Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מזמן לא פתחתי פה שרשור :wink:

אני מחפש סאב בכיוון של משהו בין SQ לSQL. לא SQ טהור כי שמעתי את הפירלס XXLS ולא אהבתי.

אז אפשר לומר שאני סגור על סאבים של הרץ אנרג'י, וההתלבטות היא בין ES250 לES300.

ההתלבטות היא כיוון שאני לא בטוח אם ה12" הוא לא יותר מדי על הרכב הזה.

כאמור זהו האצ'בק והסאב מנגן בחלל תא הנוסעים, הדבר היחיד שמפריד באמת זה המגש האחורי.

מבחינת מקום בבגאז' אין בעיה.

הדרישות שלי מהסאב שיהיה באס עמוק אך מדויק, ובמיוחד משתלב ושיעמוד בקצב של המידים שלי - K2P.

המוזיקה שאני שומע - בעיקר רוק מתקדם (Pink Floyd ו Dream Theater למשל), מטאל כמו Pantera ומטאליקה, ג'אז, אלקטרוני פסיכודלי, וקצת שחורה לפעמים.

אז מה אתם אומרים?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אפשר לדעת מה בדיוק לא אהבת בפירלס XXLS ? עוצמה? דיוק ? עומק ? פאנצ' ? טונאליות ? לא יורד מספיק נמוך ?

באיזה תיבה שמעת אותו ? על איזה מגבר ? באיזה רכב ? שיחקת עם הכיוונים שלו?

השאלות האלה נובעות מכיוון שלי יש את הג'נסיס אודיופיל שהוא אח תאום של הXLS שהוא הדגם הנחות יותר של הXXLS , ולמען האמת לא שמעתי הרבה סאבים ברמה שלו, בטח שלא הרץ אנרג'י.

האם עשית השוואה ראש בראש בין ההרץ לפירלס ?

שכחתי לשאול איזה קוטר הפירלס ששמעת 10\12 אינץ '?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אני לא יודע על אחים תאומים, אבל אני זוכר פירלס XXLS ששמעתי לפני שנתיים או שלוש (אם אני זוכר נכון ברכב של שרגאמן, איזה ישן :)) והוא לא הכי הזכיר לי אודיופיל של ג'נסיס, יותר בכיוון של ID בתיבות הקטנות.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

שאלה טובה שגיא, זה היה מזמן אצל חבר פורום ice_man אאל"ט הסאב שלו 10", בתיבה אטומה. לא זוכר איזה רכב.

מה שלא אהבתי אצלו זה הבאס הלא מורגש, ממש טיפ טיפה מרגישים תדרים נמוגים אבל לא יותר מזה. כאילו אין סאב בכלל. אז אפשר לומר עוצמה ופאנצ'.

אמנם לא שמעתי אצלי את הסאב, אך ניגשנו לאוטו שלי מיד אחרי כן, ואני הרגשתי יותר באס אצלי מהK2P ללא סאב, מאשר אצלו עם סאב. גם הוא היה מופתע מהבאס אצלי.

לא יצא לי לעשות השוואה ראש בראש ביניהם. יצא לי לשמוע W3 ולא התחברתי.

לגבי ID - אני מעדיף להתמקד בהרץ כרגע, שמעתי אותו אצלי (גם מזמן :lol:) ואהבתי מאוד את הצליל והאופי שלו. לא זוכר אם היה 10 או 12.

האם ניתן בעזרת כיוונים להביא סאב 12" לקדמת הרכב, ולשלוט עליו כך שישתלב במוזיקה ויעמוד בקצב, גם ברכב שהוא האצ'בק?

פורסם

הג'נסיס אודיופיל מבוסס על הXLS.

לא טענתי שהXXLS מזכיר את האודיופיל , אבל שמעתי את הXXLS ומאוד אהבתי אותו , לטעמי רמה אחרת לגמרי מההרץ אנרג'י.

מילא סיז , IDMAX, אולטימו.

עריכה : סאב כמו XXLS ועוד 10 אינץ אכן יהיה חלש לאנשים מסויימים , אצלי יש שניים של 12 אז זה לא כוחות.

לדעתי שני סאבים כמו הXLS 10 אינץ יהיו פיתרון SQL מושלם.

לגבי הבאת סאב לקידמת הרכב , זה הרבה תלוי במידבאסים שלך אם הם חזקים מספיק אז בנק' חיתוך ופאזה מתאימה אתה תרגיש איך הבאס מגיע מקדמת הרכב.

