצב טוב ויוכל לשרת אותי ל3 שנים ככה מצידי לזרוק אותו אחכ...

אז לברוח? או לנסות? כמובן אחרי בדיקה במוסך וכדומה?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

דבר ראשון, קרב' בשמת 94 לקולט לא קיים, בדוק את זה.

דבר שני, למה החליפו מנוע אחרי 120 אלף ק"מ? ועוד שהנגת היא זקנה ולא איזה צעיר שהשתולל עם הרכב. בדוק גם את זה.

זה אמור להטריד אותך יותר מאשר גיל הרכב.

פורסם

קולט ידנית עושה 1:14 כשהיא תקינה.

אני לא מוצא סיבה לחשש של הדלק.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
קולט ידנית עושה 1:14 כשהיא תקינה.

אני לא מוצא סיבה לחשש של הדלק.

אממ מדובר בקולט אוטומטית, אני נוהג רק על אוטומט...מה ההבדלים?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

אין צורך לחשוש מבדיקת בלמים, זה רק פעם בשנה.

טסט פעמיים בשנה רק מגיל 20 ומעלה.

בעוד 3.5 שנים תוכל למכור אותה בכיף למגרש גריטה ב-3000 ש"ח.

צריכת דלק תהייה 1:10 כמו כל המיצובישי הנ"ל, אל תצפה ליותר מזה.

בכל מקרה הייתי לוקח, ההפסד המקסימלי שלך מבחינת ירידת ערך על האוטו הוא 8000 ש"ח אם תיקח אותו במחיר שדורשים - זה שום דבר ובסה"כ ירידת ערך זניחה בשביל 3.5 שנים.

פורסם

הבנתי...עכשיו הרכב נמצא בתא..

איך אני אדע אם הוא טוב או לא? אני אקח אותו לכל מוסך פתוח בתא ואכנס עם הרכב למוסך?

תראה 11 אלף על כזה מודל ישן אני לא אתן, אבל 8 אלף זה לגמריי משתלם כי גם ככה הרכב הולך לגרדה אחרי 3 שנים גג..

חוץ מזה אם הוא יד ראשונה וקמ נמוך הוא אמור להחטף? או שכולם יחששו מהשנת ייצור?

פורסם

חח חס וחלילה גרדה זה לנשים לא? השם ירחם :oops:

אז מה, הרכב הזה ממש מוצא חן בעניי וכולם אומרים לי לשכוח מזה כי זה רכב שישתה לי דלק ושחור וחם.

אם הוא יעשה לי רק 1 ל10 , או אפילו 1 ל8 או ל9 דלק. זה אומר להפסיד איזה 2000 שקל לשנה רק על דלק?

ואז ב3 שנים שמקסימום אני אשתמש בו לבזבז עוד 6? כאילו לקנות רכב טרנטה באיזה 15-17 אלף שקל?

אני ממש לא מתכוון לתת על רכב שנת 94 11 אלף, גג הייתי נותן 8 אלף.

איך יכול להיות שהמחירון לרכב הזה ככ יציב?

* מה אתם חושבים על אופל קורסה? אם אני אמצא דגם אוטומטי משנת 98-2001 ככה?

ראיתי שגם יש קורסה ישנות עם מנוע 1600..איך הרכב הזה? בקטע של אמינות ודלק?

פורסם

אישית הייתי מעדיף קולט ישנה בכמה שינם על קורסה "חדשה" יותר. הסחירות של הקולט גבוהה יותר, בקשר לאמינות בשנים האלה אני לא חושב שיש הדל גדול, אך יש כאלה שיגידו שהקולט אמינה יותר.

MX-5 :arrow: THANK YOU

ALFA 159 :twisted:

פורסם

איזה סחירות? מי יקח ממני רכב שנת 94 עוד 3 שנים? שנתיים ככה? זה ישר לגריטה לא?

ראיתי שיש אופל קורסה מנוע 1600..ו1400..

אבל אם אני יקח מנוע 1200, בצריכת דלק זה באמת חסכון של 2000 שקל דלק בשנה ויותר לא?

או שאני צריך לחשוב ככה - אם אני מביא רכב ב8-9 אלף משתמש בו ל3 שנים וזורק ונהנה ממנו.

אז מה לעשות שאני אשלם יותר דלק, זה על חשבון המחיר הכללי.

אם אני הולך לראות את הרכב? לאיזה מוסך כדאי לקחת אותו בתא שיתן לי חוות דעת וכמה זה יעלה לי?

אגב...מהונדה האגבק קטנה לשכוח לגמריי? אלו מכוניות שהששתפו פו במרוצי מכוניות ליד קניון הזהב..?

פורסם

שמע, אחזקת רכב זה לא רק דלק. יש גם עניין של אמינות, עלות חלקים וכך הלאה.

רכב ישן יבזבז יותר כסף על חלפים, מכיוון שהם יתקלקלו יותר. מצד שני, אין כזה הבדל בין קורסה 98 לקולט 94. שתיהן ישנות ובשתיהן חשוב לדעת במיוחד איך טיפלו ברכב.

אם לא מתאים לך לשלם את המחיר על הקולט - עזוב אותה, קנה פונטו.

גם לי לא התאים לשלם 40 אלף ש"ח על יאריס משנת 2000 עם 200 אלף ק"מ, אז קניתי פונטו 2006 עם 110 אלף ק"מ.

לעומת זאת, יש אנשים שלא יגעו בפונטו עם מקל ויעדיפו לקנות את היאריס.

פורסם

מניסיון עם קולט 94' ידנית

הרכב לא הכי נוח אבל זריז וחסכוני, הידני בכל אופן

הרכב שלי היה יד 9:shock: :shock: ולא ראיתי מוסך במשך שנה שלמה חוץ משוטף!

מנועים אמינים ויחסית לשנותון הם מתקדמים טכנולוגית.

בכללי האוטו שהוצע לך נשמע מאוד שמור, תבדוק עוד קצת לעומק .

לדעתי זו מציאה!

פורסם

אני מכיר בחור שעבר על מיצבושי קולט 30 אלף ק"מ ללא טיפול, בין 240-270 אלף, וחוץ מקצת ירידה בכוח האוטו מתפקד מצויין, וחי חיים מאוד קשים של הרמות אמברקס ופתיחות ברמזורים כבר במשך מעל לשנתיים, ועדיין לא עשה בעיה אחת.

ד"א, הם נסחרות מעל המחירון ככה שתיקח את זה בחשבון.

פורסם

הבנתי...אבל למה שמישהו יתן מעל מחירון ומעל 10 אלף לרכב שהוא שנת 94 ושותה דלק?! זה לא הגיוני..

מה שאני אומר אם זה היה 1 ל10 שהרכב נוצר ב94 אז כמה הוא עכשיו?

רק על זה צריכים להוריד כסף ולמכור תרכב הזה ב8 אלף גג

כי ככה אם אני שולח לפירוק אני מפסיד 5 אלף גג ועם הדלק מאזן את זה.

אז עם זה יד ראשונה ורק בסביבות 100 אלף קמ לדעתכם חטפו את זה? אולי כבר לקחו אני אברר..

• תוכן חדש...