Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה שנת 97 glx הדגם עם מנוע 1840 אוטומט סנרוף וספויילר.

השקעתי באוטו הזה הרבה מאוד כסף, קרוב ל5-6 אלף שקל בשנה האחרונה(מייצבים,רדיאטור,גומיות,דיסקיות,בולמים אחוריות,כל הפילטרים *2,גומיות אטם מנוע,פאגין,4 מצתים,תושבות מנוע). אני חייב לציין שיש לי את תופעת הגיר הבועט, אבל ככה קניתי אותו ועד עכשיו זה לא מפריע לי בכלום. כשילך נחליף.

בקרוב אני הולך ללימודים והאוטו שלי אוכל דלק בצורה מטורפת. כל שישי קרוב ל270 שקל מיכל דלק וזה על כ 250-300 ק"מ בעיר.

והלימודים שלי בחיפה, אז כל בוקר לנסוע מהקריות לחיפה וחזרה יגרום לי למלא מיכל של 400 שקל בשבוע מינימום.

האם שווה למכור את האוטו הזה ב17.5 אלף למרות כל מה שהשקעתי בו והוא רק 189 אלף קילומטר ולקנות לעצמי איזה פיאט פונטו 2002 במחיר הזה?

האם מישהו יכול לעזור לי בחישוב הוצאות טיפולים+טסט+דלק בשנה?

אני כרגע משלם :

5100 ביטוח מקיף

1200 טסט

ובסביבות 1000 שקל טיפולים(אני מנחש כי יש לי אותו רק 9 חודשים)

וכל חודש בסביבות 1100 שקל בחודש(במקרה הממש טוב)

בחישוב זה יוצא לי בשנה מינימום 17300 ש"ח

כמה זה יצא לי בפונטו או באוטו מקביל אחר? בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף אני תוך כמה ימים צריך להחליט על העניין.

פורסם

קודם כל תרגע!

שנית, אני ממש לא מבין למה אתה משלם ביטוח מקיף על הרכב ועוד כזה שהוא כשליש מערך הרכב:shock:

אין לי ספק שכסטודנט שינוע בעיקר בתוך העיר ובשעות פקוקות, עדיף לך לעבור לסופר מיני חסכונית וחדשה יותר מאשר להישאר עם המאזדה הזו. הפונטו לצורך העניין היא אופצייה טובה מאוד. כמו כן היות ויש סיכוי לא נמוך שהגיר שלך עומד "למות", אתה עשוי לחסוך לעצמך כמה אלפי שקלים אם תמכור את הרכב בזמן הקרוב.

בכלל, שאני חושב על זה, אין שום דבר מיוחד ברכב הזה שיכול לגרום לך לחשוב להשאר איתו, בטח לאור הסטטוס החדש אליו אתה נכנס.

קח בחשבון שמעבר לסופר מיני כלשהי יחסוך לך אלפי שקלים בחישוב השנתי, זה ייחל כבר בקניית פוליסת הביטוח וימשיך מייד בתדלוק הראשון.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

יש אלף סיבות שגורמות לי כאב רב למכור את האוטו הזה וכולל לאבי זה היה הפרויקט שלנו והשקענו הרבה הרבה מאמץ זמן כסף

בגלל זה אני בדילמה קשה,תראה כמה חלקים שמתי לו האוטו במצב של אוטו חדש רוב האוטו 2010 בגלל זה חראם לנו להחליף לאוטו אחר ואז שוב כל הסיפור של החלקים והחלפים

וגם שכחתי להוסיף שאני פעם בחודש עושה נסיעה לתל אביב ולפעמים 2 וזה האוטו המשפחתי אז יש לי נסיעות עם המשפחה פעם בשבועיים (4-5 נפשות)

וגם בסופו של דבר זה מנוע עוצמתי 1.8 עם פוזה לוק איכות רמקולים ואיכות נסיעה שלא קיימת בהרבה רכבים

השאלה שלי אם בחודש אני מוציא על האוטו כ1100 שקל דלק בחודש(4 מיכלים מלאים) שזה 300-400 ק"מ למיכל

ולפעמים הרבה הרבה פחות כ250 אם אני כל הזמן בעיר

כמה דלק לחודש יצא לי ברכבים אחרים כדוגמת פונטו ושאר המקבילים שלו(אני ישמח גם להצעות שלכם לרכב חלופי)

וכמה בערך הבדלים בביטוח?(אני עוד חודש בן 22 רק נהג צעיר עד 24)

צד ג' חובה ומקיף

וכמה יעלה טסט בשנה לפונטו 1.3?