ד"א לא ציינת תקציב לסאב ( בהנחה שאתה מחפש אפשרויות נוספות )

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

במוזיקה כזאת 10 אינץ יתן לך תוצאה טובה יותר.

עם מה אתה הולך להגביר אותו?

פורסם

היום אתה יכול לקנות IDMAX 10 יד שנייה במחיר של 900שקלים,סאב ברמה הרבה יותר גובה שמשלב SQL בצורה מעולה במחירים די מצחיקים פה בפורום.

לדעתי הID מדוייק ופאנצ' יותר מההרץ.

סאבים כמו ההרץ או הפירלס הם לא בידיוק SQL הם יותר בכיוון הSQ .

לדעתי ה10 אינץ יכול לעמוד בדרישות שלך אבל איזה סאב ואיזה דגם זה אתה כבר צריך לשמוע ולהחליט.

ההצעה הכי טוב בשבילך זה להגיע לאחד המפגשים בצפון ולשמוע ID וכו'.

אדי.

פורסם

אני גם בדעה של 10 לדעתי תשמע כמה סאבים כדי להחליט על העוצמה הרצויה לך לפעמים זה פשוט כיוון!

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

הפירלס XXLS שלי הוא 12'' והוא מותקן בתיבה אטומה במידות מאוד ספציפיות והוא מוגבר ע"י JL AUDIO 250/1 (זהו הסאב הישן והמגבר הישן של שרגאמן למי שמכיר).

אצלי הסאב בכוונה מכוון כך שהוא לא יהיה מורגש מדי והוא יתן רק דגש מלמטה מכיוון שלטעמי הבאס שמפיקים המידים שלי הם מספקים וככה אני אוהב את הכיוון של המערכת שלי.

זה נכון שאצלך ברכב רק הסט קומפוננט נותן יותר תחושה של באס ותדרים נמוכים וזה נובע הרבה מההתקנה שיחיאל עשה אצלך (אם אני לא טועה בקשר למתקין וסוג הרכב שלך) וגם סוג הרכב שלך ותצורתו וכמובן העבודה שה-K2P מנגן יותר טוב תדרים נמוכים מאשר המורל הייבריד שלי.

בנוסף הרכב שלי הוא היונדאי אלנטרה והסאב יושב בבגאז'.

אם אני זוכר נכון ההצעה שלי הייתה אז שבמקום סאב תעבור ל-3WAY ותקבל מערכת הרבה יותר טובה לטעמי מכיוון שהמידים שלך מנגנים יפה מאוד ויורדים נמוך מאוד (כמעט כמו סאבים קטנים) ומה שחסר לך שם לטעמי זה מיד-ריינג'ים ותו לא,אבל זו כבר החלטה שלך ואני מקווה שתגיע לאיזון הכי טוב.

חשבת אולי על סאבים של פוקל?

בנוסף הסאבים של ID שאדי הציע לך הם רעיון ממש טוב ואני מאוד אהבתי את איך שהם נשמעים.

שיהיה בהצלחה בבחירת הסאב.

פורסם

לא טעית בקשר למתקין והרכב..

כששמתי את אחד הטראקים במערכת, התגובה הראשונית שלך הייתה "מה זה? לא צריך פה סאב בכלל..." :lol:

לעבור ל3WAY זו הוצאה כספית שכבדה עליי כרגע..וגם אני מאמין שעדיין יחסר לי סאב, כי הפוקל מתחיל לנגן טוב רק מ63hz, לדעתי לפחות.

ולגבי סאבים של פוקל, חיפשתי 27KX אבל הוא היה יחסית יקר. שמעתי את הסדרה הנמוכה יותר - 27V1 אאל"ט ולא עשה לי את זה יותר מההרץ, שהוא יותר זול.

ID אני אצטרך לשמוע, מתי שיהיה לי זמן.

בשרשור אחר הזכירו את האינפיניטי קאפא פרפקט, גם אמור להתאים לא?

פורסם
IDMAX זה נחמד אבל הוא צריך קצת יותר מ500 RMS לא?

באמת אני צריך למצוא לי זמן לשמוע אצלי באוטו כמה סאבים.

אני חיברתי אצלי ברכב לבדיקה IDMAX 10 על אותו מונו כמו שלך, והוא עבד מעולה, ממש לא היה חסר כח אם זה מה שמטריד אותך.

בעקרון יש לי 12W6 שאני אהבתי אותו יותר מהIDMAX אבל הוא משמעותית יותר יקר.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תוכן חדש...