Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקנתי היום רוקפורד 501x אצלי ברכב על גב המושב האחורי ורציתי לדעת אם הזוית

שהמגבר תפוס היא טובה מבחינת פיזור החום(ואני אסביר)?

אם הייתי מתקין אותו על הריצפה, החום של המגבר היה מגיע לצלעות הקירור שנמצאות מעל הרכיבים האלקטרונים, והחום היה מתפזר ביעילות דרך צלעות הקירור.

אבל כאשר המגבר מותקן על הגב של המושב האחורי (שנמצא בשיפוע), נוצר מצב שצלעות הקירור מופנים מעט כלפי מטה(ריצפת הרכב) והחום לא רק שלא מתפזר ע"י צלעות הקירור ( חום עולה כלפי מעלה) אלא "נאגר" בצד של הרכיבים האלקטרונים ומקצר את חייו של המגבר...

קצת ארוך, אבל תקנו אופי אם אני טועה.

פורסם

מטרת צלעות הקירור ליצור אינטראקציה טובה בין האוויר לבין הטרנזיסטורים, כך שהאוויר הקר מחמם את צלעות הקירור המתחממות שעשויות מברזל. המיקום זה כבר משהו שולי, העיקר שיהיה משב אוויר טוב על המגבר ועל צלעות הקירור (לא במקום סגור).

תתחדש על המגבר :wink: בקרוב גם אצלי באוטו.

פורסם

אחלה זיות

במקום הזה יש פיזור חום לא רע

תאמין לי זה לא כול כך משנה אם הוא היה על הריצפה אחי!

גם לי יש אותו והוא מותקן על פלטה בגב המושבים באחוריים

פורסם
אם כבר מדברים על זה, אז על מה עדיף לחבר את המגבר על פלטה מעץ? ואיך זה מתבצע? מחוררים מושבים?

בחלק מהמכוניות אפשר להכין את הפלטה בגודל המתאים ולעשות שהיא תשב בדיוק בין המושבים לבאגז'...

אצלי לדוגמא יש מן חור של חצי אליפסה בין הבאגז' לפנים הרכב, אז שמתי במקום הזה פלטה והברגתי אותה עם בורג למסגרת. (זה קצת רופף אז צריך להוסיף עוד בורג אחד)

או שפשוט חותכים פלטה בגודל של המגבר, מבריגים אותה לגב המושבים ועל זה מבריגים את המגבר. (מה שאני לא כל כך אוהב)

Scooby WRX

פורסם

על פלטה זו הדרך הכי טובה ואיכותית להתקנת מגבר כיוון שהפלטה מבודדת את המגבר מהמושב האחורי שלרוב יש בו חלקי מתכת שיוצרים מאיין ויברציות למינהם

ההתקנה מתחת לכיסר או על המושב האחורי הוא באמת לא כזה משמעותי למרות שעדיף במושבים מאחורה לטעמי כי לא פעם ולא פעמיים היושבים מאחורה בועטים בו ומנסיון של אחרים חוטים מתנתקים לא פעם

מגבר גנסיס ST60 ב1400 שקל בלבד כולל ניירת אריזה ומתלווה

0547379780 שלומי

פורסם

זוית המגבר ממש לא משנה אבל הכי חשוב זה שגוף המגבר יהיה באוויר הפתוח ולא מכוסה ע"י שטיח או כל חומר שימנע מהגוף החיצוני של המגבר להתקרר, הקירור עובד באופן שווה היות ויש צלעות קירור על החלקים המתחממים למיניהם.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם
האמת שזווית המגבר כן משנה כי אוויר חם עולה למטה ואוויר קר יורד למטה ככה שהסירקולציה של האוויר תהיה טובה יותר אם הוא יותקן במאונך.

אוויר חם עולה למעלה התכוונת..

פורסם

אייל,שים לב לא מדובר על מגבר הפוך אלא על מאונך....

עד כמה שזכור לי כל המגברים שלך מותקנים בצורה הזאת :lol: ,שלא נדבר על 95% מהמגברים ברכבים אחרים.

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

המגברים שלי מותקנים בצורה אנכית. בכל מקרה לא אמרתי שתהיה עם זה בעיה אבל עדיין מגבר שיותקן בצורה אנכית יתקרר בצורה יעילה יותר (עד כמה היא משמעותית לא מדדתי אבל יכולה להיות לה משמעות) כשהוא מותקן במצב מאונך כמו על מושב של רכב (שזו הצורה שבה מותקנים 95% מהמגברים) מאשר למשל ברצפת הרכב.

בקשר למה שדובר - אמרת שלא משנה הזווית (כלומר שאין משמעות בין אם הוא יותקן במצב אנכי או אופקי) וזה לא נכון מהסיבה שאמרתי.

פורסם

אצלי באוטו יש גם מין אליפסה כזו שמפריד בין המושבים ולתא מיטען אני הבאתי פלטת עץ MDF והברגתי אותה ועלי שמעתי את המגבר

ויצא גם יפה וגם טיפה בטיחותי!

ד''א

הפלטה ממש לא מפריעה לבאס לעבור 8)

פורסם

אייל נראה לי שאתה היחיד שהבנת אותי, בכל אופן נראה לי שאני אקנה מאוורר של מחשב ואתקין אותו לכיוון המגבר.

• תוכן חדש...