פורסם

במקומך הייתי נשאר עם המאזדה, במיוחד שאתה אוהב את הרכב שלך.

להחליף רכב ישן אחד ברכב ישן אחר שאותו אתה לא מכיר, לא רעיון הכי חכם.

ברכב שלך אתה לפחות מודע לבעיות ששיש בו, שם לך תדע על מה תיפול.

פונטו בת 8 שנים + ההזנחה האופיינית לנהג הישראלי הממוצע תעשה גם הרבה בעיות.

רק בגלל הבדלי צריכת דלק לא הייתי עושה צד כזה, חוץ מזה אתה עלול להתאכזב מהמעבר

מ- 1840 ל- 1250 סמ"ק. רוצה לחסוך, אל תשלם מקיף על רכב כזה ישן, אפשר להסתפק

בצד ג'.

פורסם

אני לא יודע מה העלויות של החזקת פונטו, הייתה לי אונו בזמנו אבל לא נראה לי שזה אותו דבר.

לגבי הגיר שלך, תנסה למכור את הרכב עכשיו והקונה יעלה על הגיר הגוסס מהר מאוד, אל תחשוב

שתמצא איזה טמבל שלא יחשוד בכלום וגם לא יקח את האוטו לבדיקה. כך שרב הסיכויים שבמכירת

הרכב אתה תוריד למוכר את מחיר שיפוץ הגיר ולא תרוויח מזה כלום.

פורסם

אם אתה מוכר את הרכב ומעוניין לקנות רכב אחר באותו הסכום (או בתוספת ממש מזערית) אני ממליץ לך לוותר, השקעת ברכב ואתה יודע בדיוק מה הצרות שלו ועכשיו תחליף רכב ומי יודע איך ובמה תיפול (כמובן ששוב טיפולים).

המלצתי היא לבדוק את מקור בעיית הצריכה ומעקב אחריה ישנם מקומות שמתמחים רק בתחום הדלק, אמנם אני לא מכיר את הדגמים הישנים אך תמיד אפשר לשפר את הצריכה באם זה צמיגים שלא מתאימים לרכב, פילטרים ישנים, תקלה במחשב.. לא חסר.

פורסם

מצטרף לממליצים לא להחליף את הרכב באחר. כל רכב אחר שתקנה יגרור הוצאות מידיות הכרחיות ועדיין לא תדע בדיוק מה קנית. בקיצור, הרכב שלך הוא מעולה , אמין מאד ועלויות הדלק גם אם ישארו גבוהות הם פרמיה קטנה וראויה לעומת ההפתעות שאתה עלול לקבל עם הרכב האחר שתקנה. נסה לאמץ נהיגה רגועה בהאצה וגם לקראת עצירה, נראה שזה יתרום משהו לחסכון בדלק.

פורסם
צריכת הדלק של האוטו היא 1 ל 7 ומחוץ לעיר 1 ל10-11....

זה כבר ידוע וככה יצרו את האוטו

היה לי רכב זהה ובנסיעה מתונה בלי לחיצות הרכב צרך 8~9 קמ לליטר בעיר ומחוץ לעיר 12~13 קמ-ליטר. עדיין נראה לי שלא הייתי מחליף רכב אלא בודק אם הרגלי נסיעה שלי באמת אופטימליים מבחינת תצרוכת ליטר/ מאה קמ. תתפלא שהייתי בודק גם אפשרות לשלב נסיעות או לחסוך נסיעות והכל כדי לא ליפול לצרות חדשות שמגיעות לא פעם אם רכבים יד שנייה מהדור שאתה מחפש. השקעת המון ברכב וכנראה שמצבו ממש טוב, ושוב כמו שכתבתי לא חושב הייתי מחליף

פורסם

סוף מעשה במחשבה תחילה.

קנית את הרכב בסביבות 20 אלף ש"ח והשקעת על ההתחלה 6000 ש"ח. כמו כן בזבזת על דלק 500 ש"ח יותר ממה שהיית מבזבז על פיאט פנדה, למשל.

