Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מודע לעניין שכאשר קונים רכב חדש מהחברה המנוע נמצא בהרצה כ-1000 ק"מ [תקנו אותי אם אני טועה].

אנחנו מעוניינים לרכוש רכב חדש מהחברה ובעקבות זה עלו לי שאלות על נושא ההרצה.

אחת השאלות החשובות כמובן היא בשביל מה צריך את ההרצה?

הבנתי שבזמן ההרצה צריך "התנהגות" מסויימת עם המנוע.

שמעתי כל מיני סיפורים, לדוגמא שאסור לתת קיקים, אסור לנסוע מהר מידי, אסור שהטורים יעברו את ה-3000, אסור לעבור את ה-90 קמ"ש וכו' וכו' וכו'.

כל מיני סיפורים שונים ומגוונים. מה נכון ומה לא? אני לא יודע.

פה אני פונה לחברי הפורום המנוסים, איך צריך "להתנהג" עם המנוע בזמן ההרצה?

חייב לבצע את ההרצה? מה קורה במקרה שלא מבצעים אותה? ["מתנהגים" שלא כראוי ב-1000 ק"מ הראשונים]

מס' הקילומטרים\"ההתנהגות" בהרצה משתנים בין אוטו לאוטו?

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

בספר רכב רשום בדיוק איך להתנהג עם הרכב בהרצה וכמה קילומטר צריך. מעבר לזה, מומלץ לעשות חיפוש - יש שרשורים בנושא. לא כל רכב צריך הרצה והרצה יכולה להשתנות מרכב לרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התגובה.

הבעיה היא שחשבתי על זה מראש וחיפשתי בספר רכב אם רשום משהו על הרצה, הבעיה היא שלא מצאתי אפילו משפט אחד שמתייחס להרצה.

פורסם

קשה מאוד לענות לך על השאלה שלך, מכיוון שאפילו לא רשמת את סוג הרכב. לניסאן אלמרה למשל, אמה שאני זוכר בזמנו היה רשום אפילו בפרוספקט שאין צורך לבצע הרצה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כל המנועים היום עוברים הרצה על סטנד, לכן כעיקרון אין צורך בהרצה וכוון מנוע לאחר מכן כפי שהיה נהוג פעם.

אולם, בה בעת, אין להשוות הרצה של מנועה בלבד להרצה של מנוע שמורכב על שאסי עם גיר ושאר מכלולים.

לכן אכן מומלץ באלף קילומטר הראשון לא לאמץ את הרכב יותר מדי. יש כאלה שאומרים שךקראת סוף ההרצה יש לתת קצת יותר עומסים. בכל מקרה את הפירות של הרצה ועריכות ימים של המנוע יקצור מי שיחזיק ברכב כאשר ספידומטר יגלגל את ה200 אלף בערך.  

פורסם

לכל יצרן יש המלצות והוראות שונות בכל הקשור להרצת מנוע חדש.

לדוגמה במיצובישי שלי לפי הוראות היצרן אין בכלל צורך בהרצה, אולם אני יודע שלרוב מנועי TSI של VW יש צורך בהרצה של 1000 ק"מ תחת דרישות הייתי אומר די קפדניות -

to 1 000 kilometres

– Do not drive faster than 3/4 of the maximum speed of the gear in use, that is 3/4 of the maximum permissible engine speed.

– Do not use full throttle.

– Avoid high engine revolutions.

– Do not tow a trailer

מומלץ לברר בספר של הרכב שאתה מעוניין לקנות (עדיף ספר רכב באנגלית דרך האתר העולמי של החברה), במוסכי היבואן או בסוכנות עצמה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

כבר קראתי המון ודעת הרוב היא שההרצה המתבצעת על הסטנד היא לא מספיקה ואכן צריך לבצע הרצה למשך 1000-1500 ק"מ.

האוטו המדובר הוא פיג'ו 207 אוטומט מנוע 1600.

בספר רכב לא רשום כלום על ההרצה וחיפשתי גם באתר של פיג'ו ולא מצאתי כלום.

בסוכנות עצמה שאלתי על ההרצה, לא קיבלתי תשובות יותר מידי מספקות וחד משמעיות.

התשובות היו כלליות, לא לנסוע מהר מידי, לא לאמץ את המנוע - וזה למשך 1000 ק"מ.

פורסם

בעת הקבלה של הרכב בשבוע שעבר (AUDI) הסוכן המליץ שב1500 ק"מ הראשונים לא להגיע לסל"ד ומהירויות גבוהות, ולהמנע ככל האפשר מקיקדאונים.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
לכל יצרן יש המלצות והוראות שונות בכל הקשור להרצת מנוע חדש.

לדוגמה במיצובישי שלי לפי הוראות היצרן אין בכלל צורך בהרצה, אולם אני יודע שלרוב מנועי TSI של VW יש צורך בהרצה של 1000 ק"מ תחת דרישות הייתי אומר די קפדניות -

ציטוט:

to 1 000 kilometres

– Do not drive faster than 3/4 of the maximum speed of the gear in use, that is 3/4 of the maximum permissible engine speed.

– Do not use full throttle.

– Avoid high engine revolutions.

– Do not tow a trailer

אם אני מבין נכון אז בעצם אין משהו מיוחד לעשות בהרצה - אם לא "מתפרעים" עם הרכב, נכון?

3/4 ממה מהסל"ד המקסימלי?

אני שואל כי הזמנתי פביה TSI DSG וגם ככה המנוע הזה לא אמור להגיע לסל"ד גבוה אם הבנתי נכון. אז אם אני אשאיר את הגיר על אוטומט ואתן להילוכים להתחלף לבד זה אמור לענות על דרישות ההרצה גם אם אגיע ל-120 קמ"ש, לא?

• תוכן חדש...