אחרי 9 חודשים עם המאזדה עם "הלוק והפוזה" (איזה פוזה, של גבר בן 50?) אתה עם הוצאה של 30 אלף ש"ח ותקוע עם רכב זללן דלק מלפני 13 שנה.

יש פה בחור מהפורום שקנה לאחרונה פנדה 2007 מחברת קל אוטו, במחיר של 37 אלף ש"ח. 7 אלף ש"ח יותר, שאותם מחזירים בתוך שנה בצריכת דלק - ויכלת להיות עם אוטו שנת 2007, צעיר ב-10 שנים וחסכוני לאחזקה (גם בטיפולים).

עכשיו תעשה את החשבון של כמה זמן אתה הולך להיות סטודנט, ואולי שווה למזער נזקים.

בכל מקרה לא הייתי מחליף ענתיקה בענתיקה.

פורסם
סוף מעשה במחשבה תחילה.

קנית את הרכב בסביבות 20 אלף ש"ח והשקעת על ההתחלה 6000 ש"ח. כמו כן בזבזת על דלק 500 ש"ח יותר ממה שהיית מבזבז על פיאט פנדה, למשל.

אחרי 9 חודשים עם המאזדה עם "הלוק והפוזה" (איזה פוזה, של גבר בן 50?) אתה עם הוצאה של 30 אלף ש"ח ותקוע עם רכב זללן דלק מלפני 13 שנה.

יש פה בחור מהפורום שקנה לאחרונה פנדה 2007 מחברת קל אוטו, במחיר של 37 אלף ש"ח. 7 אלף ש"ח יותר, שאותם מחזירים בתוך שנה בצריכת דלק - ויכלת להיות עם אוטו שנת 2007, צעיר ב-10 שנים וחסכוני לאחזקה (גם בטיפולים).

עכשיו תעשה את החשבון של כמה זמן אתה הולך להיות סטודנט, ואולי שווה למזער נזקים.

בכל מקרה לא הייתי מחליף ענתיקה בענתיקה.

לא היית מחליף ענתיקה בענתיקה , באמת ?

הבחור סטודנט ללא אפשרות השתכרות כמוך , ופנה אליך לקבלת תשובה .

רק משום שאתה מרוויח יותר , ולכן מחזיק מכונית יקרה יותר / חדשה יותר . לא אומרת שהוא במצבך . או לחילופין שהוא לא ראוי לתגובה נורמלית.

לפותח השרשור כמה אפשרויות :

1.להשאר עם מזדה לנטיס 1840 , שנת 97 , אוטומט עם ספויילר וסנרוף . F (יש לציין )

2.לעבור לפנדה 2007 , רכב הצעיר מהמזדה בעשור מחברת קל אוטו במחיר 37 אלף שקל , שאותם אין לו בנזיל , מה עוד שהביטוח מקיף יעלה (אני מניח ) ביחס לזה שעל המזדה וגם אם לא הבחור סטודנט , הוא צריך לחסוך בכסף ולא לעבור למסע הרפתקאות טרגי בשנה ב .

3.

"האם שווה למכור את האוטו הזה ב17.5 אלף למרות כל מה שהשקעתי בו והוא רק 189 אלף קילומטר ולקנות לעצמי איזה פיאט פונטו 2002 במחיר הזה?"

ולנושא שלמענו הוא פתח את השיחה : ע"פ דעתי האישית , כן .

באופן כללי עדיף לך לעבור לרכב בעל נפח מנוע קטן יותר , ועם זאת ההייתי שומר כמה אלפים ממכירת המזדה בצד .

אתה סטודנט , לא יזיק לך לשמור מעט כסף בצד . מקסימום בזבז אותו על חופשה או בירות .

מי אמר שסובארו גסטי פחות אמינה מכל רכב כדוגמת : פנדה פונטו וכדומה ..

אני רוצה את זה בכתב .

פורסם

אני הייתי נשאר עם המאזדה אך מוותר על המקיף ועושה צד ג'.

החסכון הנ"ל יכפר על עליית התקציב בסעיף הוצאות הדלק.

עדיף מצב רכב שאתה מכיר מצרות של משהו אחר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...